Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.162
|
čitano: 4.544.523
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Swaglord kaže...

Ovako, skoro pa besplatno sam došao do par dijelova:

2 x mushkin ddr3 4gb

1 x kingston 120gb ssd

1 x xfx radeon hd 4870 750M 1gb ddr5

Može li se sa ovom grafičkom igrati novije igre i koji bi bili odgovarajući procesor, matična (ako je moguće sa 4 ddr slota) i napajanje (može i polovno, svi dijelovi su polovni). Jel bi se moglo složiti nešto do 1500kn?

Može se složiti samo polovno s Njuškala.

1. Procesor - i5 3350 + matična ploča  -   600kn

2. Grafa - R9 270X ----------------             600kn

3. Napajanje Fractal Integra M 450W ---    250kn

Pospajaj to sve i igraj se do mile volje, a svoju grafu prodaj i kupi još 4GB rama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 17:08 (Mile 74).
7 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Na starom kompu imam intel i5-750 cpu, asrock p55 pro matičnu i sapphire radeon hd 4670 1gb grafu. Mislio sam da je ova grafa koju sam dobio neko veliko poboljšanje u odnosu na ovu koju imam u starom kompu ali koliko vidim i nije. Tako da mi je bolja opcija radit kako je ibme preporučio i štedit za jači komp. E sad jedino sam mislio spojit xfx 4870 i rame u  stari komp, ali je problem što xfx 4870 treba 2 6-pin konektora a moje napajanje ima samo jedan (plus staro je 6-7 godina). Pa me zanima jel se isplati dok štedim za novi komp uzet neko novo napajanje da spojim ovu 4870 u stari komp ili razlika između 4670 i 4870 nije toliko velika?

0 0 hvala 0
12 godina

Jača je dodta HD4870.

Mozed uzeti neko kvalitetnije napajanje sa puno garancije pa ga odmah ostavis za novi komp

17 godina
Swaglord kaže...

Na starom kompu imam intel i5-750 cpu, asrock p55 pro matičnu i sapphire radeon hd 4670 1gb grafu. Mislio sam da je ova grafa koju sam dobio neko veliko poboljšanje u odnosu na ovu koju imam u starom kompu ali koliko vidim i nije. Tako da mi je bolja opcija radit kako je ibme preporučio i štedit za jači komp. E sad jedino sam mislio spojit xfx 4870 i rame u  stari komp, ali je problem što xfx 4870 treba 2 6-pin konektora a moje napajanje ima samo jedan (plus staro je 6-7 godina). Pa me zanima jel se isplati dok štedim za novi komp uzet neko novo napajanje da spojim ovu 4870 u stari komp ili razlika između 4670 i 4870 nije toliko velika?

Možeš tu uzeti neki LGA1156 Xeon s 4 jezgre 8 niti i neku današnju mid-range grafičku (npr GTX 1050Ti, GTX 1060 3GB, 1060 6GB ili Radeon RX 560/570/580) i imati ćeš sasvim solidne performanse u igrama bez potrebe za mijenjanjem i napajanja i sotatka računala.

Twitter: @191x7
17 godina

Kao što je iznad mene naveo covjek...

Pukni na tu asrock p55 plocu Xeon X3470( isti kao i7 870) ili X3460, koji prije nades kod nas ili aliexpress,ebay, ima ih za 250, 300kn. Karticu stavi 1060 3gb i bit će mašina ko grom.

Sve ostale dijelove imaš, koliko sam shvatio.

Te xeone na p55 čipsetu možeš bolesno klokat, tako da dobijes još više.

Ja sam trenutno na X3470 i aorus 1060 6gb, jest da je bottleneck, ali mi za igranje pubg-a s ekipom služi odlično ovaj 7god stari proc.

BF3 [G] Pamark
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.12.2017 15:52 (pamark).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Okej ljudi, hvala na savjetima 

0 0 hvala 0
15 godina

Zanima me mišljene za upgrade jer uskoro planiram kupnju matične,memorije i procesora. Preferiram Intel, ali otvoren sam i za amd varijantu. Znači imam Gtx970 grafičku koju ostavljam, a za ovo planiram izdvojiti nekih 500-600 eura.

Prioritet mi je snimanje gameplaya i live streaming. Pa ako netko može dati koji savjet i preporuku bio bih zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
thechosenfreak kaže...

Zanima me mišljene za upgrade jer uskoro planiram kupnju matične,memorije i procesora. Preferiram Intel, ali otvoren sam i za amd varijantu. Znači imam Gtx970 grafičku koju ostavljam, a za ovo planiram izdvojiti nekih 500-600 eura.

Prioritet mi je snimanje gameplaya i live streaming. Pa ako netko može dati koji savjet i preporuku bio bih zahvalan.

Definitivno neki Ryzen 1600/x, finu plocu i odgovarajuci ram, neka ti netko drugi preporuci modele.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina

Eto ako netko ima još nekakav savjet svakako je dobro došao. I ne znam sada koliko je faktor ali monitor mi je 1080p, a koliko sam gledao tu je nekako ryzen u zaostatku što se tiče performansi. Jedino što me brine kod intela u uporedbi sa ryzenom je možda potencijalni problem kod streama. Ali svakako mi se sviđa amd-ova opcija koja je trenutačno isplativija pogotovo zbog preskupih 370 ploča kod intela.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

1x Procesor AMD Ryzen 5 1600 BOX, 3.2GHz 16MB, AM4 

1x Matična ploča MSI X370 Gaming Plus, ATX, Chipset: AMD X370, 7A33-011R 

1x DDR4 16GB (2x8GB) PC4-24000U 3000MHz CL16 G.Skill Aegis, F4-3000C16D-16GISB 

UKUPNO: 4.239kn

Besplatna dostava

10 godina
neaktivan

Pozdrav htio bih nadogradit pc.. ovo su trenutne specifikacije:

Procesor AMD FX X6 6300 3.5Ghz (4.1GHz) box

LC POWER LC-CC-95, socket 775/1155/1156/AMD

Gigabyte 970A DS3P, AM3+

Crucial Module 8GB, 240-pin DIMM, DDR3 PC3-12800, CL=11, Unbuffered, NON-ECC

Toshiba DT01ACA100 1TB 3.5"

Gigabyte R9 280 WF3 OC, 3GB GDDR5, HDMI, DVI

Optički uređaj LG GH24NS SATA Bulk Crni 24x

Fortron Hyper 600W, 80+

Zalman Z3, USB3.0 black, 3x120mm

E sad iskreno da kazem nezznam koliko bih potrosio na naddogradnju ali volio bih da moze pokretat sve nove igre
Znaci procesor,grafu, matičnu? Evo bubam napamet neka bude u rangu oko 3000-4000 kn 

Razmišljam da ubacim i ssd te novi monitor, ništa specijalno (večinom za igranje), vidim preporuke  za ovaj 
BenQ 24" GW2470HM ,, pa ako moze jos i ovo dvoje ali odvojeno od onog 3-4k budeta, to bih mozda kasnije uzeo, zavisi koliko dode..

Hvala unaprijed, Pozz

0 0 hvala 0
13 godina
dadopeja kaže...

Procesor AMD FX X6 6300 3.5Ghz (4.1GHz) box

LC POWER LC-CC-95, socket 775/1155/1156/AMD

Gigabyte 970A DS3P, AM3+

Crucial Module 8GB, 240-pin DIMM, DDR3 PC3-12800, CL=11, Unbuffered, NON-ECC

Toshiba DT01ACA100 1TB 3.5"

Gigabyte R9 280 WF3 OC, 3GB GDDR5, HDMI, DVI

Optički uređaj LG GH24NS SATA Bulk Crni 24x

Fortron Hyper 600W, 80+

Zalman Z3, USB3.0 black, 3x120mm

E sad iskreno da kazem nezznam koliko bih potrosio na naddogradnju ali volio bih da moze pokretat sve nove igre
Znaci procesor,grafu, matičnu? Evo bubam napamet neka bude u rangu oko 3000-4000 kn 

Razmišljam da ubacim i ssd te novi monitor, ništa specijalno (večinom za igranje), vidim preporuke  za ovaj 
BenQ 24" GW2470HM ,, pa ako moze jos i ovo dvoje ali odvojeno od onog 3-4k budeta, to bih mozda kasnije uzeo, zavisi koliko dode..

Hvala unaprijed, Pozz

Polovna RX 480 4gb (msi na njuskici za 1900 s debelom garancijom)

R3 1200+B350 maticna (bilo koja osim gigabyte) i 8gb ddr4 2666+

Ispod toga ti se ne isplati uzimati.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
dadopeja kaže...

1x Procesor AMD Ryzen 3 1200, 3100/3400 MHz, Socket AM4

1x Matična ploča MSI B350M Bazooka, socket AM4, DDR4, VGA, DVI, HDMI

1x Memorija G.SKILL 8 GB DDR4, 2400 MHz, DIMM, Value, CL15, F4-2400C15S-8GNT

Ukupno: 2.159kn

Besplatna dostava

+

Gigabyte GTX1060 3GB WF2 OC klik

Ukupno: 1.850kn

Besplatna dostava

Sve zajedno: 4.009kn

17 godina

Dadopeja, platformu mijenjaj kada za to budeš imao novaca, trenutno je loše vrijeme za taj potez (AMD vjerojatno za nekoliko dana predstavlja novi Ryzen i čipsete, cijene memorije su ogromne, budget ploče za trenutnu Intel generaciju procesora još ne postoje).

Moj savjet ti je da si sada nabaviš neki SSD od barem 240GB i monitor ako ti treba (što bolji, bilo bi super kada bi već mogao 1440p s FreeSyncom).

Ostatak budgeta sačuvaj nekoliko mjeseci, podebljaj i onda mijenjaj platformu.

17 godina

Prije par mjeseci mi je "eksplodiralo" napajanje, stavio zamjensko.

Računalo mi se teško palilo, iz više navrata bi tek registrirao pritisak na power on prekidač,

tako da sam ga držao 7/24 uključenog.

Igrom slučaja, išli na doček Nove, žena stisnula shut down i već 2 dana nikako da upalim računalo.

Gledam na njuškalu naći neku 1155 MBO da mi zamjeni moju krepalu ASUS P8Z68-V PRO na kojoj je i5-2500K,

ali nema neke kvalitetne, a jeftine ponude ili gledam na krivim mjestima.

U svakom slučaju mi treba MBO sa RAID-om, jer imam 2 HDD u RAID 0 i onboard grafikom (i5-2500K).

Ili mi možete preporučiti neki novi Best Buy setup u koji ide DDR3 memorija (min. 4 slota), RAID-om i onboard grafikom za što manje novaca.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jesi probao upaliti komp na ploci? kratko spojis dvije zice za power. Mozda ti je otisao power button na kucistu

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Patrick_cro kaže...

Jesi probao upaliti komp na ploci? kratko spojis dvije zice za power. Mozda ti je otisao power button na kucistu

Da, probao sam i na kućištu i na ploči upaliti sa power tipkom.

Ništa se ne dešava, napon matična dobije, svijetle i power i reset tipka na matičnoj.

Napajanje proradi kad kratko spojim žice, zelenu i crnu, upali se ventilator.

17 godina

Probaj samo sa jednim modulom rama, izvadi sve ostale van i probavaj samo jednu po jednu plocicu rama. Ne mora biti da je napajanje otislo. A posto imas 2500k imas integriranu grafu na cpu pa mozes probati samo sa integriranom grafom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sumnjam da je do RAM-a, matična uopće ne pošalje signal napajanju da se isti upali.

RAM bi bio u pitanju da se napajanje upali, pa onda kod POST-a počne svirati greške ili se računalo smrzne.

Pretpostavljam da je crkao relej na MBO, koji kratko spaja zelenu i crnu žicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

U planu mi je nadogradnja kompa. Ostavljam kučište, napajanje 400w i 1tb disk.

Planiram uzet:

Matična ploča GIGABYTE AB350M-Gaming 3, socket AM4, DDR4, VGA, DVI, HDMI 

Procesor AMD Ryzen 3 1200, 3100/3400 MHz, Socket AM4

Grafička kartica GIGABYTE RX 560 OC, 4 GB GDDR5, HDMI, DVI

i za pocetak Memorija CRUCIAL 4 GB DDR4, 2400 MHz, DIMM, CL17

Komp ce biti namjenjen za casual gaming, malo surf i tako...nikako za hard core gaming posljednjih naslova...

Slobodno sugestije, promjene, savjeti...

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina

Ne pomišljaj na manje od 8GB.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
zbana kaže...

Pozdrav ljudi,

U planu mi je nadogradnja kompa. Ostavljam kučište, napajanje 400w i 1tb disk.

Planiram uzet:

Matična ploča GIGABYTE AB350M-Gaming 3, socket AM4, DDR4, VGA, DVI, HDMI 

Procesor AMD Ryzen 3 1200, 3100/3400 MHz, Socket AM4

Grafička kartica GIGABYTE RX 560 OC, 4 GB GDDR5, HDMI, DVI

i za pocetak Memorija CRUCIAL 4 GB DDR4, 2400 MHz, DIMM, CL17

Komp ce biti namjenjen za casual gaming, malo surf i tako...nikako za hard core gaming posljednjih naslova...

Slobodno sugestije, promjene, savjeti...

Hvala unaprijed.

Za pocetak ne bi uzeo tu GB plocu jer su ispale da se dosta kvare...

Ostatak je relativno OK.

4 GB RAM-a je ok za casul gaming, ali... Uzeo si relativno dobar CPU, dobru grafu... Dignuti ces detalje i poceti ce kasljucanje... Kako je netko vec naveo bolje onda 8 GB RAM-a.

EDIT : Sada vidio.. Koje to napajanje od 400 W ostavljas ?!?!

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2018 0:24 (Mrgud Veliki).
8 godina
Bok ljudi,

htio bih nadograditi PC. A kad kažem nadograditi, to bi vjerojatno više bio novi PC.

Sada:
AMD FX-8350
Gigabyte GA-990FXA-UD3 1.1
8 GB G-skill Ripjaws
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming

Upgrade:
Ryzen 5 1500
ASRock AB350M-HDV
16 GB Crucial Ballistix
MSI GTX 1070

SSD/HDD već imam, kao i Corsair 650W PSU koji bi možda isto mijenjao jer je već sedmu godinu u pogonu :) mada radi.

Ima li upgrade smisla ili trebam mijenjati neke od komponenti?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Matozan kaže...

Računalo mi se teško palilo, iz više navrata bi tek registrirao pritisak na power on prekidač,

Igrom slučaja, išli na doček Nove, žena stisnula shut down i već 2 dana nikako da upalim računalo.

Gledam na njuškalu naći neku 1155 MBO da mi zamjeni moju krepalu ASUS P8Z68-V PRO na kojoj je i5-2500K,

U svakom slučaju mi treba MBO sa RAID-om, jer imam 2 HDD u RAID 0 i onboard grafikom (i5-2500K).

Ili mi možete preporučiti neki novi Best Buy setup u koji ide DDR3 memorija (min. 4 slota), RAID-om i onboard grafikom za što manje novaca.

I dalje tražim prijedloge, računalo moram osposobiti najkasnije do kraja sljedećeg tjedna.

7 godina
neaktivan

Evc ML400W

Moze i preporuka, naravno za manje para :)

Tnx

16 godina
odjavljen
Matozan kaže...
Matozan kaže...

I dalje tražim prijedloge, računalo moram osposobiti najkasnije do kraja sljedećeg tjedna.

Pa imas vrlo specificnu zelju

Odi na nabavu, upisi u trazilicu 'raid' i trazi. Lako je pronaci ddr3 plocu sa raidom, ali problem nastaje sa onboard grafickom.

Problem je pronaci ista novo sa ta tri kriterija, a kamoli za 'sto manje novca'.

Ipak je danas ddr4 era...

17 godina
zbana kaže...

Evc ML400W

Moze i preporuka, naravno za manje para :)

Tnx

To je smeće. trebaš i novo napajanje.

14 godina
robogo kaže...
Bok ljudi,

htio bih nadograditi PC. A kad kažem nadograditi, to bi vjerojatno više bio novi PC.

Sada:
AMD FX-8350
Gigabyte GA-990FXA-UD3 1.1
8 GB G-skill Ripjaws
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming

Upgrade:
Ryzen 5 1500
ASRock AB350M-HDV
16 GB Crucial Ballistix
MSI GTX 1070

SSD/HDD već imam, kao i Corsair 650W PSU koji bi možda isto mijenjao jer je već sedmu godinu u pogonu :) mada radi.

Ima li upgrade smisla ili trebam mijenjati neke od komponenti?

Pozz,

Nemoj još ništa kupovati novo, čekaj kraj godine i neke popuste ako baš želiš novu konfu. Ova sadašnja je još uvijek dobra za većinu stvari. Corsair napajanje koje imaš još uvijek je odlično, jedino ako želiš modularno onda ga zamjeni inače ne. Moje je 550W već 9 godina staro i ko novo je valjda. :) Da sam prije imao takav komp ko ti (imao sam Phenom II X4) ne bi razmišljao o upgrade-u još godinu dana minimalno.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
11 godina
neaktivan

Koja bi procjena bila fx6300? Ne vidim ni jednog na njusci pa ne znam s cim bi usporedio cijenu. 

0 0 hvala 0
17 godina

Taj proc ne vrijedi vise od 300-400kn i ako dobis toliko za njega odlicno si prosao

Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice