Windows defender u safe modu - Windows 8

poruka: 6
|
čitano: 1.725
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Imam instaliran windows 8 na laptopu, i pun je virusa. Nemogu otvorit task manager, brojne aplikacije ne mogu pokrenut, a nakon dužeg rada laptop nemogu ni ugasit. Kao antivirusni program koristim windows defender, i rečeno mi je da uđem u safe mod i onda pokrenem antivirusni program. Kažu da bi mi to pomoglo. Problem je što kad pokrenem safe mod, uopće ne mogu pronać windows defender??

Što mi savjetujete da napravim

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Windows defender u safe modu - Windows 8
Paraboy kaže...

Imam instaliran windows 8 na laptopu, i pun je virusa. Nemogu otvorit task manager, brojne aplikacije ne mogu pokrenut, a nakon dužeg rada laptop nemogu ni ugasit. Kao antivirusni program koristim windows defender, i rečeno mi je da uđem u safe mod i onda pokrenem antivirusni program. Kažu da bi mi to pomoglo. Problem je što kad pokrenem safe mod, uopće ne mogu pronać windows defender??

Što mi savjetujete da napravim

Skini ovaj program: http://www.avira.com/en/download/product/avira-rescue-system

zapeci na CD/DVD i namjesti laptop da se pokreće sa DVD- (boot menu u biosu), pa kad preskenira sa tim CD, pobrisat će viruse i onda možeš uči u windowse.

I makni si taj defenser (isključi mu service), pa si instaliraj drugi AV. (recimo ovaj : http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus )

14 godina
neaktivan

Avira fanboy, a da mi prepustimo čovjeku da sam odabere antivirus koji mu odgovara? NHF {#}

Evo nekoliko besplatnih antivirusa:

1. Ad-Aware Free Antivirus
  2. avast! Free Antivirus
  3. Avira Free Antivirus
  4. Comodo Antivirus ili Internet Security Free
  5. Panda Free Antivirus
  6. Qihoo 360 Internet Security Free

I da, ja sam ti dao TD jer ih ti meni stalno daješ iako se donekle slažem sa tvojom porukom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 21:49 (Marko :D).

1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Niti sam ičiji fanboy, niti me smetaju TeDej-ji. Takve anomalije me nikad nisu tangirale, nego sam čovjeku samo dao prijedlog (otuda rječica "recimo" u mom postu). Na njemu je odluka izbora, a popis će nači googlajuči ili čitajući kvalitetne recenzije...dakle, nije niti na tebi da mu serviraš popis koječega.

0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sve sam to namistia, stavim cd i krene ga bootat sa cd-a. Ugasi se komp, pojavi se natpis "secure boot not enabled"  i onda krene avira rescue system. Nakon toga se pojavi prva slika ("Rescue System is now starting. If your screen stays black for a long time, please disable Secure Boot in your Bios configuration. If this issue persists or you require additional assistance , please contact Avira...").

E sad, krenia sam omogućiti secure boot preko uefi firmware settings, ali te mi rubrike uopće nema kad uđem u advance option. 

11 godina
protjeran
Paraboy kaže...

Sve sam to namistia, stavim cd i krene ga bootat sa cd-a. Ugasi se komp, pojavi se natpis "secure boot not enabled"  i onda krene avira rescue system. Nakon toga se pojavi prva slika ("Rescue System is now starting. If your screen stays black for a long time, please disable Secure Boot in your Bios configuration. If this issue persists or you require additional assistance , please contact Avira...").

E sad, krenia sam omogućiti secure boot preko uefi firmware settings, ali te mi rubrike uopće nema kad uđem u advance option. 

Trebaš u BIOS-u podesiti boot sa DVD-a i to tako da probaš isključiti AHCI mod i prebacit u IDE compatible, ako takve opcije postoje u tvome biosu.

Isto tako, ako možeš uči u svoje windowse u safe modu (with network), instalacijom ovog programa: https://www.botfrei.de/en/avira_down.html

možeš proskenirati računalo, pošto veliš da ti bootanje sa CD/DVD ne funkcionira propisno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice