Problem pri paljenju računala

poruka: 24
|
čitano: 9.079
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem pri paljenju racunala
pitanje

Imama problema sa paljenjem racunala, znaci prilikom paljenja komp mi pocne pistiti! nesto slicno ako da su rami osli... na tu foru! neznam sta bi moglo biti cijelog sam ga rastavio ocistio i sve.... pokuso sam druge rame, mijenjo slotove vadio svaku pojedinu komponentu i svaki puta ga ponovo palio ali nista...

Najveca fora je u tom sto on meni pisti i onda nakon vrlo velikog broja restartiranja odjednom se upali... i sve normalno i savrseno onda radi sve dok ga opet ne ugasim! prilikom sljedeceg paljenja opet sve isto! eto samo kada ga restartiram puno puta pa ono kad mu pukne, kad mu dodje sam se upali tak! neznam sta bi radio i nisam se nikas s tak cim susreo... molio bih neko rijesenje ili pomoc ako iko ista zna o tome... Hvala

nešo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Cini se da ti se pregrijava procesor, provjeri temperaturu istog. Mozes je ocitati u BIOS-u, pa javi. Imao sam i ja slican problem, ali kada se radilo o zahtjevnijim palikacijama, komp bi poceo pistat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 19:35 (Pudge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem pri paljenju racunala
autorov komentar

ma ne nije to znam sta je to! imo sam i takih problema ali kad se pregrijava proc mozes normalno upaliti komp i sve to sam sto i dalje pisti dok nedodje do odredjene temp i onda se sam ugasi! kak vec postavis u biosu! meni kop neradi po cijelu noc recimo hlada i upalim i to mi se desava... nije temp uglavnom! a dok tak pisti nemogu ni uci u bios ni nista crn ekran na monitoru ma nista.. neznam sta vise!!!

nešo
17 godina
neaktivan

Jesi izvadio sve PCI komponente i pokusao upalit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Sve moguce....

nešo
17 godina
neaktivan

Pokusaj resetirat CMOS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

... Jesam :/

nešo
17 godina
neaktivan

Jedino sto ti ja jos mogu rec je da pokusas sa drugom grafickom, jer si rekao da nema nista na monitoru. Dalje nemam ideju sto bi moglo bit.

edit: ajd napisi konfiguraciju mozda tu bude nesto...

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 19:46 (Pudge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

a nisi skonto sve, nakon odredjenog vremena on se meni upali! eo kao sad na primjer i sve radi mogui na net igre igrat sve! sam nesmijem ga gasit ili restartovat to pistanje mi sam kod paljenja!!! i stalno tak dok ga nest nepukne pa se upali! i sve normala onda...

nešo
17 godina
neaktivan

Ja bih ti preporucio da ga odneses na servis (pogotovo ako je jos pod garancijom),pa nek pogledaju. Jedino pricekaj da se jos netko javi, tko je imao slican problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Pa da pricekat cu jos malo, a sta drugo mi nista ni ne preostaje ak mi vam niko nepomogne!! ma nemam garanciju vise jbg, a vidjecemo mozd ddje vam nest korisno ak ne... servis.... opet, hvala...

nešo
16 godina
neaktivan

koliko ti star komp?

Zone
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako si ga otvarao, nema garancije...

iskljuci sve nepotrebene komponente, stavi drugu graf karticu ako imas, stavi drugu tipkovnicu i probaj onda.. iskljuci hddove i opticke diskove.. kreni od osnvnog i ako radi polako prikljucuj.. ako ne radi ni osnvno, vjerovatno maticna..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

taj je star 5 god. ali je u dobrom stanju i redovno odrzavan... sve sam ja to pokuso vec bas sve sam iskopco dio po dio i pokusavo al opet isto! ali sto je najjaca fora on kad mu dodje upali se!!! tak kad ga pukne i sve normalno radi! da je graf osla nebi igru mogo pokrenut, maticna da je nebi nist mogo da je nest oso nikad se ni nebi palio! po nekoj logici zato nekontam, da nije to neki kontakt oso tam kod paljenja ili nesto tako slicno, sta ja znam...

nešo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ti se očita bios???? si probal bateriju promjenit??? ( na matičnoj)

Zone
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 21:50 (zone11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem pri paljenju računala

imao sam slicnu stvar sa jednim kompom..

mislio sam da je do maticne pa sam stavio drugu maticnu i onda je radilo bez probl. kasnije sam tu izvadenu maticnu stavio u jedno drugo racunalo i sve je opet radilo.. tak da nisam skuzio do cega je..

al isti simptomi.. nekad hoce, nekad ne..

radilo se o nekom p3.. stara kanta..

probaj nabavit takvu maticnu pa probaj.. nebi ti to trebalo biti skupo, ako kupujes polovno, neko ce ti takvu mat prodat sam da se rijesi..

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 21:50 (Spiatrax).
17 godina
neaktivan
RE: Problem pri paljenju računala
autorov komentar

vadio sam bateriju ali ju nisam mjenjo. zar je moguce da je zbog toga? al nije mi jasno kak se onda upali nekad! pa daj ono kak mu se cefne, bar da znam u cemu je problem, ako je maticna osla pa onda se nebi trebo uopce paliti...! ili tak nest! nije mi sad problem mjenjati nesto ali volio bih znati u cemu je konkretan problem jer nije mi logicno da se nekad oce upaliti nekad ne!!!

nešo
16 godina
protjeran
mitrovic kaže...

Imama problema sa paljenjem racunala, znaci prilikom paljenja komp mi pocne pistiti! nesto slicno ako da su rami osli... na tu foru! neznam sta bi moglo biti cijelog sam ga rastavio ocistio i sve.... pokuso sam druge rame, mijenjo slotove vadio svaku pojedinu komponentu i svaki puta ga ponovo palio ali nista...

Najveca fora je u tom sto on meni pisti i onda nakon vrlo velikog broja restartiranja odjednom se upali... i sve normalno i savrseno onda radi sve dok ga opet ne ugasim! prilikom sljedeceg paljenja opet sve isto! eto samo kada ga restartiram puno puta pa ono kad mu pukne, kad mu dodje sam se upali tak! neznam sta bi radio i nisam se nikas s tak cim susreo... molio bih neko rijesenje ili pomoc ako iko ista zna o tome... Hvala

Ja imam slican problem ali od samog pocetka znaci cim sam kupio racunar
Pri prvom paljenju mi zaglavi na dizanju windowsa onda ga moram ugasiti na prekidac koji se nalazi na napojnoj i ponovo ga upaliti malo cudno ali sta sam god pokusao ne fercera cak mislim da je to neka greska na maticnoj ploci s tim da mi to kasnije ne pravi nikakav problem recimo u igranju
pa sam sada skontao foru da kada ugasim pc odmah ugasim i napojnu tako da pri ponovnom paljenju nemam problema
ako slucajno ko zna sta je problem nek mi javi ma da ja mislim da ni u Asusu nemaju pojma o cemu je rijecIzlanuo se
www.birtija.co.ba
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 0:14 (luxman).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

meni ni to nepomaze i na prekidac i iz struje sve sam mijenjo sam i kabel za napajanje neznam sta bi vise mogao napraviti! a ti ak si ga tak kupio pa imas garanciju nosi ga onda da ti poprave to sta se brines... lol....

nešo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ipak ti otidji na servis da ti oni izmjene komponente koje ti nisi dirao (poput MBO i CPU), jer ces tesko naci rjesenje za tako smijesan problem. Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Oslo napajanje, nije slalo uvjek iste valne signale ili tako nesto, pa kad se potrefio pravi onda se upali a kad ne nista! eto drugo napajanje uzi i mir! to je to!

nešo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pudge kaže...

Cini se da ti se pregrijava procesor, provjeri temperaturu istog. Mozes je ocitati u BIOS-u, pa javi. Imao sam i ja slican problem, ali kada se radilo o zahtjevnijim palikacijama, komp bi poceo pistat.

Ma kaki drug nema to veze nemoze biti pregrijavanje momak ga tek upalio! To otpada odma!

16 godina
protjeran

Tako je i meni bilo, isti problem, samo bi se nakon jednog resetiranja upalilo. I vratilo se samo od sebe sad normalo radi!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probaj resetirat bios i maticnu... tako sam ja uspio rijesiti problem...Osmijeh

nema potpisa

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: