Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 646.536
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Sum_of_all_fears kaže...

Dobro si se uvalio Smijeh. Wordpress i phpbb?

ma samo wordpress, radio sam u tom vec, brzo budem ja to sredio, a sitnice i ispravke cu raditi tijekom sezone.

Ne znam sto je phpbb, tako da mi to izbjegao ako je ikako moguce. Znaci trebam samo temu koja podrzava ono sto sam naveo gore, u najgorem slucaju forum budem posebno napravio preko nekog forum makera.

Trazio bi sam a znam da budem izgubio na to 1-2h a ne mogu toliko priustit, sutra kolokviji...

ne morate ni vi traziti toliko, neka napise onaj tko unaprijed zna kako na brzinu naci nesto takvo ili netko tko je radio nesto slicno pa nek samo napise ime teme

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
15 godina
neaktivan
Razvoj web-stranica - Rasprava

Hvala!

Uz malo pokušaaja/pogrešaka sam skužio!

{#}

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@win4crazzy Wp+BBpress mogu posluziti (BBpress je zapravo forum plugin za WP te je prilicno dobar u uspredbi sa phpBB-om u kojem sam te tesko snalazio)

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 17:53 (midzan21).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
midzan21 kaže...

@win4crazzy Wp+BBpress mogu posluziti (BBpress je zapravo forum plugin za WP te je prilicno dobar u uspredbi sa phpBB-om u kojem sam te tesko snalazio)

Zahvaljujem, imas li za preporuciti neku temu, bar nesto po cemu bi mogao traziti ostale kad dodjem doma

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
16 godina
neaktivan
win4crazzy kaže...
midzan21 kaže...

Zahvaljujem, imas li za preporuciti neku temu, bar nesto po cemu bi mogao traziti ostale kad dodjem doma

http://wordpress.org/themes/

Moja preporuka ide na Distro temu jer lijepo izgleda te se moze dobro podesiti. Ja osobno na svojem webu imam TwentyTwelve te ju ne mislim mijenjati tako brzo ali nije baš toliko customisable kao ova gore navedena.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
15 godina
midzan21 kaže...
win4crazzy kaže...

http://wordpress.org/themes/

Moja preporuka ide na Distro temu jer lijepo izgleda te se moze dobro podesiti. Ja osobno na svojem webu imam TwentyTwelve te ju ne mislim mijenjati tako brzo ali nije baš toliko customisable kao ova gore navedena.

hvala, veceras se bacam na posao, nego hoce li posluziti 000webhost, treba mi samo na 3-4 mjeseca..

14 godina

Pozdrav.
Pošto sam početnik u ovome poslu,
zanima me kako vam se čini moj web LINK !!!

Svaka povratna informacija je dobro došla {#}

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Pozdrav.

stavi boje koje su čitljivije, ovo je iskreno grozna kombinacija

btw, ti si stavio dimenzije slika sa decimalnom točkom? http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http://ninok.pgsri.hr/linkovi_programiranje_web/html5_web/index.html 

to se ne radi

Vidim da ima neki pokušaj 'responsive' dizajna - evo ti protip: recimo da sliku stavljaš u neki div, onda stavi dimenzije slike width:100%; height:auto; i onda će ti se slike prilagoditi i biti će 'responzivne'

minimalno 20% koda ti je nepotrebno, ako si htio HTML5, onda i slijedi sintaksu, pr.

<div class="foo">

<footer>

bla bla bla 

</footer>

</div>

nema smisla

U osnovi, ovdje ima još puno posla, ok je za trud i početničko neko kodiranja, ali treba još dosta poraditi na toj stranici

~23 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 14:33 (kakapo).
14 godina
neaktivan

Gdje pronalazite besplatne stock slike?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
freepik.com
www.purplemedia.hr
13 godina
neaktivan
unsplash.com je isto dobar.
www.purplemedia.hr
15 godina

imam free hosting kod Hostinger.hr(http://api.hostinger.hr/redir/2401503)

nakon 12h mi potvrdili racun, ali mi domena ne radi, tj kad je otvorim pise da google nije nasao takvu domenu..

sad me zanima jeli to do mene ili do njih? Dali je trebam podesiti one nameservere(sto mi je cudno jer koristim njihovu domenu, esy.es nastavak) ili nesto drugo trebam napraviti da mi domena proradi.

FTP normalno radi, napravio sam baze, uploadao wordpress cak u nekom previewu sve vidim sta sam napravio, ali kad idem otvarat domenu jednostavno pise da google nije nasao stranicu pod tim imenom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
win4crazzy kaže...

imam free hosting kod Hostinger.hr(http://api.hostinger.hr/redir/2401503)

nakon 12h mi potvrdili racun, ali mi domena ne radi, tj kad je otvorim pise da google nije nasao takvu domenu..

sad me zanima jeli to do mene ili do njih? Dali je trebam podesiti one nameservere(sto mi je cudno jer koristim njihovu domenu, esy.es nastavak) ili nesto drugo trebam napraviti da mi domena proradi.

FTP normalno radi, napravio sam baze, uploadao wordpress cak u nekom previewu sve vidim sta sam napravio, ali kad idem otvarat domenu jednostavno pise da google nije nasao stranicu pod tim imenom

Potrebno je 24-48h da se domena propagira. Strpljen, spašen.

15 godina
alankish kaže...

Potrebno je 24-48h da se domena propagira. Strpljen, spašen.

napravio novu i proradila za 4 sata, a ona stara ni nakon 20h ne radi...

sorry na nestrpljivosti, prilicno mi je hitno bilo

12 godina
protjeran

Kakav hostinger majko mila, pa pričalo se o tome mjesecima, a na stranim forumima godinama oni su dno dna. Lopovi nad lopovima. Došao je jedan lik predstavljajuči se kao novi i jedini zaposlenik hostingera za hrvatsku i kad sam mu poslao poruku da ga pitam zašto je na svakoj (ama baš svakoj) stranici googla post o tome kako su lopovi i kako ne isplačuju affilate te zašto imaju jako loše servere zašto se i svi žale na njih odgovorio mi je da će pitati "šefa" i naravno evo pitaj boga koliko je prošlo ništa nije pitao, još krade po hrvatskoj.

15 godina
DeathBringer12 kaže...

Kakav hostinger majko mila, pa pričalo se o tome mjesecima, a na stranim forumima godinama oni su dno dna. Lopovi nad lopovima. Došao je jedan lik predstavljajuči se kao novi i jedini zaposlenik hostingera za hrvatsku i kad sam mu poslao poruku da ga pitam zašto je na svakoj (ama baš svakoj) stranici googla post o tome kako su lopovi i kako ne isplačuju affilate te zašto imaju jako loše servere zašto se i svi žale na njih odgovorio mi je da će pitati "šefa" i naravno evo pitaj boga koliko je prošlo ništa nije pitao, još krade po hrvatskoj.

treba mi stranica samo na 2-3 mjeseci, za sad mi sve radi normalno, dok mi se na 000webhost stranica 2 put rusila kad sam uploadao temu...

16 godina
neaktivan

Zanima me kad kupim temu za Wordpress, nju mogu koristiti samo za jednu stranicu koju napravim?

When all else fails - crowbar the fucker

0 0 hvala 0
14 godina
username kaže...

Zanima me kad kupim temu za Wordpress, nju mogu koristiti samo za jednu stranicu koju napravim?

Gdje planiras kupiti temu?

WordPress ❤
16 godina
neaktivan

Pa recimo kad browsam iz wordpressa i nađem temu koja bi mi mogla biti od koristi. Tek sam novi s WP ali besplatne teme se baš i ne mogu podesiti po mojim željama pa sad ne znam može li mi se to isplatiti. Imaš kakvi savjet možda?

14 godina
username kaže...

Pa recimo kad browsam iz wordpressa i nađem temu koja bi mi mogla biti od koristi. Tek sam novi s WP ali besplatne teme se baš i ne mogu podesiti po mojim željama pa sad ne znam može li mi se to isplatiti. Imaš kakvi savjet možda?

Ove teme koje su ti dostupne unutar WordPress pretrage su sve besplatne, ne mozes tamo kupovati premuium teme.

Ako ti trebaju premium teme, moja ti je preporuka da pogledas themeforest.net

Jedna tema ti vrijedi za jednu stranicu.

WordPress ❤
16 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...

Hvala na savjetu! Trenutno radim na kompu preko Wamp-a pa je mogu slobodno instalirati? Mislim kad se ona "aktivira" (da tako nazovem)?

14 godina
username kaže...
OriginalEXE kaže...

Hvala na savjetu! Trenutno radim na kompu preko Wamp-a pa je mogu slobodno instalirati? Mislim kad se ona "aktivira" (da tako nazovem)?

Sta se toga tice nema ti neke blokade. Nije da si ti stvarno limitiran na jednu instalaciju, vec je to pravno pitanje, odnosno regularna licenca ti dozvoljava da temu koristis na samo jednoj wp instalaciji.

Naravno da mozes razvijati na localhostu usporedno sa serverom, to nije bitno.

WordPress ❤
12 godina

Možeš kupiti i extended licencu za neograničen broj siteova.

0 0 hvala 0
14 godina
Syke kaže...

Možeš kupiti i extended licencu za neograničen broj siteova.

Zapravo ne, extended licenca nije "multy-domain" licenca, info ovdje: http://themeforest.net/licenses/extended

WordPress ❤
11 godina
protjeran

Pozdrav svima !

Naime imam jedno pitanje što se tiče svih tu na forumu ... Kako se dugo bavim gamingom i aktivno igram online i offline . Znaci podrazumjeva se online natjecanje tipa CLANBASE te offline tipa LAN . Svi oni koji aktivno kao ja su igrali CLANBASE mogu vidjeti da je clanbase već duže vrijeme neaktivan tj u banani . Zanima me kako se ne razumjem u to sve da li se može napraviti jedna takva web stranica i jedan takav sustav te koja bi bila cijena ? Ukoliko je cijena prevelika da li ima neko tko bih radio s menom na tom projektu da malo podignemo gaming scenu koja je zamrla ? Idemo mi Hrvati nešto napraviti jer siguro imamo znanje ! Da pokazemo ostatu svijeta da mozemo i mi to napraviti . Krenimo od sebe ukoiliko mozemo doprinjeti svemu ovome ! Zast ne ? Sakupiti tim od vise osoba i poceti raditi nesto ? Od marketinga nakon što podignemo malo sve to se moze lijepo i zaraditi . Mislim da imam ideju samo trebam ljude koji su ambiciozni i koji mogu takvo što izvest ! Hosting i sve ostalo ja osobno osiguravam ! IDEMO GAMERI IDEMO DIGNUTI GAMING I HRVATSKOJ I SVIJETU NA VIŠI NIVO ! Što mislite o mojoj ideji ? 

Sve pohvale i kritike su dobrodošle ... Slobodno blatite a i podržavajte :D

Hvala svima koji su odvojili trenutak na čitanje ! 

Svi zainteresirani neka mi se jave na pm ili tu radi daljnjeg dogovora !

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

sad imam neki kod, kako da ga stavim na internet, odnosno da su recimo div-ovi i ostale stvari fino označene, kao u sublime text editoru, tj. da nekom mogu pokazat kod jer imam pitanje... nadam se da me kužite

17 godina
Defa.psd kaže...

sad imam neki kod, kako da ga stavim na internet, odnosno da su recimo div-ovi i ostale stvari fino označene, kao u sublime text editoru, tj. da nekom mogu pokazat kod jer imam pitanje... nadam se da me kužite

Pastebin.com

I samo pod syntax highlighting odaberi html.

14 godina
neaktivan

http://pastebin.com/XRhbkb2t

Zanima me, jesam li dobro div-ove rasporedio? I kako da selektiram navigation (prava hratska rečenica xd) jer npr. kada selektiram samo s nav{} display: inline ne radi, a kada recimo selektiram s header nav ul li {} radi display: inline, a ne radi float: right (odnsno radi, ali su linkovi zamjenjeni, kreću od zadnjeg, prema prvom)

Dizajn: http://i.imgur.com/Gc801YX.jpg

17 godina
Defa.psd kaže...

http://pastebin.com/XRhbkb2t

Zanima me, jesam li dobro div-ove rasporedio? I kako da selektiram navigation (prava hratska rečenica xd) jer npr. kada selektiram samo s nav{} display: inline ne radi, a kada recimo selektiram s header nav ul li {} radi display: inline, a ne radi float: right (odnsno radi, ali su linkovi zamjenjeni, kreću od zadnjeg, prema prvom)

Dizajn: http://i.imgur.com/Gc801YX.jpg

html5 element nav je kontejner koji označava navigaciju, unutar njega normalno ide lista sa linkovima.  ul {float:right}, ul > li {float:left}

svoju temu možeš perfektno urediti sa jednim od ova dva css frameworka twitter bootstrap i  zurb foundation 

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 23:56 (Nix).
16 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Pozdrav.

Dizaj nije loš, ali čitljivost.... - Bole me oči.

No s obzirom da si početnik, ima vremena da se "uhodaš".

I don't care that they stole my idea . . I care that they don't have any of their own. — Nikola Tesla
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 23:51 (xZero).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice