aaaa...fak sad kužim....oprostite na grešci....sad sam skužio da je to ustvari jednostavno zapamtit.....znaći idu u cross sve 58xx, a posebno 57xx, isto tako i 48xx....znaći zapravo samo gledam ako je broj x isti (npr 5x50 i 5x70.......)....
Sklapanje PC konfiguracija
- poruka: 38.051
- |
- čitano: 3.729.750
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
aaaa...fak sad kužim....oprostite na grešci....sad sam skužio da je to ustvari jednostavno zapamtit.....znaći idu u cross sve 58xx, a posebno 57xx, isto tako i 48xx....znaći zapravo samo gledam ako je broj x isti (npr 5x50 i 5x70.......)....
i ne bas. 5970 (isto je Cypress) ti se moze kombinirati sa 5870 i 5850 - vazno je koji je chip.
najbolje da uvijek pogledas na sluzbenu tablicu ako nisi siguran
nemozes stavit 5850 sa 5770 nikako
evo ti graf kompatibilnih opcija za crossfire
Hvala dečki, tvoje i Olyjevo mi je najviše pomoglo, ali opet nije riješeno pitanje!
Nisam veliki OCer, stoga, da li ipak da za Božić kupim novu matičnu (vjerovatno ASRock 890GX ili 880GX tako nešto) ili ipak ubacim još jednu grafu pa napravim CF ali imajte na umu DA JE DRUGI PCI-E SLOT SAMO 4x BRZINA TE KOLIKE BIH IMAO BOLJE PERFORMANSE ILI MOŽDA IPAK NE BIH NI IMAO.
Znači, ili CF, ili nova matična, ili prodati ovu pa nadoplatiti na neku karticu bolju (HD5850, eventualno HD5870, možda čak i iz refresha novog), valjda bih imao bolje performanse... :) Odluka je na vama, čuli ste da nisam OCer, treba mi većinom za PS, web-programing, pa i igranje...
Ja osobno ne bi išao na 4x propusnost... Nije toliki gubitak za tu karticu, ali pitanje je kako će to skalirati... Ja preferiram barem 8x propusnost (2.0). Iskreno smatram da je daleko najbolje uzeti jedan jak GPU, jer CF nekada radi kako treba, a nekada i ne. Zato prodaj ovu HD5770 i kupi si jaku karticu.
Ja osobno ne bi išao na 4x propusnost... Nije toliki gubitak za tu karticu, ali pitanje je kako će to skalirati... Ja preferiram barem 8x propusnost (2.0). Iskreno smatram da je daleko najbolje uzeti jedan jak GPU, jer CF nekada radi kako treba, a nekada i ne. Zato prodaj ovu HD5770 i kupi si jaku karticu.
Koliko ću za nju moći dobiti do Božića, mislim koliko će tada koštati polovna?
A nekih 700-800kn valjda...
A nekih 700-800kn valjda...
Heh, O.K. onda će valjda pojeftiniti HD5870 ;)
Heh, O.K. onda će valjda pojeftiniti HD5870 ;)
Trebao bi... Em će doći novi modeli, trebali bi se i HD6000 polako početi pojvaljivati tada
Ej ekipa pozdrav.
Ja bih vas molio da mi pomognete trebao bih promjeniti grafičku i nadograditi dvije gige ram-a. Trenutna konfiguracija :
Procesor: AMD Phenom quad-core 9550 2.2ghz 2mb cache.
RAM: 2gb 800 mhz ddr2 (proširivo do 4 gb)
GPU: ATI Radeon HD3650 512mb
Prijatelj mi je rekao da mi je procesor u redu da njga on nebi mjenjao još neko vrijeme, te da bi mijenjao grafičku da ne valja.
Pa bi vas molio da mi sklopite dvije gige rama i neku dobru grafičku do 2000kn.
Hvala.
Ej ekipa pozdrav.
Ja bih vas molio da mi pomognete trebao bih promjeniti grafičku i nadograditi dvije gige ram-a. Trenutna konfiguracija :
Prijatelj mi je rekao da mi je procesor u redu da njga on nebi mjenjao još neko vrijeme, te da bi mijenjao grafičku da ne valja.
Hvala.
Koju maticnu imas?
Ako imas AM2+ onda updateaj BIOS na novu verziju koja ti podrzava Phenom II procesore.
Graficka...koliko mozes potrositi na nadogradnju?
edit: aha, 2000kn, jos cekamo da velis koju maticnu imas
Koliki monitor i koja matična?Razumiješ,preporučio bih ti,ali procesor ti nebi full mogao iskoristiti,jedino ak namjeravaš klokat,onda ok,al ne poteže taj proc puno...
Ak je matična neka AM2,onda AM3 matična,npr. A770DE+,proc Phenom II x2 550,i grafa 5770,ak sve stane u 2000kn...I koje je napajanje?
EDIT:Pretiče me...
Evo,u slučaju da imaš ok ploču...
DDR2 2GB KingMax
5770
Athlon X3 435
Ej ekipa pozdrav.
Hvala.
Procesor ti nije loš, iako ćeš i njega morati brzo promijeniti.
To ti je prva generacija phenoma, koja nije baš nešto za današnje standarde.
Grafu uzmi 5770 i uzmi 2 gb rama nekih, na 800 mhz da ti rade u dual channelu.
Koje točno rame imaš?
2 X 1024 MB PC2-6400 DDR2 800MHz SDRAM Expandable to 4 GB through four industry-standard DIMM slots
Hvala ti puno..... samo se nadam da će mi ove nove igre moći ići bar na medium ili na low baš me briga samo da ih igram......
I još bi te pitao nešto, dali se isplati mijenjati grafičku i rame ili da kupim cijeli novi kompjuter?
Hvala još jednom.....
Chipset:
NVIDIA nForce 430...
monitor 1600:900 mislim da ima 20 incha
Za monitor je i 5750 dobra,o matičnoj neznamo koji je socket,tj. jeli AM2 ili AM2+,i moraš nam reći marku RAMa,znači KingMax,Corsair,OCZ,Geil...
Ma znaš što....ovaj komp o kojem ti govorim mi sutra dolazi sa popravka ....... (otišla matična) ...pa ću ti sutra reći koje mi je marke ram i matična jer nemogu nigdje pogledati...... a i mislio sam jeli postoji kakav program da to pogledam koja je marka ili gdje se to pogleda jer mi je komp još pod garancijom i znaš ona najepnica da nemoš otvarat.......ali svejedno hvala....
Naravno da ima programa.Imaš Everest Ultimate Edition,to bi trebalo vidjeti oboje.
Može li mi netko reći kolika bi bila realna cijena ove konfe. (mislim prodavat)
MBO: Gigabyte M61PME-S2
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ -2.6 GHz
HDD: Samsung 250 GB
RAM: 1 GB DDR2 800 MHz
Napajanj Blue Storm 2 500W
Instaliran Windows 7 Ultimate 32-bit na hrvatskom (nije orginal)
Može li mi netko reći kolika bi bila realna cijena ove konfe. (mislim prodavat)
MBO: Gigabyte M61PME-S2
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ -2.6 GHz
HDD: Samsung 250 GB
RAM: 1 GB DDR2 800 MHz
Instaliran Windows 7 Ultimate 32-bit na hrvatskom (nije orginal)
500 kn..pričekaj što drugi misle...
Integrirana je
Tek kasnije je editirao post i dodao Fortron BS 500w napajanje. To je dosta dobro napajanje, tako da ipak vrijedi više od 500 kn.
Tek kasnije je editirao post i dodao Fortron BS 500w napajanje. To je dosta dobro napajanje, tako da ipak vrijedi više od 500 kn.
Imam ja i grafu HD 4850 al sam nje htio prodat odvojeno, a imam i još 2 GB RAM-a DDR2.
Koliko bi sada vrijedio s ovim dvoje.
grafa realno vrijedi oko 500kn 750kn je nova u linksu. tako da sve skupa oko 1200kn
Za monitor je i 5750 dobra,o matičnoj neznamo koji je socket,tj. jeli AM2 ili AM2+,i moraš nam reći marku RAMa,znači KingMax,Corsair,OCZ,Geil...
Evo došo je s popravka. Pa sam pogledao u onom programu i ovako piše:
Matična ploča
Procesor QuadCore AMD Phenom X4 9550, 2200 MHz (11 x 200)
Naziv matične ploče HP Compaq dx2450
Chipset na matičnoj ploči nVIDIA nForce 6100-4xx, AMD K10
Sistemska memorija 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Nanya NT1GT64U88D0BY-AD 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
DIMM2: Nanya NT1GT64U88D0BY-AD 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
Koja je bolja matična od ove za AMDov procesor :)
ASRock M3A770DE
Usput dvo ili 4 jezgreni procesor meni ništa ne znači ako sam gamer. Jeftinije mi je uzest 2 jezgreni :)
ASRock M3A770DE
Usput dvo ili 4 jezgreni procesor meni ništa ne znači ako sam gamer. Jeftinije mi je uzest 2 jezgreni :)
onda se nadji na sredini i uzmi 3 jezgreni
ASRock M3A770DE
dobra je to matićna......i naravno da ti znaći, 4 jezgreni je puno bolji izbor za igre jer sada svaka malo novija igra podržava 4 jezgre...a ako uzimaš 2 jezgreni onda ništa slabije od phenoma 555
Ah neznam stvarno šta bi ja radio sa 4 jezgrenim ili eto 3 jezgrenim. Ako to može brže pokretat igre onda super al ako ne onda stvarno ne treba haha