Sony KDL-40W5500

poruka: 1
|
čitano: 5.095
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony KDL-40W5500".
15 godina
protjeran
offline
[Recenzija] QFlash: Sony KDL-40W5500
Uređaj ima problem oko probijanja pozadinskog osvjetljenja:uočljivo probijanje u svim kutovima te na polovicama vertikalnih stranica.Nije strašno,najuočljivije u gornjim kutovima.Tijekom gledanja filmova rijetko dolazi do izražaja,isključivo pri vrlo tamnim scenama.Pri punoj slici nema tragova mure.No efekt pogađa kranje rubove ekrana,recimo 37" unutranje dijagonale je potpuno crno.

-lag:dakle nije riječ o ghostingu nego upravo o kašnjenju ekrana pri recimo pomicanju puške u FPS igrama.Uključivanjem game screen mode-a lag je taman prihvatljiv.Uočljiviji u FPS-ovima,manje u recimo utrkama.

No opet,ništa strašno,u odnosu na T220 lag je primjetan,no nakon kraćeg igranja na televizoru osjećaj lag-a se gubi.

-+zvuk:ovisi o sadržaju prvenstveno.Zna iznenaditi preciznošću i prostornošću (virtual surround) u filmovima,voice zoom odlično radi svoj posao.Vrlo dobro se ponaša i pri sportskim prijenosima.U glazbi nema štra tražiti,fali mu prvenstveno dubokih tonova.Kupnja npr. Logitech Z Cinema riješava problem s zvukom :-)





+prikaz crne:ako me nešto oduševljavalo iz scene u scenu to bi bila crna boja na ovom televizoru,u usporedbi s T220 crna je bome crna.Ne kažem da je riječ o krajnje dubokoj crnoj ali joj je vrlo blizu,jedna od najjačih strana slike na W5500 i teško koji lcd panel ima usporedivu kvalitetu prikaza crne.

+općenito boje:uzevši neke HD wallpaper slike jakih,živih boja - ne možete a da ne naglas komplimentarno opsujete nešto,fenomenalne boje + odličan kontrast (ponovo u usporedbi s T220) Npr. bogata zelena krošnja stabla s plaventnilom neba u pozadini - duplo detlajniji,vjerniji,oštriji prikaz svakog lista na drvetu.

+motion flow (100hz): ima opciju off,standard i high i time možete prilagoditi tv sadržaju.Npr u serijama imati na high rezultira u 'dokumentarnom' osjećaju pri gledanju,stavljanjem na standard slika je 'prirodna'.Uključivanjem na high u sportskim prijenosima dolazi do oštrijeg prikaza detalja pri brzim pomacima kamere,odličan efekt vrijedan extra kunau odnosu na 50hz ekrane.

+SD prikaz:vrlo dobra slika pri standard definition prikazu,potpuno iznenađen jer sam očekivao puno zrnatiju sliku.S recimo 4 metra je slika praktički bez ikakvih tragova zrnatosti.



Inače panel je prilično glossy,no bez trunke odsjaja dok je upaljen.Opća kvaliteta izrade ja vrlo dobra,bez imalo škripavosti ili oštrih rubova plastike.Stalak je vrlo stabilan,i ekran se može vrlo lagano zaokretati.Količina konektora je zadovoljavajuća (prvenstveno mislim na čak 4 hdmi).Daljinski je odličan,zahvaljujući ispupčenim točkama na nekoliko mjesta vrlo se brzo nauči koristiti bez gledanja.Dizajn je stvar ukusa no meni se ovaj sviđa jer volim crno a zrcalna srebrna (s tonskim prijelazom iz crne na srebrnu) linija koja odvaja zvučnik od crnog,sjajnog okvira panela je taman ukusno zaokružila dizajn ekrana.



Review je potpuno amaterski no mislim da će se većina korisnika koja se susretne s ekranom složiti s mojim viđenjima.

Svim stručnim očima se unaprijed ispričavam ako sam nešto pogrešno uvidio\zaključio\napisao.






ukupna ocjena
Moj PC  
0 0 hvala 5
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice