Prijevod wordpress stranice

poruka: 10
|
čitano: 4.251
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav dobri ljudi,

interesira me dali ima tko da želi potrošiti mail dva kako bi mi pomogao oko par pitanja.

Radi se o slijedećem.

Ja sam fotograf i zbog svojih potreba sam svladao (X)HTML/CSS dovoljno da znam di šta ide i šta treba uraditi, naučio sam koristiti wordpress i joomla ali tu bih stao, ne bih išao dalje u PHP.

E sad, kako koristim gotov predložak za svoje wordpress stranice oni su naravno na eng. jeziku pa me malo muči ono "submit comment. neht, edit..." i to bih preveo na Hr. jezik.

Koristim već neke editore i nalazim u PHP-u riječi koje želim izmjeniti... ono što bi mi trebalo pomoći to je; dali bez ikakvih problema to mogu preimenovati i na šta moram paziti?

Moja stranica je www.marinko.org pa možete pogledati o čemu se radi.

Ukoliko je netko iz osijek ili okolice spreman pomoći, častim cugom i ćevapima...

Živi bili...

0 0 hvala 0
17 godina

Sve što ti treba imaš ovdje http://hr.wordpress.org/

Posjetite http://www.MojPortal.com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Prijevod wordpress stranice

Jednostavno gore ti je kolega dao link na kojem možeš skinuti wordpress na Hrvatskom jeziku.Prevest če ti se naravno i admin panel :D

17 godina
crowap kaže...

Jednostavno gore ti je kolega dao link na kojem možeš skinuti wordpress na Hrvatskom jeziku.Prevest če ti se naravno i admin panel :D

Ima za skinuti i samo datoteke jezika. Ne treba se cijeli wordpress skidati. A ako se koristi 3.X verzija u Administracija / Upgrade (Nadogradnja) ima link gdje piše:

Preuzmi 3.0.1-hr. Klikom na to napravi se upgrade cijelog wordpressa i automatski se podesi na HR jezik

Posjetite http://www.MojPortal.com.hr
15 godina
neaktivan

Hvala društvo na pomoći, iskreno potpuno sam zaboravio na wordpress hr. Ipak ovo je samo dio onoga što sam trebao. prijevod na hr wordpressane ne trebam odnosno nije mi nužan administratorski dio mjenjati kao niti prijevod nove teme jer ju ne koristim. Ali mi je bitno promjeniti djelove u temi koju koristim kako bi javni dio koji vide gosti bio na hr.

Prevrtio sam function.php i našao više manje sve što treba izmjeniti jedino se brinem da u toj izmjeni ne izmjenim nešto pogrešno...dakle koji dio smijem mjenjati npr. ("nešto")

Još jednom, hvala na pomoći...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 13:56 (Marinkos).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Marinkos kaže...

Hvala društvo na pomoći, iskreno potpuno sam zaboravio na wordpress hr. Ipak ovo je samo dio onoga što sam trebao. prijevod na hr wordpressane ne trebam odnosno nije mi nužan administratorski dio mjenjati kao niti prijevod nove teme jer ju ne koristim. Ali mi je bitno promjeniti djelove u temi koju koristim kako bi javni dio koji vide gosti bio na hr.

Prevrtio sam function.php i našao više manje sve što treba izmjeniti jedino se brinem da u toj izmjeni ne izmjenim nešto pogrešno...dakle koji dio smijem mjenjati npr. ("nešto")

Još jednom, hvala na pomoći...

To sto zelis  mozes slobodno napraviti. Nista lose se nece desiti.

14 godina
protjeran

Možeš napraviti lokalizaciju u wordpressu odnosno prevesti lokalizacijske fileove u temi (ako ih ima). Možeš koristiti jedan koristan programčić za to koji se zove Poet.

Ako ih nema onda moraš prevoditi direktno php file-ove u temi, ali onda nema hrvatskih znakova.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako dobro shvacam zelju od Marinjo1 onda on zeli samo prevesti/preimenovati npr. "read more" tag u " čitaj više" ili bilo koji drugi prijevod koji se njemu svida.

To je sasvim moguce i hrvatski znakovi ili znakovi bilocije druge abecede su dozvoljenji i prikazuju se isto tako na stranici.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam pitanje sto se tice prijevoda naslovne stranice, nemogu nikako promjeniti naslov na temi, dali me netko moze uputiti kako da to napravim. hvala unaprijed

14 godina
neaktivan

PIli..

trebas prijevod od teksta iz Headera ili prijevod od pocetne stranice ili prijevod od tvoje teme ili ...... ??????

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice