Sedmica zeza

poruka: 10
|
čitano: 3.921
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sedmica zeza

Imam problema sa windows 7 ultimate , naime na netu pola stvari su blokirane i recimo nemogu skinuti skype itunes i ne želi učitati hotmail , to se događalo na frendovom kompu , firewall na net sa isključio ovo ostalo neznam. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 18:45 (REX500).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sedmica zeza

Od kad se to dogadja? firewall se sam iskljucio ili?

ajd skeniraj kompjuter sa MBAM-om pa onda SaS-om.

update pa quick scan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Sedmica zeza

Firewall sam sam isključio , makar sumnjam da je riječ u virusu , jer je to nekakva default postavka na sedmici koju treba isključiti

16 godina
neaktivan
REX500 kaže...

Firewall sam sam isključio , makar sumnjam da je riječ u virusu , jer je to nekakva default postavka na sedmici koju treba isključiti

Ako nemas neki drugi firewall onda je dobro da je ukljucen barem taj od windowsa.

skeniraj za svaki slucaj programima sto sam ti dao.

15 godina
neaktivan

Držim politiku bez antivirusnih programa , jer sistem radi normalno bez njih a kada ih skineš onda se počnu pojavljivati problemi

17 godina
odjavljen

90% sam siguran da imaš virus. Ne postoji neka defaultna opcija na Windows 7 koja bi uzrokovala takve probleme (jučer sa radio frišku instalaciju, pa bih primjetio da mi primjerice skype ne radi).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
18 godina
neaktivan
REX500 kaže...

Držim politiku bez antivirusnih programa

Politika ti ne valja.

Izvoli na temu "Ultimativna antivirus tema - P&O" pa razgledaj lagano. Ima brdo antivirusnih programa koji niti malo ne usporavaju racunalo...od onih klasicnih koji vrlo malo (skoro neprimjetno) "uspore" pa do tzv. cloud resenja kao sto je Panda cloud itd.

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
17 godina
Sedmica zeza

REX500 kaže...
Držim politiku bez antivirusnih programa , jer sistem radi normalno bez njih a kada ih skineš onda se počnu pojavljivati problemi

-donekle točno (ali iz sasvim pogrešnih razloga)...
-problemi se primarno dešavaju svima s 'Ultimate' verzijom, ne zato jer je MS nešto loše napravio nego zato jer je 98% loader.
-identičan problem može nastati korištenjem tako 'kupljene' zaštite. U tom slučaju tvrdnja donekle drži vodu. Mada postoje dovoljno dobre besplatne alternative.
-drugo objašnjenje da tek tad vidiš problem jer ga AV otkrije.
Samo računalo, može raditi s čistim OSom, problem je npr internet. Pošto je sa svim modernijim softwareom internet jedan od preduvijeta (aktivacija), to je praktički nemoguće ili besmisleno za prosječnog korisnika. (specifični slučajevi su upravo to-specifični).
- Dakle ako nema mogućnosti zaraze može i bez AVa. Sve ostalo je zatucana ignorancija.
Kakve savjete dati za rješenje nekom tko ima 'svoju politiku'? - Otkri uzrok i eliminiraj ga. Kako?... ako je virus u pitanju jednostavno, antivirusom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 11:39 (ihush).

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ihush kaže...

Dakle ako nema mogućnosti zaraze može i bez AVa. Sve ostalo je zatucana ignorancija.

Istina je da je bez interneta mogućnost zaraze znatno manja, ali je uvijek ima. U najgorem slučaju, ako je nekom komp baš toliko slab za AV znatno utječe na performanse, minimalno što bi trebao napraviti je instalirati AV, a rezidentnu zaštitu paliti samo kada stavlja CD koji do sada nije koristio ili spaja vanjsku memoriju, te barem jednom tjedno (u najgorem slučaju mjesečno) napraviti full scan.

Tako je jedan prijatelj vjerovao da njemu ne treba AV jer nije na netu, pa kada mi je zapržio jedan CD, svaki drugi file je bio zaražen, a ukupno je bilo 3-4 vrste različitih virusa. Na kraju mu je opravdanje da mu AV ruši performanse ionako slabog PC-a palo u vodu su mu virusi vjerojatno rušili performanse još više.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
18 godina
neaktivan
Sedmica zeza

Jos samo da dodam da  REX500 ima 4 GB RAM ........... evo sto mu pise u Moj PC

MBO:asrock
CPU:Amd 64+ 5400 2x2.8ghz <-----------O.K
HDD: maxtor 320 gb
RAM : G.skill 4 gb ddr2 <--------------------O.K
Nvidia 9600 gso

Dakle, razlozi zasto ne zeli antivirus su (vrlo) subjektivni

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice