Mislim da naslov teme govori sve,znači želim napraviti sljedeće,želim napraviti da mi se po x i y osi ponavlja slika neznam 20x20 px,na uglovima da imam takav okrugli elementako razumijete što pričam...to je centralni div element
DIV sa slikom umjesto ruba
- poruka: 9
- |
- čitano: 1.286
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
očigledano je da ne razumijemo
Podrobnije objasni problem.
Napokon sam te shvatio. Aj aj jupi jupi aj.
Želiš napraviti zaobljene rubove... Evo primjer diva koji ima zaobljene rubove , a radi u mozilli, operi, chromeu i safariju:
#box {
width:200px;
height:200px;
-moz-border-radius:10px;
border-radius:10px;
}
Ako želiš znati više o ovome prouči ovo.
To je u redu.što se tiće CSS3,i onda mi naleti neko sa IE6,ili sa nećim sličnim i vidi sve samo ne rubove,ima zgodna fora da se isto napravi sa imageima,recimo ovim kakve sam tu stavio,i to RADI u svim browserima,inače taj .PNG je background tog diva,odnosno više njih,
To je u redu.što se tiće CSS3,i onda mi naleti neko sa IE6,ili sa nećim sličnim i vidi sve samo ne rubove,ima zgodna fora da se isto napravi sa imageima,recimo ovim kakve sam tu stavio,i to RADI u svim browserima,inače taj .PNG je background tog diva,odnosno više njih,
I onda ti se nece taj .png ispravno pokazati u ie6.
Mislim što se toliko brines za taj ie6? Ljudi uglavnom dolaze zbog sadržaja, a ne zbog izgleda. Kada pogledam statistike stranica koja održavam, gotovo da i nema posjetitelja koji koriste ie6, primjenjuj trendove i standarde. Ti ćeš se sada tu patiti zbog nekih oldtimera :)
Ovisi odakle ti dolaze posjetitelji, na jedoj mojoj stranici koja je imala posjetitelje iz cijelog svijeta to je bilo oko 10%!
A jel ovaj border-radius radi uopće u IE? (ja sam sad instalirao 9, u njemu radi, ali jel radi u 8 i 7?)?
Ne radi u ie8 i starijim verzijama. I nemoj stavljati veliki radius, ružno izgleda, 4-10 px max
sve je manje stranica koje podržavaju IE6. Prije 2 godine upućen je poziv od strane ms web developerima da prestanu pruzati podrška za taj explorer, kako bi se natjerali ljudi da instaliraju modernije..