Probaj redom brisat jedan po jedan codec pa pusti film da vidiš kaj se događa. Mene je isto tako zezao jedan od codeca. Kad sam obrisao Xvid codec sve je bilo u redu.
Problem s registry bazom
- poruka: 73
- |
- čitano: 12.851
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
i ja mislim da registracija SP3 neće ništa promjeniti jer sam i prije mogao gledat filmove.
Sad mi neda instalirati codece jer nešto s registry nije u redu i ne želim se previše igrati s registryma jer i ne znam baš puno o njima
pa ako netko zna kako točno rješit problem bio bih jako zahvalan
Repariraj windowse. Najlakša opcija!
Meni bi bilo dosta zanimljivo saznati kada, bolje rečeno nakon instalacije čega na računalo se počeo događati ovaj problem, jer koliko ja vidim neka instalacija je zbrljala registre, neki recimo program za obradu videa, ili audia.
Npr. na ovim extenzijama koje se spominju ja imam permission: special.
Smrzavanje stroja i reset upućuje na neispravnost hardware ili neadekvatne drivere npr. video kartica riknula, pregrijavanje chipa radi neispravnog ventilatora, tako da me zanima dali je novi driver za videokarticu instaliran i koja kartica
Meni bi bilo dosta zanimljivo saznati kada, bolje rečeno nakon instalacije čega na računalo se počeo događati ovaj problem, jer koliko ja vidim neka instalacija je zbrljala registre, neki recimo program za obradu videa, ili audia.
Npr. na ovim extenzijama koje se spominju ja imam permission: special.
Smrzavanje stroja i reset upućuje na neispravnost hardware ili neadekvatne drivere npr. video kartica riknula, pregrijavanje chipa radi neispravnog ventilatora, tako da me zanima dali je novi driver za videokarticu instaliran i koja kartica
ali sve ostalo normalno radi,prije sam mogao gledati normalno filmove
postoji li način da se poprave registryi??
Ček, samo od sebe. ništa se nije dogodilo i samo od sebe prestalo raditi... ne vjerujem, to što stvar ne radi je poslijedica neke akcije, dakle koja akcija, pa možemo dalje raspravljati u protivnome i ako je to akademsko pitanje onda mi se neda razbijat glavu sa što bi bilo kad bi bilo. Najbolji i jedini stvarno efikasan način popravaka registara je instalacija windowsa od nule. Ukupno za instalaciju jednog stroja sa svim funkcionalnim podešavanjima treba ukupno 3-4 sata dok za obično skeniranje i čišćenje virusa uzme cca 2 i nisi ništa napravio... ili ovo popravljanje registara. sad već traje koliko 2 dana... da si jučer preinstalirala stroj sad bi već bio potpuno funkcionalan. Osim toga svaki popravak je tek krpanje rupe na rupi, pa ti je to kao i zakrpana guma na autu, tek za slučaj nužde ali za pravu vožnju trebaš novu i cijelu gumu, ne zakrpanu kojoj ne možeš vjerovati, tako niti zakrpanim registrima ne možeš vjerovati
ma znam da nije samo od sebe se to dogodilo,ali ne znam ni od čega se to dogodilo.
a kako se popravljaju registryi jer za instalaciju windowsa moram sve podatke spremat a to je malo veća komplikacija
ma znam da nije samo od sebe se to dogodilo,ali ne znam ni od čega se to dogodilo.
a kako se popravljaju registryi jer za instalaciju windowsa moram sve podatke spremat a to je malo veća komplikacija
Pa nije valjda da sve podatke držiš na particiji C ili da ti je ona jedina particija?
Pa nije valjda da sve podatke držiš na particiji C ili da ti je ona jedina particija?
a očito...
pa nije valjda instalacija jedino rješenje?
koji windows ?
jel imas taj .ogm kljuc ?
mozda da ga izbrises iz registry i napravis drugi.....
koji windows ?
jel imas taj .ogm kljuc ?
mozda da ga izbrises iz registry i napravis drugi.....
windows xp professional
mislim da nemam taj ključ
kako napraviti novi?
Ma ja bih to odavno već napravio da ne mogu gledati filmove na računalu. Zbrljanu registry bazu je teško popraviti bez reinstalacije Windowsa. No hajde pošto sam puno vremena proveo na raznim stranicama tražeći rješenje tvog problema, a nisam ga baš našao ( ne mogu tvrditi da i ne postoji ) odgovori još na dva pitanja. Prvo uđi u My Computer - Tools - Folder Options- File Types i napiši da li taj file postoji, te ako postoji kada klikneš na njega što ti dolje piše s čime se otvara. I drugo da li si ikada deinstalirao tu verziju Windows Media Playera i nanovo instalirao tu verziju ili neku drugu verziju ili neki drugi player drugog priozvođača.
Ma ja bih to odavno već napravio da ne mogu gledati filmove na računalu. Zbrljanu registry bazu je teško popraviti bez reinstalacije Windowsa. No hajde pošto sam puno vremena proveo na raznim stranicama tražeći rješenje tvog problema, a nisam ga baš našao ( ne mogu tvrditi da i ne postoji ) odgovori još na dva pitanja. Prvo uđi u My Computer - Tools - Folder Options- File Types i napiši da li taj file postoji, te ako postoji kada klikneš na njega što ti dolje piše s čime se otvara. I drugo da li si ikada deinstalirao tu verziju Windows Media Playera i nanovo instalirao tu verziju ili neku drugu verziju ili neki drugi player drugog priozvođača.
a koji file da tražim?
mislim da sam instalirao noviju verziju wmp-a prije otprilike dvije godine
Kako držati bazu registrya čistom i urednom?
a koji file da tražim?
Pa OGM file.
U registryma se nakupi dosta smeća najviše od instalacije i deinstalacije programa, igara, drivera i drugih stvari. Nakon nekog vremena oni postaju " preveliki " i fragmentirani pa ih je za poboljšanje rada OS -a ( koji puno ovisi o samoj registry bazi ) potrebno očistiti, optimizirati i defragmentirati. Da li si to ikada radio nekim od bezbroj besplatnih ili komercijalnih alata?
U registryma se nakupi dosta smeća najviše od instalacije i deinstalacije programa, igara, drivera i drugih stvari. Nakon nekog vremena oni postaju " preveliki " i fragmentirani pa ih je za poboljšanje rada OS -a ( koji puno ovisi o samoj registry bazi ) potrebno očistiti, optimizirati i defragmentirati. Da li si to ikada radio nekim od bezbroj besplatnih ili komercijalnih alata?
jesam i to je bilo tune up utility(sad ne znam koja verzija)...
¸da tuneup utility..kao i ovaj iznad mene...al to je sve nešta..meni nesigurno...želim bit sto posto siguran ..da je sve počišćeno i spremno za rad...
a koji file da tražim?
Pa OGM file.
nema ogm...
U redu ali nisam dobio odgovor na to da li postoji ogm. file u File Types. Sorry .... sad tek vidim da je dat odgovor. Ajde probaj instalirati Media Player Classic. Link za download. Pa nakon instalacije ako prođe opet pogledaj da li ćeš imati ogm. fiel u File Types i pokušaj pokrenuti reprodukciju filma s Media Player Classic.
U redu ali nisam dobio odgovor na to da li postoji ogm. file u File Types.
ne postoji koliko ja vidim
Tune Up Utlities je odličan program za optimizaciju Windowsa ( koji i sam koristim ) s nešto slabijim registry cleanerom ali odličnim registry defragmenterom. Inače ne postoji nijedan program koji može počistiti sve ono što se tokom rada nakupi na računalu u registrima. Programi uklanjaju najveći dio onoga u registrima što može utjecati na sporiji i lošiji rad računala. A ako nemaš nikakvih problema slobodno povremeno pročisti i defragmentiraj registre s Tune Up -om. Ako ga više nemaš odgovori i ja ću ti preporučiti jedan odlični besplatni program za čišćenje i optimizaciju registra te jedan za defregmentaciju regista.
Sorry, kasno sam vidio tvoj odgovor. Pogledaj moj prethodni odgovor s linkom.
prije par dana sam instalirao wmp classic-home cinema pa opet ne pokreće
Žao mi je. Da, kako očito nema tog važnog fila ( ogm ) za reprodukciju filmova u Windowsima u File Types već samo u registrima, a u kojima za njegovo otvaranje i moguće ispravke ti "nešto" blokira ovlaštenja po mome mišljenju najbolja stvar bi bila reinstalacija Windowsa. Vjeruj mi da sam ti želio pomoći, tražio sam rješenja po Internetu, kontaktirao neke frendove no ovo bi bilo zadnje što ću reći u svezi s ovom temom. Možda neki bolji računalni stručnjak od nas svih koji smo se tebi javljali pročita ovu temu i riješi problem, iskreno se nadam. Sretno u iznalaženju rješenja u svezi ovog problema bilo reinstalacijom Windowsa ili na neki drugi način.
Žao mi je. Da, kako očito nema tog važnog fila ( ogm ) za reprodukciju filmova u Windowsima u File Types već samo u registrima, a u kojima za njegovo otvaranje i moguće ispravke ti "nešto" blokira ovlaštenja po mome mišljenju najbolja stvar bi bila reinstalacija Windowsa. Vjeruj mi da sam ti želio pomoći, tražio sam rješenja po Internetu, kontaktirao neke frendove no ovo bi bilo zadnje što ću reći u svezi s ovom temom. Možda neki bolji računalni stručnjak od nas svih koji smo se tebi javljali pročita ovu temu i riješi problem, iskreno se nadam. Sretno u iznalaženju rješenja u svezi ovog problema bilo reinstalacijom Windowsa ili na neki drugi način.
a ništa onda.Hvala ti na trudu i potrošenom vremenu!
e jesi riješio ?
ne isplati se formatirati winse radi tako jeftine greške....
ako nemaš taj OGM file čemo ga napravit....
jbg...sorry nisam baš bio aktivan a još manje vidio ovu temu....
e jesi riješio ?
Pa napiši riješenje. Prvenstveno zbog ovakovog, a po tebi jeftinog riješenja koje će možda u buduće mučiti i druge forumaše. Evo konačno i jednog računalnog stručnjaka. Ovo nije napisano s nimalo cinizma i sujete već isljučivo iz radoznalosti i znatiželje prema ovom problemu.
e jesi riješio ?
Pa napiši riješenje. Prvenstveno zbog ovakovog, a po tebi jeftinog riješenja koje će možda u buduće mučiti i druge forumaše. Evo konačno i jednog računalnog stručnjaka. Ovo nije napisano s nimalo cinizma i sujete već isljučivo iz radoznalosti i znatiželje prema ovom problemu.
oho,zadnja dva posta su mi vratili nadu.
može li mi netko detaljno objasnit kako se taj file radi jer ne želim još problema napravit.
hvala vam!!
koji player imaš, možda da probaš jednostavnijim putem, instalacijom BSplayera koji če ti sam sve codece instalirat....
probaj to pa ako ne uspije reci da ti napišem za omg file, jednostavnije ti je ovako...