Joomla problem

poruka: 22
|
čitano: 2.368
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Joomla problem

imam problem s joomlom, skinuo sam tutorijal, išao sve korake redom i došao do problema! Problem je kada treba unjeti password i user name... ovo izbaci: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL... Kako to riješiti??

Ja nemam potpis!?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Joomla problem

Moraš kreirati MySQL bazu u C-panelu od svog hostinga i  onda podatke koje si unio u c-panelu upišeš kod instalacije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.7.2009 11:40 (Monte Christo).

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Joomla problem

pokušavao sam nešto... kako to napraviti?

Ja nemam potpis!?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Joomla problem

Pa kod svakog hostinga je drugačije,jel imaš hosting na internetu ili si na kompjuteru napravio server?

Ideš u c-panel i tamo bi trebao imati opciju creata database,tamo upiši ime baze,korisnika i lozinku i to samo upiši kod instalacije.

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
RE: Joomla problem

išao sam po ovom tutorijalu i radio sve kako je tamo dok nisam došao do tog... nemam još hosting na internetu, nego pokušavam napravit to po tom tutorijalu tj. taj server napravit

Ja nemam potpis!?
16 godina
neaktivan
Joomla problem

Ajde daj link od tutorijala pa da vidim kako si krenuo.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
16 godina
neaktivan
Joomla problem

Jel ti uopće imaš hosting?

Ako nemaš evo ti ovaj vodič pa instaliraj prvo server na kompjuteru pa onda instaliraj

http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=568

ili ovdje

http://help.joomla.org/content/view/1943/302/

pa javi dali si uspio.

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

ok, ja sam sve po onome išao...

Ja nemam potpis!?
16 godina
neaktivan
Joomla problem

Oprosti nisam vidio da se i tamo instalira Xampp.Sramim se

Kada dođeš do onog koraka gdje upisuješ database podprvo stavi localhost,pod ime root a lozinku nemoj stavljat i ime database kako si sam stavio.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

joj, sad sam vec dio ovog napravio...

Ja nemam potpis!?
16 godina
neaktivan
Joomla problem

A svejedno ti je,skoro je sve isto ,pa probaj sada instalirati preko localhosta i upiši onako kako sam ja rekao a ako nečeš odi po ovim vodičima.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ok, hvala!

Riješeno!

Ja nemam potpis!?
17 godina
Joomla problem

Moze objasnjenje ovoga u crvenom pravokutniku ? U grubo, sta se tu izlistava ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 20:06 (Batista).

0 0 hvala 0
17 godina
Joomla problem

Naime imam veci problem, puno veci... Ne zeli mi prihvatit lozinku i username, a 100% tocno upisem jer sam si spremil screenshot... U cem je kvaka ?

Uglavnom ne kaze mi da sam krivo upisal nego opce ne reagira na to... Kad upisem nekaj bezveze onda javi da sam fulao..

Skuzio sam da nekaj ne stima s vremenskom zonom... Eh sad... Vidim gdje to treba upisat preko Home site-a, ali ne znam kaj treba upisat... :(

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 20:21 (Batista).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

Naime imam veci problem, puno veci... Ne zeli mi prihvatit lozinku i username, a 100% tocno upisem jer sam si spremil screenshot... U cem je kvaka ?

Uglavnom ne kaze mi da sam krivo upisal nego opce ne reagira na to... Kad upisem nekaj bezveze onda javi da sam fulao..

Skuzio sam da nekaj ne stima s vremenskom zonom... Eh sad... Vidim gdje to treba upisat preko Home site-a, ali ne znam kaj treba upisat... :(

ti koristiš xampp...ja na wamp serveru maknem one greške ovako 

greška je najlakše popravljiva backup-om sadržaja i ponovnom instalacijom joomla...imao sam i ja takav problem drugacije ga nisam mogao (znao) riješiti 

Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!!! | Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
17 godina
Joomla problem

A zbog cega se ne mogu logirat ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

A zbog cega se ne mogu logirat ?

nebi znao...to mi se nikad nije dogodilo, da nisi nešto mjenjao ili ti se možda database s*ebao. Jeli ti taj problem na localhost-u ili na web host-u ?

vidim na slikama da ti se vecina modula "pokvarila" ja bi ti preporucio da reinstaliraš joomla

Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!!! | Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 21:18 (sk8 4 life).
17 godina
Joomla problem

Na localhostu... A nista, budem reinstalirao... Samo kak reinstalirat joomlu ? :D Ma sve sam xampp-om budem reinstaliral...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 21:27 (Batista).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

Na localhostu... A nista, budem reinstalirao... Samo kak reinstalirat joomlu ? :D Ma sve sam xampp-om budem reinstaliral...

jednostavno izbrišeš sve od joomla i ponovno je instaliraš Smijeh 

17 godina
Joomla problem

Ma ja sam sve reinstaliral i sad je sve ok i konacno sam uspio, a nigdje nisam promjenio dio postupka... Nema veze, glavno da radi... :) Hvala jos jednom.

1 0 hvala 0
17 godina
Joomla problem

Drugi problem, ne mogu pronac sliku u direktoriju. Stavio sam pod taj direktorij, ali ju joomla ne ucitava... Zbog cega ? Trebala bi se pojavit slika imena S5. Rijeseno... :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 12:21 (Batista).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice