i mam problem s time što kada stavim cd ili dvd ili flopy disk ili usb napišemi access is denied a kada ga pokrenem u safe mode-u radi potpuno normalno neznam šta se događa pomozite
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
1. Koje Windowse koristiš?
2. Kada ti se pojavio taj problem?
3. Jesi li administrator na računalu?
4. Jesi li u zadnje vrijeme instalirao neki softver koji onemogućuje pristup Cd-ovima, USB-u i slično?
1 Da koristim windows
2 Prije 2 mj
3 da
4ne nisam ništa instaliravao
i mam problem s time što kada stavim cd ili dvd ili flopy disk ili usb napišemi access is denied a kada ga pokrenem u safe mode-u radi potpuno normalno neznam šta se događa pomozite
Ako koristiš Vistu i ako si administrator na računalu klikni
Start>Run upiši gpedit.msc i klikni Enter ( U Visti klikni Start i tamo gdje piše Start Search upiši gpedit.msc i klikni enter)
Onda otvori
User Configuration>Administrative template>system>Removable Storage Access
Klikni desnim na "All removable storage access: Deny all access" i klikni na Properties, potom tu odaberi "Not configured" ili "Disabled" i klikni OK
Provjeri postavke i za ostalo što piše u tom folderu (CD and DVD: deny access, Floppy Drives, removable storages itd.) i postavi na Not configured, ako već nije.
Ja koristim Avast anti virus i kada ima malicioznog smeća na removable drajvovima
onemogućava mi pristup i dobijem istu poruku kao ti.
Možda je i kod tebe anti virus problem...
e meni nema mape Removable Storage Access šta da napravim
Ono iz prethodne poruke radi samo na Visti. U XP-u to još nisu bili dodali.
U Windowsima XP možeš pokušati ovo.
Otvori Notepad (Start>Run i upišeš notepad)
Zalijepi ovaj tekst.
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\cdrom]
"Start"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\flpydisk]
"Start"=dword:00000003
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\sfloppy]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR]
Snimi kao EnableRemovableStorage.reg, dakle ne kao txt file nego kao reg file. To ćeš postići tako da odabereš File>Save as za ime upišeš EnableRemovableStorage.reg, a za Save as type odabereš All files.
Nakon toga pokreni dobivenu datoteku, odnosno klikni na nju i restartaj računalo.