DIV sa slikom umjesto ruba

poruka: 9
|
čitano: 1.287
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Mislim da naslov teme govori sve,znači želim napraviti sljedeće,želim napraviti da mi se po x i y osi ponavlja slika neznam 20x20 px,na uglovima da imam takav okrugli elementako razumijete što pričam...to je centralni div element

0 0 hvala 0
17 godina

očigledano je da ne razumijemo

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Podrobnije objasni problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pa ovako imam DIV element koji je ujedno i container,i sad želim da taj div element ima rub ali ne CSS border,nego da ja "iscrtan" sa divovima u kojima se nalazi image,stavit ću image pa vam možda bude jasnije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 12:01 (alankish).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napokon sam te shvatio. SmijehAj aj jupi jupi aj. Smijeh     Želiš napraviti zaobljene rubove...  Evo primjer diva koji ima zaobljene rubove , a radi u mozilli, operi, chromeu i safariju:

#box {

width:200px;

height:200px;

-moz-border-radius:10px;

border-radius:10px;

}

Ako želiš znati više o ovome prouči ovo.

k1.c0
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 12:25 (k1c0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

To je u redu.što se tiće CSS3,i onda mi naleti neko sa IE6,ili sa nećim sličnim i vidi sve samo ne rubove,ima zgodna fora da se isto napravi sa imageima,recimo ovim kakve sam tu stavio,i to RADI u svim browserima,inače taj .PNG je background tog diva,odnosno više njih,

0 0 hvala 0
17 godina
RE: DIV sa slikom umjesto ruba
alankish kaže...

To je u redu.što se tiće CSS3,i onda mi naleti neko sa IE6,ili sa nećim sličnim i vidi sve samo ne rubove,ima zgodna fora da se isto napravi sa imageima,recimo ovim kakve sam tu stavio,i to RADI u svim browserima,inače taj .PNG je background tog diva,odnosno više njih,

I onda ti se nece taj .png ispravno pokazati u ie6.

Mislim što se toliko brines za taj ie6? Ljudi uglavnom dolaze zbog sadržaja, a ne zbog izgleda. Kada pogledam statistike stranica koja održavam, gotovo da i nema posjetitelja koji koriste ie6, primjenjuj trendove i standarde. Ti ćeš se sada tu patiti zbog nekih oldtimera :)

15 godina
RE: DIV sa slikom umjesto ruba

Ovisi odakle ti dolaze posjetitelji, na jedoj mojoj stranici koja je imala posjetitelje iz cijelog svijeta to je bilo oko 10%!

A jel ovaj border-radius radi uopće u IE? (ja sam sad instalirao 9, u njemu radi, ali jel radi u 8 i 7?)?

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 17:20 (ahyco).
17 godina

Ne radi u ie8 i starijim verzijama. I nemoj stavljati veliki radius, ružno izgleda, 4-10 px max

sve je manje stranica koje podržavaju IE6. Prije 2 godine upućen je poziv od strane ms web developerima da prestanu pruzati podrška za taj explorer, kako bi se natjerali ljudi da instaliraju modernije..

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 17:26 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice