Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?

poruka: 862
|
čitano: 206.870
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?
(s)izgoreo kaže...
RPG vs TENK kaže...

moja zaštita je nod32 i svako mjesec novi windowsi i format diska

šta nod ne izdrži ni mjesec dana kod tebe?
 hahahahha nas RPG vs TENK je nas gusar (pirat) xD
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Evo ti Kalea odi na wilderssecurity na javacool oficijalni forum pa tamo napiši da je spyware blaster maliciozni program...Plač ← od smijeha

BTW. Bellatrix adware je software koji se financira reklamama i nije svaki maliciozan... pitanje je na koj način to radi, neki od njih tako imaju karakteristike spywarea pa skupljajući tvoje privatne podatke bez tvog znanja (što je maliciozno) snabdjevaju poslodavca/"reklamodavca" podacima o tvojim internetskim navikama npr.

Naravno da SAS nije adware niti spyware niti je maliciozan (malware), no ti to već znaš, sken SASom i MBAMom je nekima često početak u djelotvornoj dezinfekciji računala.

P.S. evo pogledajte kako se symantecova podrška služi prljavim trikovima i čime čiste računala svojih mušterija...nekim alatom iz porodice norton? Pogledajte sve sličice na ovom linku.

Ma znam ja što je adware i njegova ponašanja! Barem znam ono što je većini poznato, tako da naravno znam da ne mora svaki biti maliciozan! Jednostavno je "neželjen" i ovo što si naveo.
Ali nažalost njihova malicioznost ne staje u tome da imaju samo karakteristike spyware-a. Kao primjer dajem opet ovaj ErrCleaner koji je štetan jer ruši i "rastavi" registry toliko da windowsi mogu postati neupotrebljivi!! Znam to provjereno.
Vjerojatno ih ima još takvih. I obično se oni maliciozni kriju iza nekih poznatih naziva AV softwera. ili se pak navode kao "profesionalni" čistači i optimizatori registrya koji će vaše računalo učiniti superračunalom što je naravno veeliki fake. Ali na koji mnogi početnici i neiskusni surferi olako "padaju".

Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2009 10:19 (Bellatrix).
16 godina
neaktivan

Najbolje ništa, jer to sve jaaako uspori komp, jedino ajde NOD32 stvarno ne uspori komp ništa, a ovo ostalo sve uspori i filtrira komp, pa te stalno nešto pita, ma to ide na živce. Nod32 te ništa ne pita i odrađuje OK svoj posao. Za sad nisam imao s njim problema. I još u kombinaciji s njim Ad-aware ili Spybot S&D. Na firewall ni ne pomišljam, što bi me onda tek ispitivao stalno i filtrirao sve moguće stvari. A i nemam potrebe za firewallom, neznam što će vama firewall.

17 godina
MA15T0R 1V0 kaže...

Najbolje ništa, jer to sve jaaako uspori komp, jedino ajde NOD32 stvarno ne uspori komp ništa, a ovo ostalo sve uspori i filtrira komp, pa te stalno nešto pita, ma to ide na živce. Nod32 te ništa ne pita i odrađuje OK svoj posao. Za sad nisam imao s njim problema. I još u kombinaciji s njim Ad-aware ili Spybot S&D. Na firewall ni ne pomišljam, što bi me onda tek ispitivao stalno i filtrirao sve moguće stvari. A i nemam potrebe za firewallom, neznam što će vama firewall.

Firewall ti je u danasnje vrijeme jos bitnji nego antivirus no ak ti to neces nema frke vec bus naucil na svojim greskama ak neces poslusat one iskusnije i primjenit to u praksi. Obicno to tak i je da ljudi uce na greskama kaj se tu moze kad je tak a oni ostali znjau kaj treba da bi komp bilo posteno zasticen i da nema uopce nikakvog usporavanja to stvarno nije problem samo treba pitat one koji znaju i onda nema problema ko pita ne skita i ne reinstalira bezveze!Cool
16 godina
neaktivan

Dobro još nisam imao problema s tim. Ali stvarno za firewall nema potrebe tolike, bar nisam primjetio. Jasno je to da se ući na greškama, to je i najbolje učenje. Ali isto tako mislimda reinstall windowsa treba svakih mjesec dana napraviti jer se dosta komp uspori od svakakvih programa.

17 godina
protjeran

Ja isto sumnjam u efektivu firewalla na PC-ima. Jako dobro odrađuje svoj posao već i bolji AV ili čak i neki Internet security program. Sad sam imao Eset smart security i dobro mi je nije prošao nezapažen neki zlonamjerni kod. Sad već imam KIS (kasperskog) i stalno nešto zivka i moli za user interakciju sa svojim firewallom. Meni sigurno ne treba takav firewall kao windows firewall jer sve propušta unutra, ali kod već nekog zasebnog firewalla treba i uhodavanje sa "učenjem" programa koji da program pusti, a koji ne treba!

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
16 godina
protjeran

neman nista

nu, glamac, djava ga odnija
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Evo ti Kalea odi na wilderssecurity na javacool oficijalni forum pa tamo napiši da je spyware blaster maliciozni program...Plač ← od smijeha

BTW. Bellatrix adware je software koji se financira reklamama i nije svaki maliciozan... pitanje je na koj način to radi, neki od njih tako imaju karakteristike spywarea pa skupljajući tvoje privatne podatke bez tvog znanja (što je maliciozno) snabdjevaju poslodavca/"reklamodavca" podacima o tvojim internetskim navikama npr.

Naravno da SAS nije adware niti spyware niti je maliciozan (malware), no ti to već znaš, sken SASom i MBAMom je nekima često početak u djelotvornoj dezinfekciji računala.

P.S. evo pogledajte kako se symantecova podrška služi prljavim trikovima i čime čiste računala svojih mušterija...nekim alatom iz porodice norton? Pogledajte sve sličice na ovom linku.

Prvo da vas sve lijepo pozdravim, nije me opet bilo jedno vrijeme. Hebi ga, kad god se pojavim dogodi se neko s.nje.
Prvo s_izgorio, bellatrix je malo iskusniji od ostalih sa ovih foruma, pa bi bilo dobro da raspravu o SZ digneš na jedan viši nivo, a kad sam ja online, onda ti to spada pod obavezno.
S_izgoreo, u pravu si kad kažeš da heuristički pristup ima svojih mana, jer često javlja da su neki paketi zaraženi, a nisu. Dakle, ''lažna uzbuna''. O tome hoće li tko riskirati i ignorirati to, zavisi od toga koliku mu ''to nešto treba''. Tako je slučaj i kod mene, pa u zavisnosti od toga koliko mi je nešto potrebno određujem hoću li ili neću prihvatiti ''dojavu'' av-a. Ako je prihvati, obavim prije toga neke pripreme. Što se tiče SAS-a, bellatrix, pogledao sam tvoj video uradak koji si uradio ''samo zbog mene'' na ćemu sam ti jako zahvalan. No, osim prikaza same deinstalacije, video mi ne govori ništa više. Da ti je SAS ostao na kompjuteru i nakon deinstalacije, u to sam i više nego siguran. Kako ćeš nakon deinstalacije pronaći još neke ''interesantne'' fajlove po različitim dijelovima OS-a, znat ćeš i sam odgovor na to pitanje.
Ne vidim nikakav razlog zašto koristiti Spyware Blaster, kad ZNAMO, A I PISAO JE BUG O TOME, da je zlatni dobitnik kao najjači borac protiv spaywarea program koji je i dobio godišnju nagradu kao najbolji program a zove se SPYWARE DOCTOR. Koliko je opasan za sve oblike zaraze, nije mi se samo jednom dokazao. Ljudi ga izbjegavaju jer koristi dosta resursa te usporava računalo. No, na novijima se to i ne osjeti. O tome koliko je stranica za provjeru matousec.com mjerodavna, naći ćete na stranici alexa. Dovoljno je da u prazno polje upišete matousec.com pa će te vidjeti koliko je slabo stranica posjećena. Rezultati provjera antivirusnih alata na toj stranici nema veze sa realnošću. Svatko, tko je duže za kompom, iz iskustva zna što mu naviše odgovara, i prema tome si kreira sam zaštitu. Ako ima onih koji ne posjećuju ''nepodobne stranice'', nego kompjuter isključivo koriste za čitanje dnevnog tiska, pregled predavanja sa fakulteta, onda njima i nije potrebna neka bog-zna kakva zaštita. Jučer sam gledao medicinsku sestru kako se muči sa AVG-om na službenom kompjuteru. Interesantno, skočila je i ikona od Agnitum Out..... av-a. Hm, dva av-a.???? Na računalu HZZO-a??
I da zaključim, svi ste ''pomalo u pravu'' s tim da su jedni sto-posto u pravu, a drugi lutaju, ili su djelomično u pravu. Svakome prema njegovim potrebama. Mislim da je bit svega na ovom forumu, i na ovom topicu, zapravo pomoći ljudima da se riješe neke napasti, mada je to na ovaj način jako teško i najnezahvalnije. Uvijek sam za to da mi se konfa donese doma i da malo mira da sredim stvari. Iskustvo u tome ima najveću ulogu.
15 godina

Evo ja imam AVG 8.5 i dosad sam bio zadovoljan, ali nedavno mi je registriro rootkit koji je kriven u System 32/drivers, i izbrišem ja njega te nakon toga restart ali kad opet pokrenem anti rootkit scan i opet se pojavi rootkit ali pod drugim imenom. Ali u istom folderu System 32/drivers. Tako da ne znam s kojim bi to programom riješio jer me već živcira

- -Space may be the final frontier, but it's made in the Hollywood basemen- t--
16 godina

Ja evo u zadnje vrijeme koristim McAfee i nije los.

Odlicno sve sljaka, nema virusa i ne trosi puno memorije. Osmijeh

http://tinychat.com/bug - Chat za sve Bug forumaše
15 godina
neaktivan

moja zaštita od virusa i ostalih napasti je UBUNTU 9.10

15 godina
neaktivan

NOD 32...vrijedi svake kune...

16 godina
neaktivan

Avast i Windows Firewall

17 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Avast i Windows Firewall

Također.

Filip
15 godina
protjeran

BitDefender 2009 i Firewall..Predobar je.. BITDEFENDER RULES

Dominik Almasi
16 godina
neaktivan

A-squared - Comodo - Wot Cool

Ne moze to bez kabla
16 godina
neaktivan

Eset smart security 4.Odličan je iako često prepoznaje neke stvari kao viruse koji to nisu!

I will be back!
16 godina
neaktivan

AVAST 4.8 Pro + SUPERAntiSpyware 4.3 + Malwarebytes' Anti-Malware

the PeRo
16 godina
neaktivan

MSE+Outpost firewall free,meni dosta

16 godina
neaktivan

Avira Premium Security Suite 9 + Malwarebytes' Anti-Malware Cool

NVIDIA: The Way It's Meant to Be Played :P
16 godina
protjeran

LINUX MINT......a kad slučajno zalutam u windowse....COMODO CIS I A-SQUAD...na firefox-u imam ADBLOCK-PLUS,NO SCRIPT,BETTER PRIVACY.....ZA PRIVATNOST....GHOSTERY I STEALTHER

17 godina
neaktivan
TYRAEL kaže...

LINUX MINT......a kad slučajno zalutam u windowse....COMODO CIS I A-SQUAD...na firefox-u imam ADBLOCK-PLUS,NO SCRIPT,BETTER PRIVACY.....ZA PRIVATNOST....GHOSTERY I STEALTHER

Netko je paranoican, ti kao da imas nesto milijune vrijedno na kompu pa ga gusis svim tim antivirusima, malwareima itd... A onda serkis okolo kako ti Windoze sporo rade i da zato preferiras Linux... Treba znati koristiti Windows, da da! ;D

17 godina

Avira Free i Malwarebytes.

Who sent all these Babies to fight?
16 godina
protjeran
Ivan M. kaže...

Ja evo u zadnje vrijeme koristim McAfee i nije los.

Odlicno sve sljaka, nema virusa i ne trosi puno memorije.  Osmijeh

I ja koristim doticni i do sad nisam imao problema naravno tu je Malwerbaytes free uvijek se nadze.

http://www.balkanonline.eu/chat.html
16 godina
protjeran
Luka kaže...
TYRAEL kaže...

Netko je paranoican, ti kao da imas nesto milijune vrijedno na kompu pa ga gusis svim tim antivirusima, malwareima itd... A onda serkis okolo kako ti Windoze sporo rade i da zato preferiras Linux... Treba znati koristiti Windows, da da! ;D

kao prvo,nisam paranoičan,nego m ije jednostavno dopićilo čistiti gamad sa stroja...nije to radi miliona,nego ne volim kad stroj ne radi kako treba,kad se vuče kao prebijeni pas i slično...što se tiče windowsa....da se vuku,štaviše..kad nema virusa leti kao lud...nije niti čudo na quad core...4 gb...2x 500 gb arda....zašto je linux u 90% slučajeva glavni,baš zato jer je kvalitetnije napravljen,umreženost mu je PRVO JA...WINDOWSI su mi samo za poneku igru...što se tiče korištenja windowsa,u biti sam počeo sa DOS 6.22..dok si ti još mamu navlačio za suknju i molio da ti kupi sladoled....ti si odrastao na windowsima i to je ok,ali windowsi nisu sve na ovom svijetu...ima tu još ponešto...Namigiva

17 godina
neaktivan
TYRAEL kaže...

kao prvo,nisam paranoičan,nego m ije jednostavno dopićilo čistiti gamad sa stroja...nije to radi miliona,nego ne volim kad stroj ne radi kako treba,kad se vuče kao prebijeni pas i slično...što se tiče windowsa....da se vuku,štaviše..kad nema virusa leti kao lud...nije niti čudo na quad core...4 gb...2x 500 gb arda....zašto je linux u 90% slučajeva glavni,baš zato jer je kvalitetnije napravljen,umreženost mu je PRVO JA...WINDOWSI su mi samo za poneku igru...što se tiče korištenja windowsa,u biti sam počeo sa DOS 6.22..dok si ti još mamu navlačio za suknju i molio da ti kupi sladoled....ti si odrastao na windowsima i to je ok,ali windowsi nisu sve na ovom svijetu...ima tu još ponešto...Namigiva

Nema smisla pretvarati ovu temu u Lunux vs Windows... Ne da mi nisu windowsi prvi na svijetu nego uopce ne spadaju na listu vaznih stvari u zivotu, kao niti PC, ja imam stvarni zivot stari moj, i mogu ti reci da je jako dobar!;D

Gle sve sto si rekao stoji ali treba i Windowse znati koristiti... ja ne znam kako meni i nakon par mjeseci radi kao prvi dan instalacije (WIN7, cak i Vista, Xp tu ne spada) komp radi jednako?! A znas sto je najbolje, uopce nemam nikakve zastite osim one koja dode sa Windowsima... I ne ne koristim ga samo za Internet, masakriram ga cesto, full load! I sad cemu se ti uopce cudis sto radi losije nego Linux kad stavis toliko AV, i ostale zastite? Treba se znati sluzit sa Windowsima, i prailno ih koristiti! ;D

Za mene dosta OT u ovoj temi...

16 godina
neaktivan

Moja znaštita od malware-a i sl. shitova koji haraju internetom je mozak.

Jednostavno , svaki antivirus se može prevariti na jedan ili drugi način , ali mozak ne može.

Potrudio sam se da naučim osnove zaštite i sada sam , sam svoj čovjek ;)

Prije sam koristio NOD32 kao AV i Spybot Search&Destroy kao NODova ispomoć ;)

16 godina

Nod32 i ništa više...eventualno spybot za spyware i komp je siguran 100%.

Nod koristim već 5-6 godina, čak bio i na "konvenciji" kad su tvorci programa došli u Zg ;)

Odličan program, po meni svakako najbolji.

16 godina
neaktivan

trend micro internet secyuirity pro.......

i to je to.

a prije sam koristio aviru freee al to svaki drugi dan asm pobro s njom nekog trojanca,a sad s ovim šta imam na kompu nema nikakvih problema sa virusima "da pokucam u drvo"

neznam šta da napišem
17 godina
car kaže...

trend micro internet secyuirity pro.......

i to je to.

a prije sam koristio aviru freee al to svaki drugi dan asm pobro s njom nekog trojanca,a sad s ovim šta imam na kompu nema nikakvih problema sa virusima "da pokucam u drvo"

Trojanca i ostalu gamad si pobro zato kaj skidas smece i krekove te razme nepotrebne lose stvari s nezgodnih stranica. Od toga te ne bus zastitil nit taj program koji sad imas jer on ima dosta manju detekciju od Avire to se zna kad se radi o zastiti kod  klasicnog antvirusua koji stiti po defincijama!Cool

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice