imam problem s joomlom, skinuo sam tutorijal, išao sve korake redom i došao do problema! Problem je kada treba unjeti password i user name... ovo izbaci: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL... Kako to riješiti??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moraš kreirati MySQL bazu u C-panelu od svog hostinga i onda podatke koje si unio u c-panelu upišeš kod instalacije.
pokušavao sam nešto... kako to napraviti?
Pa kod svakog hostinga je drugačije,jel imaš hosting na internetu ili si na kompjuteru napravio server?
Ideš u c-panel i tamo bi trebao imati opciju creata database,tamo upiši ime baze,korisnika i lozinku i to samo upiši kod instalacije.
išao sam po ovom tutorijalu i radio sve kako je tamo dok nisam došao do tog... nemam još hosting na internetu, nego pokušavam napravit to po tom tutorijalu tj. taj server napravit
Ajde daj link od tutorijala pa da vidim kako si krenuo.
Jel ti uopće imaš hosting?
Ako nemaš evo ti ovaj vodič pa instaliraj prvo server na kompjuteru pa onda instaliraj
http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=568
ili ovdje
http://help.joomla.org/content/view/1943/302/
pa javi dali si uspio.
ok, ja sam sve po onome išao...
Oprosti nisam vidio da se i tamo instalira Xampp.
Kada dođeš do onog koraka gdje upisuješ database podprvo stavi localhost,pod ime root a lozinku nemoj stavljat i ime database kako si sam stavio.
joj, sad sam vec dio ovog napravio...
A svejedno ti je,skoro je sve isto ,pa probaj sada instalirati preko localhosta i upiši onako kako sam ja rekao a ako nečeš odi po ovim vodičima.
Ok, hvala!
Riješeno!
Naime imam veci problem, puno veci... Ne zeli mi prihvatit lozinku i username, a 100% tocno upisem jer sam si spremil screenshot... U cem je kvaka ?
Uglavnom ne kaze mi da sam krivo upisal nego opce ne reagira na to... Kad upisem nekaj bezveze onda javi da sam fulao..
Skuzio sam da nekaj ne stima s vremenskom zonom... Eh sad... Vidim gdje to treba upisat preko Home site-a, ali ne znam kaj treba upisat... :(
Naime imam veci problem, puno veci... Ne zeli mi prihvatit lozinku i username, a 100% tocno upisem jer sam si spremil screenshot... U cem je kvaka ?
Uglavnom ne kaze mi da sam krivo upisal nego opce ne reagira na to... Kad upisem nekaj bezveze onda javi da sam fulao..
Skuzio sam da nekaj ne stima s vremenskom zonom... Eh sad... Vidim gdje to treba upisat preko Home site-a, ali ne znam kaj treba upisat... :(
ti koristiš xampp...ja na wamp serveru maknem one greške ovako
greška je najlakše popravljiva backup-om sadržaja i ponovnom instalacijom joomla...imao sam i ja takav problem drugacije ga nisam mogao (znao) riješiti
A zbog cega se ne mogu logirat ?
A zbog cega se ne mogu logirat ?
nebi znao...to mi se nikad nije dogodilo, da nisi nešto mjenjao ili ti se možda database s*ebao. Jeli ti taj problem na localhost-u ili na web host-u ?
vidim na slikama da ti se vecina modula "pokvarila" ja bi ti preporucio da reinstaliraš joomla
Na localhostu... A nista, budem reinstalirao... Samo kak reinstalirat joomlu ? :D Ma sve sam xampp-om budem reinstaliral...
Na localhostu... A nista, budem reinstalirao... Samo kak reinstalirat joomlu ? :D Ma sve sam xampp-om budem reinstaliral...
jednostavno izbrišeš sve od joomla i ponovno je instaliraš
Ma ja sam sve reinstaliral i sad je sve ok i konacno sam uspio, a nigdje nisam promjenio dio postupka... Nema veze, glavno da radi... :) Hvala jos jednom.