Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.031
|
čitano: 8.160.785
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Rast mišića i visina

@exer1234

Fala, frende na iscrpnom postu.

Skeptičan sam, prema obrađenoj hrani, al' da opet ne otvaramo tu temu.

Žumanjke ne jedem, jel su kalorični, te sadrže maste, a ja sam pretežito na prehrani koja je siromašna purinima. Zato i ne jedem meso često, nego samo u dva navrata tjedno i ribu jednom. Samo bijelo meso peradi i bijelu ribu.

Zato, jako lajkam bjelanjke, jerbo imaju masnoće(=purini) u tragovima, a imaju proteine.

Ne moram se ja radi svojeg zdravlja baš držati kao pijan plota takvog način prehrane, al' sam prema sebi radikalan i strog.

Zbrajanja i oduzimanje kalorija me jednostavno zabavlja, te mi je gušt tome malo detaljnije pristupiti, onako inženjerski.

Slažem se da nije baš to toliko potrebno stroga gledati, al' kada je netko zagrižen....

Inače, više sam orijentiran na vegeterijansku hranu, a meso tu i tamo. Ne radi moralnih razloga prema životinjama ili nekakvih životnih filozofija(religija), nego radi zdravlja.

Mada takva prehrana u realnosti nema možda previše utjecaja na moje zdravlje, jer ionak sam stalno u nekakvoj rekreaciji, te sam i zbog toga zdrastveno O.K.. Ne želim jesti nešto, jer je fino, nego samo da je što zdravije.

Fala na postu, volim razmijeniti iskustva.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel dobro kreatin uzimat na definiciji neki kazu ne neki kazu da ..neki kazu bolje bcca uzet neznam ni sam vise sta vi mislite?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 20:28 (Ceranac3).
16 godina
Rast mišića i visina

Što mislite o QNT proteinima? Jesu li dobri? Vidim da su sad da nekom popustu pa možda mislim uzeti. Koje proteine je najbolje uzeti za dobar omjer kvalitete i cijene? 

11 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Pozdrav..Inače sam dosta u sportu i teretani i sve sam probleme rješavo uspiješno ali ovo nikako...

Znači inače sam normalne fleksibilnosti od listova,kvadricepsa,loža i itd ali prepone kao da nikad u životu nisam rastezao.

Jednostavno pre krute i to me nervira...Jednostavno kad god se treba malo duže ispružiti ne mogu (govorim o nogometu)...

Uz to umjetnički dojam kad me netko gleda npr. to ružno izgleda kad je netko tako krut...Ima li tu kakve pomoći budući da od običnog istezanja nema baš...

This time next year we'll be millionaires
15 godina
Ceranac3 kaže...

Jel dobro kreatin uzimat na definiciji neki kazu ne neki kazu da ..neki kazu bolje bcca uzet neznam ni sam vise sta vi mislite?

Pij ga kad hoćeš a na bcca nemoj bacat pare.

emerik kaže...

Što mislite o QNT proteinima? Jesu li dobri? Vidim da su sad da nekom popustu pa možda mislim uzeti. Koje proteine je najbolje uzeti za dobar omjer kvalitete i cijene? 

A što se može mislit nego na koje gluposti ljudi bacaju pare. Kupi 5 kg bezokusnog myprotein wheya i miješaj s nećim.

Boixus Nois PS kaže...

Pozdrav..Inače sam dosta u sportu i teretani i sve sam probleme rješavo uspiješno ali ovo nikako...

Znači inače sam normalne fleksibilnosti od listova,kvadricepsa,loža i itd ali prepone kao da nikad u životu nisam rastezao.

Jednostavno pre krute i to me nervira...Jednostavno kad god se treba malo duže ispružiti ne mogu (govorim o nogometu)...

Uz to umjetnički dojam kad me netko gleda npr. to ružno izgleda kad je netko tako krut...Ima li tu kakve pomoći budući da od običnog istezanja nema baš...

Napravi svaki dan prije spavanja 10 min seriju nekih yoga položaja i istezanja, pogledaj na youtube, improviziraj sam neke položaje.

14 godina
neaktivan
Ceranac3 kaže...

Kreatin mozes cijele godine uzimati, ne vidim problem.. Bcaa, mislis da ce ciniti neku razliku, pogotovo ako ti prehrana i sve nije poslozeno kako treba? Za bcaa sam citao studije, i nema benefita, osim mozda u nekim velikim kolicinama,a to je opet veoma neisplativo sto se tice financija.

Za uspjesnu dijetu je najbitnija prehrana i trening, to kad poslozis kako treba, sacuvat ces najvise misicne mase sto je moguce...

14 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@exer1234

Fala, frende na iscrpnom postu.

Skeptičan sam, prema obrađenoj hrani, al' da opet ne otvaramo tu temu.

Žumanjke ne jedem, jel su kalorični, te sadrže maste, a ja sam pretežito na prehrani koja je siromašna purinima. Zato i ne jedem meso često, nego samo u dva navrata tjedno i ribu jednom. Samo bijelo meso peradi i bijelu ribu.

Zato, jako lajkam bjelanjke, jerbo imaju masnoće(=purini) u tragovima, a imaju proteine.

Ne moram se ja radi svojeg zdravlja baš držati kao pijan plota takvog način prehrane, al' sam prema sebi radikalan i strog.

Zbrajanja i oduzimanje kalorija me jednostavno zabavlja, te mi je gušt tome malo detaljnije pristupiti, onako inženjerski.

Slažem se da nije baš to toliko potrebno stroga gledati, al' kada je netko zagrižen....

Inače, više sam orijentiran na vegeterijansku hranu, a meso tu i tamo. Ne radi moralnih razloga prema životinjama ili nekakvih životnih filozofija(religija), nego radi zdravlja.

Mada takva prehrana u realnosti nema možda previše utjecaja na moje zdravlje, jer ionak sam stalno u nekakvoj rekreaciji, te sam i zbog toga zdrastveno O.K.. Ne želim jesti nešto, jer je fino, nego samo da je što zdravije.

Fala na postu, volim razmijeniti iskustva.

I gdje je problem u mastima? masti moras unositi u sebe , hormoni,testosteron.. bla bla.. Izbjegavanje masti je najgore sto mozes uciniti za svoje tijelo...50-70g masti minimum dnevno

Boixus Nois PS

istezanja, radi na flexibilnosti, to znaci JAKO puno..... popravis drzanje, bolove, i jos mnogo toga....

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 15:45 (exer1234).
11 godina

@exer1234

Frende, kako sam i napisao radi zdravlja. Nemam nikakvih akutnih problema, al' zdravom, balansiranom, raznolikom prehranom, koja nije između ostalog masna, uvelike pomažemo svojim ogranima, kao i primjerice ako ne rokamo po alkoholu, slatkim sokovima, gaziranim napitcima...

Svi preporučuju mediteranski način prehrane kao najzdraviji.

Probam se toga nekako držati.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zdravlje je ukupna prehrana,a ne izbacivanje nekih namirnica.. Zumanjak je nezdrav po cemu? masti moras unositi u sebe, ako ne unosis, razbolit ces se... Eto ti tvoje zdravlje

15 godina
neaktivan
exer1234 kaže...
Ceranac3 kaže...

Kreatin mozes cijele godine uzimati, ne vidim problem.. Bcaa, mislis da ce ciniti neku razliku, pogotovo ako ti prehrana i sve nije poslozeno kako treba? Za bcaa sam citao studije, i nema benefita, osim mozda u nekim velikim kolicinama,a to je opet veoma neisplativo sto se tice financija.

Za uspjesnu dijetu je najbitnija prehrana i trening, to kad poslozis kako treba, sacuvat ces najvise misicne mase sto je moguce...

hvala exer na odgovoru onda bcca necu uzimat 

11 godina

@exer1234

Ma unosim frende, al' u razumnim količinama, koliko mi je potrebno.

15 godina
Rast mišića i visina

Najgore je kad ljudi zabriju nešto po pitanju prehrane pa smanje ili potpuno izbace neke makronutrijente pa skroz propuvaju jer poremete hormonalnu ravnotežu.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma po meni treba sve jesti, masti obavezno rokati po ovoj hladnoci jer te lijepo zagriju  Smanjiti slatko i ove kemije na minimum i to je to, nikakve dijete glupe i p*cke materine... pa niste fitness modeli haha

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel netko od vas uzima glukozu sa wheyem u pwm i zašto? To je mit odavno srušen, ali i dalje vidim mnoge da to rade (ja osobno ne, radije ću ne unijeti ekstra 20-30g uh)

17 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

Jel netko od vas uzima glukozu sa wheyem u pwm i zašto? To je mit odavno srušen, ali i dalje vidim mnoge da to rade (ja osobno ne, radije ću ne unijeti ekstra 20-30g uh)

Ja sam jedno vrijeme uzimao s bezokusnim wheyom.

Zašto? Jer onda okus bude podnošljiv  (iako se svaki okus zgadi nakon 5-10 kila) a i u to vrijeme nisam unosio skoro nikakve jednostavne UH/šećere kroz prehranu pa sam ovime kompenzirao (jer i njih treba unositi -tako sam ja to sebi pravdao).

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 19:57 (FlyBoy).
14 godina
Rast mišića i visina

U zadnje vrijeme sam malo testirao kilaže da vidim kako stojim i mislim da sad napokon mogu reći da sam zadovoljan, pogotovo s benchom koji mi je uvijek kaskao. 

Bench ide 4x105kg, max 112.5 kg, dolje je video pokušaja 115kg kojeg sam failao odmah poslije tih 112.5, bilo je jako blizu, nisam uspio vjerojatno zbog umora od prethodnog pokušaja. 

Čučanj 130 kg x 6 ponavljanja, nisam maxao. Mrtvo 155x2 - malo sam slab na mrtvom, ali muči me diskus hernia pa sam zadovoljan s tim. 

bodyweight 76-77kg, 22 godine

https://drive.google.com/open?id=0B3badfwRbMPdWXl0NVN4QnZfcW8

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 21:35 (Cordas).
17 godina
neaktivan
Cordas kaže...

U zadnje vrijeme sam malo testirao kilaže da vidim kako stojim i mislim da sad napokon mogu reći da sam zadovoljan, pogotovo s benchom koji mi je uvijek kaskao. 

Bench ide 4x105kg, max 112.5 kg, dolje je video pokušaja 115kg kojeg sam failao odmah poslije tih 112.5, bilo je jako blizu, nisam uspio vjerojatno zbog umora od prethodnog pokušaja. 

Čučanj 130 kg x 6 ponavljanja, nisam maxao. Mrtvo 155x2 - malo sam slab na mrtvom, ali muči me diskus hernia pa sam zadovoljan s tim. 

Brojke su sasvim solidne za taj bodyweight. 

Čučanj i BP pogotovo.

Ja sam s neznatno manje kila (74 cca) dosta lošiji. BP 100kg (u utorak hittao prvi put, grinder ), čučanj je bio low bar 130x5, ali sam se zadnjih mj dana prebacio na high bar pa sam sada nešto lošiji (120x5) a DL je bio 140x4, sve kilaže preko 140 nisam radio više od 1x.

Nego, meni na ovom videu izgleda kao 117,5kg a ne 115, osim ako šipka nije oly pa nema točno 20.

I isto da malo poradiš na formi bi mogao puno više. Bolje pozicionirati noge, malo  više archati leđa/podignuti prsa i uvući lopatice.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 22:04 (FlyBoy).
14 godina
FlyBoy kaže...

Nego, meni na ovom videu izgleda kao 117,5kg a ne 115, osim ako šipka nije oly pa nema točno 20.

Hm, 4x20 kg, 2x5kg, 2x2.5kg i 2x1.25kg, šipka je 17.5kg. Znači po mojoj računici 115kg 

Hvala btw, ni tvoje brojke nisu loše, taj DL treba ići gore, kao i meni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 22:04 (Cordas).
14 godina
Rast mišića i visina

Na Polleo Sport je trenutno veliki popust na kratke majice i robu pa si malo pogledajte. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 20:43 (monsieur).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ovdje sigurno ima onih koji rade u popodnevnim smjenama pa bi me zanimalo sta si uzmete za pojest na poslu? 

Liverpool is not just a football club,its way of a life.
14 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Odlicne brojke za taj bodyweight

Malo da cesce radis jedinice i popravis formu islo bi ti 120 ko nista. Dobro si spustio sipku i onda cim si krenuo gore ti je pobjeglo..probaj paused radit,to je najbolje sta mozes radit da poboljsas formu i to bjezanje sipke. 

Odlican DL s tim da imas herniju,mene bi bilo strah radit i cucanj i dead da imam problema sa kicmom,doguraj x2 bodyweight na peticu i miran si

l<l<l<l<l<l
8 godina
neaktivan
Pozz, kupio sam kreatin prije godinu dana, poceo sam ga tada piti i prestao sam jer nisam mogao vjezbati zbog problema sa leđima.
Imam 17god. Kao prvo jel bi smio ja to uopce piti?
Imam jos oko 1kg, istjece mu rok trajanja ove godine u 9.mj.
Sad ja nezz dal da to pocnem piti? sad na ljeto sam naletio na probleme sa jetrom imam nesto poviseno u krvi nezz tocno sta..
Jel to skodi jetri?
Hvala
11 godina

@Wiseman

Ma, frende ostavi se toga. Kaj će ti to?

Ak' imaš zdrastvenih problema ti ideš to piti, a ovdje ti nitko nije doktor, pa ti ni ne može reći pravi savjet, osim vlastitoga iskustva i mišljenja što opet nije dokaz ničega.

Ak' baš želiš to piti, probaj pitati dokt.opće medicine ili gasteroenterologa specijalistu.

Kroz jetru ti sve prolazi, ti si mlad još u razvoju, kaj će ti to u životu?

Može ti nešto biti, al' i ne mora. Sve je to pitanje.

Po meni ostaviti se neprovjerenih savjeta velikih dečkiju iz teretane, jer oni samo pričaju puno o velikim mišićima, al' se baš ne kuže u ljudsko tijelo, niti organizam kao doktori koji su školovani.

Uostalom ne trebaju ti nikakvi dodaci, osim normalne nature prehrane, izgledati će prirodno, onako kako trebaš izgledati, samo vježbaj i ne vjeruj ovima kojim biti samo nešto prodali bez obzira na štetne posljedice. 

Ne bi bio prvi koji je ušao u shop sa proteinima, te da izađeš sa rukama punih vrećica, jer ti je tobože neki stručnjak uvalio sve kaj "trebaš".

15 godina
Rast mišića i visina

Nije me bilo sto godina u temi, a više tako i ne treniram. Posao, cura, leti amo tamo nekad se ne stigne pa sam se ulijenio. 

Slika je od prije tjedan dana, prvi ovogodišnji nakon ljenčarenja doma.

Kako vi nalazite motivaciju? ima li novogodišnjih odluka?

Vidim moj prijatelj exer glavni stručnjak, kako napreduješ prijatelju?

Ostali, stara ekipa ima li koga?

lp :)

p.s. ja sam lijevi, desni je koelga, 49god :) vrh čovjek i legenda

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2017 13:40 (fila2208).
15 godina
Cordas kaže...

Ovaj spoter je neki veliki strčunjak, za spotanje mislim.

Čemu tako drži ruke, zašto te pušta toliko, zađto nema kontrolu cijelo vrijeme?

Koliko je ljudi strgalo rame ili lakat ili  jače ozljedil jer spoter ne pozna vježbača i ne procjenjuje dobro.

Kilaže za te godine i bw jako dobre, samo nastavi, iako na benču laktove približi tijelu više da ne satireš ramena, a šipku nastoj potrgati rukama dok je dižeš, kao da je hoćeš razdvojiti na sredini.

Učrvsti noge jer ih ne korsitiš kako treba, cupkaš, a treba da ih sabiješ u pod, guzica na klupu, lagani arch leđa da ruka ispod leđa se može ugrat, plećke čvrsto u klupu.

Popravi ovo i ide do 120 bez beda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2017 13:47 (fila2208).
14 godina
intexuz kaže...

Odlicne brojke za taj bodyweight

Malo da cesce radis jedinice i popravis formu islo bi ti 120 ko nista. Dobro si spustio sipku i onda cim si krenuo gore ti je pobjeglo..probaj paused radit,to je najbolje sta mozes radit da poboljsas formu i to bjezanje sipke. 

Odlican DL s tim da imas herniju,mene bi bilo strah radit i cucanj i dead da imam problema sa kicmom,doguraj x2 bodyweight na peticu i miran si

Hvala puno na komentaru i savjetima. Strah me raditi sa herniom, ali to me više manje muči oduvijek pa nemam izbora. Lagano i s dobrom formom i ide to. 

fila2208 kaže...

Ovaj spoter je neki veliki strčunjak, za spotanje mislim.

Čemu tako drži ruke, zašto te pušta toliko, zađto nema kontrolu cijelo vrijeme?

Koliko je ljudi strgalo rame ili lakat ili  jače ozljedil jer spoter ne pozna vježbača i ne procjenjuje dobro.

Kilaže za te godine i bw jako dobre, samo nastavi, iako na benču laktove približi tijelu više da ne satireš ramena, a šipku nastoj potrgati rukama dok je dižeš, kao da je hoćeš razdvojiti na sredini.

Učrvsti noge jer ih ne korsitiš kako treba, cupkaš, a treba da ih sabiješ u pod, guzica na klupu, lagani arch leđa da ruka ispod leđa se može ugrat, plećke čvrsto u klupu.

Popravi ovo i ide do 120 bez beda.

Bolji mi je takav spoter, nego kad mi netko stane i pomogne čim malo zapnem. Inače spoteru kažem da ne dira šipka dok god ja to ne kažem jer nekad zapnem čak i nekoliko sekundi pa na kraju izvučem do kraja. 
Hvala na savjetima, poradit ću na tome, znam da mi forma nije baš savršena. Noge nažalost ne znam iskoristiti na benchu koliko god to pokušavao. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2017 14:14 (Cordas).
15 godina
Cordas kaže...

Bolji mi je takav spoter, nego kad mi netko stane i pomogne čim malo zapnem. Inače spoteru kažem da ne dira šipka dok god ja to ne kažem jer nekad zapnem čak i nekoliko sekundi pa na kraju izvučem do kraja. 
Hvala na savjetima, poradit ću na tome, znam da mi forma nije baš savršena. Noge nažalost ne znam iskoristiti na benchu koliko god to pokušavao. 

Nisi me shvatio. kad šipka stane ili krene natrag to je to, kasno je onda.

Poanta je da je ruka ispod šipke stalno, da ona ne kreće natrag i ne leluja kao tebi. Slaba su ti i umorna ramena kako si i sam rekao, zato spoter makno ruke ispod šipke čisto da ako krene iza ili se desi da ti propadne mišić (desilo mi se kad sam sam radio, zastrašujće) da je odmah tu.

Ne kužim te šeme kad tako dižu zapešćima, ili još jače kad je na laktu onako samo da senjegovi bicepsi bolje vide dok spota.

Nevezano za tog dečka, niej strašno već komentiram spotere općenito.

Forma je ok ali može i bude bolje, samo jako :)

Noge malo ''podmotaj'' a ne tako ravno držat pa se upri s njima, vidjet ćeš kako dobiiješ na snazi. Samo nemoj plesati s njima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2017 14:31 (fila2208).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ako netko ima adidas adipower/powerlift 2.0 molio bih da mi se javi u PP, imam samo par pitanja.
Hvala!

14 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Ali toliko grindanje je nepotrebno,to sto cupas toliko taj jedan rep ti ne znaci apsolutno nista,a slomis se ziv dok to dignes,cim zapnes to spotter treba odmah cupat svom snagom.

Nema potrebe da ides do faila na Sq,dl i bp,samo ces se ozljedit ..

l<l<l<l<l<l
15 godina
Rast mišića i visina

Na myprotein.com do sutra ujutro ima neki MISTERY popust od 33%, 5kg bezokusnog wheya za 340kn.

http://www.myprotein.com/sports-nutrition/impact-whey-protein/10530943.html

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice