2398kn?????
2398kn?????
u t-mobile i nije bas
ispadne oko 5500kn kod t-lopova
čudno, onda sam ja super prošao jer sam ga jučer (po tebi) kupio sa popustom od 5.499 kn i čak mi nisu naplatili tu 1 kn
čudno, onda sam ja super prošao jer sam ga jučer (po tebi) kupio sa popustom od 5.499 kn i čak mi nisu naplatili tu 1 kn
odlično si prošo nema šta sad kad je recesija svaka je kuna važna
Edit: deleted
2398kn???
Di i pod kojim uvjetima ;-)
Malo si izostavio neke djelove cijene. Koliko je pretplata za 200$ i koliko traje? Kod nas nije 1000 € već 899 kn (120 EUR).
Pise se 3GS... spojeno S
i Bluetooth je 2.1 ne 2.0... sve mi se ovo cini dosta slampavo napravljeno... i totalno ne potrebno kad postoji gsmarena. Bolje da su se kreatori ovog modula okrenuli ka lokalizaciji upravo GSM arene...
ocekivao sam nesto vise od Appla..........
Dali neko ima novi 3GS?
Zanimaju me prednoti i mane posto ga planiram kupit za jedno 15-ak dana?
Dali neko ima novi 3GS?
prednosti: prestiz, dobar touch, brz OS, dosta aplikacija i igara
mane: losa baterija, katastrofalan prijem signala, vecina aplikacija na app storeu su sranje i pune reklama, na cydiji jesu nesto bolje aplikacije, ali opet puno reklama, bar kod besplatnih, fale tipke i/ili analog da bi vecina boljih igara bile igrive, ako je noviji model tribat ce ti blackra1n da ga upalis nakon jailbreaka, os je nedorecen, los media player s obzirom kakav je mogao i morao biti, koliko god hvalili pribacivanje portrait <=> landscape to ne radi na vecini mista di bi dobro doslo, safari je spor kad se otvori vise od 2 taba, ne podrzava download, a itunes je daleko najlosiji program za upravljanje mobitelom koji bespotrebno ogranicava i ovako ogranicen mobitel...
Dali neko ima novi 3GS?
mane: losa baterija, katastrofalan prijem signala, vecina aplikacija na app storeu su sranje i pune reklama, na cydiji jesu nesto bolje aplikacije, ali opet puno reklama, bar kod besplatnih, fale tipke i/ili analog da bi vecina boljih igara bile igrive, ako je noviji model tribat ce ti blackra1n da ga upalis nakon jailbreaka, os je nedorecen, los media player s obzirom kakav je mogao i morao biti, koliko god hvalili pribacivanje portrait <=> landscape to ne radi na vecini mista di bi dobro doslo, safari je spor kad se otvori vise od 2 taba, ne podrzava download, a itunes je daleko najlosiji program za upravljanje mobitelom koji bespotrebno ogranicava i ovako ogranicen mobitel...
Sad me bas nisi potakao da ga kupim.
a cuj, to je moje misljenje nakon nekih 2 ipo miseca posjedovanja...
u biti ko prednost se moze nadodati jos i to da je, bar u tarifi i300 koju san ja htio uzet, bio daleko jeftiniji od konkurencije, istina, tribas imat zavrsen fakultet, bit zaposlen i kreditno sposoban da bi ti ga uopce prodali...
Katastrofalan signal nikako ne stoji, a i baterija je sasvim O.K.
Besplatne aplikacije su obično bez reklama i ima ih fenomenalnih, lite verzije plaćenih aplikacija uglavnom imaju reklame. Većina aplikacija na mom iPhoneu je besplatna i ni jedna nema reklame.
Besplatne aplikacije su obično bez reklama i ima ih fenomenalnih, lite verzije plaćenih aplikacija uglavnom imaju reklame. Većina aplikacija na mom iPhoneu je besplatna i ni jedna nema reklame.
Ja namjeravam 10.3 ic po njega ako se umeđuvremenu ne predomislim.
Kolko tebi traje baterija?
2 dana uz 4-5 sati korištenja, ali sve to ovisi šta radiš sa mobitelom - 3G prepolovi trajanje, igre također.
ako si prije ima neke samsunge ili LG-e onda ti se mozda i ne cini ko da je katastrofalan signal, al moj stari SE K800 je vata i 3g signal tamo di iphone javlja da nema usluge... a o utjecaju tog loseg signala na bateriju da i ne govorin...
sto se tice aplikacija, valjda nas zanimaju drugacije stvari, ja san osobno zasad nasa samo jednu aplikaciju koja je vrlo dobra al eto i ona ima reklame, tj. mislin da ima, jer san ih blokira :)
inace, za vecinu aplikacija mi je tribalo vise vrimena da ih instalira nego sto san ih koristio...
ako si prije ima neke samsunge ili LG-e onda ti se mozda i ne cini ko da je katastrofalan signal, al moj stari SE K800 je vata i 3g signal tamo di iphone javlja da nema usluge... a o utjecaju tog loseg signala na bateriju da i ne govorin...
sto se tice aplikacija, valjda nas zanimaju drugacije stvari, ja san osobno zasad nasa samo jednu aplikaciju koja je vrlo dobra al eto i ona ima reklame, tj. mislin da ima, jer san ih blokira :)
inace, za vecinu aplikacija mi je tribalo vise vrimena da ih instalira nego sto san ih koristio...
Meni nikad nije nestalo signala niti mi je pukla veza prilikom razgovora, a nije baš da živim u mjesto gdje je singnal nešto pretjerano dobar - 3G-a nema uopće.
Ako ti smetaju reklame kupi full aplikaciju, to nikako nije nedostatak mobitela ili iPhone OS platforme. Uostalom, većina komercijalnih aplikacija koje imam sam dobio besplatno, a to su aplikacije od 5-15 USD. Svakodnevno ima hrpa popusta na aplikacije i postoji hrpa web stranica koje prate cijene aplikacija.
Meni nikad nije nestalo signala niti mi je pukla veza prilikom razgovora, a nije baš da živim u mjesto gdje je singnal nešto pretjerano dobar - 3G-a nema uopće.
Ako ti smetaju reklame kupi full aplikaciju, to nikako nije nedostatak mobitela ili iPhone OS platforme. Uostalom, većina komercijalnih aplikacija koje imam sam dobio besplatno, a to su aplikacije od 5-15 USD. Svakodnevno ima hrpa popusta na aplikacije i postoji hrpa web stranica koje prate cijene aplikacija.
pa ni meni nije neka nestasica signala, al recimo na poslu mi je edge 2-3 crtice, dok je na k800 bio puni umts, u liftu je k800 vata i umts a iphone ni gsm, a s obzirom da je iphone osjetno veci, ovo mi je veliko razocaranje...
reklame san blokira, ali prije toga su iritirale, a ako to nikako nije nedostatak iphona, onda mu ni tih 100 milijuna aplikacija od kojih je vecina besplatna ne bi smilo biti prednost, al opet svaki iphone fanboy ce bas to navest ko prednost..
Dali neko ima novi 3GS?
8o % toga što si nabrojao za mane ti ne stoji barem ne u mom slučaju, koristim 3gs 5 mjeseci i apsolutno sam zadovoljan s njim, čak štoviše ne vidim na ''vidiku'' neki drugi mob koji bi ga mogao zamjenit u mom slučaju, koristim ga u poslovne svrhe svakodnevno, slanje/primanje mailova,mms-a, otvaranje raznih pdf dokumenata, šaljem s njim mjesečno cca 800-1000 sms-a, uvijek koristim 3g uključen, i baterija me UVIJEK drži 3 dana. Media player nemogu ocijenit jer ga ne koristim, imam brdo aplikacija skinutih s app stora ( većina kupljena, ali im i odličnih besplatnih ) i s cydie. Brz os, nikad mi ništa ne blokira, ne šteka, tu i tamo ( ali rijetko) se nemogu spojit na app store. Da u ovom tenutku kupujem novi mob, definitivno bi to bio Iphone. Moram priznat da me oduševila kvaliteta slika koja se radi s kamerom, veliki ekran mu je defintivno kod mene velika prednost ( kod mailova, mms-ova, pdf dokumenata) . Itunes, koristim ga dosta često i nemam nikakvih problema zbog kojih bih umanjivao ocijenu iphona. Mane, hm iskreno... nemogu posebno niti jednu odvojit jer je još nisam našao. Napominjem, ovo sve sam napisao iz OSOBNOG iskustva koje sam stekao u ovih 5 mjeseci.
Dali neko ima novi 3GS?
8o % toga što si nabrojao za mane ti ne stoji barem ne u mom slučaju, koristim 3gs 5 mjeseci i apsolutno sam zadovoljan s njim, čak štoviše ne vidim na ''vidiku'' neki drugi mob koji bi ga mogao zamjenit u mom slučaju, koristim ga u poslovne svrhe svakodnevno, slanje/primanje mailova,mms-a, otvaranje raznih pdf dokumenata, šaljem s njim mjesečno cca 800-1000 sms-a, uvijek koristim 3g uključen, i baterija me UVIJEK drži 3 dana. Media player nemogu ocijenit jer ga ne koristim, imam brdo aplikacija skinutih s app stora ( većina kupljena, ali im i odličnih besplatnih ) i s cydie. Brz os, nikad mi ništa ne blokira, ne šteka, tu i tamo ( ali rijetko) se nemogu spojit na app store. Da u ovom tenutku kupujem novi mob, definitivno bi to bio Iphone. Moram priznat da me oduševila kvaliteta slika koja se radi s kamerom, veliki ekran mu je defintivno kod mene velika prednost ( kod mailova, mms-ova, pdf dokumenata) . Itunes, koristim ga dosta često i nemam nikakvih problema zbog kojih bih umanjivao ocijenu iphona. Mane, hm iskreno... nemogu posebno niti jednu odvojit jer je još nisam našao. Napominjem, ovo sve sam napisao iz OSOBNOG iskustva koje sam stekao u ovih 5 mjeseci.
ako ga dosta cesto spajas na kompjuter, onda ti baterija more trajat i 3 miseca, al da izdrzi 3 dana bez ikakvog punjenja ne virujen, iako, moguce je da smo ja i jos gomila luzera koji moramo punit iphone svaki dan dobili neki defektan model, usprkos tome sto tako uzvisena firma kakav je apple nije u stanju napravit los proizvod...
a sto se tice aplikacija, kao sto rekoh, ono sto tebi zivot znaci, mozda je meni tesko sranje, a i obratno. tako da ne bi sad opet o tome...
u biti, kad malo promislin, slicno bi se moglo reci i za neke funkcije iphona, tebi su prednosti, a meni mane....
i naravno, da i ja napomenem, sve je takoder iz osobnog iskustva:)
Ja ga imam (iphone 3g) i iznimno sam zadovoljan. Sta se tice signala nikakvih problema nisam imao iako 3g uglavnom ukljucujem po potrebi. Baterija mi traje u prosjeku 2 puna dana (48 sati) i to sa oko 6-7 sati koristenja (recimo 4h interneta/maila/igara i 1-2h razgovora i 1-2h muzike). Jos jedan veliki plus sta se tice njegove baterije, a rijetko se spominje je da se jako kratko puni. Kad sam ga koristio kao obicni mobitel (razgovor i poruke) trajala je 5 dana.
Aplikacije na appstore-u su 99% bezvezne sta znaci da imas preko 1000 dobrih i odlicnih. Touchscreen je i nakon 3 godine jos uvijek najbolji na trzistu a virtualna tipkovnica je izvrsna. Racunaj da je na iphone-u 3gs sve jos i ugodnije za koristenje posto je primjetno brzi.
Ako ces ga jailbreakat otvara ti se jos bezbroj mogucnosti customiziranja i ukljucivanja novih funkcija (multitasking i task manager koji funkcionira savrseno itd.).
Mane su mu ekran niske rezolucije u odnosu na konkurenciju i jos poneke sitnice koje mi sad stvarno ne padaju na pamet.
Zaboravio dodati da je na pretplatu puuuno jeftiniji od konkurencije.
Dali neko ima novi 3GS?
ako ga dosta cesto spajas na kompjuter, onda ti baterija more trajat i 3 miseca, al da izdrzi 3 dana bez ikakvog punjenja ne virujen, iako, moguce je da smo ja i jos gomila luzera koji moramo punit iphone svaki dan dobili neki defektan model, usprkos tome sto tako uzvisena firma kakav je apple nije u stanju napravit los proizvod...
a sto se tice aplikacija, kao sto rekoh, ono sto tebi zivot znaci, mozda je meni tesko sranje, a i obratno. tako da ne bi sad opet o tome...
u biti, kad malo promislin, slicno bi se moglo reci i za neke funkcije iphona, tebi su prednosti, a meni mane....
kolega , imamo u firmi 7 iphona 3gs , tako da malo bolje od tebe znam znam kako dugo baterija drži i to na više primjera , a to što ti nevjeruješ nije moj problem, ( prije smo imali blackberry, i na njemu je bila katastrofa baterija, tako da je iphone usporedi njega avion )
Prečesto sam na putu da bih mogao svako malo uštekavat mob u pc.
Jedino je uštekan na komp kad moram prebacivat podatke a to je jedanput na mjesec.
Batreija traje ovisno kako i koliko ga koristis. Skini Cydiju, ostavi ga bez aplikacija i probaj onda. Nemoj ici na net i trajat ce ti 7 dana (isprobano). Ja koji visim na njemu od jutra do sutra potrosim bateriju od jutra do navecer, neki put i prije, ali ja ga ne ispustam iz ruke. Da bi mogla bolje, mogla bi, ali s obzirom koliko ga davim ne cudim se. Navikao sam ga staviti puniti svake veceri i to je to.
Sto se tice kupiti ili ne kupiti, stvarno ovisi od osobe do osobe, oni kojima se svidi, ne da ga vole nego ga obozavaju (i ja isto), a drugi ga mrze. Jedno je sigurno, nitko nije indiferntan prema njemu. Ako volis kompove onda ces voliti i njega jer je to prvi put da se mobitelom mozes sluziti u 90% slucajeva kad se koristis laptopom. Mozes surfati, snifati mrezu, rdp-ati i vnc-ati se na kompove, pingati, nslookupati, slusati mjuzu, upravljati sa kompovima po kuci, surfati sa laptopom u pritodi preko njega, igrati se, citati mailove, uredjivati slike, uploadati video na youtube, ma stvarno ne znam sta sve ne i sve to ne kopcajuci ga nigdje osim u struju.
Ja sam iPhoneom 3G S uglavnom zadovoljan. Za ono što meni treba je sasvim dovoljno. Za sve ostalo imam stolni PC, a u planu mi je i kupnja tableta (ne iPada).
I ja sam primjetio da ponekad gubim signal ali ne mogu komentirati da li je to do mreže ili iPhonea jer prvi puta koristim T-mobile mrežu.
Aplikacije treba pametno birati. Ja trenutno na iPhoneu imam punih 7 ekrana aplikaciji a od toga koristim možda 10%. Najkorisnija aplikacija mi je Traffic HR na kojemu možete vidjeti stanje na cestama i to u realnom vremenu jer korisnici dojavljuju o čepovima u prometu, radarima i sl.
Pošto u autu imam samo CD player a nemam priključak za audio ulaz, kupio sam si "kolijevku" za iPhone koji je ujedno i FM odašiljač pa mogu slušati glazbu sa iPhone preko radija, a istovremeno se iPhone puni. U tom slučaju mi baterija može potrajati i danima (na posao putujem pola sata u jednom smjeru). Nabavio sam si i besplatnu aplikaciju Mood agent pa mogu naštimati da mi svira glazba prema raspoloženju. Nema više traženja CD-ova u vožnji.
Uglavnom, kao što sam već rekao, zadovoljan sam kupnjom ovog gadgeta. Ne znam da li bih bio zadovoljniji da sam kupio Blackberry ili Google phone jer ih nisam nikada isprobao.
Eto, možda i moja iskustva pomognu nekome da se odluči što želi kupiti.
kod nas cjena astonomska a vani bagatela