Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.822
|
čitano: 4.157.795
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
x18x05x kaže...
deepshitcro kaže...
Lewis je ispitivao preko team radia je li presao crtu sa vecom brzinom, i stalo je na tome... :D
Mislim da bi i sa 5 sec kazne opet bio drugi, tako da mozda zanemare. :D

Nije to za 5 sek. Možda za 10+..

To je čisti drive through penalty... ako je bio prebrz... ali nikad nećemo znati, jer naravno nije niti istraživano... kao ni Botasov jump start... jbg sve senzore na Ferrariju potrošili pa su sad u deficitu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2020 18:54 (miki_the_pirat).
14 godina
deepshitcro kaže...
Lewis je ispitivao preko team radia je li presao crtu sa vecom brzinom, i stalo je na tome... :D
Mislim da bi i sa 5 sec kazne opet bio drugi, tako da mozda zanemare. :D

Ma nije bitno tih 5 sec, bitno je da FIA pocinje malo konstantnije i pravednije gledati na sve jer ovak ispadaju ko hrpa nesposobnih prdonja koja favorizira jedan team kaj ubiti i jesu vise manje.

twice the pride double the fall
14 godina
formula1live kaže...

Fenomenalna utrka. Verstappen pobijedio zasluženo bez pomoći safety cara. LeClerc pokazao da zna odvoziti taktički. Vettel... 

PS: kada su Verstappenu rekli da ide maksimalno, da ne treba ništa paziti na bolidu,uff... da tako mogu svi voziti cijelu utrku

Mislim da je Vettlu pun kurac Ferraria i jedva ceka da se makne s te kante kaj se vidi po govoru tijela i po voznjama, nije profesionalno ali ga razumijem.

Samo Ferrari moze imati Rakionnena,Alonsa i Vettela u bolidu bez da su sposobni napraviti bolid da konkurira za naslov , a dok imaju dobar bolid onda su im strategije tragikomicne.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2020 19:14 (dad0r).
15 godina
dad0r kaže...

Mislim da je Vettlu pun kurac Ferraria i jedva ceka da se makne s te kante kaj se vidi po govoru tijela i po voznjama, nije profesionalno ali ga razumijem.

Samo Ferrari moze imati Rakionnena,Alonsa i Vettela u bolidu bez da su sposobni napraviti bolid da konkurira za naslov , a dok imaju dobar bolid onda su im strategije tragikomicne.

Vettel je danas prilicno odbrusio stratege u Ferrariju.

Ali vidi se i Vettel i Sainz ove godine nisu na svome nivou, Norris je razguzio Sainza do sad ove sezone, kao i Leclerc Vettela.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2020 19:44 (ivanoile).
8 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Ruku na srce Saintz ove godine i nema baš sreće. Ali sve u svemu super utrka. Iako nisam veliki Maxov fan mora mu se skinuti kapa što se želi utrkivati i natjecati. Sumnjam da bi bio prvi da nije odjebao pit wall kada su mu prvi puta rekli da uspori. U pravu je, što mogu izgubiti? Bili su napokon blizu Merecedesa i tu se onda baca na glavu. Svaka mu čast. 

Svaka čast i Leclercu. Super vozi s obzirom kakvu kramu ima. Vettela mi je žao. S jedne strane si je sam kriv za nastalu situaciju, a s druge strane uopće nema podršku tima, ali ni najmanju. 

Iduća je Španjolska, to je super staza. Trebalo bi biti zanimljivo. 

15 godina

Najzanimljivija trka ove god? A sta je 1.austrija? Ovo je skoro kao procesija, jedino taktika je spasila trku, a ostalo je za rezat zile kako ovan mercedes je naporan...

I zasto je hulk isao u box nije mi jasno, ocito tata stroll je imao tu ruke

16 godina
Slazem se, tromi start i da nije bilo ovih pit stopova u prvih 14 krugova ne bi imao sta za gledat danas. Eventualno onaj potez kako Max prelazi po vanjskoj strani nakon DRSa
15 godina
RuskeGTT kaže...

Najzanimljivija trka ove god? A sta je 1.austrija? Ovo je skoro kao procesija, jedino taktika je spasila trku, a ostalo je za rezat zile kako ovan mercedes je naporan...

Nikom nije jasno, bezveze čovjeku utrku sjebali. Još ga na najsporije gume stave.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
9 godina
neaktivan
x18x05x kaže...
RuskeGTT kaže...

Nikom nije jasno, bezveze čovjeku utrku sjebali. Još ga na najsporije gume stave.

https://twitter.com/RacingPointF1/status/1292472874217897986?s=19

15 godina
clutch kaže...
x18x05x kaže...
RuskeGTT kaže...

https://twitter.com/RacingPointF1/status/1292472874217897986?s=19

Pa to niko ne puši. 

14 godina
Ima neko dobar stream priko mobitela?!
AUDIOFIL
15 godina

Ferrari opet 

16 godina

Ferarri komedija cista

Sir! We are surrounded! - Great! Now we can attack in every direction!
15 godina

Šteta za ovog Maxa. Nisam njegov ljubitelj al imam osjećaj da on vozi ovog Mercedesa da bi pojeo Hamiltona za doručak. 

13 godina
neaktivan

Kad te inženjer pita za strategiju onda znaš koliko je sati.

14 godina
x18x05x kaže...

Šteta za ovog Maxa. Nisam njegov ljubitelj al imam osjećaj da on vozi ovog Mercedesa da bi pojeo Hamiltona za doručak. 

I Max i jos par vozaca na gridu bi zagorcali zivot Hamiltonu da imaju taj bolid u rukama , a ovaj Bottas se boji vlastite sjene prosječan vozač a u rukama ima svemirski brod.

15 godina
dad0r kaže...
x18x05x kaže...

I Max i jos par vozaca na gridu bi zagorcali zivot Hamiltonu da imaju taj bolid u rukama , a ovaj Bottas se boji vlastite sjene prosječan vozač a u rukama ima svemirski brod.

Za Bottasa znamo da mora biti broj dva. Max nebi to htio biti kao ni Rosberg u zadnjoj sezoni. 

A ono slavlje Hamiltona je preumjetno. Znaš da si brži od svih i to debelo , ti ideš slavit kao da si se teško izborio za to.

14 godina
x18x05x kaže...
dad0r kaže...
x18x05x kaže...

Za Bottasa znamo da mora biti broj dva. Max nebi to htio biti kao ni Rosberg u zadnjoj sezoni. 

A ono slavlje Hamiltona je preumjetno. Znaš da si brži od svih i to debelo , ti ideš slavit kao da si se teško izborio za to.

Tri vozaca u istom krugu, vise nego dovoljan pokazatelj do kud je ovaj sport dogurao.

A ovaj Ferrari makar navijam za njih od svoje sedme godine , znaci 26 godina ali ovo kaj rade jednostavno mi se gade vise ovo s Vettlom je pre jadno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2020 17:08 (dad0r).
15 godina

To je več druga trka da se takvo što događa. Jednostavno se nešto treba promjenit, jer ovo je negledljivo. Sva sreća pa postoje F3 i F2 pa se tamo nagledamo akcije.

13 godina
neaktivan

- Leclercov motor se izgasio sam od sebe
- Pozvali oba vozača u istom krugu na promjenu guma iako je jedan imao M, a drugi S
- Vettela stavili na medium 29 krugova, a na soft 37
- Iako su imali novi set softa, Vettelu su u drugom stintu dali korišteni soft
- Leclerc vozio dva kruga bez pojaseva, na kraju im morao nacrtati da se mora vratiti u boks
- Binotto izjavio da je Vettelova kritika strategije neosnovana nego je samo razočaran jer odlazi iz ekipe...

Rutinska nedjelja u Maranellu 

Izvor

14 godina

Kako vam se da stalno tupiti jedno te isto o Ferrariju, ne ide im i gotovo, kraj priče.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
14 godina
odjavljen
ZooZ kaže...

- Leclercov motor se izgasio sam od sebe
- Pozvali oba vozača u istom krugu na promjenu guma iako je jedan imao M, a drugi S
- Vettela stavili na medium 29 krugova, a na soft 37
- Iako su imali novi set softa, Vettelu su u drugom stintu dali korišteni soft
- Leclerc vozio dva kruga bez pojaseva, na kraju im morao nacrtati da se mora vratiti u boks
- Binotto izjavio da je Vettelova kritika strategije neosnovana nego je samo razočaran jer odlazi iz ekipe...

Rutinska nedjelja u Maranellu 

Izvor

Stvarno ti je facebook izvor informacija?!  Ne, Vettel se nije žalio na strategiju, samo je izjavio da su mu trebali reći 3 kruga prije da će ići do kraja. Pa i sam je izjavio da nisu imali što izgubiti jer su bili 11. Binotto nije kritizirao Vettela, niti on njega. Gume su stavili soft jer su u tom trenutku imali drugačiju strategiju, koja se promjenila zbog ostalih na stazi, LeClerc nije vozio dva kruga bez pojasa, ušao je u boks odmah u narednom krugu, ali je taj krug vozio jako sporo baš zbog pojasa. Ova strategije za Vettela je bila dobra odluka jer ne bi osvojilil niti bod da su išli drugi put u boks. LeClercov motor se nije izgasio sam od sebe, nego je bilo problem s elektronikom koja je isključila bolid/motor

https://www.autosport.com/f1/news/151448/hamilton-storms-to-victory-ahead-of-verstappen

https://www.autosport.com/f1/news/151450/vettel-nothing-to-lose-with-risky-onestop-strategy

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2020 19:51 (formula1live).
13 godina
neaktivan
formula1live kaže...

Stvarno ti je facebook izvor informacija?!  Ne, Vettel se nije žalio na strategiju, samo je izjavio da su mu trebali reći 3 kruga prije da će ići do kraja. Pa i sam je izjavio da nisu imali što izgubiti jer su bili 11. Binotto nije kritizirao Vettela, niti on njega. Gume su stavili soft jer su u tom trenutku imali drugačiju strategiju, koja se promjenila zbog ostalih na stazi, LeClerc nije vozio dva kruga bez pojasa, ušao je u boks odmah u narednom krugu, ali je taj krug vozio jako sporo baš zbog pojasa. Ova strategije za Vettela je bila dobra odluka jer ne bi osvojilil niti bod da su išli drugi put u boks.LeClercov motor se nije izgasio sam od sebe, nego je bilo problem s elektronikom koja je isključila bolid/motor

https://www.autosport.com/f1/news/151448/hamilton-storms-to-victory-ahead-of-verstappen

https://www.autosport.com/f1/news/151450/vettel-nothing-to-lose-with-risky-onestop-strategy

1.Samo sam napravio copy paste pa zato sam stavio taj izvor. A autor je Ante Vetma čovjek koji živi za F1.

2. Krivo, vozio je 2 kruga nakon što se motor ugasio.

3. A da su mu dali nove set guma koje je imao mogli su završiti barem na poziciji više.

4. Znači napisao si da se motor ugasio sam?

15 godina

Albona i Bottasa u staracki dom poslat odmah sad. Albona ekipni kolega prelazi za krug (nek netko samo proba izvalit da je to jer RBR voli vise Maxa, nitko nije ovoliko kritican bio protiv Maxa), a Bottas je u space shuttleu ne moze napast Red Bull (Hamiltona ne treba ni zamisljat da dostize).

Sretan za Sainza, tuga za Ricciarda, generalno F1 jos jednu sezonu ovako tesko ce izgurat, Ross je svjestan toga i nema druge nego uvodit neka pravila poput ovog sto su sad rekli za 2021, ociti uzas.

Di2 & EPS FTW!
8 godina
x18x05x kaže...

To je več druga trka da se takvo što događa. Jednostavno se nešto treba promjenit, jer ovo je negledljivo. Sva sreća pa postoje F3 i F2 pa se tamo nagledamo akcije.

Ja sam se fokusirao na MotoGP. Dolaze neki novi dečki željni krvi, tako da je stvarno zanimljivo. A i udesi su im vrhunski (samo čudom u Austriji nije bilo mrtvih). 

Zanimljivije od utrke u Španjolskoj je bilo pratiti one oblake kako se kreću pored staze. 

15 godina

Pozdrav dečki, koji su vaši omiljeni programi za praćenje formule? Jesu li stranci bolji što se toga tiče i koji programi prenose utrke formule 1 kroz cijelu godinu? :)

15 godina
Dead kaže...
x18x05x kaže...

To se događa i događalo se. Ista stvar je bila u doba McLarena sa Sennom i Prostom, Williamsa s Mansellom, Ferrarija sa Schumacherom... To je takav sport. Nije kriv Mercedes već drugi timovi koji su mu nesposobni parirati. Nije fer uvoditi promjene samo da bi se usporio trenutno Mercedes jer se tako negira umješnost, inovacija, znanje njihovih inženjera, čime se ustvari štiti nesposobnost, neznanje drugih. I to se nonstop dešava kad uleti neki dragulj kao što je bio svojedobno Sennin McLaren, Schumacherov Ferrari, Mansellov Williams, Vettelov RB...

Razumijem ja tebe, al ti razumi milijune kao što sam ja. Dosadilo brate gledat jedno te isto. Sad Hamilton bude "najbolji" vozač svih vremena a svi znamo da on to jednostavno nije. I to ljude smeta.

11 godina
Dosta dobro se sjecam vremena Ferrarija od 00'-05'. To je bilo vrijeme kad im niko nista nije mogao i vrijeme kad je Schumacher ostvario vecinu svojih pobjeda. Kad 'Ferraristima' spomeneš to doba i težinu Šumaherovih pobjeda oni samo odmahnu rukom. To je također bilo doba kad je f1 bila iznimno dosadna ali nije bilo interneta da možemo ovako komentirati kao danas. Kako je tako je, Mercedes se je najbolje snašao od 2014. pa na ovamo a i Hamilton je vjerojatno napravio najbolji potez karijere kad je 2013. prešao u Merc. Kakav je Hamilton vozač najbolje je pokazala 2007. kad mu je timski kolega i prvi vozač ekipe bio niko drugi nego Alonso.
8 godina

Hamilton je u istoj poziciji kao što je bio Schumacher u vrijeme kada je ostvario većinu pobjeda. Schumacheru se micao Barrichello da dođe do pobjede, Hamiltonu se micao Bottas. 

Jedina razlika, neka me netko ispravi, je u dominaciji bolida. Ne sjećam se da je Ferrari bio toliko ispred McLarena kao što je danas Mercedes ispred svih ostalih. Današnji Mercedes je sekundu ispred svih. Mislim da Ferrari kao bolid nije bio toliko dominantan. 

14 godina
Vandit kaže...

Hamilton je u istoj poziciji kao što je bio Schumacher u vrijeme kada je ostvario većinu pobjeda. Schumacheru se micao Barrichello da dođe do pobjede, Hamiltonu se micao Bottas. 

Jedina razlika, neka me netko ispravi, je u dominaciji bolida. Ne sjećam se da je Ferrari bio toliko ispred McLarena kao što je danas Mercedes ispred svih ostalih. Današnji Mercedes je sekundu ispred svih. Mislim da Ferrari kao bolid nije bio toliko dominantan. 

Ako me dobro sjecanje sluzi dvije sezone je Ferrari imao brutalno dominantan bolid nesto slicni mecki danas ostalo nije bilo bas tako i nemoguce je usporedivati F1 nekad i ovo danas kaj nazivaju F1 je tragikomicno.

Isto tako sve ove usporedbe Senna,Schumi i Hamilton su nemoguce zbog potpuno razlicitih era ali opet Hamiltona s ovim danas cirkusom od formule staviti u istu recenicu sa ova dva gospodina je Bogohulje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice