Ventilator na grafi za laptop

poruka: 4
|
čitano: 2.021
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav.

Vrisnilo mi je nesto na laptopu te mi vent za grafu neradi (vent je ispravan) te se naravno grafa pregrijava. 

Ideja je bila sljedeca: spojiti vent na USB i provuci kabel kroz kuciste van i spojiti na USB.

E sad, koliko je to pametno napraviti (zbog ventilatora) s obzirom da ce on onda stalno raditi punom snagom, a ako on vrisne neznam di cu naci takav za kupiti istih dimenzija i s ravnim krilcima...

Posto je vent s tri zice (crvena crna i zuta), moze li se onu signalnu iskoristiti za nekakvo upravljanje? 

Ili bilo koje drugo rijesenje za ovaj problem...

Usput na maticnoj je tropinski onaj jako mali konektor, kad upalim laptop vent se zavrti na sekundu i stane i nemice vise, te se nakon gasenja i ponovnog paljenja uopce vise nemice sve dok neistekam napajanje i bateriju, te se scenari ponavlja nakon ukljucenja napajanja. Ista stvar se dogadja i ako odspojim zutu zicu te isto ako spojim vent od procesora na pinove od grafe. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ventilator na grafi za laptop
pa probaj
fleshat bios na posljednju verziju, jedino ak ti lap radi duže od 30 min...ili probaj vratit sv postavke u biosima na default.
17 godina
neaktivan

Hmm, a kakve to veze ima? Mislim, radio je prije normalno a nit sam sta mjenjao nit sam prcko po biosu...

A i ne usudim se ostavit ga bez venta da radi tako dugo, da mi ne izgori grafa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

otvori everest i kontorliraj ... temperaturu .. preko 60 je normalno tak da možeš .. pa probaj nevjerujem da če izgorit

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice