Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.031
|
čitano: 8.158.734
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Rast mišića i visina

Pozz,

zanima me sta mislite o svjezem kravljem siru domacem,surutki domacoj?

U prehranu se ne razumijem niti vjezbam nesto posebno,ali odlucio sam malo paziti i izbaciti sranja koja sam inace zderao,pa cisto info vezi ovog.

1.90 i imam 90kg,kontao sam malo poci u teretanu cisto radi sebe jer previse sam u sjedecem polozaju,bojim se da cu zakrzljat,a i vec idem na funkcionalni trening 2 puta tjedno.

Zelio bih stomak malo stesat i prsa povecat,ako imate koji savjet kazite.

Hvala.

bf4: [G] hrka11
11 godina
Re: Rast mišića i visina

@hrka11

Ma, frende svježi sir i sirutka, pogotov ako je poznato porijeklo, jednostavno rula. Sirutku slobodno pij, te svježi kravlji sir do 200 grama po obroku. Najbolje kao zadnji obrok u danu.

Izabaci sve prženo, slatkiše, kolače, cigarete, alkohol, junk foodove, što manje, al' najbolje nikako prerađenu hranu, sve si meso kuhaj, maslinovo ulje, svaki dan voće i povrće. Što šarenije to bolje. Izbjegavaj sušeno voći i konzervirano. Najbolje sezonsko svježe.

Vježbaj umjerno, po meni pusti ove kaj pumpaju, jer si napupan dok si šopaš sa svim tim dodacima, poslije sve po starom. 

Poanta je da budeš zdrav, a ne veliki dečko. Mislim imaš ti i velike dečke koji ne žderu kemiju, al' imaju mišiće velike, jer im je tijelo jednostavno tako i cijeli život se bave sportom. Ostali su pozeri.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
11 godina

Ma kakvo pumpanje...samo bi da se definicija pojavi jer vjerujem da mi nebi trebalo puno da dodjem do toga.

A hrana mi je u frizderu 90% domace moje ili od nekog drugog domacinstva.

Aj onda po tom sto si napisao nisam ni daleko od zdrave prehrane :)

11 godina

@hrka11

Ma, Hrga nisam te dakako htio uvrijediti, kao ni ikoga drugoga na forumu, al' samo naglas razmišljam, te tako i pišem.

Super je ovo kada znaš kad jedeš.

Ak' želiš sa vremenom se više orijentiraj na bijelo meso(perad i zeko), a crveno meso što manje(jednom do dvaput tjedno). Naime, neka istraživanja dokazuju da je povećana konzumacija crvenog mesa u nekih 20-30% okidač za neke rakove.

Kao što i sam znaš, jedni umjereno i razvrsno, sam buš znao slušati svoje tijelo, samo ako ga osluhneš.

Da, pij samo vode i nezaslađene čajeve, osim onih kada u njih staviš malo domaćeg meda.

Budeš pucao od zdravlja.

11 godina
Rast mišića i visina

Hvala na savjetu...kao sto sam i rekao ne razumim se k...u to..jedem sto mi pod ruku dodje,ali kao sto kazes znam sta jedem.

Vidim dobio si td pa bih volio cuti jos koji savjet od ovih koji misle drukcije.

ps. Nisi me uvrijedio,no sikiriki....

15 godina
Rast mišića i visina

td u ovoj temi je normalna stvar što god da napišeš više manje, i što god da staviš. Svi se skirvaju iza forum nicka, a kad ih se pita za slike da se vidi forma izvlače se, zato sam otišao iz ove teme, a i vidim da je i sad prilično mrtva jer nema nekih dobrih momaka koji su pisali, komentirali i odlično rokali :)

što se hrane tiče, pazi da ti dnveni unos šećerea ne pređe 20-30gr, zamjeni šećer medom, recimo u kavu itd, ja tako radim. prvo se svi smiju, sad svi tako piju.

Nadalje riješi se smeća i šećera, i već si puno napravio. :)

PzKpfw kaže...

Vježbaj umjerno, po meni pusti ove kaj pumpaju, jer si napupan dok si šopaš sa svim tim dodacima, poslije sve po starom. 

Pojasni mi cijelu ovu rečenicu molim te, hvala.

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2017 15:14 (fila2208).
8 godina
neaktivan
Spomenuo sam ranije da imam problema sa ledima( donji dio najvise).
Sad jel bi trebao ja raditi t-bar, bent over row... Uglavnom vjezbe sa utezima?
Ili da prvo radim istezanja ili yoga vjezbe pa kad se rijesim boli onda poslije vjezbe sa utezima?
15 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@hrka11

Lol, sa "umjerenim" treningom su uvijek na istom... kad vježbaš onda vježbaš tako da pišaš krv. Pricam ovo iz iskustva, jer sam i ja imao "umjerene" treninge od par serija zgibova,sklekova,trbušnjaka... vrtiš se u krug i uvijek si na istom... A ako si 190-90 i prek 20% BF onda udari krvavi trening i jedi 2500-3000kcal kad odradis trening, a kad odmaraš(ne treniraš) 1500-2000kcal, tako ces polako gubit i salo i nabit misicne mase, nikakve rigorozne dijete, jer ces pasti na ispod 80kg, bit ces sav jadan i slab, a nekakv six pack i to zaboravi. I da ovo pricam iz iskustva, jer sam prije godinu-godinu i pol sa 80kg bio deblji nego sad sa 90-95kg...

11 godina

@hrka11

Nema problema Hrka, samo sam iznio i svoj pogled. Uvijek je dobro poslušati više savjeta iz različitih izvora. Tako i ja radim.

Odluke su samo na tebi. Tako i treba biti.

@fila2208

Da, frende, nema beda.

Čovjek je pitao u kontekstu da se hoće malo zjačatiti, pa sam mu samo skrenuo pažnju da ne bi pao u rukama onih koji BB pristupaju na način da si svjesno idu narušavati zdravlje da bi imali samo veće mišiće. Well, ljudi jedno vrijeme dok im teretana paše uzimaju sve i svašta samo kako bi se napumpali, te onda nakon nekon vremena, više im je dosta teretane, jer njihovi problemi i dalje ostaju, a posjeti teretani ih ne mogu riješiti. Pravim igračima unutar BB svaka čast, al' opet se ne slažem sa tim kaj uzimaju sve i svašta. 

Mislim, kužim da vrhunski sport to zahtjeva od današnjeg sportaša, al' onda se gubi ono pravilo:" U zdravom tijelu, zdrav duh". Mislim nemaš zdravo tijelo, a niti duh ti nije baš na nekoj razini. Pogotovo sam protiv toga da tako rade ljudi koji se ne natječu.

Rekrativno svakome je dobro da se bavi sportom, al' ekstremi nikako.

Well, osobno tako mislim. Dakako, neka svatko radi sa svojim tijelo kaj 'oće, lako meni za to.

@Jabulani

Dragi, slažem se sa tobom da ćeš se na svakome treningu truditi i zalagati, nisam mislio na babske treninge gdje će doći malo provozati bajk u gym, te malo dizati utege, popričati sa rajom iz gym, nego na ove kaj urliču dok dižu da ih cijela teretana čuje, sprave kada takvi na njima, samo lupaju kao da smo u čeličani, te posliije u svlačionici se tuširaju, te potroše vode i sve unerede kao da se prao slon, a ne čovjek. To su ovi gore koji samo pumpaju, te si u žile daju tekuću kemiju kako bi dizali sve više i više...

Well, uvijek mora biti u sportu:"Brže, više, jače", al' nećeš kršiti svoje tijelo radi nekakvih bijesova i isfuravanja, nego radiš na sebi da si bolji nego prije mjesec dana, prije dva mjeseca, prije godinu dana....

Znači ideš do svoje granice, te ih onda polako pomičeš, al' opet ak' si nekaj zemeš to ćeš moći lakše i brže postići, samo eto radiš kontra sebe.

15 godina
KIKI3ooo kaže...

Na myprotein.com do sutra ujutro ima neki MISTERY popust od 33%, 5kg bezokusnog wheya za 340kn.

http://www.myprotein.com/sports-nutrition/impact-whey-protein/10530943.html

Pa .... im bog mater! Dostava 18€! 

15 godina
PzKpfw kaže...

@fila2208

Da, frende, nema beda.

Čovjek je pitao u kontekstu da se hoće malo zjačatiti, pa sam mu samo skrenuo pažnju da ne bi pao u rukama onih koji BB pristupaju na način da si svjesno idu narušavati zdravlje da bi imali samo veće mišiće. Well, ljudi jedno vrijeme dok im teretana paše uzimaju sve i svašta samo kako bi se napumpali, te onda nakon nekon vremena, više im je dosta teretane, jer njihovi problemi i dalje ostaju, a posjeti teretani ih ne mogu riješiti. Pravim igračima unutar BB svaka čast, al' opet se ne slažem sa tim kaj uzimaju sve i svašta. 

Mislim, kužim da vrhunski sport to zahtjeva od današnjeg sportaša, al' onda se gubi ono pravilo:" U zdravom tijelu, zdrav duh". Mislim nemaš zdravo tijelo, a niti duh ti nije baš na nekoj razini. Pogotovo sam protiv toga da tako rade ljudi koji se ne natječu.

Rekrativno svakome je dobro da se bavi sportom, al' ekstremi nikako.

Well, osobno tako mislim. Dakako, neka svatko radi sa svojim tijelo kaj 'oće, lako meni za to.

brkaš pojmove ovdje i komentiraš pro BB scenu koja je miljama od nas običnih smrtnika. Možda nekima to nije lijepo, ali i to je način natjecanja i sporta, puno truda i odricanja i bez obzira na kemiju koju gutaju i pikaju treba poštovati to.

Preširoku sliku gledaš,a ne vidiš osnovno. Vidio si moju sliku...smatraš li da sam ja napumpan, da uzimam sve i svašta i imam probleme?

Treniram koji put tjedno, zbog posla i obaveza ne stižem. Uzimam samo protein trenutno, nekad sam kreatin i glutamin. Na treningu ostavim dušu, radim ono što mi se sviđa, ne brojim, ne kalukuliram, ne robujem hrani te uživam u životu, a gle kako izgledam.

To sam uvijek zagovarao, uživajte u životu, u hrani, društvu, alkoholu, ženama, seksu, ali isto tako ostavite jaja u gymu. Ne doslovno da nebi bruh dobili, ali dajte i tamo sve od sebe i rezulatati će bit postojani.

Nećeš imat 45cm ruku od 2 treninga tjedno, ali ćeš se osjećat, bolje, zdravije i utegnutije, a to će pomoći i tvom samopouzdanju i percepciji drugih prema tebi, o tome se radi.

Smatram da dobro govoriš, ali generaliziraš previše. Pretpostavaljam da si tek ušao u BB svijet i treniranje, pa ti je sad svaki supliment fuj, i ja ću ono malo samo za zdravlje, pa onda za godinu dve čudovište od 45cm i 100kg mišića 

Nemoj se šta uvirijedit, samo ti iznosim svoje viđenje tvog posta koji je napisan koretkno, ali opet osuđujuće, a nepotebno.

Ontopic:

Primjetio sam poplavu FCB FITNESS SUPER FIT BODY TRAINER FIT LIFE SPORT HEALTH FOOD CONDITION fegeta koji izgledaju ko kurac u ladnoj vodi. Nekima od njih bi ja mogao bit trener.

Žalosno je da ljudi takvima daju novac za obično spotanje i vikanje da rade. NEtko si može platiti motivaciju...ja si platim hranu i supliemnte, jer mi ne treba trener.

kako komentirate poplavu raznih gym ratova koji su od neki dan fitness gurui?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2017 20:21 (fila2208).
11 godina

@fila2208

Hm, gle meni je cilj da sam zdrav, BB kao takav me ne zanima. 

Više sam mršav, nego kaj imam mišiće, te mi svi govore da bih trebao imati koji kilogram više. 

Gle, ne mogu komentirati tvoju sliku, jer jednostavno kao što velim BB kao takav ne zanima, da bih išao na to da mi mišići rastu više ka je prirodno.

Mogu napisati da imaš velike mišiće, te ako to tebe veseli, to je O.K.. Moje mišljenje nije baš nekaj bitno, jer osobno se mene ne zanimaju baš tuđa mišljenja, pa ih ni ne mogu davati za konkrentne osobe, jer ih ne poznajem, a niti želim da ih upoznam. Samo mogu reći onako, kolektivno, ne mogu komentirati pojedinačne slučajeve.

Kao, što ne mogu ni komentirati, recimo ekipu kaj vikendom pije babić u kvartovskom parkiću, ne zato kaj sam bolji ili lošiji od njih, nego jednostavno me ne zanimaju, nikada nam se putevi nisu susretali. Al' zato recimo mogu komentirati navijačku scenu grada ZGB, BTW....

Ne vrijeđam se, slobodno piši...Nego, puno mi je dublja svijest o štetnosti hrane koju unosimo, ne bazirajući se samo na ove stvari oko prehrane kaj su vezani za BB.

Drugačija su mišljenja sasvim O.K., jer o istim stvarimo mislimo različito. 

15 godina
Rast mišića i visina

Sve 5 malac, ali generaliziraš i seruckaš o nečemu, o čemu nisi ni upoznat, a nit imaš podlogu. Pročitao si par članaka i baviš se zdravom prehranom i to je ok.

Ne radi se tu o mišićima, tu je zdrav život, zdravlje, snaga, izdržljivost itd. Nemogu ti opisati koliko su mi tehnike i snaga iz gyma dobro došle u životu, a i paše ti kda netko kaže, daj ti, ti si jači pa nešto sirovom snagom napraviš :)

Radi se o tome da smo svi mladi, vi više ja manje i treba u tome uživati.

ja sam isto pio ribar, ne babić jer meni mater nije davala pare za babić pa je bio ribar otrov, ali i takav sam odrastao dobro, imam posao, curu i sređen život, što ne znači da ti dečki koje si spomenuo neki klošari ili problematici jer opet generaliziraš.

Ne zanimaju te tuđa mišljenja, ali ćeš svoje svugdje staviti? To je ono, kad ja pričam slušat ćete i složit se, kad vi, mene ne zanima? tako to ne ide ni ovdje ni u životu.

to sum up, uživaj u mladosti i svemu što ti pruža jer će ti bit žao, imaj mišiće, nemoj, radi crossfit, aerobik zumbu što god te veseli i uživaj u tome, to je poanta svega toga :)

povlačim se iz ovoga a ti izvuci poučak :)

hvala na čitanju i do drugog tipkanja :)

11 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Bili savjetovali masu nekom sa 18% bf koja bi trajala malo duze odprilike god. dana?

15 godina
IvanDado kaže...

Bili savjetovali masu nekom sa 18% bf koja bi trajala malo duze odprilike god. dana?

Planiraš masu raditi godinu dana?

visina težina?

/vidi mene, pomažem nekome, domah moram fcb stranicu otvorit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2017 22:02 (fila2208).
11 godina
odjavljen
fila2208 kaže...
IvanDado kaže...

Planiraš masu raditi godinu dana?

visina težina?

/vidi mene, pomažem nekome, domah moram fcb stranicu otvorit.

:D 178cm 78kg 18%bf. Da godinu dana. Nema vise cupkanja ko do sad sto sam radio. Malo masa malo defka. Time for serious shit. Ne znam jel previsok bf za to doduse?

11 godina

@fila2208

Ma nema beda, samo ti piši. 

Kada odrastem želim biti kao "ti".

10 godina
neaktivan
Ispričavam se ako sam fulao temu, nisam bas čitao postove ovdje, nego već samo uletio.
Ovako, imam 17 god, vremena bas za teretanu nemam, a sto se tice tjelesne gradje, pa prijatelji me nekada iz zezancije zovu tenk. 2 metra i 117kg . Moje pitanje je: Kakav način treninga da izaberem, prehranu...

Btw imam par utega u po kući pa ako treba, mogu i sa time ic.

15 godina
IvanDado kaže...

:D 178cm 78kg 18%bf. Da godinu dana. Nema vise cupkanja ko do sad sto sam radio. Malo masa malo defka. Time for serious shit. Ne znam jel previsok bf za to doduse?

I sad pod time serious što si mislio? Jesti 5000kcal a trenirati ko dosad, ili ostavit jaja u gymU?

DA se digneš na 83-85kg s time i ne umastiš još više to bi bilo ok, ali pitanje oćeš kvalitetnu masu ili smatraš da je dovoljno jesti i trenirati i sve bude ok?

četvrtko kaže...
Ispričavam se ako sam fulao temu, nisam bas čitao postove ovdje, nego već samo uletio.
Ovako, imam 17 god, vremena bas za teretanu nemam, a sto se tice tjelesne gradje, pa prijatelji me nekada iz zezancije zovu tenk. 2 metra i 117kg . Moje pitanje je: Kakav način treninga da izaberem, prehranu...
Btw imam par utega u po kući pa ako treba, mogu i sa time ic.

Dovoljno je da doma radiš sklekove i zgubove za početak, jer s tom težinom ako budeš mogao zgibove onda zbilja jesi jak ko tenk.

Pretpostavljam da tu ima dosta nekvalitetne mase pa bih ti ja za početak preporučio kvalitetan kardio + bodyweight vježbe doma koje imaš hrpu na yt.

Za teretanu si napravi vremena tamo na proljeće fino kad otopli a onda još jače i kardio i isto tako visokog intenziteta treninzi.

Što se prehrane tiče eto tu imaš hrpu savjeta samo moraš pratit temu, ovaj dečko s plavim avatarom PzKpfw javi se njemu u pm za plan prehrane i jelovnike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 0:24 (fila2208).
16 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...
KIKI3ooo kaže...

Na myprotein.com do sutra ujutro ima neki MISTERY popust od 33%, 5kg bezokusnog wheya za 340kn.

Jel i dalje free za preko 100 funti? Možemo popola uzeti, taman mi treba uskoro

15 godina
crazy_luđak kaže...
KIKI3ooo kaže...
KIKI3ooo kaže...

Može. Nisam još uzea. Javim ti se na pm danas

15 godina
Rast mišića i visina

Nema danima Pilos posnog sira u Lidla u Splitu i ne znaju kad će doć. A radije ću jaja za večeru ili whey sa zobenim dok ne dože nego iti jednu drugu marku posnog. Pilos 500g i voćni jogurt mi je najbolja večera...

15 godina
KIKI3ooo kaže...
crazy_luđak kaže...
KIKI3ooo kaže...
KIKI3ooo kaže...

Može. Nisam još uzea. Javim ti se na pm danas

Nema besplatne dostave više sa myprotein.com, tako da ne znam šta drugo nego čekat od Polea da padne cijene wheya. Imam još za tjedan - dva pa ću čekat priliku a ako ne onda ću kupit hebatga. Koliko je tebi wheya ostalo?

15 godina
KIKI3ooo kaže...

Nema danima Pilos posnog sira u Lidla u Splitu i ne znaju kad će doć. A radije ću jaja za večeru ili whey sa zobenim dok ne dože nego iti jednu drugu marku posnog. Pilos 500g i voćni jogurt mi je najbolja večera...

Kiki kako ti napreduješ, sjećam se tvojih slika od prije, kako sad stojiš sa formom i kilažom?

15 godina
fila2208 kaže...
KIKI3ooo kaže...

Kiki kako ti napreduješ, sjećam se tvojih slika od prije, kako sad stojiš sa formom i kilažom?

Ej Fila! :)

Dobro je... s obzirom na moju genetiku, godine i natural razvoj sam sebi ono ok. Naravno nikad nisi zadovoljan ali gledam da mi nisu mjerilo oni sa YT-a. Guram dalje i furam svoj film što se kaže. U zadnje vrijeme sam malo u planiranom zimskom bulku...malo sam digao kalorije zadnja 2 mjeseca, ali i dalje redovito treniran tako da je sve to skroz ok... sad sam počeo opet čistit prehranu. Stavio sam zadnje slike ovo ljeto kad i drugi:

http://www.bug.hr/forum/topic/sport/rast-misica-visina/52249.aspx?page=766&jumpto=5111498&sort=asc&view=flat

Kako ti? Jesi upao u policiju ili radiš negdi drugo? Zvuči kao da si upao u stalnu vezu 

11 godina

@četvrtko

Haj, frende, volim tenkove, odnosno Panzere pa ću ti rado pomoći, ak' mogu bar savjetom...

Ovak' ja ti mogu reći kako, osobno rokam kaj se tiče prehrane.

Brijem na zdravu prehranu, te ne volim ove junkfoodove, te bilo kaj je obrađeno ili kalorično i služi samo da nam zavede osjetila, te da bude ukusno i fino.

Naime, industrija hrane nas previše zavodi sa svojim okusima, te nas puni kemijom samo kako bi od nas stvorila ovisnike o njihovim proizvodima.

Well, zdrava hrana je ona koja nije industrijski obrađena, odnosno koja je to što manje. Nažalost, kaj se tiče toga ne živimo u takvim uvjetima da imamo svoje životinje, pašnjeke i svoju zemlju da možemo kontrolirati kaj točno uzimamo.

Stoga, ak' želiš krenuti tim smjerom možeš za početka početi izbacivati za piće sve ono kaj nije voda ili nezaslađeni čaj ili pa čaj sa domaćim medom.

Sve, iako je zdravo konzumiraj u manjim količinama, te više obroka kroz dan. Polako, jedi, usitni hranu...

Znači, povrće i voće svaki dan. Rokam voće kao međuobroke(imam ih obično kroz dan 5 komada, te nešto pojedem svakih 3-4h). Zdjela povrća obavezno za ručak(što šarenije povrće to bolje:mrkva, salata, kupus, radić, paradajz, paprika, tikva, brokula, cvjetača....), te uz ručak jedem uz to jedem tanjur graha, kelja, neke kaše(heljdina, ječmena...), riža i grašak. Uz ručak tri puta jedno na meniju je ili riba ili bijelo meso peradi(zeca) sve kuhano. Dakako uz povrće samo masliovo ulje i jabučni ocat. Porcije mesa su od 100-200 grama.

Doručak šnita kruha sa medom, posnim sirom, te po jedan komad različitog voća(banana, jabuka, kiwi, naranča...).Ili pak tanjur griza ili žganaca(ne više od 100grama istoga).

Umjesto toga može se ubaciti za doručak i neke pahljuice sa nemasnim mlijekom. 

Inače kada rokam po posnom siru obavezno uzimam i mlaćenicu uz to, odnosno razrijeđeni jogurt, kako bi se reklo.

Večera, kao posljednji obrok u danu je do 200 grama sira, žlica meda, te sve to zalijem mlaćenicom.

Okvirno iz jutra više ugljihohidrata, uz manje proteina, pa do ručka omjeri je 50-50, dok za drugi međuobrok i večeru, ugljikohidrati moraju ustupiti mjesto proteinima. 

Za međuobrok mogu biti i orašasti plodovi, al' ne previše do 50 grama recimo, jer su previše kalorični, te mi dođu kao zdravi slatkiši.

Kolače, slatkiše, alkohol, gazirana tekuća smeća, izbjegavam, pijem samo čaj bez ičega, te vodu....

Nikakve lijekove ne trošim, cigarete ili droge u velikome luku izbjegavam.

Da, hranu uopće ne šečerim, a sol koristim umjereno, tek toliko da jela dobiju minimalni okus.

Gle, u principu sa više različitih izvora ekipa preporučuje mediteransku prehranu, koja je ponešto različita od moje koju korstim, jer mi tako paše i fenomenalno se osjećam.

Dakako, to ne mora biti i slučaj, ajmo reći za nekog tko recimo radi težak fizički rad, te jednostavno treba uzimati više kaloričnu hranu, jer ju i troši, te mu treba nekaj da mu brzo vrati energiju potrebnu za rad...

Počni malo proučavati i paziti kaj unosiš, koliko je to kalorično, zdravo, kakve vitamine, vlakna ima unutar sebe i tako to...

Uvijek biti aktivan, nečim se baviti, pozitivno razmišljati, ne puniti glavu sa glupostima i onim kaj te smeta, ne družiti se sa negativnim, pesimitičnim i iskomplesiranim ljudima.

Uvijek teži jednostvanost, te znaj da je uvijek najbolje onako kako trenuto jest.

Za svaku promjenu treba vremena, bilo da je dobra, bilo da je loša, te ne treba olako odustajti od svojih ciljeva,

Tako osobno funkcioniram, te je meni dobro. Ako način nekome pomognem, O.K.

Ak' ne, nikome ništa.

E, da kada je hladno onda baš probaj malo biti na hladnoći da tijelo malo privikneš na istu, tako ja radim volim se šetati sa psom, onda kada je najhladnije....

Poanta je da postanešsvoga tela gospodar.

Živio!

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Besmislena dilema oko suplemenata kod mene jos traje..

ugl, zbog nedostatka novca ne mogu priustit kreatin i whey zajedno, pa sam naisao na proteini.si na jedan poprilicno zanimljiv whey koji sadrzi u 30g i 1.5g kreatina (uzimao bih dvije doze dnevno, 3g kreatina ukupno dnevno).

Battery Whey Protein Bi li ovo bio zanimljiv kompromis ili ipak otici na kreatin i pokusat prehranom unijeti dovoljno proteina?

15 godina
PzKpfw kaže...

@četvrtko

Haj, frende, volim tenkove, odnosno Panzere pa ću ti rado pomoći, ak' mogu bar savjetom...

Ovak' ja ti mogu reći kako, osobno rokam kaj se tiče prehrane.

Brijem na zdravu prehranu, te ne volim ove junkfoodove, te bilo kaj je obrađeno ili kalorično i služi samo da nam zavede osjetila, te da bude ukusno i fino.

Naime, industrija hrane nas previše zavodi sa svojim okusima, te nas puni kemijom samo kako bi od nas stvorila ovisnike o njihovim proizvodima.

Well, zdrava hrana je ona koja nije industrijski obrađena, odnosno koja je to što manje. Nažalost, kaj se tiče toga ne živimo u takvim uvjetima da imamo svoje životinje, pašnjeke i svoju zemlju da možemo kontrolirati kaj točno uzimamo.

Stoga, ak' želiš krenuti tim smjerom možeš za početka početi izbacivati za piće sve ono kaj nije voda ili nezaslađeni čaj ili pa čaj sa domaćim medom.

Sve, iako je zdravo konzumiraj u manjim količinama, te više obroka kroz dan. Polako, jedi, usitni hranu...

Znači, povrće i voće svaki dan. Rokam voće kao međuobroke(imam ih obično kroz dan 5 komada, te nešto pojedem svakih 3-4h). Zdjela povrća obavezno za ručak(što šarenije povrće to bolje:mrkva, salata, kupus, radić, paradajz, paprika, tikva, brokula, cvjetača....), te uz ručak jedem uz to jedem tanjur graha, kelja, neke kaše(heljdina, ječmena...), riža i grašak. Uz ručak tri puta jedno na meniju je ili riba ili bijelo meso peradi(zeca) sve kuhano. Dakako uz povrće samo masliovo ulje i jabučni ocat. Porcije mesa su od 100-200 grama.

Doručak šnita kruha sa medom, posnim sirom, te po jedan komad različitog voća(banana, jabuka, kiwi, naranča...).Ili pak tanjur griza ili žganaca(ne više od 100grama istoga).

Umjesto toga može se ubaciti za doručak i neke pahljuice sa nemasnim mlijekom. 

Inače kada rokam po posnom siru obavezno uzimam i mlaćenicu uz to, odnosno razrijeđeni jogurt, kako bi se reklo.

Večera, kao posljednji obrok u danu je do 200 grama sira, žlica meda, te sve to zalijem mlaćenicom.

Okvirno iz jutra više ugljihohidrata, uz manje proteina, pa do ručka omjeri je 50-50, dok za drugi međuobrok i večeru, ugljikohidrati moraju ustupiti mjesto proteinima. 

Za međuobrok mogu biti i orašasti plodovi, al' ne previše do 50 grama recimo, jer su previše kalorični, te mi dođu kao zdravi slatkiši.

Kolače, slatkiše, alkohol, gazirana tekuća smeća, izbjegavam, pijem samo čaj bez ičega, te vodu....

Nikakve lijekove ne trošim, cigarete ili droge u velikome luku izbjegavam.

Da, hranu uopće ne šečerim, a sol koristim umjereno, tek toliko da jela dobiju minimalni okus.

Gle, u principu sa više različitih izvora ekipa preporučuje mediteransku prehranu, koja je ponešto različita od moje koju korstim, jer mi tako paše i fenomenalno se osjećam.

Dakako, to ne mora biti i slučaj, ajmo reći za nekog tko recimo radi težak fizički rad, te jednostavno treba uzimati više kaloričnu hranu, jer ju i troši, te mu treba nekaj da mu brzo vrati energiju potrebnu za rad...

Počni malo proučavati i paziti kaj unosiš, koliko je to kalorično, zdravo, kakve vitamine, vlakna ima unutar sebe i tako to...

Uvijek biti aktivan, nečim se baviti, pozitivno razmišljati, ne puniti glavu sa glupostima i onim kaj te smeta, ne družiti se sa negativnim, pesimitičnim i iskomplesiranim ljudima.

Uvijek teži jednostvanost, te znaj da je uvijek najbolje onako kako trenuto jest.

Za svaku promjenu treba vremena, bilo da je dobra, bilo da je loša, te ne treba olako odustajti od svojih ciljeva,

Tako osobno funkcioniram, te je meni dobro. Ako način nekome pomognem, O.K.

Ak' ne, nikome ništa.

E, da kada je hladno onda baš probaj malo biti na hladnoći da tijelo malo privikneš na istu, tako ja radim volim se šetati sa psom, onda kada je najhladnije....

Poanta je da postanešsvoga tela gospodar.

Živio!

Fali ti složenih UH, masti i proteina.

11 godina

@KIKI3ooo

Pa, unosim više od grama proteina po kg, dnevno....

Kaj misliš kaj konkretno od hrane da ubacim/smanjim/dodam?

17 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Panzer svaka čast ako se stvarno držiš te prehrane. Dvije vrste doručka i uvijek ista večera, kako ti nije monontono? Ja bi popizdio, zgadilo bi mi se nakon 10 dana valjda

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice