Pozdrav društvo, imam jednu dilemu vezanu za web dizajn pa bih htio s vama se posavijetovati.
Naime radi se o slijedećem. Po struci sam fotograf i to želim i dalje raditi i da mi bude na prvom mjestu ali sam prije 6 mjeseci dobro zagrizao u web i veoma brzo
naučio css i (x)html ne tako da imam sve u malm prstu ali dovoljno da sam mogao skinuti jedan free template i da ga mogu mijenjati kako god hoću i od njega napraviti i održavati svoju web stranicu. Evo i linka na tu moju stranicu www.marinko.org e sad, poželio sam da to možda jednog dana bude malo dinamičnije, kupio par knjiga o PHP MYSQL,
instalirao WAMP I podigao Joomlu. Koliko vidim to se sve širi na sve strane a i PHP je dosta teži (ili se meni to sada čini) od onoga što sam do sada naučio.
Ja bih ipak povukao crtu u svom web razvoju i držao se jednog djela u kojem bi se i dalje razvijao i nadograđivao svoje znanje ali jednostavno ne znam šta bi to bilo.
Ovom prilikom bih molio iskusne web dizajnere da me posavijetuju o tome šta dalje i šta bi mi bilo lako za naučiti a da se nadoveže na css i html. Možda javascript i DHTML ili baš taj PHP da probam svariti. Uostalom, uopće ne znam koliko je to težak jezik za naučiti. Samo da napomenem da do prije 6 mjeseci nisam znao niti šta je hosting a kamoli <head>nešto</head> Budite mi svi pozdravljeni i čekam vaše konstruktivne savijete, samo mi nemojte savijetovati da dignem ruke od svega :-))
edit: da se nadopunim, koliko bi mi trebalo poznavanje php u wordpress-u i stim da je on nudi manje mogućnosti od joomle, dali se u njemu mogu uređivati foto galerije?