Zanima me internet shop, imam uradjenu web stranicu, ne zelim ici placanje preko pay pala nego preko raiffaisen banke, pa je li netko upucen u to ili je se vec susretao, ima li kakve papirologije, trebam li ja njih kontaktirati, itd...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako planiraš stavljati svoj žiro račun koji se nalazi u toj banci, samo na internet staviš podatke o uplati i to je to.
Ako želiš plaćati direktno preko interneta, naravno da ih moraš kontaktirati.
Ako planiraš stavljati svoj žiro račun koji se nalazi u toj banci, samo na internet staviš podatke o uplati i to je to.
Zelim da oni placaju preko interneta, te kad napune kosaricu i posalju da narudja dodje u firmu, a njima skine racuna. To se vjerovatno treba sa njima posavjetovati iz banke.
Da, najbolje nazvati i pitati stručnjaka.
Zanima me internet shop, imam uradjenu web stranicu, ne zelim ici placanje preko pay pala nego preko raiffaisen banke, pa je li netko upucen u to ili je se vec susretao, ima li kakve papirologije, trebam li ja njih kontaktirati, itd...
Zašto jednostavno ne platiš stručnjaka da ti to odradi, pošto ne barataš niti osnovnom terminologijom? Postoji payment gateway, čak i T-HT ima svoj, sklopi se ugovor o deviznom/žiro računu u nekoj od banaka, naravno, pravna osoba, dakle tvrtka ili obrt, i implementiraš isti u svoj web shop.
Imaš najednostavnije moguće riješenje, košarica, prema kojoj se generira predračun/narudžba sa svim podacima za plaćanje. Kupac/posjetitelj prima takav generirani .PDF dokument na mail koji je upisao, te isti dokument dolazi u odjel nabave, ili koga već, te čeka potvrdu o uplati za naručeni predmet/uslugu, nakon čega isti šalje na adresu kupca. Kupac prema generiranom predračunu plaća traženi iznos gdje god želi, bilo RBA, PBZ ili Tiskov kiosk.
Zelim da oni placaju preko interneta, te kad napune kosaricu i posalju da narudja dodje u firmu, a njima skine racuna. To se vjerovatno treba sa njima posavjetovati iz banke.
Imaš moj post iznad ovoga, gdje sam ti detaljno objasnio što i kako. Ugovoriš uslugu, ako koristiš nekakvo gotovo komercijalno riješenje, velike su šanse, da imaju gotov modul za integraciju online plaćanja u tvoju web shop, ukoliko imaš neko treće riješenje, razviješ prema dokumetaciji od davatelja usluge svoj modul. Inače taj način je najpraktičniji jer skidaš sa sebe rizik od eventualne krađe podataka i možebitne materijalne štete, odnosno servisu se šalje u večini slučajeva id transakcije sa svim potrebnim parametrima. Znači ovdje imaš situaciju da autoriziraš kupca/korisnika, podatke o transakciji "šalješ" u realnom vremenu vanjskom payment servisu, ukoliko su svi uvjeti za provođenje transakcije zadovoljeni, kupcu šalješ potvrdu na mail, a nabavi šalješ narudžbu. Moraš obratiti pažnju da takav sustav može biti potencijalni overkill za manji web shop, pošto se usluga plaća na mjesečnoj bazi, plaća se licenca i modul.
Zašto jednostavno ne platiš stručnjaka da ti to odradi, pošto ne barataš niti osnovnom terminologijom? Postoji payment gateway, čak i T-HT ima svoj, sklopi se ugovor o deviznom/žiro računu u nekoj od banaka, naravno, pravna osoba, dakle tvrtka ili obrt, i implementiraš isti u svoj web shop.
Platit cu tebi, hoces mi odradit za 5 kn?
Shvatit ću to kao šalu , ali iskreno mislim da bi mogao u 5K kuna strpati jednokratne troškove otvaranja korisničkog računa na nekom od PG-a i integraciju u tvoj web shop.
Shvatit ću to kao šalu , ali iskreno mislim da bi mogao u 5K kuna strpati jednokratne troškove otvaranja korisničkog računa na nekom od PG-a i integraciju u tvoj web shop.
Hehe, bila je sala, iskreno to bi izaslo oko 5000 kn, realno gledajuci da imam novce platio bih nekome a ne bi se kentrao po forumu, zar ne?
Mislim da bi treba ozbiljnije shvatit sta ti savjetuju ljudi tu. Ne iz razloga sta ce te zeznit za pare ili nesto, vec recimo da ti to odradis po principu mali od susida ili uradisamaneznanocemujerijec. I onda fino zaluta cipelica lutalica i prekuca 20ak kartica tvojih musterija ili wannabe musterija i digne ljudima pare s racuna. Mislin da je zbilja previse ljudi koji rade po principu kako cemo - lako cemo. Ako radis to i nemas para, onda zasto ne odvojis vrimena i naucis sve skupa?
Hehe, bila je sala, iskreno to bi izaslo oko 5000 kn, realno gledajuci da imam novce platio bih nekome a ne bi se kentrao po forumu, zar ne?
Znam da je, da mislim da bi se troškovi implementacije mogli ugurati u tih 5 000kn, znači početni troškovi pružatelja payment gatewaya i troškovi integracije istog u tvoj webshop, s tim da sad ovisi, možeš imati i troškove na mjesečnoj bazi. Gledaj, riječ o relativno kompleksnijem "problemu", koja zahtijeva određeno znanje, i zato košta toliko. Uvijek možeš sam sklopiti ugovor sa kartičarskom kućom, pružateljem usluge payment gateway i prema danoj dokumentaciji razviti svoj modul, odnosno integrirati online plaćanje u svoj web shop.
ma ima ourobros ili nekako tako se zove firma, ja sam suradjivao s njima i oni isporucuju modul svoj. ali naravno da kosta. sve kosta. nema đabe ni u stare babe ;)
ma ima ourobros ili nekako tako se zove firma, ja sam suradjivao s njima i oni isporucuju modul svoj. ali naravno da kosta. sve kosta. nema đabe ni u stare babe ;)
Jesi to na ovu mislio https://www.pencepay.com/naslovnica?
Prije su se zvali Ouroboros, sad su Pencepay.com, i da isporučuju svoj modul za integraciju u neki od postojećih web shop riješenja tipa, Magento, OpenCart, VirtueMart, koje oept nije besplatno. Za sva ostala riješenja potreban je razvoj vlastitog modula za integraciju.
Aha. hvala na updateu. Nisam u toku bas u zadnje vrime, al tija sam naglasit da to nije bas "pljuni pa prilipi" :)