Problem sa instalacijom xp-a sa externog HDD-a

poruka: 9
|
čitano: 1.917
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako imam problem,inace laptop mi je u banani ne radi mi CDROM tako da instalaciju windowsa radim preko USB sticka i to sam sve iskemijao nekako i pomislim da je sve ok,kod instalacije kada trebam odabrati particiju na koju cu snimiti windows,ne prikazuje mi niti jednu particiju i nema unpartiton spacea nista...kao da mi uopce ne ucitava moj HDD pa sam dosao na ideju ako bi bilo moguce nekako instalirati windows na externi HDD ali mi ne to uspjeva jer mi javlja gresku da je corrupted :/ tako da bih volio ako mi netko moze pomoci u tom problemu,a a ko se to ne moze onda me zanima da li i kako bih mogao automatski snimiti windows na externi HDD i da mi laptop odmah boota taj windows... nadam se da ce mi netko pomoci jer vec ludim :DDD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem sa instalacijom xp-a sa externog HDD-a

Ne prikazuje ti zato jel XP nema SATA drivere. Idi u BIOS i u postavkama pronađi postavke za storage te promjeni AHCI u native IDE (ili kako već piše ,nisi naveo model laptopa pa ne znamo ni koja bi mogla biti matična i njen BIOS).

A XP (a niti bilo koje druge Windowse) se ne može instalirati na externi hdd bez modificiranja instalacije.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 16:41 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

laptop je compaq presario 5000, a to sto se tice toga u BIOS-u jedino ako bih mogao dobiti neko objasnjenje bolje jer jbg ne znam kako bi ih promjenio,jer nisam bas previse strucan u tome smislu :/ jedino da mi objasnis nekako.do sad sam imao snimljen windows 7 na njega ako sta pomaze...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Compaq Presario 5000 je desktop PC ,ne laptop!

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 15:00 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
neam stvarno pojma gdje bi to promjenio u BIOS-u niti mogu naci igdje tu opciju :/
17 godina
neaktivan

Ne znam ni ja ,dok ne znam koji je laptop i koji BIOS!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 15:04 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
ma kako ? hhh jbg laptop je :/ sad cu ti reci tocno koji je compaq presarip V5150EA mozda nisam bio dovoljno konkretan sry :D
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da nisi ,a kod laptopa je to itekako bitno!!

Postavke BIOS-a ,ako je noviji Compaq ima HP-ov BIOS. Ako nije ,uslikaj da se vidi koji je! KLIK

Nije mi samo jasno zbog čega mjenjaš Sedmicu s XP-om ,ali dobro ,to je tvoj problem!

Edit: Idi na Storage i u Storage options prebaci iz AHCI na SATA emulation pa probaj ponoviti instalaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 15:39 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice