Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.854
|
čitano: 4.200.015
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Zašto na sudu nikada sudac ne pita okrivljenika (osuđenika) slaže li se s kaznom ili da još malo smanje ?

15 godina

Jedina pravedna kazna je ovo što su sad dobili i oduzimanje timskog naslova. 

Trebaju napisati nova pravila, nove zakone da se zna kakva je kazna za šta. Ovako samo rade sapunice.

U don’t have a life. They are telling me. I’m a gamer, i have many lifes.
13 godina
neaktivan
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Kazna treba biti fiksno definirana za svaki prekrsaj, a ne rangirana od do.

FIA je kao hrvatsko sudstvo, nikad ne znas kakvu kaznu ce odrezat, najcesce ide kontra svake logike, ali zato neki uvijek bolje prodju zbog boje iskaznice.

17 godina

Kazna ovisi o kome se radi. Dakle identično hrvatskom pravosuđu.

13 godina
neaktivan
Kvalitetno je RBR ispregovarao tu kaznu.

S obzirom na to koliko imaju dominantniji bolid od svih drugih, rekao bi da je 10% smanjenja za testiranje smijesno i nece imati nikakav utjecaj na daljnji razvoj bolida. Financijska kazna je nevazna i nece im takodjer utjecati na apsolutno nista.

Jasna poruka od FIAe je odaslana - minor breach je postao prakticki no breach.
14 godina
Maddog_HR kaže...

Izgubit će sigurno pola sekunde sljedeće godine zbog smanjenja razvoja.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
13 godina
neaktivan
Rekao bi da nema sanse da izgube toliko, cak cu otici toliko daleko pa reci da nece izgubiti nista. Prvenstveno zato sto imaju superiorniji bolid, sto znaci da im je startna pozicija bolja. A drugo sto redukcija od 10% nije uopce znacajna.

Ne zaboravi da im budzet za sljedecu godinu nije smanjen.

Samo ce malo vise teoretizirati, nego testirati.
3 godine
protjeran
Maddog_HR kaže...

S obzirom na to koliko imaju dominantniji bolid od svih drugih, rekao bi da je 10% smanjenja za testiranje smijesno i nece imati nikakav utjecaj na daljnji razvoj bolida. Financijska kazna je nevazna i nece im takodjer utjecati na apsolutno nista.

Osjećam da bi se ti jedino složio s kaznom oduzimanja titule Verstappenu prošle sezone.

17 godina
Mariner kaže...
Maddog_HR kaže...

Osjećam da bi se ti jedino složio s kaznom oduzimanja titule Verstappenu prošle sezone.

On bi bio zadovoljan jedino da se Verstappenu i RB oduzme i prošlogodišnja i ovogodišnje titule i da se daju Hamiltonu i Mercedesu i da im se u statistiku upišu sve pobjede gdje su bili odmah iza Verstappena.

16 godina

Takvi su ti Hamilton fanovi, htjeli bi nesto sto nije njegovo pod svaku silu makar nije niti onih 7 titula zavrijedio.

mihi
3 godine
protjeran
E sad ga i ti napriča. A tko je tih sedam sezona zavrijedio ako nije Hamilton?
16 godina

Iskljucivo Mercedes sa svojim bolidom. Stavis Alonsa, Vettela, Kimija ili bilo kojeg drugog dobrog vozaca u Mercedes iz 2014. do danas i evo ti prvaka.

mihi
15 godina

Oni moraju napraviti sve da ne dođe do ovakvi situacija. Ako varaš kazna je ovakva, ako ti je kazna prihvatljiva ti i dalje varaj. F1 je sad u pravoj zemlji što se tiče sapunica. Mada Mexico nikad nije napravio veću sapunicu od FIA.

Xbox gamertag: RENZOR GT 01
13 godina
neaktivan
Prosla sezona je zavrsena i pogreskom Masija je titula predana na pladnju Verstappenu. Ova sezona je takodjer zavrsena, apsolutnom dominacijom Verstappena i RB. Oduzimanje tih bodova bi samo izazvalo nove kontroverze.

Prema tome ne, nisam za uzimanje bodova.

Pravedna kazna po meni bi bila smanjenje budzeta za naredne dvije sezone, u kombinaciji sa smanjenjem testiranja. To sto ce RB uplatiti 7M FIAi nikog ne kaznjava, samo malo puni FIAin budzet. Samo smanjenje testiranja bez smanjenja budzeta nece imati bilo kakav znacajan utjecaj.

Presedan je postavljen, sad svaka momcad sa 7M viska zna da moze prekrsiti budzet za 2.1M bez znacajne kazne, odnosno znaju tocno kako ce biti kaznjeni.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2022 18:20 (Maddog_HR).
10 godina
Maddog_HR kaže...
Prosla sezona je zavrsena i pogreskom Masija je titula predana na pladnju Verstappenu. Ova sezona je takodjer zavrsena, apsolutnom dominacijom Verstappena i RB. Oduzimanje tih bodova bi samo izazvalo nove kontroverze.

Pravedna kazna po meni bi bila smanjenje budzeta za naredne dvije sezone, u kombinaciji sa smanjenjem testiranja. To sto ce RB uplatiti 7M FIAi nikog ne kaznjava, samo malo puni FIAin budzet. Samo smanjenje testiranja bez smanjenja budzeta nece imati bilo kakav znacajan utjecaj.

Presedan je postavljen, sad svaka momcad sa 7M viska zna da moze prekrsiti budzet za 2.1M bez znacajne kazne, odnosno znaju tocno kako ce biti kaznjeni.

Ne stoji ti teza... ipak je to FIA.

Kad bi oni mogli biti konzistentni u svojim odlukama - sve bi bilo puno drugačije... i nisam ziher da bi ti se svidjelo.

16 godina

Mercedesi P1, P2 na trećem treningu, moglo bi biti zanimljivo na kvalama

3 godine
protjeran
mihi999 kaže...

Iskljucivo Mercedes sa svojim bolidom. Stavis Alonsa, Vettela, Kimija ili bilo kojeg drugog dobrog vozaca u Mercedes iz 2014. do danas i evo ti prvaka.

To je nebitno. On ga je vozio, on je pobjeđivao i on je zaslužio. Mislim... tu uopće nisi objektivan. Nije mi najomiljeniji vozač, ali zaslužio je jer nikome nije ništa ukrao. Ubjedljivo je osvojio šest od sedam. Paralelu s tim Mercedesom mogu povući i na onaj Ferrari, onaj Williams, onaj McLaren. Znam da i ti ovako misliš, ali vadiš mast izvjesnima.

13 godina
neaktivan
miki_the_pirat kaže...

Ne stoji ti teza... ipak je to FIA.

Kad bi oni mogli biti konzistentni u svojim odlukama - sve bi bilo puno drugačije... i nisam ziher da bi ti se svidjelo.

I to sto kazes...lakse se pouzdati u vremensku prognozu HRTa, nego u FIAinu konzistentnost.

14 godina

Ferrari je zbog senzora na dvije godine vozil kantu od bolida, siguran sam da i mečka nije bila skroz čista u svojoj dominaciji, a RB 7 mija i sve je oprošteno pa koji kurac.

FIA je bolje korumpirana nego HDZ koji kurac je to za kaznu. Napraviš pravila, mora bit tako i tako odstupanje dozvoljeno npr 3% i nema druge ide diskvalifikacija, točka.

Doslovno pišu pravilnik namjerno da bi si ga svatko interpretirao kako im paše, a oni kao kroz neke kazne ubiraju novac. Jeben biznis.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2022 20:32 (dad0r).
3 godine
protjeran
Maddog_HR kaže...

Kolega ne vjerujem ti u ovo ozelenjeno da se sad okreneš naopako. Bilo bi krajnje nepošteno dirati Verstappena jer čovjek nije kriv u ničemu, pa ni u onom Abu Dhabiju. Na kraju krajeva da je Mercedesov pitwall drugačije reagirao stotinu Massija ne bi pomoglo Verstappenu. Odluka je jako diskutabilna i ja bih rekao nepravedna, ali za mene glavni krivac je Mercedesov pitwall. Eto, možda je kazna preblaga pa se još trebalo pobrisati konstruktorske bodove obje sezone, ali tko sam ja da o tome zborim.

17 godina
Mariner kaže...

Očigledno nismo gledali isti sport sve te godine. Nema šanse da je Hamilton zavrijedio te naslove. Više je Alonso zavrijedio 2 naslova dok je vozio za Ferrari (a nije ih osvojio), nego Hamilton vozeći na 80% mogućnosti bolida s prvog mjesta ili u nagorem slučaju s drugog mjesta gdje preuzima vodstvo nakon prvih pitstopa.

Ono što smo gledali je bio jedan od najdominantnijih strojeva ikada. Morali su voziti ispod svojih mogućnosti. Sigurno je razlika na mnogim utrkama bila oko 1.5 sec po krugu brži od svih ostalih na stazi, ako ne i više.

Ona Ferrari "dominacija" ispada smiješna u usporedbi s Hamiltonovim naslovima u Mercedesu. Schumi je imao svemirski brod samo 2002. i 2004. godine.

15 godina
Korny1603987 kaže...
Mariner kaže...

Očigledno nismo gledali isti sport sve te godine. Nema šanse da je Hamilton zavrijedio te naslove. Više je Alonso zavrijedio 2 naslova dok je vozio za Ferrari (a nije ih osvojio), nego Hamilton vozeći na 80% mogućnosti bolida s prvog mjesta ili u nagorem slučaju s drugog mjesta gdje preuzima vodstvo nakon prvih pitstopa.

Ono što smo gledali je bio jedan od najdominantnijih strojeva ikada. Morali su voziti ispod svojih mogućnosti. Sigurno je razlika na mnogim utrkama bila oko 1.5 sec po krugu brži od svih ostalih na stazi, ako ne i više.

Ona Ferrari "dominacija" ispada smiješna u usporedbi s Hamiltonovim naslovima u Mercedesu. Schumi je imao svemirski brod samo 2002. i 2004. godine.

Kakvo si ti biased drvo..

3 godine
protjeran

Dobro, onda ko je po tebi zaslužio titulu npr. 2020. i zašto?

15 godina
Mariner kaže...

Dobro, onda ko je po tebi zaslužio titulu npr. 2020. i zašto?

Bottas, zato jer nije Hamilton

10 godina
Korny1603987 kaže...
Mariner kaže...

Mečka je bila OP žestoko... toliko da nisu smjeli ni pokazati koliko su biti ispred... mislim da je Toto govorio nešto u smislu nemoj toliko (nešto je bilo uhvaćeno od komunikacije)... uglavnom bili su puno previše OP.

Ali ništa od toga ne bi bilo da nije uletilo na FIA plodno tlo "famozni our guy"... počevši od testiranja guma, promjene debljine gazne površine kad se mečka našla u problemima sa zagrijavanjem guma.... ma joooj.... da ne pričamo  o DAS-u koje je objektivno bio promjena geometrije (toe in/out)... to se tumačilo kao mečkina genijalnost... i općenito sve što je bilo "siva zona" je bilo proglašeno genijalnošću... a s druge strane... sve je varanje što nije kako si je neki FIA činovnik protumačio. Da ne pričamo o flexi podnici koju su imali spremnu po specifikaciji koja se nije znala ili o tom cap breachu... i ujeren sam da bi i ferkanov način zaobilaženja senzira protoka bio proglašen genijalnošću inženjera da je mečka bila u pitanju. Što se tiče budhet capa znali su i tko i koliko prije nego i sama FIA... HDZ hobotnica je mala beba u odnosu na spregu merc/fia. Eto malo sam nabacao misli bez reda... al uvjeren sam da ima toga još... nažalost... tek ćemo saznati.

3 godine
protjeran

Igra mačke i miševa.

13 godina

Maxa neću uopće komentirati...biti će dobro ako pobijedi sa <20 sekundi prednosti, ali veseli me borba Pereza sa Mercedesima. Nadam se da će biti napeto i prije svega fer i korektno pa neka brži pobjedi!

15 godina

Nema više uzbuđenja u F1. Sve je samo u parama, pravda je za debile. Ovaj može nabijati pol pozicije i pobjede ali to u mojim očima i u očima mnogi ljudi ništa ne znači kad je sve to ostvareno na nelegalan način.

Xbox gamertag: RENZOR GT 01
16 godina

Pa Russell ti je pokazao kolko je Mercedes bio dominantan. Uskoci lik u bolid i samljeo je sve. Pa ga je Mercedes shebao sa gumama da se ne vidi kolko je bolid dobar a da gauda ne vrijedi kao vozac uopce jer je bolid bio svemirski brod. Kolka je vjerojatnost da se to nekom timu dogodi da zamjeni gume... bogami dobar igrokaz, toga se stvarno trebalo sjetiti.

Bio sam pisao da je FIA morala promjeniti pravila cim su vidjeli neciju dominaciju.

A cim je dosla Mercedesova bivsa zaposlenica u FIA-u naveliko cure informacije.

Sta se tice danasnjih kvalifikacija je ok. Nadam se da nece niko nikog torpedirati opet u prvom krugu.

mihi
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2022 23:42 (mihi999).
17 godina
Mariner kaže...
mihi999 kaže...

To je nebitno. On ga je vozio, on je pobjeđivao i on je zaslužio. Mislim... tu uopće nisi objektivan. Nije mi najomiljeniji vozač, ali zaslužio je jer nikome nije ništa ukrao. Ubjedljivo je osvojio šest od sedam. Paralelu s tim Mercedesom mogu povući i na onaj Ferrari, onaj Williams, onaj McLaren. Znam da i ti ovako misliš, ali vadiš mast izvjesnima.

Baš, na vrijeme je osjetio da je McLaren brod koji tone i dobro nanjušio koja će momčad biti dovoljno perspektivna.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice