Utorrent ubrzanje

poruka: 19
|
čitano: 12.907
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Utorrent ubrzanje

Evo ako neko zna šta da upisem u označena polja za bolju brzinu neka kaže!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Utorrent ubrzanje

...to i mene zanima verzija je utorrent 1.8.2 pa ako neko ista zna....pucaj

RoBa the ljuti

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Utorrent ubrzanje

po defaultnim postavkama bi vam trebalo ići punom brzinom, ako ne ide nađite bolji torrent, s više seedera.

17 godina
neaktivan
Utorrent ubrzanje

Sve ovisi o seederima i naravo tvojoj brzini.Ako nisi probaj otvorit port.

BOLJE DA RUSI ZATVORE PLIN NEGO DA GA ŠVABE PUSTE
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2009 14:31 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Utorrent ubrzanje

ma to sve znam nego sam mislio dal postoji kakva caka da se torenti skidaj jos brze

RoBa the ljuti

0 0 hvala 0
16 godina
gujarroba kaže...

ma to sve znam nego sam mislio dal postoji kakva caka da se torenti skidaj jos brze

naravno. nazoveš t-com i tražiš da ti povećaju brzinu.
17 godina
gujarroba kaže...

nema. traži torrente s više seedera. ili se ubaci na neki privat torrent site
16 godina
protjeran
Utorrent ubrzanje

ok..hvala

nisam na t-com vec na optima brzina je 5mb ipak su skupi ovi iz t-com,cist lopovluk :D

RoBa the ljuti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Utorrent ubrzanje

t-com i optima ti ograniču brzinu tako bez obzira od koliko ljudi primaš taj torrent nećeš moći postići brzinu veću od one koju ti oni dodjelu odnosno koju plaćaš.

Nema ti tu nekih caka staviš da je prioritet visoki i to je to.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Utorrent ubrzanje

dobro to stoji...

ako ja vec imam kod optime brzinu od 5mb a skidami torent brzinom 300kbs naravno da to nije max i da se moze jos vecom brzinom skidat ako ima dosta sidera,zato sam ja samo pito da li postoji mogucnost povecanja ali hvala na odgovoru pozz

RoBa the ljuti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako koristiš uTorrent, onda u opcijama pod upload upiši npr. 16 a pod download ostavi 0 (nula) što bi značilo bez limita. Ako ti je brzina skidanja 300kbs onda je to ograničenje od strane tvog operatera. Traži flat rate s najvećom mogućom brzinom, ali mislim da je to bedastoća koja skupo košta. I da, što više sidera i ličersa to bolje.

17 godina
neaktivan
Utorrent ubrzanje

Što se tiće ubrzanja torrenta, ako skidate po javnim trekerima jako je teško da će te dobiti punu brzinu, a to je uglavnom zbog ljudi koji skinu nešto i automatski prestanu uploadati. Najvažnija stvar kod torrent programa je pravilno konfiguriranje, tj. forwardiranje porta. pošto ljudi najviše koriste utorrent objasniti ću za njega.

Najčešća greška koji ljudi rade je da namjeste port u utorrentu i misle da je to to. Da bi se port forwardirao ispravno mora se manjestiti na tri lokacije:

torrent programu( utorrent, azerus...)

Firewallu

ruteru

Uttorrent zapravo već sam po sebi ima namješten port jedino što se nesmije raditi je uključiti opciju randomizacije porta, port vam mora ostati isti. Kod u torrenta to možete provijeriti na Options, preferenses, conection, opcija randomize port each start mora biti ISKLJUČENA. Kad ste već tamo zapišite peteroznamenkasti broj u kućici. BTW što se tiće ostalih opcija u utorrentu najbolje je staviti u opcijama ne one stvarne brzine koje ima vaša veza, nego stavite maksimalne brzine, onda nećete imati problema s nikakvim ograničenjima.

Nadalje Firewall.

Start, Control Panel, Windows Firevall, pa na Exeptions. na popisu bi se već trebao nalaziti program utorrent, ako on nije dodajte ga sami preko opcije Add programa. Nadalje Kliknite Add Port. Upišite ime programa za skidanje( u ovom slučaju utorrent) i onaj peteroznamenkasti broj koji smo zapisali i označite kvačicu TCP, i kliknite OK. Ponovo kliknite Add port ponovite postupak zadnji samo ovaj put kliknite kvačicu UDP i zatim OK. To bi bilo to o postavkama Firewalla.

Ruter

Što se tiće rutera postupak je jako sličan ko i za postavke Firewalla, najjednostavnije je otići na stranicu http://portforward.com/routers.htm, nađete svoj ruter, odaberete program za koji želite forvardirati port i dalje su upute jasne.

Eto nadam se da je pomoglo, i mali podsjetnik da po opčim pravilima torrenta svaki torent se mora uploadati minimalno na ratio 1.2 ( što znači ako skinete 1 Gb da morate uploadati minimalni 1.2), i da se svi drže toga bi brzine skidanja uvijek bile jako dobro.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 11:11 (Dugi).

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

kako to sa privatnim siteom?

16 godina
neaktivan
Utorrent ubrzanje

Imam jedno pitanje jedan dan sam skidao s neta s utorrentom komp mi se zove tin i odjedamput sam pogledao i brzina uploada je bila 2 megabajta u sekundi a koristim 4 megabitnu vezu s internetom smanjio sam upload na 25kB u sec a download se povecao na 4 megabajta pogledo sam pod perrs i tamo je bio moj komp pisalo je Tin pc i 3.45 MB per sec stisno sam update tracker i taj peer odnosno nmoj komp je nestao s liste peerova jel to znaci da sam ja sam sa svog kompa downloadao ili molim vas da mi ti objasnite jer bih to htio ponovitCool

Hardverski duh.Ovo sam smislio dok sam kretao na spavanje...Why people must drink water and be water cooled because they brains are overclocked peole are much smarter then ccomputer because they ovre
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Utorrent ubrzanje

Ja imam problem da mi nece uopce seedat file koji skinem, jel moze neko rec sto trebam namjestit u postavkama?

"As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley!"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Možda neće seeda ako nema leechera
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
16 godina
tocno to.
ako seed nema leechera nemas kome seedat.
16 godina
neaktivan
lucky_look kaže...

Ja imam problem da mi nece uopce seedat file koji skinem, jel moze neko rec sto trebam namjestit u postavkama?

Isto tako se može dogoditi da tvoju brzinu seeda progutaju seederi sa većim brzinama uploada(pogotovo kod privatnih trackera).

alrighty then
17 godina
neaktivan

kada sam imao Diablo II server imao sam dediciran komp u amsterdamu sa duplex 100 mbit.

kada sam postavio privatan torrent za Diablo 2 samo za clanove seedao sam brzinom od preko 35 mb/s

a sa internet download managerom sa microsoftovih stranica skidao sam fajlove brzinom od 80-90 mb/s

moram napomenuti da je komp bio dual core p4 na 2.8 ghz 2 gb ram i 500 gb hdd te me koštao 700 kuna mjesecno....

frend koji mi zivi tamo od amsterdama udaljen podosta u nekom selu lol ima rekao bi on "jadnu" brzinu od samo 5 mb download te 5 mb upload,sa time da moram napomenuti da ga to sve skupa izade niti 30 eura (flat).

a tu nas t-com mrcvari a da hoce mogao bi svima dati puno vecu brzinu za puno manje pare,pogotovo ako pricamo o uploadu.

ali vidjeo da nas može musti ko krave pa to i radi imajuci monopol.

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice