Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.011
|
čitano: 8.154.985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rast mišića i visina

budi mi velik hahah fura neku natural pricu ,a zna se da uzima steroide ,bilo je cak negdje i na nekom forumu ,gdje je pisao svoje prve "kure"

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Meni je ona njegova pička još čudnija, čak bih rekao da dobijem nelagodu kad ju vidim. Sasušena ko bakalar a biceps kolabiro u sebe koliko je nepostojeći.

mislim, evo, koji je ovo vrag

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 0:15 (FlyBoy).
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
FlyBoy kaže...

Meni je oa njegova pička još čudnija, čak bih rekao da dobijem nelagodu kad joj vidim. Sasušena ko bakalar a biceps kolabiro u sebe koliko je nepostojeći.

clen :)

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja ne znam kako on more ovo je*at.prvo, nebi mi se digo na ovo nema sanse.drugo, bilo bi me strah da je ne skrsim cijelu.meni je ona premrsava.ajd da ima misica pa ima ovako nizak bf al ona nema nista misica i izgleda kao da je anoreksicna 

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
neaktivan
DuMe kaže...
FlyBoy kaže...

Meni je oa njegova pička još čudnija, čak bih rekao da dobijem nelagodu kad joj vidim. Sasušena ko bakalar a biceps kolabiro u sebe koliko je nepostojeći.

clen :)

l-carnitin i coffe coach 

l<l<l<l<l<l
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

nanoproxil i ironmaxx 90 protein :D

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ili možda jede onu sušenu govedinu :)

10 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Meni je ona njegova pička još čudnija, čak bih rekao da dobijem nelagodu kad ju vidim. Sasušena ko bakalar a biceps kolabiro u sebe koliko je nepostojeći.

Ovo bice uzeo u onoj mesnici koju promovira, ubacilo mu gratis malo susenog mesa jer je stalna musterija

17 godina
Rast mišića i visina

Ajd da dodam još jedno iskustvo, ja sam lani zapeo odraditi CLA ("tonalin"). Sad da potražim račune i kutije, a mislim da sam tog tonalina negdje potrošio
kad se zbroje, 350-400 kapsula kroz nešto više od pola godine (za koliko je opisano razdoblje kroz koje najefektivnije djeluje)
Ali realno, da sam nešto dobio zbog toga na mišićnoj masi, a izgubio na masnom tkivu (tvrde na gornjem linku "clinically shown to help improve overall body composition by helping to decrease body fat up to 10% while increasing lean muscle."), hm... nebih dao ruku u vatru. 
Možda kod mlađih bolje djeluje, djeluje super kažu kod laboratorijskih miševa, pa eto:)
Kome se da čitati novije neutralne procjene, http://authoritynutrition.com/conjugated-linoleic-acid/
Kome se neda - u tekstu je poanta da je CLA u hrani vjerojatno stvarno dobar (domaći mliječni proizvodi od krava sa ispaše), 
ali da je ovaj u ampulama drugačiji, sintetiziran iz ulja, da je stvarna efikasnost samo statistički vidljiva u par postotaka
ali da ima i mogućih negativnih nuspojava pri velikoj i dugotrajnoj konzumaciji - masna jetra, razvoj uvjeta za dijabetes/inzulin osjetljivost, smanjenje dobrog kolesterola...
tako da sam se okanio toga nakon te runde. I ništa zamjetno ni izgubio ni dobio. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina

Sinoć sam gledao na Nat.Geo dokumentarac Taboo: Extreme Bodies.

Između ostalog, radi se i o 2 bodybuilderice (negdje na 31min), jedna pro druga pokušaje biti pro, otvoreno prizanju uzimanje anabollika, kad sam čuo koliko troše na hranu, suplemente i AAS - a zarađuju online i RL privatnim seansama sa muškarcima koji vole takve ženske. Kažu da inaće pro bodybuilderice nemaju ni približno nagrade na natjecanjima kao muški i da uopće nemaju sponzora pa se moraju financirati eskortom ili tim muscle worship seansama, a kao njih 2 ne radu eskort (a točno se vidi da bi se onu veću i nedefiniraniju dalo nagovorit :D )

http://social.xfire.com/users/kiki3000
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 9:26 (KIKI3ooo).
17 godina
KIKI3ooo kaže...

Između ostalog, radi se i o 2 bodybuilderice (negdje na 31min), jedna pro druga pokušaje biti pro, otvoreno prizanju uzimanje anabollika, kad sam čuo koliko troše na hranu, suplemente i AAS - a zarađuju online i RL privatnim seansama sa muškarcima koji vole takve ženske. Kažu da inaće pro bodybuilderice nemaju ni približno nagrade na natjecanjima kao muški i da uopće nemaju sponzora pa se moraju financirati eskortom ili tim muscle worship seansama, a kao njih 2 ne radu eskort (a točno se vidi da bi se onu veću i nedefiniraniju dalo nagovorit :D )

Svaku profi BB koja nema "pravi" posao, a BB samo kao vježbu/hobi, možeš naći na hm hm stranicama.
Čak i dobar dio muških, i to pro card BB zarađuje tako.
Ona ženska koju sam linkao je sigurno na staroidima jer ih legalno dobija kao HIV pacijent. 
Skužila je da ju sterkani toliko dignu da onda može i u bb.
A plejbojašica je i tako, pa nije da ju je to nešto maknulo od "profesije". 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sandi sklopio ugovor sa nekom americkom firmom suplemenata..jaoo sad će početi opet hvalisati čudesna djelovanja

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

komentari su jos jaci.javlja se momak od 150kg i pise kako mu je fat burner pomogao da smrsa 1 kg u 30 dana i sandi to odma objavi na svojoj stranici :D

13 godina
Rast mišića i visina

Evo mali update lista , i vecera . Sa 2000 kcal i cardiom nisam nesto pretjerano gladan . Bit ce to dobro za 3 tjedna ja mislim . 

15 godina
cod4gamer kaže...

komentari su jos jaci.javlja se momak od 150kg i pise kako mu je fat burner pomogao da smrsa 1 kg u 30 dana i sandi to odma objavi na svojoj stranici :D

Ja mislio da on to sam sebi pise posto nikad imena ne stavi(bar ne koliko sam ja vidio),a i ljude ta "iskustva" najvise i pale da uzmu.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Nist osim Sciteca mi ne valja i necu vise experimentirat. Nasel sam si okus i brand koji mislim konzumirat do penzije.

http://www.building-body.com/shop/100-whey-protein-professional-2350-g

iskoristi ovu super akciju :)

17 godina
ivanoile kaže...
cod4gamer kaže...

Ja mislio da on to sam sebi pise posto nikad imena ne stavi(bar ne koliko sam ja vidio),a i ljude ta "iskustva" najvise i pale da uzmu.

A dobro ne pratim tipa, ali malo sam prolurkao i on je full u tom biznisu, pa samo imitira vanjske "bro" savjetnike. 
Vidim da ima i "appse" za vježbanje po svim storeovima, da se gura na sve forume, slika i reklamira. Očito od
toga živi (ili namjerava živjeti) i realno jasno da će dramiti, galamiti i gurati senzacionalizam i egoizam
(sebe kao "ogledni" svjetli primjer) s ciljem da ga se neko za neki spot ili film sjeti, da ga se preporuči kao trenera ili
da netko tko bira appse klikne na njegov jer je za njega čuo. Netko kome je to hobi i ne shvaća sve tako osobno, 
vjerojatno onda tip izgleda nametljiv i naporan.
Ali eeej buraz: 6 mjesto za koje je da bi uopće upao u lakšu klasu u kojoj je imao ikakve šanse smršavio DESET KG u jednom danu 
Olimpijac :)

11 godina
neaktivan
overhaul kaže...
KIKI3ooo kaže...

Svaku profi BB koja nema "pravi" posao, a BB samo kao vježbu/hobi, možeš naći na hm hm stranicama.
Čak i dobar dio muških, i to pro card BB zarađuje tako.
Ona ženska koju sam linkao je sigurno na staroidima jer ih legalno dobija kao HIV pacijent. 
Skužila je da ju sterkani toliko dignu da onda može i u bb.
A plejbojašica je i tako, pa nije da ju je to nešto maknulo od "profesije". 

profi ili profesionalac je onaj tko živi od sporta, dakle...

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imam 2pitanja.

- Poceo sam nekad za dorucak jesti zitarice s mlijekom (suseno-voce) i poslije svakog treninga, Kakav efekt one imaju, jeli pomazu u mrsanju, izgradnji misica il nicemu nesluze.

- Kad vozim biciklo, osim noznih misica, koji jos rade ako uopce rade?

16 godina
toniancic kaže...

Imam 2pitanja.

- Poceo sam nekad za dorucak jesti zitarice s mlijekom (suseno-voce) i poslije svakog treninga, Kakav efekt one imaju, jeli pomazu u mrsanju, izgradnji misica il nicemu nesluze.

nece ti pomoci u izgradnji misica sigurno ,u mrsavljenju isto ako ne središ ostatak prehrane , korisno je sto vjerovatno sadrže neke vitamine ,minerale ,pogledaj si sastav

...rade nožni i možda malo trbušni

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
17 godina
neaktivan
toniancic kaže...

Imam 2pitanja.

U vezi zitarica:  da li ces gubiti kile ili dobivati ovisi prvenstveno o tvom sveukupnom unosu kalorija. ako jedes manje nego sto trosis, logicno je da ces gubiti na masi, pa taman da jedes samo cheeseburgere. Isto tako ako jedes vise nego sto trosis, logicno je da ces dobivati na masi.

E sad, zitarice su ugljikohidrati, ako jedes cjelovite, onda su to kompleksni ugljikohidrati koji imaju manji glikemijski indeks (GI), sto bi znacilo da sporije poticu otpustanje inzulina u krv. Ako pak jedes neka prerađena i rafinirana go*na s puno dodanog secera, doci ce do tzv. spajkanja , odnosno naglog porasta razine  inzulina u krvi.

Veciom gledaj da uzimas hranu sa nizim GI jer ce to tvoj metabolizam bolje podnijeti, međutim ima i situacija kada je hrana sa visim GI dobrodosla, npr. kada ti treba brzodjelujuci izvor energije, a cuti ces i da je to pozeljno poslije treninga, za sto manji katabolizam misica, iako u istinitost toga necu ulazit jer je ekipa i znanost tu dosta podijeljena.

Eto, buduci da ne znam kakve i koje su to tocno zitarice koje jedes, ne mogu ti dati konkretan odogovr, ali prema ovome gore moci ces sam zakljuciti kakav ce ucinak imati. 

Inacer, moja preporuka su ti zobene pahuljice, najobicnije (i najjeftinije) a onda kasnije nasjeckaj bananu, jagode, sto ti vec pase pa dodaj mlijeka ili kipuce vode pa te ispadne na kašu.

Što se tiče bicikliranja, mislim da ti tu dinamički rade samo noge, dominantno quadovi

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
17 godina
mrki_tua kaže...

profi ili profesionalac je onaj tko živi od sporta, dakle...

Reci to većini igrača HNS-a. A nogomet kao najpopularniji sport u HR, a hns liga profesionalnih klubova. 
http://www.jutarnji.hr/7-klubova-ne-placa-igrace--60-nogometasa-u-blokadi--170-sporova-pred-arbitrazom-/1099538/
Što misliš koja se tek "lova vrti" onda na nekakvom anonimnom bb natjecanju? Većina ljudi status "pro" licence održava
zbog nade u neku sponzorsku reklamu, i zbog prava i povlastica koje neki pro savezi nude(zdravstveno, uplate u fondove isl.).
p.s.
Što mislite o ovome?
http://www.jutarnji.hr/sokantno-priznanje-covjeka-koeg-je-mirko-razvalio--steroidi-nisu-varanje--toga-je-bilo-na-tone--/1360068/

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 1:08 (overhaul).
17 godina
FlyBoy kaže...

Što se tiče bicikliranja, mislim da ti tu dinamički rade samo noge, dominantno quadovi

Sa svime se slažem samo bih dodao (znam po umoru) da ako se pravilno bica, rade osim kvadova i hamovi i gluteusi i listovi.
Ako se vozi hiit, tj. uzbrdsko sa stojnim gaženjem, radi cijela hrpa: ruke, leđa, latovi...naravno ne sad kao da dižeš ili presaš 100 kila, 
ali začas srce izlazi na usta. Dakle ponajviše ovisi o tehnici, uloženom naporu i situaciji.

15 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav svima.

Trebao bi mi savjet kako nabaciti mase na noge. Definicija mi nije bitna, samo želim udebljati noge koje su mi i genetski mršavije u odnosu na gornji dio tijela.

Na raspolaganju imam šipku i bučice sa nekih 45kg ukupne težine. Čučanj, iskorak? Više/manje serija/ponavljanja?

Ništa ne ostavljam nezavrš
14 godina
Rast mišića i visina

Evo update pri kraju lean mase.. još para dana pa neki cut od 2-3 tjedna (već sam dosta lean) i onda back to lean mass pa kako bude 

Uglavnom sam zadovoljan formom, a evo i slike od prije. Znači napredak u odnosu na prvu sliku je godina dana. Druga slika je slikana 10. mjesec ako se ne varam. Ostale su danas slikane.

Uglavnom mi prsa izgledaju mala kako god se slikam, ali su mi prsa daleko najrazvijenija pa mi je žao da se ne vide nikad na slikama. Sav napredak je ostvaren uz discuss herniu, zbog čega sam čučanj i Dl često morao preskakati. 

Unatoč tome, čučanj je na 105kg 5x5, BP je 90kg 5x5 (nije nešto, ali trudim se popraviti), a DL ipak nisam mogao raditi s kontinuiranim napretkom, nego sam radio koliko mi leđa koji put dozvole. 
Inače, 175 cm, 74-75 kg.

Uglavnom, komentari su dobrodošli 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 10:52 (Cordas).
15 godina
overhaul kaže...
FlyBoy kaže...

Sa svime se slažem samo bih dodao (znam po umoru) da ako se pravilno bica, rade osim kvadova i hamovi i gluteusi i listovi.
Ako se vozi hiit, tj. uzbrdsko sa stojnim gaženjem, radi cijela hrpa: ruke, leđa, latovi...naravno ne sad kao da dižeš ili presaš 100 kila, 
ali začas srce izlazi na usta. Dakle ponajviše ovisi o tehnici, uloženom naporu i situaciji.

Podlaktice najvise se mogu osjetit nakon duze voznje,ali recimo leđa u jacem pretiskanju mogu znacit dosta.Sto jaca ledja to je bolji prijenos snage na pedale,ali vise na duge staze nego na nekakvih 20-ak min.

Di2 & EPS FTW!
15 godina
Rast mišića i visina

Dragi moji evo jedne bitnije obavijesti!!!

Lječničkim istraživanjem je dokazano da muškarcima mlađim od 25 godine koji su dulje vrijeme konzumirali kreatin i druge slične proizvode (ne piše u izvoru koje) je povećan rak testisa za 60%.

Članak mi je pročitan iz Lječničkih novina.

Mislim da je bitno prenit tu informaciju pa vi s njom radite šta hoćete.

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

To je clanak cini mi se iz vecernjeg ili tako nesto.. Ako imas link na studiju okaci ovdje.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

znam da nije izravno tema , al jel mozda netko zna muziku  na 2.54 sec.  i 10.35 sec. ? 

15 godina
ineedmoney kaže...

znam da nije izravno tema , al jel mozda netko zna muziku  na 2.54 sec.  i 10.35 sec. ? 

možeš probat stavit na watzatsong.com staviš klip i ljudi ti kažu koja je to pjesma, znači treba bi izrezat taj dio videa i napravit jedan mp3 (možeš se služit sa besplatnim alatima kao AnyVideoConverter i AnyAudioConverter)

ili skineš aplikaciju Shazam koja prepoznaje pjesme koja svira, možda je to najbolja solucija, raspališ stvar na zvučnike i aplikacija bi to trebala prepoznat

...dobar nick i odličan film ;)

http://social.xfire.com/users/kiki3000
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 20:18 (KIKI3ooo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice