Procesor se ponaša kao EKG? Nema boota?

poruka: 42
|
čitano: 7.376
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Procesor se ponaša kao EKG? Nema boota?
lzgr kaže...

ano 

Zgodno si si ti to zamislio, ali nece ici zbog autorskih prava, stekalo bi to sve upakiru jedan os itd

Ahh... Šteta, opet ste mi srušili san XD Šteka i ovaj ne-ženski software... No, vjerovatno daleko manje :D

1domagoj1 kaže...
Scythe kaže...
E da, mogao bi to napraviti sa autom :D heheh... Ne, da to sam mislio... Kako da objasnim profićima? OS za nas kojima je komp mašina, a ne cura ili dečko (jer nisam homofob!). Dakle koji bi bila upakiran sa codecima (što video, što audio) i flashovima, javama, frameworksima, silverlightima, pdf readerima, netom, a ostalo mogu ja skinuti po želji. Najbolje da vam opišem kao napredniju verziju PS3, XBox360. Samo da ne bude naglasak na igrama, već na internetu, multimediji... I naravno da je napravljen za kante, računala, PC, laptope... Kako god se zvali. A da nije nekakav glupavi iPad ili ikakav pad.

Svaka user friendly Linux distra dolazi sa svime nabrojanim (osim codecima i Javom, ali zato je tu Linux Mint koji i to ispravlja) i moze se pokrenuti na dobrom dijelu kanti (u doslovnom smislu, u usporedbi s danasnjim racunalima).

Isto tako, ako se ne varam, a moguce da sam u krivu, i OS X dolazi sa vecinom predinstaliranih stvari.

Jedino Windowsi ne, a i ono sto dode sa njima je zesce smece. A ne dolaze zbog zna se cega.

E stvarno 1domagoj1 skidam kapu! Ovo izgleda dobro Linux Mint. Ali se opet bojim da li bi sve radilo ok na ASUS K52N-SX186 mom laptopu, ili bilo kojem drugom, novom bez OS-a? Dakle da me ne zeza sa nekim proprietary driverima i da se onda totalno sruši. Pogotovo nedo Bog ako kupim novi laptop! Ne kužim šta je lik forasao sa Ubuntom... Ovaj mi je puno nekako prijateljskiji. Eto, to me samo zanima. Jer već na Ubuntu sam dobio normalnu ispravnu sliku sa kamere, a ne naopačke kao u Windows 7 pa sam je ispravljao sa nekim softverom, neznam kako se zvao... Da kužim za Windowse... Komercijala. Šteta jedino što se na Linuxu jako teško zavrti kakva igra sa bratom... neka nostalgija kada imaš previše slobodnog vremena. Onaj Wine trebaš valjda zapisivati cijeli kod da pokrene jednu igru sa Windowsa, a i tada je bugovita grozno. No, zato je tu i drugi, ovaj laptop... Koji može služiti za igre. A one browser zezancije se mogu i tamo sigurno. Evo, ovaj link ću da si zabilježim.

Vidiš Izgr, ima čak i žensko ime {#} Taj OS će da me voli {#}Šteta, još samo kada nebih morao vozati svoj ASUS u servis :/

17 godina
neaktivan

Zato postoji jedan Humble Bundle projekt, koji je trenutno zatvoren, ali mozes ostaviti email da te obavijeste kad ponovno krece, gdje ti ponude paket igara koje mozes kupiti za koju god svotu ti sam odredis. To moze biti 2$, a mozes dati i 30$ ako zelis. Igre su cross-platform, dakle rade na Linuxu, OS X-u i Windowsima, nemaju DRM zastite, platis koliko zelis, te od te svote koju platis sam odaberes koliko kome ide novaca, koliko ide developerima, koliko ide zakladama (za pomoc djeci i sl.) te mozes odabrati i koliko ide ljudima koji organiziraju taj projekt. Hvale vrijedan projekt, dolje postoji i statistika tko je koliko platio i tako to, preporucam ti da ostavis email, da ti dode obavijest kad opet krene jer, jest da to nisu razvikani naslovi, vec indie naslovi, ali nade se tako dobrih igara koje sisaju po zabavi i puno razvikanije naslove. :)

The Unix philosophy basically involves giving you just enough rope to hang yourself. And then a couple of feet more, just to be sure.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Zato postoji jedan Humble Bundle projekt, koji je trenutno zatvoren, ali mozes ostaviti email da te obavijeste kad ponovno krece, gdje ti ponude paket igara koje mozes kupiti za koju god svotu ti sam odredis. To moze biti 2$, a mozes dati i 30$ ako zelis. Igre su cross-platform, dakle rade na Linuxu, OS X-u i Windowsima, nemaju DRM zastite, platis koliko zelis, te od te svote koju platis sam odaberes koliko kome ide novaca, koliko ide developerima, koliko ide zakladama (za pomoc djeci i sl.) te mozes odabrati i koliko ide ljudima koji organiziraju taj projekt. Hvale vrijedan projekt, dolje postoji i statistika tko je koliko platio i tako to, preporucam ti da ostavis email, da ti dode obavijest kad opet krene jer, jest da to nisu razvikani naslovi, vec indie naslovi, ali nade se tako dobrih igara koje sisaju po zabavi i puno razvikanije naslove. :)

E stvarno odlična stvar {#}. Sviđa mi se kako je to napravljeno. To ću si zabilježiti.

15 godina

Scythe Sry ali bas si me dobro nasmijo ko prvo reko si da si zavrsio za servisera... nauci pisat Microsoft ko prvo boga te molim.

Drugo ubuntu ne fali nis kao ni mintu.

Trece daj smiri malo zivce i tja svoj nagli tempo

cetvrto Napiso si hrpu nepotrebnih informacija u prvom postu kao i drugdlje umjesto da odmah nisi reko di je problem.. 

peto sp1 uopce ne uspori komp.. nikad nisam imo problema. nit nista.

šesto ako os zaigrat igrice napravi dual boot sa win7 i mintom il kojim god linuxom imas il win xp(sta nebi preporucio) i neki od linuxa. i stavi si igrice pa igraj s bratom

onda jos ako skidas vec windowse skini untouched verziju. a ne neke gamer edition itd itd itd itd. ja imam skinutu cistu verziju sa sp1 integriranim i radi ko violina svuda. nikakvih problemi nikad.

I da zaboravio uopce nije komplicirano instalirat igre na wine i ako neznas koristit wine uvijek imas play on Linux koji je isti ko wine samo jednostavniji

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 4:03 (Lacko).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma ja to tepem Mirkosoft ;)

Nebi izdržao dual boot takav "mršavi" laptop. Ma ne... Skinuo sam ja čistu verziju. A ovo za play on Linux je super. Prvi put čujem.

17 godina
neaktivan
Scythe kaže...

Ma ja to tepem Mirkosoft ;)

Nebi izdržao dual boot takav "mršavi" laptop. Ma ne... Skinuo sam ja čistu verziju. A ovo za play on Linux je super. Prvi put čujem.

Nisi ti neki serviser... Barem ne računala

Uostalom koliki je HDD od laptopa? 

Long live Open Source and GNU/Linux!
15 godina

ako kanta p3 sa 1ghz procesorom i 768mb rama i nvida 5600 vrti ubuntu 11.10 i win xp u dual bootu i radi ko server bez greske. neznam sta onda ti imas

takoder imam i dva lapa

jedan ima via procesor 1.2ghz i 256mb rama neznam koja grafa. xubuntu radi bez frke

a drugi ima intel s478 sa 2.4ghz procom i 768mb rama i ati radeon 9600 i takoder xubuntu i win xp rade bez beda.. oba lapa su prije 2000godine

Stvarno kakav si ti serviser.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Serviser kakav me računalo učini. Zato jer uzdiše kao kakva treba već na potpuno rasterećenom Win 7. A Win XP NE-podržava... Jedino ako smatrate da je normalno da dok ga uključiš na tipku i do stanja spremnosti za rad prođe 3-4 minute. E... to meni nije prihvatljivo. Ja sam naviknuo na boot od 30-tak sec max. A čudo, onda vi držite laptope u nekakvom über labosu, pod nečime... Šttajaznamšta... Jer ovaj cca. 2x puta jači, mene ne impresionira brzinom. A i ne volim baš trpati računalo sa aplikacijama. Jer znam da samo jedna može požderati 20 sekundi start-up timea. Kao recimo servis onog media networkinga.

0 0 hvala 0
15 godina

dobro opet ti sa svojim metaforama.

sta zelis. samo ocigledno ti imas tkave probleme provjeri ko prvo hard. od bad sectora. da mozda ti hard nije u klincu pa ti se sporo boota

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lacko kaže...

dobro opet ti sa svojim metaforama.

sta zelis. samo ocigledno ti imas tkave probleme provjeri ko prvo hard. od bad sectora. da mozda ti hard nije u klincu pa ti se sporo boota

Ili nek prvo provjeri sebe i svoje znanje, mislim da je tu problem

@autor NHF za ovo gore

Long live Open Source and GNU/Linux!
14 godina

Autore odakle si ti uopče? Jer moram jedno 5 puta pročitati tvoj post da bih znao što si htjeo reći,to mi se nečini niti hrvatski niti bosanski a niti srpski jezik neki sasvim deseti.

sve što me trebate javite se na evilmage007@gmail.com PM mi nešto šteka. HVALA na razumijevanju
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Autore odakle si ti uopče? Jer moram jedno 5 puta pročitati tvoj post da bih znao što si htjeo reći,to mi se nečini niti hrvatski niti bosanski a niti srpski jezik neki sasvim deseti.

{#}a i kod tebe bi lektor imao dosta posla

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice