Random crashanje u igrama (crni ekran)

poruka: 3
|
čitano: 1.575
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Vec duze imam ovaj problem, sada sam poceo igrati diablo 3 tako da mi sve više smeta i pokušavam ga riješiti a ostao sam bez ideja.

Znači, za vrijeme igranja igri, nekada duže, nekada kraće, ekran se samo zacrni i prisiljen sam resetirat komp. Nekad ekran nije crn nego ima ajmo reć nekakve artefakte po sebi (najčešće pruge, svaki put druge boje). Dok je ekran crn, jos uvijek mogu čuti zvuk sa kompa, a nekad se ne cuje zvuk nego zujanje.

Dešava se u svim igrama, npr. u Starcraftu 2 možda svakih nekoliko partija, u LoL-u isto tako, a u Diablu 3 nekad nakon 5 min, nekad nakon 35

Konfiguracija kompa

Intel i3 540 @ 3,07 GHz

ATI Radeon HD 5750

4 GB RAM

WIN 7 64 bit

Stvari koje sam do sada probao:

Kompletna reinstalacija drivera - nije pomoglo

Praćenje temperature proceosora, grafičke - ništa se ne pregrijava

Obavljen memtest - nije bilo nikakvih errora

Skenirao komp sa antivirusnim programom - isto ništa

Ostao sam bez ideja pa ako netko zna što bi moglo pomoć neka se slobodno javi.

Hvala

0 0 hvala 0
18 godina

Molim Vas za pomoć:

Da ne otvaram novu temu, ali meni problem nije u igrama. Dakle nedavno sam nabavio konfu (moj pc). Ovako sve super radi, ali kad sam vrtio Windows Performance Index u Windows Media Encoding/Decoding je dao jednom crni ekran i smrznuo se, drugi put prazni plavi ekran. zapravo kad se bolje pogledalo vidjelo se da su u pitanju plave okomite pruge veoma gusto iscrtane. Malo sam još RAM module i grafu probao gurnuti u utor i radilo je ok, WPI je prošao.
Međutim danas evo opet, na desktopu, slušam AIMP i ekran postane crni (ne izgubi signal jer bi inače monitor promjenio stanje). Zvuk je normalno još par sekunda išao nakon čega tišina i tipkovnica ne reagira, pa sam napravio restart. Inače u igrama mi se to nije nikad dogodilo. Isprobao sam Crysis 2 dx11 sve na ultra čisto da vidim do čega je, ali sve je bilo ok...

Pomalo mi je puna kapa toga... A sad sve slati u msan pa čekati. Sumnjam baš da će oni isprobavti par sati u komadu jer desi se 1-2 puta dnevno. Al eto, tolko da živcira i komplicira život {#}

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

bump

Asusov AI Suite II baca neke warninge tipa nb voltage 20.xx V, CPU voltage 0,7. Kad pogledam baš real time sve je u redu, tako da se software počeo blesirati. Odvrtio sam i HeavyLoad za CPU i GPU, sve je prošlo u redu. Po tome nekako sumnjam da je CPU/GPU. Što mislite? Sumnjao sam na grafičku. Napajanje isto nije, 850W, staro 10 mjeseci i pod opterećenjem je sve ok kao što sam rekao. Please neke ideje...

Inače Windows 7 je original, no dvd je iz 2009. tako da out of box nije prepoznao ni jedan uređaj, pa sam od frenda skinuo za mrežu i onda sve ostalo.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice