Community review vaših web stranica
- poruka: 3.898
- |
- čitano: 809.384
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može nekakvo mišljenje, savjeti?
Sve je pisano od 0, nije korišten nikakav CMS ali će se napraviti jedan baš za moje potrebe.
To je moj budući portfolio, izgledom napola završen ili bar natrećinu.
Sve je pisano od 0, nije korišten nikakav CMS ali će se napraviti jedan baš za moje potrebe.
Lijepo. Osobno nisam fan tih all-in-one stranica, ali to je samo moje mišljenje. Lijepa pozadina, navigacija itd. Sve 5.
fino
Jako lijepo . Malo sredi navigaciju jer kad klikneš na npr. portfolio, on prebaci, ali taj tekst u navigaciji još ne poprimi onu plavu boju. Sad ako prebacim na kontakt i krenem skrolati prema gore, on tek naknadno dobije tu plavu boju i vrati me na kontakt. Ostalo je sve super, samo je završi kako treba..
Jako lijepo . Malo sredi navigaciju jer kad klikneš na npr. portfolio, on prebaci, ali taj tekst u navigaciji još ne poprimi onu plavu boju. Sad ako prebacim na kontakt i krenem skrolati prema gore, on tek naknadno dobije tu plavu boju i vrati me na kontakt. Ostalo je sve super, samo je završi kako treba..
Hoćeš reći ako klikneš onda se boja promijeni, jer sam napravio preko javascripta da mijenja 4 različita stila za te gumbiće. Kad klikneš jedan od gumbića on promijeni stil koji određiva koji je gumb koje boje (promijeni .css fajl). Mogu samo dodati (i hoću) da ako manualno skrolaš dolje da detektuje ako si prešao na drugi dio stranice i onda promijeni stil ovisno o djelu stranice.
Iako ima raznih načina da se ovo napravi ovaj mi se učinio najlakši.
Hoćeš reći ako klikneš onda se boja promijeni, jer sam napravio preko javascripta da mijenja 4 različita stila za te gumbiće. Kad klikneš jedan od gumbića on promijeni stil koji određiva koji je gumb koje boje (promijeni .css fajl). Mogu samo dodati (i hoću) da ako manualno skrolaš dolje da detektuje ako si prešao na drugi dio stranice i onda promijeni stil ovisno o djelu stranice.
Iako ima raznih načina da se ovo napravi ovaj mi se učinio najlakši.
To je on i mislio :D Napraviš to i bit će ti to super.
Uglavnom, meni se osobno sviđaju ovakve stranice, nije pretrpano, kompaktna je te je i jako jednostavna.
Završio sam kontakt formu na stranici.
Ljepo sam to sredio ajaxom da se ne reloada stranica.
Sve super, samo molim te smanji onu pozadinu. Jednako efektno će izgledati ako je odrežeš na recimo 80x80 i staviš da se ponavlja. Doctype?
Sve super, samo molim te smanji onu pozadinu. Jednako efektno će izgledati ako je odrežeš na recimo 80x80 i staviš da se ponavlja. Doctype?
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fruzchehr.tk%2F
To 1 warning zapravo i nije na stranici već obavijest da je HTML5 validacija u eksperimentalnoj fazi :P
Mislim se da riješim neku pozadinu koja se ponavlja.
Sad prolazi validaciju. U trenutku kad sam pisao post imao si 15-ak errora i nije bilo doctypea. Tu pozadinu što prije... To moram i ja na svom jednom sajtu, a nemam pojma kako bih kad je to slika koja nema elemente koji se ponavljaju.
Bilo je 15-ak errora i 10-ak warninga i nije bilo doctypea jer radim na localhostu, naknadno sam uploadao to i ispravio ona 2-3 errora koja su ostala. Sve sitne gluposti, fali znak ili ima viška. Uglavnom sad je sve ok. Iduće ide About me jer je to najlakše .
You may contact me throught this form or by my email
:) fix fix
You may contact me throught this form or by my email
:) fix fix
Viška t .
Ionako mi se ne sviđa, smislit ću bolji način da to kažem.
Šteta što onaj validator ne provjerava pravopis .
Hašek provjerava i engleski koliko ja znam
Viška t .
You may contact me through this form or by my email.
Take a look at my clients work and get some ideas.
Why am I thatso awesome?
Viška t .
You may contact me through this form or by my email.
Take a look at my clients work and get some ideas.
Why am I thatso awesome?
To je napisano nabrzaka. Mislio sam lorem ipsum tekst koristit al et' ubacio sam to.
Kad završim stranicu onda ću brinut o tekstu :)
Inače da, budući da radim za sebe i da mi je prije puko dizajn u glavi nego sadržaj radim istovremeno.
Evo nedovršeni sajt za školu, screenshotovi administracije i ostaloga (dio "Profesori" na naslovnici zanemarite, testiranje ) U pozadini se vrti moj CMS (PHP+MySql) te mi je iznimno drago što sam uspio srediti sve probleme sa URL rewriteom, glavu sam razbijao tim. Za dizajn administracije sam koristio Twitter Bootstrap, a za frontend 960.gs, ostalo je sve rađeno u Photoshopu i rezano u validan HTML5... Nadam se da vam se sviđa (komentirajte
), kad se završi, bit će još bolje
Izbaci iz dashboarda linkove Uredjivanje, Brisanje i Popis vijesti. Bilo bi bolje i jednostavnije kad bi na podstranici Dashboard -> Vijesti ispisao u listi sve vijesti i pokraj svakog naslova dodao opcije 'Uredi' i 'Izbrisi'. Ovako izgleda glupo kad imas podstranice Vijesti i Popis Vijesti.
Vijesti nije link koji vodi na neku podstranicu već samo otvara taj dio gdje piše nova vijest i to. A te linkove ću skloniti i ostaviti samo nova vijest i popis, dobro kažeš. Hvala!
Evo riješio sam dio sa skrolanjem. Sada se aktivna stranica u navigaciji vidi i kad skrolaš do nje umjesto da klikneš gumb.
Slučajno se tu stvorio i zanimljiv efekt, kad klikneš sa vrška na dno stranice, dok klizi dolje, ovisno o poziciji ono po redu aktivira gumbe, čak mi se sviđa to.
Koncept mi se sviđa ali moram dizajn sredit skroz i neke stvari poboljšat.
Napokon sam uhvatio vremena da sredim i dizajn. Sada svaka stranica ima svoju navigaciju, nije više statična kao prije.
inspired by Kim i ICS
Napokon sam uhvatio vremena da sredim i dizajn. Sada svaka stranica ima svoju navigaciju, nije više statična kao prije.
inspired by Kim i ICS
Kim je što?
Inače jako lijepo i jednostavno. Tipografija mi se posebno sviđa, sada samo staviti sadržaj.
inspired by Kim i ICS
Kim je što?
Inače jako lijepo i jednostavno. Tipografija mi se posebno sviđa, sada samo staviti sadržaj.
Kim Dotcom :)
Radim web site za firmu (svoju, ne za klijenta) koji je ujedno i moj prvi website ako izuzmemo razne gluposti na kojima sam učio i eksperimentisao.
Trenutno izgleda ovako
Pohvale, ideje, kritike, pljuvanje, bilo šta, dobro bi došlo :)
Pitao sam forumaša Nix i on mi je rekao da koristim foundation za izradu dizajna i layouta
Trenutno me jedino muči to šta kad se učitava stranica, slike koje bi se trebale prikazivatu i slideshowu se poremete, i kad se učita stranica onda opet normalno funkcionira :)
Radim web site za firmu (svoju, ne za klijenta) koji je ujedno i moj prvi website ako izuzmemo razne gluposti na kojima sam učio i eksperimentisao.
Trenutno izgleda ovako
Pohvale, ideje, kritike, pljuvanje, bilo šta, dobro bi došlo :)
Pitao sam forumaša Nix i on mi je rekao da koristim foundation za izradu dizajna i layouta
Trenutno me jedino muči to šta kad se učitava stranica, slike koje bi se trebale prikazivatu i slideshowu se poremete, i kad se učita stranica onda opet normalno funkcionira :)
Kako sad Foundation? Meni je rekao Bootsrap Šalu na stranu. Foundation je OK, i za razliku od 'strapa ima TOC na početku fajla, a i naziva klasa su smisleniji. Ovaj slider kod mene na testnom siteu radi super, neznam što se dogodilo kod tebe, a žurim i nisam bacio oko u source. Ovo što si ti napravio, s obzirom da koristiš CSS framework je jako loše sa dizajenrske strane. Nepostojeća shema boja, nepostojeća tipografija, nepostojeći logo... Nemoj se uvrijediti.
Ovaj kalkulator za cijenu radi kako treba , slideshow takodjer.
Inace mi se svidja kako je sve slozeno.
Nisam jos vidio desktop verziju ali ovo mi izgleda jako dobro :)

Kako sad Foundation? Meni je rekao Bootsrap Šalu na stranu. Foundation je OK, i za razliku od 'strapa ima TOC na početku fajla, a i naziva klasa su smisleniji. Ovaj slider kod mene na testnom siteu radi super, neznam što se dogodilo kod tebe, a žurim i nisam bacio oko u source. Ovo što si ti napravio, s obzirom da koristiš CSS framework je jako loše sa dizajenrske strane. Nepostojeća shema boja, nepostojeća tipografija, nepostojeći logo... Nemoj se uvrijediti.
Zar se mogu uvrijediti :)
Pa čim čovjek stavi ovdje website, mora biti spreman na kritike :D
Sve mi je jasno ali mi nije jasno kako je nepostojeći logo :P
BTW. par savjeta kako da impruvam to šta mi fali?