HTC One X

poruka: 2.501
|
čitano: 740.954
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HTC One X".
13 godina
neaktivan
Re: HTC One X

Ja neki dan stavio CM10 ROM, friško izašla zadnja verzija, jako fino radi ali jede bakteriju. Danas sam išo vraćati stari bekap i zbrikam mobać do jaja, ekran crn, ne reagira, nemoš u fastboot, nemoš ga ni upalit, koma totales. Vjerojatno vas zanima kak sam to riješio? Spojio na punjač i nakon par minuta počela žmigat crvena LEDica i ja ga probam upalit kad ono iskoči Fastboot ali nejde u Recovery ni ništa. Razmišljam šta ću, rekoh idem zajključat bootloader pa ponovo flešat RUU i da bude čist ko iz dućana, ali štanga-bootloader sam zaključo ali baterija nije dovoljno napunjena (mora biti bar 30% jer inače RUU prekida sa radom) da bi mogo napraviti flash RUU, a telefon se ne puni ni preko usb-a niti preko punjača jer čim spojim kabal on puni ali ekran se ne može ugasiti tako da ujedno i guta bateriju i praktički se niti ne može napuniti. Na jedvite jade iskopam sa xda foruma da treba neku batch skriptu napraviti i to pokrenuti tako da se telefon stalno reboota a u međuvremenu se baterija puni i kad se napuni 10% ili na 3680mA(to skripta pokazuje koli.ko je baterija puna) onda možeš otključat bootloader i flešat novi CWM 5.8.4.0. Nakon toga svega kad sam to napravio, flešam ovaj zadnji ROM koji je bio na njemu CM10 jer je njegov boot ostao flešan i zbog toga ne prihvaća restore nandroid bekapa (stalno bootloop ide). Konačno, telefon se podiže iz mrtvih, zahvaljujem dragom Bogi i onda na brzaka flešnem boot.img od starog bekapa stock ROM-a i nakon toga opalim restore tog zadnjeg bekapa i evo ga radi sve ko violina. Sad više ne diram ništa, čekam JellyBean da stigne i mir. Nadam se da ste se snašli prilikom čitanja ovog štiva. Ako nekom nešto nije jasno nek mi pošalje PM, rado ću pomoći ako mogu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2012 0:43 (bpodnar).
16 godina
neaktivan
bpodnar kaže...

Ja neki dan stavio CM10 ROM, friško izašla zadnja verzija, jako fino radi ali jede bakteriju. Danas sam išo vraćati stari bekap i zbrikam mobać do jaja, ekran crn, ne reagira, nemoš u fastboot, nemoš ga ni upalit, koma totales. Vjerojatno vas zanima kak sam to riješio? Spojio na punjač i nakon par minuta počela žmigat crvena LEDica i ja ga probam upalit kad ono iskoči Fastboot ali nejde u Recovery ni ništa. Razmišljam šta ću, rekoh idem zajključat bootloader pa ponovo flešat RUU i da bude čist ko iz dućana, ali štanga-bootloader sam zaključo ali baterija nije dovoljno napunjena (mora biti bar 30% jer inače RUU prekida sa radom) da bi mogo napraviti flash RUU, a telefon se ne puni ni preko usb-a niti preko punjača jer čim spojim kabal on puni ali ekran se ne može ugasiti tako da ujedno i guta bateriju i praktički se niti ne može napuniti. Na jedvite jade iskopam sa xda foruma da treba neku batch skriptu napraviti i to pokrenuti tako da se telefon stalno reboota a u međuvremenu se baterija puni i kad se napuni 10% ili na 3680mA(to skripta pokazuje koli.ko je baterija puna) onda možeš otključat bootloader i flešat novi CWM 5.8.4.0. Nakon toga svega kad sam to napravio, flešam ovaj zadnji ROM koji je bio na njemu CM10 jer je njegov boot ostao flešan i zbog toga ne prihvaća restore nandroid bekapa (stalno bootloop ide). Konačno, telefon se podiže iz mrtvih, zahvaljujem dragom Bogi i onda na brzaka flešnem boot.img od starog bekapa stock ROM-a i nakon toga opalim restore tog zadnjeg bekapa i evo ga radi sve ko violina. Sad više ne diram ništa, čekam JellyBean da stigne i mir. Nadam se da ste se snašli prilikom čitanja ovog štiva. Ako nekom nešto nije jasno nek mi pošalje PM, rado ću pomoći ako mogu.

Ah, dvaput sam skoro shebao zbog baterije ispod 30%. Pa sam naletio na tu bootloop skriptu i uspio napunit. To se i s JB dogodilo, zato jer ne pazim kaj radim.  Ali uspio sam gledat novi hboot, i novi rok. I isplatilo se.

hobi:moj-android.net
14 godina
HTC One X

@nsoul jel bi ti bio problem napravit novu temu o HTC one x rootu i tutorialom ? :) i par dobrih romova ak imaš vremena

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zelenbic kaže...

@nsoul jel bi ti bio problem napravit novu temu o HTC one x rootu i tutorialom ? :) i par dobrih romova ak imaš vremena

Piše se :)

13 godina
neaktivan
zelenbic kaže...

Evo ti link  http://onexroot.com/one-x-root/how-to-root-one-x/ pa pogledaj malo o svemu tome, lik je stvarno sve lijepo objasnio i sve šta ti treba ima tamo za skinuti. 

14 godina
neaktivan
HTC One X

Danas sam kupio novi HOX sa njuskala. Zapakiran, i nikada koristen...

Ali koliko sam bio brz kada sam se nasao sa covjekom nisam ga u tom trenutku pitao kada je uređaj kupljen...

On je uredno kupio mobitel preko firme i nije mi mogao dati racun. Ali garancija normalno vrijedi bez racuna, znaci donesem im jamstveni listic i onaj papiric gdje pise IMEI....

Ali mene zanima, da li se moze gdje provjeriti, do kada tocno garancija traje ili kada je mobitel tocno kupljen...(preko IMEI koda ili kako ?)

Talijan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC One X
Sta ne pise na jamstvenom listu od kada vrijedi garancija?

2 0 hvala 0
15 godina
Pozdrav

Kupio sam prošli tjedan mobitel u VIP - u i sve je bilo dobro dok jutros nisam primijetio da imam mrtvi piksel.
Dal se to rješava ako ga donesem na reklamaciju?
16 godina
HTC One X

to ne ide u garanciju. evo meni opet gubi wifi signal.vec je bio na servisu zbog toga.brojim mjesece dane minute do isteka ugovora da uzmem drugi mob jer ovo je zalosno

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC One X

Vrijedi normalno garancija od jucer, punih 24mj.

Evo ako nekog zanima, prodajem NOVI, ZAPAKIRANI HTC ONE X za 2900kn. T-mobile...Za sve ostale detalje mi se javite na P.M.

Talijan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC One X

Evo spustam cijenu za 2750kn !!! TKo dođe po njega...

Talijan

1 0 hvala 0
16 godina
Karlovac_047 kaže...

cijena ti je je*acka!! da nemam S2 uzeo bih tvoj 100%

16 godina
neaktivan
HTC One X

Stvari koje nam trebaju za nadogradnju na JB i Sense 4+

Fastboot - folder koji sadrži stvari potrebne za pokretanje naredbi u fastboot modu.

RUU  - službeni HTC Rom u exe formatu ( pripaziti da se skine prava verzija – kasnije u tekstu ću objasniti na koji način saznati)

PJ46IMG.zip  - novi HBOOT koji skopiramo u Fastboot mapu.

CWM – Clockworkmod recovery touch 5.8.4.0 ( obavezno ovu verziju, jer starije verzije ne podržavaju USB storage i punjenje baterije u recoveryu).

Unlock_code.bin - ako ste ranije imali rootan uređaj vjerojatno znate otključati bootloader, te imate unlock.bin koji možete iskoristiti ponovo. Ako ne radi možete zatražiti novi. Također ga kopiramo u Fastboot mapu.

Neki od JB Romova:

maXimus

InsertCoin

OrDroidX

Tu je još i Android Revolution HD ali trenutno nemaju Rom za skidanje.

Postupak:

1. Prije svega potrebno je saznati koji CID ima vaš uređaj, jer se samo na određene može instalirati JB, pa ako se nalazi među dolje napisanima možete krenuti dalje, a ako ne onda nažalost ne možete nadograditi svoj One X:

cidnum: HTC__001
cidnum: HTC__E11
cidnum: HTC__203
cidnum: HTC__102
cidnum: HTC__405
cidnum: HTC__Y13
cidnum: HTC__A07
cidnum: HTC__304
cidnum: HTC__M27
cidnum: HTC__032
cidnum: HTC__016
cidnum: HTC__J15

2. Da bi saznali koji CID ima vaš uređaj morate ga restartati u Fastboot tako da ga isključite i ponovno uključite držeći istodobno tipku za stišavanje i tipku za uključivanje i ne puštate ih sve dok se ne pojavi ekran na slici, te tipkom za uključivanje potvrdite FASTBOOT

3.Kad je uređaj u fastboot modu i spojen na računalo, otvorimo Fastboot mapu koju smo ranije skinuli i u njoj otvorimo Command prompt u koji unesemo naredbu

fastboot getvar cid 

nakon čega bi trebali saznati svoj CID, no ako se pojavi poruka

cid: None

onda pokušajte naredbu

fastboot oem readcid

4.Na početku sam u popis potrebnih stvari stavio i RUU, a budući da ste sad u fastbootu možete saznati koji verziju treba skinuti naredbom

fastboot getvar version-main

Verzija bi trebala biti u obliku 1.29.401.11 , gdje 401 označava Europu, značiovdje  potražimo europsku verziju a trenutno je najnovija verzija koju ima za skidanje 1.29.401.12, koja bi trebala biti dobra budući da se radi o europskoj verziji, a razlika u broju 12 na kraju označava samo noviju verziju.

5. U idućem koraku ROM koji smo skinuli na početku skopiramo “SD karticu” tj. memoriju uređaja, budući da One X nema SD kartice.

PRIJE IDUĆIH KORAKA PROVJERITI DA LI  VAM JE BATERIJA IZNAD 30% !!! PREPORUČUJEMO DA BUDE NAJMANJE 70% ILI PUNA DA NE BI DOŠLO DO PROBLEMA I ONDA NEĆETE VIŠE MOĆI NAPUNITI UREĐAJ UKOLIKO ZAGLAVITE NA KORAKU NA KOJEM NIJE MOGUĆE BOOTANJE UREĐAJA.

6. E sad kad je sve skinuto možemo napokon krenuti.

Mislim da ste još uvijek u fastbootu ili ako niste potrebno je opet  restartati uređaj ko u koraku 2, i ponovno pokrenuti Command Prompt te upisati

fastboot oem lock 

nakon čega se uređaj ponovno pokrene i bootloader je zaključan a to možemo vidjeti na vrhu gdje bi trebalo pisati

***RELOCKED***

7. Sad kad smo uređaj ponovno zaključali treba instalirat RUU koji ste skinuli  na početku. Uređaj opet u fastboot i na računalu pokrenuti RUU.exe  i pratiti upute.

8. Nakon instalacije uključimo uređaj i pustimo da se boota.

9. Kad se sistem podigne  u postavkama uključimo USB debugging te otvorimo Command Prompt i upišemo

adb reboot oem-78

nakon čega se One X restarta ( ako se pojavi greška znači da nemate instalirane drivere) i na ekranu se pojavi HTC logo, i ne diramo ga više, nego odemo u Fastboot mapu i otvorimo Command Prompt i upišemo naredbu

fastboot flash zip PJ46IMG.zip

Nakon nje uređaj se počinje nadograđivati i kod nekih slučajeva dođe do greške nakon čega ne otpajamo uređaj nego odmah upišemo istu naredbu i potvrdimo nakon čega instalacija kreće i HBOOT se uspješno instalira.

Kad je instalacija gotova, a to možemo vidjeti tako da zelena crta ispod HTC loga dođe do kraja ( nakon toga pričekati minutu dvije da budete sigurni) upisati naredbu

adb reboot-bootloader

koja restarta uređaj u bootloader.

10. Ako ste već ranije rootali svoj uređaj onda vjerojatno imate i unlock.bin koji ste koristili kod otključavanja bootloadera.

Sad kad ste u fastbootu taj unlock.bin skopirajte u Fastboot mapu , otvorite CMD i upišite

fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin

nakon čega će vaš One X opet biti otključan.

11. Idući korak je instalacija recoverya. Recovery img se nalazi u Fastboot folderu i instaliramo ga naredbom

fastboot flash recovery recovery-clockwork-touch-5.8.4.0-endeavoru.img

ili umjesto recovery-clockwork-touch-5.8.4.0-endeavoru upišemo ime recoverya ako je drugačije.

12. Sad opet odemo na mjesto gdje nam je skinut ROM te otvorimo zip ili rar i nađemo datoteku boot.img i samo nju otpakiramo i skopiramo u Fastboot, otvorimo CMD i upišemo

fastboot flash bootboot.img

13. Nakon toga slijedi uobičajeni postupka instalacije ROM-a: Recovery, Wipe, Install zip, pronađemo zip i instaliramo ga, nakon čega se pojavi Aroma instaler.

I ako je sve uspješno prošlo , na svom uređaju imate Android 4.1.1 i Sense 4+.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 19:47 (nsoul).

0 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
Blade18 kaže...
Karlovac_047 kaže...

cijena ti je je*acka!! da nemam S2 uzeo bih tvoj 100%

Ma muka mi je sto sam brz sa kupnjom. Posto je bio nov, zapakiran, nisam ga htjeo otvarat prije kupnje. Ali tek sada vidim kako izgleda bijeli i dođe mi podne sto nisam pricekao i dodao koju kunu vise..Ali nema veze...Nadam se da ce otici po ovoj cijeni...

Talijan
14 godina
nsoul kaže...

skracen citat...

otvori novu temu samo za root da se ova ne spama :)

btw napsii gdje se sazna CID

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 19:47 (zelenbic).
16 godina
neaktivan
zelenbic kaže...
nsoul kaže...

skracen citat...

otvori novu temu samo za root da se ova ne spama :)

btw napsii gdje se sazna CID

Da ali ne piše kako se roota, to mi se nije dalo, jer vjerujem da oni koji idu po jb romove imaju već rootane uređaje.

ali budem napisao i za one koji nemaju, kako i oni mogu nadogradit, i koja je razlika između ovog uputstva i onog za nerootane uređaje.

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/kako-nadogradit-rootani-one-x-jb-sense-4/165713.aspx

sve bi puno ljepše izgledalo da mi forum ne javi Nedozvoljeni kod, nakon pejsta s bloga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 19:57 (nsoul).
16 godina
Neznam jesam li poludia ili sta, ali u FriendStream Widget ne mogu dodat LinkedIn. Isao sam i u HTC Hub, ali ni tamo ga nema ... Help?
ptspclan.com | visit us ^^
15 godina
HTC One X

Pitanje:kakve maske koristite za vase htc one x-e? ja sam koristio raznorazne i dosada mi je najbolje sjela spigen ultra thin air,pa ako nekog zanima ja imam viska jednu crnu,javite se na pm ako ste zainteresirani

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HTC One X

Kada će sletjeti official JB za One X? 

Koje će biti prednosti, ako netko zna...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Damok kaže...

Kada će sletjeti official JB za One X? 

Koje će biti prednosti, ako netko zna...?

do kraja mjeseca će stići

a prednosti su imat ces jelly bean :D

Čuo sam od jednog lika da ce korisnici biti jako zadovoljni :P sad siguran sam da će biti brži i možda se produži trajanje baterije

14 godina
HTC One X

Jel ima itko onaj media link HD? 

Razmišljam si da uzmem za 650 kn kolko sam skužio mogu "kupiti" film na netu u HD-u i onda pustit na tv-u samo neznam kakva ce biti kvaliteta, ima li itko iskustva sa tim?

sry na double postu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HTC One X

Nisam koristio, ali pitanje je jesu te stvari (kupovina) dostupne u našoj državi. Osim ako ne planiraš neke alternativne načine "kupovine" {#}

EDIT: zanemari ovo što piše, ponovno sam pročitao tvoj post i sada shvaćam da je ovaj moj glupost u potpunosti {#}
         Na poslu sam, pa žurba čini svoje (jeftini izgovori)

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 12:39 (steve90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HTC One X

Evo što na One X-u donosi 4.1 Jelly bean i novi Sense 4+ :
review na XDA forumu

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 15:44 (assassin.st).
Moj PC  
0 0 hvala 4
16 godina
HTC One X

Zanima me da li netko zna da li su HTC One X i HTC One S u Vip-u lockani na njihovu mrežu ili nisu????

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 8:38 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da imam microsim od t-coma, odmah bi isprobao. Ali posto nemam... 

16 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Zanima me da li netko zna da li su HTC One X i HTC One S u Vip-u lockani na njihovu mrežu ili nisu????

ja znam da sam par ljudi koji su prodavali one x iz VIP-a pitao za to i svi su mi rekli da je lockan

sad, da li je zato sto nemaju drugu microsim karticu ili ne ne znam

CARPE DIEM
16 godina
HTC One X

A kvragu bas sam se ponadao da bi mogao biti otključan. Bad Fu**ing Luck

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

a gledaj ako imas micro sim, odes i probas

ako je super ako nije trazis dalje :)

CARPE DIEM
16 godina
simeparanoja kaže...
MasterOfDisaster kaže...

a gledaj ako imas micro sim, odes i probas

ako je super ako nije trazis dalje :)

A nemam micro sim, pa ne mogu ni testirat. Bad Luck {#}

16 godina
neaktivan
HTC One X

pa u roku jedan da, meni je tako bilo u tele2, dobijes microsim s tim da ti ostaje i onaj dio oko nje za normalnu sim koji mozes koristiti kao adapter

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice