moja zaštita je nod32 i svako mjesec novi windowsi i format diska
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo ti Kalea odi na wilderssecurity na javacool oficijalni forum pa tamo napiši da je spyware blaster maliciozni program... ← od smijeha
BTW. Bellatrix adware je software koji se financira reklamama i nije svaki maliciozan... pitanje je na koj način to radi, neki od njih tako imaju karakteristike spywarea pa skupljajući tvoje privatne podatke bez tvog znanja (što je maliciozno) snabdjevaju poslodavca/"reklamodavca" podacima o tvojim internetskim navikama npr.
Naravno da SAS nije adware niti spyware niti je maliciozan (malware), no ti to već znaš, sken SASom i MBAMom je nekima često početak u djelotvornoj dezinfekciji računala.
P.S. evo pogledajte kako se symantecova podrška služi prljavim trikovima i čime čiste računala svojih mušterija...nekim alatom iz porodice norton? Pogledajte sve sličice na ovom linku.
Najbolje ništa, jer to sve jaaako uspori komp, jedino ajde NOD32 stvarno ne uspori komp ništa, a ovo ostalo sve uspori i filtrira komp, pa te stalno nešto pita, ma to ide na živce. Nod32 te ništa ne pita i odrađuje OK svoj posao. Za sad nisam imao s njim problema. I još u kombinaciji s njim Ad-aware ili Spybot S&D. Na firewall ni ne pomišljam, što bi me onda tek ispitivao stalno i filtrirao sve moguće stvari. A i nemam potrebe za firewallom, neznam što će vama firewall.
Najbolje ništa, jer to sve jaaako uspori komp, jedino ajde NOD32 stvarno ne uspori komp ništa, a ovo ostalo sve uspori i filtrira komp, pa te stalno nešto pita, ma to ide na živce. Nod32 te ništa ne pita i odrađuje OK svoj posao. Za sad nisam imao s njim problema. I još u kombinaciji s njim Ad-aware ili Spybot S&D. Na firewall ni ne pomišljam, što bi me onda tek ispitivao stalno i filtrirao sve moguće stvari. A i nemam potrebe za firewallom, neznam što će vama firewall.

Dobro još nisam imao problema s tim. Ali stvarno za firewall nema potrebe tolike, bar nisam primjetio. Jasno je to da se ući na greškama, to je i najbolje učenje. Ali isto tako mislimda reinstall windowsa treba svakih mjesec dana napraviti jer se dosta komp uspori od svakakvih programa.
Ja isto sumnjam u efektivu firewalla na PC-ima. Jako dobro odrađuje svoj posao već i bolji AV ili čak i neki Internet security program. Sad sam imao Eset smart security i dobro mi je nije prošao nezapažen neki zlonamjerni kod. Sad već imam KIS (kasperskog) i stalno nešto zivka i moli za user interakciju sa svojim firewallom. Meni sigurno ne treba takav firewall kao windows firewall jer sve propušta unutra, ali kod već nekog zasebnog firewalla treba i uhodavanje sa "učenjem" programa koji da program pusti, a koji ne treba!
neman nista
Evo ti Kalea odi na wilderssecurity na javacool oficijalni forum pa tamo napiši da je spyware blaster maliciozni program... ← od smijeha
BTW. Bellatrix adware je software koji se financira reklamama i nije svaki maliciozan... pitanje je na koj način to radi, neki od njih tako imaju karakteristike spywarea pa skupljajući tvoje privatne podatke bez tvog znanja (što je maliciozno) snabdjevaju poslodavca/"reklamodavca" podacima o tvojim internetskim navikama npr.
Naravno da SAS nije adware niti spyware niti je maliciozan (malware), no ti to već znaš, sken SASom i MBAMom je nekima često početak u djelotvornoj dezinfekciji računala.
P.S. evo pogledajte kako se symantecova podrška služi prljavim trikovima i čime čiste računala svojih mušterija...nekim alatom iz porodice norton? Pogledajte sve sličice na ovom linku.
Evo ja imam AVG 8.5 i dosad sam bio zadovoljan, ali nedavno mi je registriro rootkit koji je kriven u System 32/drivers, i izbrišem ja njega te nakon toga restart ali kad opet pokrenem anti rootkit scan i opet se pojavi rootkit ali pod drugim imenom. Ali u istom folderu System 32/drivers. Tako da ne znam s kojim bi to programom riješio jer me već živcira
Ja evo u zadnje vrijeme koristim McAfee i nije los.
Odlicno sve sljaka, nema virusa i ne trosi puno memorije.
moja zaštita od virusa i ostalih napasti je UBUNTU 9.10
NOD 32...vrijedi svake kune...
Avast i Windows Firewall
Avast i Windows Firewall
Također.
BitDefender 2009 i Firewall..Predobar je.. BITDEFENDER RULES
A-squared - Comodo - Wot
Eset smart security 4.Odličan je iako često prepoznaje neke stvari kao viruse koji to nisu!
AVAST 4.8 Pro + SUPERAntiSpyware 4.3 + Malwarebytes' Anti-Malware
MSE+Outpost firewall free,meni dosta
Avira Premium Security Suite 9 + Malwarebytes' Anti-Malware
LINUX MINT......a kad slučajno zalutam u windowse....COMODO CIS I A-SQUAD...na firefox-u imam ADBLOCK-PLUS,NO SCRIPT,BETTER PRIVACY.....ZA PRIVATNOST....GHOSTERY I STEALTHER
LINUX MINT......a kad slučajno zalutam u windowse....COMODO CIS I A-SQUAD...na firefox-u imam ADBLOCK-PLUS,NO SCRIPT,BETTER PRIVACY.....ZA PRIVATNOST....GHOSTERY I STEALTHER
Netko je paranoican, ti kao da imas nesto milijune vrijedno na kompu pa ga gusis svim tim antivirusima, malwareima itd... A onda serkis okolo kako ti Windoze sporo rade i da zato preferiras Linux... Treba znati koristiti Windows, da da! ;D
Avira Free i Malwarebytes.
Ja evo u zadnje vrijeme koristim McAfee i nije los.
Odlicno sve sljaka, nema virusa i ne trosi puno memorije.
I ja koristim doticni i do sad nisam imao problema naravno tu je Malwerbaytes free uvijek se nadze.
Netko je paranoican, ti kao da imas nesto milijune vrijedno na kompu pa ga gusis svim tim antivirusima, malwareima itd... A onda serkis okolo kako ti Windoze sporo rade i da zato preferiras Linux... Treba znati koristiti Windows, da da! ;D
kao prvo,nisam paranoičan,nego m ije jednostavno dopićilo čistiti gamad sa stroja...nije to radi miliona,nego ne volim kad stroj ne radi kako treba,kad se vuče kao prebijeni pas i slično...što se tiče windowsa....da se vuku,štaviše..kad nema virusa leti kao lud...nije niti čudo na quad core...4 gb...2x 500 gb arda....zašto je linux u 90% slučajeva glavni,baš zato jer je kvalitetnije napravljen,umreženost mu je PRVO JA...WINDOWSI su mi samo za poneku igru...što se tiče korištenja windowsa,u biti sam počeo sa DOS 6.22..dok si ti još mamu navlačio za suknju i molio da ti kupi sladoled....ti si odrastao na windowsima i to je ok,ali windowsi nisu sve na ovom svijetu...ima tu još ponešto...
kao prvo,nisam paranoičan,nego m ije jednostavno dopićilo čistiti gamad sa stroja...nije to radi miliona,nego ne volim kad stroj ne radi kako treba,kad se vuče kao prebijeni pas i slično...što se tiče windowsa....da se vuku,štaviše..kad nema virusa leti kao lud...nije niti čudo na quad core...4 gb...2x 500 gb arda....zašto je linux u 90% slučajeva glavni,baš zato jer je kvalitetnije napravljen,umreženost mu je PRVO JA...WINDOWSI su mi samo za poneku igru...što se tiče korištenja windowsa,u biti sam počeo sa DOS 6.22..dok si ti još mamu navlačio za suknju i molio da ti kupi sladoled....ti si odrastao na windowsima i to je ok,ali windowsi nisu sve na ovom svijetu...ima tu još ponešto...
Nema smisla pretvarati ovu temu u Lunux vs Windows... Ne da mi nisu windowsi prvi na svijetu nego uopce ne spadaju na listu vaznih stvari u zivotu, kao niti PC, ja imam stvarni zivot stari moj, i mogu ti reci da je jako dobar!;D
Gle sve sto si rekao stoji ali treba i Windowse znati koristiti... ja ne znam kako meni i nakon par mjeseci radi kao prvi dan instalacije (WIN7, cak i Vista, Xp tu ne spada) komp radi jednako?! A znas sto je najbolje, uopce nemam nikakve zastite osim one koja dode sa Windowsima... I ne ne koristim ga samo za Internet, masakriram ga cesto, full load! I sad cemu se ti uopce cudis sto radi losije nego Linux kad stavis toliko AV, i ostale zastite? Treba se znati sluzit sa Windowsima, i prailno ih koristiti! ;D
Za mene dosta OT u ovoj temi...
Moja znaštita od malware-a i sl. shitova koji haraju internetom je mozak.
Jednostavno , svaki antivirus se može prevariti na jedan ili drugi način , ali mozak ne može.
Potrudio sam se da naučim osnove zaštite i sada sam , sam svoj čovjek ;)
Prije sam koristio NOD32 kao AV i Spybot Search&Destroy kao NODova ispomoć ;)
Nod32 i ništa više...eventualno spybot za spyware i komp je siguran 100%.
Nod koristim već 5-6 godina, čak bio i na "konvenciji" kad su tvorci programa došli u Zg ;)
Odličan program, po meni svakako najbolji.
trend micro internet secyuirity pro.......
i to je to.
a prije sam koristio aviru freee al to svaki drugi dan asm pobro s njom nekog trojanca,a sad s ovim šta imam na kompu nema nikakvih problema sa virusima "da pokucam u drvo"
trend micro internet secyuirity pro.......
i to je to.
a prije sam koristio aviru freee al to svaki drugi dan asm pobro s njom nekog trojanca,a sad s ovim šta imam na kompu nema nikakvih problema sa virusima "da pokucam u drvo"
Trojanca i ostalu gamad si pobro zato kaj skidas smece i krekove te razme nepotrebne lose stvari s nezgodnih stranica. Od toga te ne bus zastitil nit taj program koji sad imas jer on ima dosta manju detekciju od Avire to se zna kad se radi o zastiti kod klasicnog antvirusua koji stiti po defincijama!