Facebook fenomen

poruka: 16
|
čitano: 3.162
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Facebook fenomen

Moze li neko objasnit kako mreze tipa facebook zaraduju tolke pare ?

ja konto da je to od reklama ali ih tamo slabo vidim i osobno uopce neklikam na to

koliko prostora na serveru bi mogao zauzimat prosjecni korisnik fejsa ?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Facebook fenomen

Reklame, reklame, itd :D

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Facebook fenomen
skip kaže...

Moze li neko objasnit kako mreze tipa facebook zaraduju tolke pare ?

ja konto da je to od reklama ali ih tamo slabo vidim i osobno uopce neklikam na to

koliko prostora na serveru bi mogao zauzimat prosjecni korisnik fejsa ?

Iformacije o osobama su danas tražena roba!

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
16 godina
neaktivan

zarade malo i na onim poklonima sto  ih možeš prijateljima poslati, npr. za rođendan itd... na oglasima se najviše novca okreće

k1.c0
17 godina
neaktivan
Facebook fenomen

Smijeh donira ih HrvatskaBankaZaObnovuI Razzzvoj

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Facebook fenomen

Ozbiljan odgovor:

Kao prvo, od reklama.

Kao drugo, od svih onih mogućih 'igara' i retard-aplikacija, zato sto oni naprimjer Zyngi omogucuju da drzi svoju Hold 'Em poker igru kao FB aplikaciju i to igra tona ljudi, za to im Zynga placa, jer debili kupuju virtualne poker - čipove za prave novce.

I takodjer neke velike kompanije placaju kako bi mogle imati svoje aplikacije gore, npr. da privuku kupce kao Johnson & Johnson.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
bart94 kaže...

Ozbiljan odgovor:

Kao prvo, od reklama.

Kao drugo, od svih onih mogućih 'igara' i retard-aplikacija, zato sto oni naprimjer Zyngi omogucuju da drzi svoju Hold 'Em poker igru kao FB aplikaciju i to igra tona ljudi, za to im Zynga placa, jer debili kupuju virtualne poker - čipove za prave novce.

I takodjer neke velike kompanije placaju kako bi mogle imati svoje aplikacije gore, npr. da privuku kupce kao Johnson & Johnson.

Iza reklama tu vrte najvecu lovu.

15 godina
neaktivan
Facebook fenomen

Zgrcu novce reklamama, igricama zbog kojih ljudi trose novce u stvarnosti, i ne bih se cudio prodaje podataka tajnim sluzbama.

0 0 hvala 0
16 godina

ok a za prostor niko nezna ?

meni je ustvari pala napamet jedna suluda ideja- napravit slicnu drustvenu mrezu tipa fejs koja bi sav prihod zarade (osim osnovnih troskova poslovanja)  donirala u humanitarne svrhe.

to bi na neki nacin i bio osnovni nacin privlacenja korisnika kojima je ustvari svejedno kako se mreza zove ako ima sve iste usluge ali onda bar znaju kome ostavljaju novac i zasto.

mozda je ideja tesko ostvariva ali ne i nemoguca -sta mislite o tome ?

17 godina
Facebook fenomen

Negdje na netu je bila tema da će Facebook početi "prodavati" neke informacije o korisnicima. Kako nigdje na svijetu nemate toliko korisnika koji svakodnevno pišu o sebi, logično je da će velike kompanije radije ovdje nalaziti što korisnici žele nego da plaćaju velike novce za raznorazne ankete, istraživanja javnog mišljenja...

Lakše je samo pogledati što piše pod onime "I like..." ili "I am a fan of...".

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
skip kaže...

meni je ustvari pala napamet jedna suluda ideja- napravit slicnu drustvenu mrezu tipa fejs koja bi sav prihod zarade (osim osnovnih troskova poslovanja)  donirala u humanitarne svrhe.

to bi na neki nacin i bio osnovni nacin privlacenja korisnika kojima je ustvari svejedno kako se mreza zove ako ima sve iste usluge ali onda bar znaju kome ostavljaju novac i zasto.

Za razvitak mreže imalo slične Facebooku sa dobrim dizajnom i kvalitetnim uslugama, potrebno je puno para.

Ali sama ideja mi se svidja, nista te ne kosta da odmah pocnes kodirati. : )

16 godina
neaktivan
bart94 kaže...
skip kaže...

Za razvitak mreže imalo slične Facebooku sa dobrim dizajnom i kvalitetnim uslugama, potrebno je puno para.

Ali sama ideja mi se svidja, nista te ne kosta da odmah pocnes kodirati. : )

za izradu mreže kao što je facebook...adje budimo blaži pa recimo Hi5 za jednu osobu dakle one-man-team trebalo bi mu oko 2god. lupanja po skriptama i programskim jezicima a tek dizajniranja...ako si početnik zaboravi!!

Mark Zuckerberg-u se dogodila sreca, svaki koji se uputi u taj posao treba dosta kapitala jer društvene mreže gutaju puno!!! gigabajti a za to trebaju Skupi!! serveri i naravno školovani ljudi koji bi održavali servere!! a to ne može samo jedna osoba!

16 godina
neaktivan
Facebook fenomen

I ne može sve u humanitarne svrhe.Kako bi plaćao hosting i održavanje?

alrighty then

0 0 hvala 0
16 godina

naravno da za tako veeeliku mrezu tipa fejs treba puuuno svega

al recimo da krenemo u okvirima hrvatske ...pa ako reakcija ljudi bude ok i vidi se da mreza funkcionira i zaraduje neke pare lako je stvar prosirit

gore sam napiso da bi islo u humanitarne svrhe sva zarada nakon odbijanja troskova poslovanja

(znaci serveri hosting i ostalo)

hej pa nisam ja ni mislio to sam radit

mozda bi se mogla skupit ekipica zainteresirana za ulozit svoje dragocjeno znanje i programersko iskustvo pa mozda i nesto pocetnog kapitala za hosting

treba racunat da ako projekt uspije prvo se naplate oni koji su i sudjelovali u stvaranju

eto ja sebe prijavljujem :)

ni u stvaranju fejsa sigurno nije sudjelovao samo jedan programer nego je njegova bila samo pocetna ideja

a vjerovatno je ista stvar bila i u razvoju joomle ili linuxa npr.

16 godina
neaktivan
skip kaže...

1) naravno da za tako veeeliku mrezu tipa fejs treba puuuno svega

al recimo da krenemo u okvirima hrvatske ...pa ako reakcija ljudi bude ok i vidi se da mreza funkcionira i zaraduje neke pare lako je stvar prosirit

gore sam napiso da bi islo u humanitarne svrhe sva zarada nakon odbijanja troskova poslovanja

(znaci serveri hosting i ostalo)

2) hej pa nisam ja ni mislio to sam radit

mozda bi se mogla skupit ekipica zainteresirana za ulozit svoje dragocjeno znanje i programersko iskustvo pa mozda i nesto pocetnog kapitala za hosting

treba racunat da ako projekt uspije prvo se naplate oni koji su i sudjelovali u stvaranju

eto ja sebe prijavljujem :)

3) ni u stvaranju fejsa sigurno nije sudjelovao samo jedan programer nego je njegova bila samo pocetna ideja

a vjerovatno je ista stvar bila i u razvoju joomle ili linuxa npr.

1) Hrvatska ima trosjed i ostale mreže koje baš i nemaju neku posjecenost, malo tko želi imat Facebook i još nešto ljudima je dosta socialnih mreža imaju facebook na njemu su vise 24h i to im je dosta i previše...prosjecan korisnik ima MSN, Facebook i MySpace i neda mu se registrirat na još jednu kopiju Facebook-a

2) Da-da programer koji rastura u PHP-u, MySQL-u itd. sigurno ne želi radit za kikiriki...da nešto tipa open-source zaboravi!!

kapital dakle opet je lova u pitanju...tko ce tom lovom upravljat dali se možeimat povjeranja u njega, kad se nešto radi ovakvog tipa ništa nije formalno!

Treba racunat i ako projekt ne uspije...danas postoji GOMILA! mreža koje se "furaju" na facebook.

3) Tvorac Facebook-a je ukrao ideju, kod facebook-a. Hej pa nećeš sad ti ko Mark radit mrežu za neki fakultet i da se nakon toga stvori novi facebook!

Linux je financiran od strane Windowsovih konkurenata.

Nije da samo tražim mane volonterskog duha ali tu je puno posla. Facebook nije joomla, danas gotovo savki dizajnerski studio ima svoj CMS sustav

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 19:40 (sk8 4 life).
16 godina
neaktivan
Facebook fenomen

Jednostavno od DIONICA;ulaganje u facebook

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice