Samsung Galaxy S5 - rasprava

poruka: 2.636
|
čitano: 673.421
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S5 - rasprava
Svrzic kaže...
kpavl kaže...

Ima li nacina za otkljucati mobitel na sve mreze bez da se gubi garancija? Osim kod operatera. 

http://sim-unlock.net/sim-lock/261/

Ili ne vidim ili ne piše koja je cijena ?

15 godina
deny kaže...
Svrzic kaže...
kpavl kaže...

Ima li nacina za otkljucati mobitel na sve mreze bez da se gubi garancija? Osim kod operatera. 

Ili ne vidim ili ne piše koja je cijena ?

How much does it cost ?

One unlock code costs 19.99 EUR.

12 godina
neaktivan
Svrzic kaže...
kpavl kaže...

Čuo sam da Europatrade provjerava kod naših operatera jesu li otključali određeni uređaj, te ako nisu da se tako gubi garancija. Znači i otključavanjem pomoću IMEI-a, bez da to operater napravi, se također gubi garancija. Je li to istina?

16 godina
kpavl kaže...

Čuo sam da Europatrade provjerava kod naših operatera jesu li otključali određeni uređaj, te ako nisu da se tako gubi garancija. Znači i otključavanjem pomoću IMEI-a, bez da to operater napravi, se također gubi garancija. Je li to istina?

Nebi se čudio iako sumnjam pošto jučer vidio natpis u Vip centru "Ne otključavamo mobitele" na pultu...

أهبل Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
12 godina
neaktivan

Lega je kontaktirao Europatrade i tako su mu rekli.

Operateri preko IMEI-a otključavaju (500 kn dok si pod ugovorom, besplatno kada istekne ugovor), kao što možemo i mi sami, ali Europatrade kaže da kontaktiraju operatera i ako operater kaže da ga on nije otključao, ne prihvate ti garanciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
kpavl kaže...

Lega je kontaktirao Europatrade i tako su mu rekli.

Operateri preko IMEI-a otključavaju (500 kn dok si pod ugovorom, besplatno kada istekne ugovor), kao što možemo i mi sami, ali Europatrade kaže da kontaktiraju operatera i ako operater kaže da ga on nije otključao, ne prihvate ti garanciju.

Mislim (ne moram imati pravo) da to ne bi smjeli raditi. Treba pogledati i EU zakone. Garancija uređaja se valjda odnosi na uređaj, ne zaključani SIM? Ako ustraju u tome, lako se kontaktira proizvođač kojem su oni distributer i ako krše bilo kakva pravila, mogu ostati bez dozvole/licence.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
12 godina
neaktivan

Raspitao se za Austriju i Njemačku, uređaji zaključani, ako se otključa, a da nije preko operatera gubi se garancija.

Žalosno, što reći.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
kpavl kaže...

Raspitao se za Austriju i Njemačku, uređaji zaključani, ako se otključa, a da nije preko operatera gubi se garancija.

Žalosno, što reći.

Gdje si se raspitao?

Inače: http://en.wikipedia.org/wiki/SIM_lock#European_Union

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2014 0:50 (Tonči).
17 godina
Edge kaže...
EchoOne kaže...
Edge kaže...
Svrzic kaže...
Edge kaže...

Probo sam danas u Vipu S5 i skrolanje u meniu opce nejde glatko...

Takodjer mi se ne svidja onaj "metalni" obrub.

onda ga nemoj kupit

Hvala na savjetu.

Mogli su bar stavit metalne lajsne na rubove, takve lajsne ima susjed na fordu iz 67.

A mozda, samo kazem mozda ima ljudi koji apsolutno ne zele nikakav metal na mobitelu?

Svatko nek bira sto zeli i voli.

Ali mobitel koji kosta 5 soma kn da lagga u skrolanju po meniu meni nije normalno. Naravno da se radi o kvalitetnom uredjaju, ali taj Samsung ne razumijem bas, toliko ljudi zaposljava i onda jedan lik sa xda ih ubije s kernelom.

I nabacaju svoj softver gore a ni jedan ne vrijedi 20 lipa.

S5 ima bitno bolji softver od prethodnih verzija koji je itekako funkcionalan. Recimo, imam Samsung smart TV i softver na S5 odlično funkcionira sa tv-om. A i ostatak je dobio refresh dizajna pa sad to vise ne bih zvao bloatwareon već dobrodošlim poklonom uz uređaj.

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
kpavl kaže...

Žalosno, što reći.

Gdje si se raspitao?

Inače: http://en.wikipedia.org/wiki/SIM_lock#European_Union

Raspitao sam se kod rodbine iz Njemačke i Austrije kazu da su mobiteli zaključani kad si pod ugovorom. 

Čitao sam za Austriju i Njemačku na Wikipedi-ji.

Za Austriju piše da možeš bilo kada otključati, no ne piše da se to vrlo vjerojatno placa i da se treba napraviti kod operatera bez da se gubi garancija.

Tako i za Njemačku, tu piše sve "usually" ili "typically", te da ima fee ako zelis otkljucati prije kraja ugovora (kao i kod nas).

Za Austriju ću vam moći potvrditi uskoro iz prve ruke jesu li mobiteli zaključani, te ako jesu kako se moze legalno otključati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 0:27 (kpavl).
13 godina
neaktivan

pa ako ga kupiš u ''drei'' npr...naravno daje zaključan..s time da ga kod njih ni nemožeš kupit u slobodnoj prodaji (znači samo uređaj)..nego moraš na njihove glupe tarife od 50€

zato sam ja svoj kupio otključan u gotovini u nekoj drugoj trgovini...a u ''drei'' placam svoju pretplatu 10€ a imam neograničen internet,poruke i pozive..

i za 2 godine me izađe 940€ a da sam uzeo na tu njihovu glupu tarifu od 50€ izašao bi me 1200€

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koliko košta otključan tamo u tako nekoj trgovini? 700 eura?

U Njemačkoj sam vidio da je 560 eura. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 21:43 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dešava li se nekima od vas da u Zagrebu gubite mobile data signal? Znači potpuno nestane ikonica u notification baru, kao da nije uključen

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
crazy_luđak kaže...

Dešava li se nekima od vas da u Zagrebu gubite mobile data signal? Znači potpuno nestane ikonica u notification baru, kao da nije uključen

Iskljuci 4G

Autoclimb kills more people than AIDS
16 godina
Svrzic kaže...
crazy_luđak kaže...

Iskljuci 4G

da, standard stvar u Zagrebu. Meni ista stvar na S4...samo ugasiš 4G i nema greške, bude dosta brzo i bez njega ;)

أهبل Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
12 godina
neaktivan

Evo razgovora s Europatrade u vezi otključavanja:

JA: Dobar dan, zanima me kod otključavanja mobitela, konkretno Samsung Galaxy S5. 

Gubi li se garancija prilikom otključavanja putem IMEI koda, a da se on kupi preko interneta, ne da se otključa kod operatera?
Radite li Vi usluge otključavanja konkretnog mobitela i po kojoj bi to bilo cijeni? 
Hvala.

ONI: Poštovani, 

najbolje bi bilo da se obratite operateru i / ili u jednu od naših poslovnica.  

Sa štovanjem,

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Koliko košta otključan tamo u tako nekoj trgovini? 700 eura?

U Njemačkoj sam vidio da je 560 eura. 

sada mislim da je vamo u austriji 575€..ja sam ga kupio isti dan kad je izašao..platio sam ga 699€...

12 godina
neaktivan

Kontaktirao sam Europatrade za daljnje informacije o otključavanju mobitela:

ONI: "Poštovani,  

ako se dobije kod, u pravilu se ne gubi jamstvo, ali ako se radi po uređaju nešto software-ski onda se gubi jamstvo.  

Lijepi pozdrav."

JA: "Što znači u "pravilu" (za IMEI otključavanje)? Znači li to da se može, ali i ne mora gubiti garancija? Da nema pravila?"

ukoliko se samo putem koda otključa, onda ne, ukoliko su izvršeni još neki software-ski zahvati, onda se gubi.

Tako su kolege serviseri rekli, pa Vam prenosim njihovu informaciju."

da zaključimo, ako se uređaj otključa sa kodom od 8 brojeva, ne gubi se jamstvo."

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 12:19 (kpavl).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Pa otkljucavanje je dok stavis drugu simicu onda te trazi kod, ukucas (ako ga znas) i to je to. Ne vubis jamstvo. E sad ako postoji metoda di je potrebno hakirati nekaj a mob to moze zabiljeziti, onda se gubi. Nekaj slicno ko rutanje i te djidje badje.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
12 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
Pa otkljucavanje je dok stavis drugu simicu onda te trazi kod, ukucas (ako ga znas) i to je to. Ne vubis jamstvo. E sad ako postoji metoda di je potrebno hakirati nekaj a mob to moze zabiljeziti, onda se gubi. Nekaj slicno ko rutanje i te djidje badje.

Sve ja to razumijem, ali kada po netu citam da se IMEI otključavanjem gubi garancija ako to ne uradi operater, kada ti neki servisi uopće ne odgovore ili kazu da nisu ovlašteni odgovoriti na ta pitanja, morao sam provjeriti.

14 godina
neaktivan

Dajte mi napišite...jeste li zadovoljni sa S5? Planiram ga kupit,pa zato pitam

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tumba kaže...

Hvala

Jako zadovoljan: sučelje je fluidno i mob je responzivan u svakoj situaciji (imam ga par tjedana), kamera je ok, fali OIS za situacije slabog osvijetljenja, ali po danu je ok i to je u biti to. Konstrukcija je jeftina pa ako padaš na to, plastični battery cover koji zna škripati i uvijati se pod pritiskom te neće oduševiti, ali uglavnom stoji sve šta su napisali na internetu o njemu. Moja preporuka

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
17 godina
crazy_luđak kaže...
tumba kaže...

Hvala

Jako zadovoljan: sučelje je fluidno i mob je responzivan u svakoj situaciji (imam ga par tjedana), kamera je ok, fali OIS za situacije slabog osvijetljenja, ali po danu je ok i to je u biti to. Konstrukcija je jeftina pa ako padaš na to, plastični battery cover koji zna škripati i uvijati se pod pritiskom te neće oduševiti, ali uglavnom stoji sve šta su napisali na internetu o njemu. Moja preporuka

Taj cover mi i nije tako loš. Podsjeća me na moju staru Nokiu E65. Vrlo je sličan osjećaj što se materijala tiče. Inače, mobitel je zaista brz i responzivan kao što crazy kaže. Ja sam stavio Nova launcher koji je još nešto brži od TW (mislim da je i najbolji launcher trenutno). Baterija je ok. Ne ruši neke rekorde ali izgura cijeli dan čak i ako ga zaista maltretiraš. :) Možeš očekivati sigurno preko 3 sata screen on timea sa razumnom svjetlinom zaslona. OLED zaslon je najbolje što trenutno postoji kod mobitela. Mislim da su ga čak i poboljšali u odnosu na S4 koji sam imao. I za kraj, redizajnirali su i poboljšali svoj bundle aplikacija i sad to sasvim pristojno izgleda i vrlo je upotrebljivo. Recimo, watch on mi je stalno uključen (daljinski za smart tv). Ako bih o manama, volio bih da zvučnik baš nije smješten na pozadinu uređaja već bi bilo bolje da je kao kod iphonea na donjem rubu. Tu definitivno ima mjesta za napredak, ali sve u svemu, jedan od boljih mobitela koje sam imao. Keeper.

14 godina
Vezano za otključavanje moba, bez obzira koji model, ja imam osobni primjer. Kupio sam u T Com-u svoj mob za solarno plaćanje, ne na novi ugovor ili produžavanje starog, i jednog dana poželio otključati istog. Došao sam u prvu poslovnicu T Coma-a i zatražio tu specifičnu uslugu kod uposlenika, koji me je predbilježio i rekao da ću kroz neko vrijeme dobiti SMS sa kodom za otključavanje, a za aktivaciju je potrebito samo staviti u mob karticu drugog operatera. Nakon što sam dobio kod, provjerio sam sa jednom karticom TELE2 operatera, i otključavanje je izvršeno. Za bilo kakav eventualni problem sa servisom, u memoriji poruka imam onu T Com-a u kojoj smo razgovarali o konkretnom kodu, tako da se ne zabrinjavam oko eventualnih možebitnih problema. Nadam se da sam barem malo, barem nekom ovim pomogao.
ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
crazy_luđak kaže...
sučelje je fluidno i mob je responzivan u svakoj situaciji

Samsung Galaxy S5?

17 godina
Tonči kaže...
crazy_luđak kaže...
sučelje je fluidno i mob je responzivan u svakoj situaciji

Samsung Galaxy S5?

Ne, Alcatel G350w

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
16 godina
neaktivan

Živcira me uvijanje back covera jer se odvaja od uređaja i izgleda kao da bi voda i prašina mogle proći kroz taj prorez, ali nadajmo se da neće doći do tog testa. I svakako treba nabaviti neku maskicu za njega jer je plastika na obrubu pobojana u refleksivni sloj kojem se poguli boja (ako je suditi po iskustvu od S3).

I btw ova aplikacija nije loša za remote, omogućuje dodavanje više soba i uređaja koji ne ovise jedni o drugima

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
crazy_luđak kaže...

...

I btw ova aplikacija nije loša za remote, omogućuje dodavanje više soba i uređaja koji ne ovise jedni o drugima

Ja na S4 imam WatchOn aplikaciju koja dođe sa njim i radi odlično...isto ima sobe, uređaje itd...uf nema ljepše nego po birtijama gasit telke i linije {#}

Ali probat ćemo i ovu za svaki slučaj ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 13:08 (mrxa1).
14 godina
neaktivan

Evo app za one koji hoče nadodat više od 5 ..... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=53199965

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Di je najpovoljnije otkljucat S5? Moze online, moze bilo kako?

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice