Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.527
|
čitano: 15.632.213
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Dva interesantna videa {#}.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Prvi sa Bug videa

The Secret History Of Hacking

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Drugi vezan za pracenje malwera u 3D

Sci-Fi-Like Network Monitoring System Scans Darknet for Possible Attacks

[UPDATE]

70% popusta na Bitdefenderove proizvode KLIK {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 12:06 (djigibao).
17 godina
neaktivan

Kod pristupa nekoj stranici iskoči mi prozor s opening webpagethumbnail (clients1.google.hr) i stranica se ne učita nego mogu to sačuvat na računalo ili kliknuti na cancel. Ima li još tko takvih problema? Računalo je reistalirano.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 17:43 (Razer_Copperhead).
17 godina
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
ovajonaj kaže...

e ljudi jel iko ikada od vas dozivio ili cuo da se to negdje desilo da svi dijeljeni printeri u firmi pocnu odjednom printati neke hijeroglife (pocetna recenica na papiru glasi "This program cannot be run in DOS mode!") i onda samo hijerogilifi i tako nekih 100 listova...  Ali sve i jedan printer koji je bio na mrezi u tom trenutku je dobio taj print zadatak...

Ja tad nisam bio u firmi i nekako su oni to otkazali ali ne mogu provjeriti sada ko ili sto je to pokrenuo... Da li je to neki virus koji se siri preko mreze ili je neki cudni program ili nesto... Jel ima nacina da se provjeri istorija print quea?

E da samo su printeri na windowsu poceli to printati , ovih par na linuxu su ostali mirni...

Čitam malo Symantec blog pa sam se sjetio posta od prije par dana. Uglavnom širi se u zadnje vrijeme trojan koji se između ostalog manifestira i printanjem gluposti.

Pa ako tko ima problema s printanjem, bacite oko.

Don't believe what you're told. Double check.
17 godina
Hary kaže...

Čitam malo Symantec blog pa sam se sjetio posta od prije par dana. Uglavnom širi se u zadnje vrijeme trojan koji se između ostalog manifestira i printanjem gluposti.

Pa ako tko ima problema s printanjem, bacite oko.

ja sam skenirao sam mbam-om i mse i nije nista pronasao..jedino jos da probam sa hitman ili nesto tako on demand..mozda i onaj eam? hajd poksuacu u ponedjeljak ponovo i sa mbamom mozda su ga ubacili u definicije...

-BiH-slackspace
17 godina

...cini se da se to pocelo desavati i u ostatku svijeta (mozda si ti  iskusio medju prvima)...

Trojan Causes Printers Worldwide to Print Until They Run Out of Paper

Trojan.Milicenso - Printer Trojan cause massive printing

Svako provjerit sa svim mogucim i nemogucim skenerima {#}

Evo nekoliko, pa izaberi:

AV-Scanners:

Kaspersky
Sophos Virus Removal Tool
Emsisoft  (Freeware mode)
Panda ActiveScan Cleaner
Kaspersky Security Scan
Norton Security Scan
Bitdefender free
ClamWin
Comodo cloud scanner
Ainvo Antivirus 

Anti-malware scanners:
Malwarebytes Anti-Malware
Superantispyware
Spy-Emergency
Norascan
SpyCatcher
WormBlaster
RoboSAM
Spyware Doctor
CA antispyware 

Portable antivirus/antimalware:
DrWeb cureit
Emsisoft Emergency USB Stick files
Trendmicro
Avira DE-Cleaner
Microsoft Safety Scanner
MWAV
AVZ  (AVZ database)
Norman malware cleaner
Superantispyware 
Panda ActiveScan Cleaner
Trendmicro Sysclean
NoVirusThanks
ArcaVir MicroScan
Zillya! Scanner
Spybot Portable
ClamWin Portable
Guardiano Assembler
MalAware
Online Armor Cloudscanner
Ashampoo Virus Quickscan Free

Multi-AV scanners:
Hitman Pro
WinMHR
Multi-AV Scanning Tool
Digital Disease Terminator
Antivirusmulti

Rescue media:
Kaspersky (Wireless support)
BitDefender (USB) (Wireless support)
Avira
DrWeb
F-Secure 
Panda
AVG
Microsoft Standalone System Sweeper x64
eScan
ArcaNix
Spybot
Zillya!
Vba32
VirusBuster
PC Tools AOSS

Anti-rootkit:
Kaspersky TDSSKiller
Avast MBR Scanner
Gmer
Sophos
VBA32 AntiRootkit
Kernel Detective
SpyDllRemover
Trend Micro RootkitBuster
Bitdefender Bootkit Removal Tool
Sanity check
McAfee RootkitRemover
RootRepeal
Rootkit Unhooker
mbr tool

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 14:19 (djigibao).
15 godina

mali info:

Da li ste čuli za najsofisticiraniji virus pod imenom "Flame" za kojeg su zapadni dužnosnici ustvrdili da je stvoren od strane SAD-a i Izraela protiv Irana od iste kompanije koja je izbacila i Stuxnet?

Naravno da su ga Kasperskyjevi stručnjaci razotkrili, bravo dečki/cure {#}

INFO LINK

He died for you, why not live for Him!
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 20:10 (andi.cro).
15 godina
neaktivan

http://av-gurus.blogspot.com/2012/05/kompjuterski-virus-flame-novo-oruzje.html

http://av-gurus.blogspot.com/2012/06/flame-za-spijunazu-racunala-koji-nisu.html

Pročitao sam i na nekim stranim web stranicama da je kao napokon službeno da su SAD i Izrael iza toga, iako tvrde samo da je netko od tamo to otkrio, ali vjerojatno i je tako {#}

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 20:12 (njonji).
15 godina
15 godina
neaktivan

Ajd ne piše tamo na blogu da su SAD i Izrael iza toga pa oprošteno ti je {#}

16 godina
neaktivan

Evo planiram staviti Avira Free, uz to imam MBAM za skeniranje, WOT na browseru i mislim da je to dovoljno. Jos razmisljam da li da stavim Comodo Firewall (da li bi usporio komp, startup ?). I povremeno bi skenirao sa Hitman Pro.

dzix
16 godina
neaktivan

Ako idete po normalnim stranicama dovoljan je samo antivirus, tko luta po svemu i svacemu njemu trebaju sve zive zastite

15 godina
neaktivan
dzelo kaže...

Evo planiram staviti Avira Free, uz to imam MBAM za skeniranje, WOT na browseru i mislim da je to dovoljno. Jos razmisljam da li da stavim Comodo Firewall (da li bi usporio komp, startup ?). I povremeno bi skenirao sa Hitman Pro.

Stavi slobodno Comodo, neće usporiti. Možeš onda staviti i cijeli CIS umjesto Avire jer će manje memorije ukupno zauzimati (kod mene ušteda 70MB RAM-a sa CIS umjesto Avira+CFW).

PlayMaker10 kaže...

Ako idete po normalnim stranicama dovoljan je samo antivirus, tko luta po svemu i svacemu njemu trebaju sve zive zastite

Nažalost to nije istina, kako ćeš ti znati kad ti zatreba nešto i guglaš jeli ta stranica, tj. taj link siguran, o čemu god da se radi (čak i nekoć sigurne mogu postati zaražene ili dijelovi njih kao što su reklame na njima). Treba imati nekakvu dodatnu zaštitu ili barem upozorenje tipa WOT i Norton DNS, eventualno Panda URL ili K9 tijekom surfanja, a na kompjuteru je HIPS velika pomoć u obrani od svega (ima ga Comodo - defense+).

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 23:30 (njonji).
16 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Kao sto je i prijatelj Nonji rekao to kazem i ja da tvoja tvrdnja nije bas usvemu tocna.Prije otprilike 1 mjesec a mozda i manja jedna stranica gdje mnogi dolaze imala je problem.U reklami je bio podmesten trojan te svi koji nisu imali Ad Block imali su problem,a monogi su se i zarazili takozvanim Rogu programom.Tako da u svemu treba imati zastitu pogotovo HIPS te malo znanja da kompjuter dugo bude cist i zdrav.{#}

http://slikaricaliky.weebly.com/
15 godina

Bitdefender Total Security 2012

Free for 90 days only for Facebook fans!

Svako malo se nude slične akcije od najboljih AV programa pa se čovjek može šlepati na takvim 90-dnevnim ponudama skoro pa zauvijek {#}

15 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

Ja vec 3 godine imam instaliran Win7 i prije toga XP, idem po uobičajenim i normalnim stranicama i nikad nisam imao nikakav virus. AV i AdBlock imam instalirano i to je to. AdBlock je odlicna stvar blokira dosadne reklame to se slažem. Ali tko pazi neće imat problema. Najveći problem su crackirani programi igrice i slično. Pogotovo kad autor stavi "this is false alert".

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 13:26 (PlayMaker10).
14 godina
neaktivan

Koja je najbolja free zastita?

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
15 godina
neaktivan
WrongType kaže...

Ja koristim avast Free Antivirus i jako sam zadovoljan {#}

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
16 godina
neaktivan
WrongType kaže...

Avira i Avast su najbolje free zastite uz to da imas Malwarebytes - Anti Malware i sta za browser (WOT)

dzix
15 godina

Dečki, skockajte se malo {#}

Ako govorimo o čistoj zaštiti, najbolji je CIS i tu nema diskusije!!!

Druga stvar je ako korisnik ne želi ili ne zna služiti se povremenim HIPS upitima, tada je za takve Avast,Avira ili Panda ( Immunet je također u posljednje vrijeme dobar )!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 23:53 (andi.cro).
17 godina
djigibao kaže...

Evo maloprije sam isao testirat onaj Bitdefender TrafficLight.exe i moram priznat da je to sasvim nesto drugo od onog Add-on za FF.

Nakon custom instalacije (slika 1) slijedi nekakav update (slika 2), zauzece na disku je cak 125MB{#} (WTF, slika 3).

Kad nije upaljen niti jedan browser zauzima manje od 1Mb RAM-a (slika 4), ali cim se pokrene browser zauzece RAM-a skace na preko 30MB (ponekad i vise).

U svakom slucaju ne preporucam ovaj .exe nego samo Add-on za FF ili Chrome (slika 5)

E vidiš upravo u tome je problem u praksi,{#} kaj če prosječna večina baš taj cijeli paket instalirat jer čim vide da ona podržava sve ima zelenu kvačicu svugdje to je to.Tako to ide pa zakaj bi instaliral ovo, kad nema sve opcije onda instaliram ovo koje ima baš sve zelene kvačice i onda na kraju dobiš obično veliko smeče na Windowse.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
...zato smo mi tu testiramo i uputimo ljude da znaju sta je bolje...
13 godina
neaktivan

Prije nekoliko dana izasla je finalna verzija Advanced SystemCare with Antivirus 2013 pa sam  odlucio napraviti test. Test sam napravio na dvije vrece: 2012-06-24 - 600 i 2012-06-19-Tachion&Waves972 i moram priznati da sam se jako iznenadio
Rezultati: vreca 2012-06-24 - 600: 535/600=89%{#}
                 vreca 2012-06-19-Tachion&Waves972: 123/142=87%{#}

2012-06-24 prije 2012-06-24 prije
2012-06-24 poslije 2012-06-24 poslije
2012-06-19 prije 2012-06-19 prije
2012-06-19 poslije 2012-06-19 poslije
Zanimljiva tablica na iobitovoj stranici Zanimljiva tablica na iobitovoj stranici
13 godina
neaktivan

Avast je najbolje free antivirusno rješenje, potvrđeno desetogodišnjim iskustvom u radu sa virusima i antivirusima{#}

AVG free također, no Avastu ipak dajem peticu. Avira nije loša, ali je definitivno previše panična i iritantna sa vlastitom promidžbom, a još k tome ima i lošiji skener.

Jedinu zamjerku Avastu imam što zna propustiti virus (kao uostalom svi antivirusi), no zato ima pregenijalni skener kojim ako se redovito skenira, nema šanse da ćeš nastradat

zbog virusa.

Dostupan je i na HR jeziku i krajnje jednostavan i za korisnika koji zna samo kliknuti "skeniraj", kao i praktičan za one koji vole skeniranje podesiti prema nekakvim vlastitim

zahtjevima.

13 godina
neaktivan
Solbit kaže...

Cekaj odkud ti informacija da avira ima los skener.

17 godina

Zna li netko kako se ono zvao alat s kojim se moglo staviti više live cd-a, os-eva te ovih live cd-ova s AV-ima, za koje je nudio i download? Mislim da je neki talijan autor, ako nije i ime programa talijansko.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012
15 godina

imas ti nekakvih dokaza o tvojoj tvrdnji...

desetogodišnje iskustvo u radu s virusima i antivirusima.. koje si antiviruse testirao??, ako se 10godina baviš s time, valjda je iza tih 10god ostao nekakav dokazni trag???

Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina
protjeran
mind_challenge kaže...

Zna li netko kako se ono zvao alat s kojim se moglo staviti više live cd-a, os-eva te ovih live cd-ova s AV-ima, za koje je nudio i download? Mislim da je neki talijan autor, ako nije i ime programa talijansko.

http://www.sarducd.it/

13 godina
neaktivan
sisko93 kaže...
Timoteij kaže...

Pozdrav svima na ovoj temi! Ja već dvije godine koristim Kaspersky Internet Security i do sada je sve blokirao. E ja sada planiram prijeći na neki drugi antivirus, pošto Kasperskog više nema za kupiti u ovom dućanu gdje sam ga prije kupovao. Čitao sam malo prethodne stranice i većina preporučuje Aviru ili Pandu. Mene zanima kakvo je vaše mišljenje što se tiče BitDefendera, pošto njega ima za kupiti u dućanu. Također me zanima ako se ipak odlučim za besplatno rješenje, koji da uzmem Aviru ili Pandu. Za firewall bih si uzeo Comodo. E da i što je to MBAM i HitmanPro, mogu li to koristiti zajedno sa Avirom/Pandom, pitam pošto se kaže da se ne smije imati dva antivirusa na računalu.

Postoji li mogućnost da online produžiš Kaspersky licencu?

Ako uzimaš plaćenu verziju bitdefender je odličan. Jedini problem može biti ako imaš pra staro računalo.

MBAM i HitmanPro služe za povremeno skeniranje računala po volji (jednom tjedno/mjesečno...)

U slučaju da instaliraš MBAM, on će te ponuditi trial pro verziju, obavezno to moraš deaktivirati, tj. ne prihvatiti taj trial.

Samo da javim, bio sam kupio Bitdefender Internet Security 2012 i instalirao ga. Nakon samo 2 dana komp mi se više nije htio uopće uključiti, dođe samo do wallpapera i neće dalje ništa ni my computer ni recycle bin ni ništa. Nakon višesatne zafrkancije sa resetiranjem napokon se komp uključio i odlučio se vratit na kaspersky jer mi je ostalo još par dana licence. Tak da savjetujem ljudima da bitdefender zaobilaze u širokom luku. A ja mislio da će biti ok pa budala kupio 2x po jednu licencu. Katastrofa!!!

15 godina
neaktivan

@Timoteij- Koji OS?

Prije kupovine određenog Antivirusnog programa treba provjeriti sistemske zahtjeve na njihovoj stranici.

Bitdefender Internet Security 2012:

Operating system: Microsoft Windows XP SP3 (32 bit), Vista (SP2), Microsoft Windows 7 (SP1)
CPU: Intel CORE Duo (1.66 GHz) or equivalent processor

Memory (RAM):

• 1 GB (Microsoft Windows XP) 
  • 1.5 GB (Microsoft Windows Vista and Microsoft Windows 7)

Available free hard disk space: 2.8 GB free space (at least 800 MB on system drive)

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 19:45 (Marko :D).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice