Trebam savjet: stolno računalo mi je spojeno na internet žicom, a laptop wifi vezom. Na ta dva kompjutora bih trebao sinkronizirati jedan direktorij, i e-mailove iz Mozzila Thunderbirda na način da se automatski sinkroniziraju podaci kad se neki kompjutor upali/radi. Kako to mogu izvesti? Hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trebam savjet: stolno računalo mi je spojeno na internet žicom, a laptop wifi vezom. Na ta dva kompjutora bih trebao sinkronizirati jedan direktorij, i e-mailove iz Mozzila Thunderbirda na način da se automatski sinkroniziraju podaci kad se neki kompjutor upali/radi. Kako to mogu izvesti? Hvala unaprijed
Dropbox.
Dropbox za folder? A e-mail? Još koja alternativa? To mi je za mamu, i najvažnije je da sve bude automatizirano
ne koristim thunderbird, ali sam malo guglao po tvom pitanju. očigledno postoji nekoliko načina sinkronizacije a svi se svode otprilike na isto: promijeniti iz pop-a u imap i kopirati thunderbirdov direktorij.
evo linkovi: LINK 1 LINK 2 LINK 3
nadam se da će nešto od navedenoga pomoći.
vidim da postoji i mogućnost isnkronizacije putem gmaila, ima poveći broj videa na yt o tome.
IMAP rješenje mi zvuči ok. Ali, ako se mailovi nikad ne brišu na serveru, neće li naposlijetku doći do manjka prostora? Znam da su njeni mailovi t-com.hr i jedan od firme, sad, nemam pojma na kojem se serveru čuva taj, ali ovaj t-com joj je glavni.
Na koju sinkronizaciju putem gmaila misliš?
pojavi se dosta rezultata na glede sinkronizacije putem gmaila na youtube o toj temi, evo jedan od primjera
ne znam da li radi, nisam pokušavao
ja sam recimo podesio da se majlovi brišu sa servera nakon 14 dana jer je to sasvim dovoljno da ih pročitam i odgovorim. t-com čuva na svom serveru, čini mi se da je tamo prostor limitiran na 25 mb, osim ako se nešto nije promijenilo, u što sumnjam. majlovi od firme se vjerojatno čuvaju na serveru gdje je hostan sajt, občno je takav prostor oko 250 mb, ako ne prima neke ekstra velike mailove pretpostavaljm da se može podesiti brisanje svakih 14 dana.
na slici je primjer podešenja u mom outlooku za iskonov email, koji je sičan t-comu. ne znam napamet kako to izgleda u thunderbirdu jer ga nemam instaliranog.
Mislim da joj onda IMAP neće odgovarati, jer većina korespondencije ide preko t-com.hr adrese, koja je privatna, i, kako kažeš, 25mb kapaciteta, što je premalo, jer, budući se radi o poslu, cilj je da se ne briše nijedan mail uopće. Prije sam se nadao da je program dovoljno pametan, da kad se kompjuteri putem wifi-a upare u lokalnu mrežu, prepozna i jednostavno povuče podatke na sva računala u mreži na kojima je isto postavljeno.
A, ovaj sink s gmailom ću malo pronjuškati, u videu nema uputa već samo konačni rezultat.
Hvala ti, ako imaš još što za dodati, samo kaži
Hvala ti, ako imaš još što za dodati, samo kaži
najjednostavnije bi bilo da mama otvori gmail ili hotmail acc i uveze taj t-comov email, ili bilo koji drugi, riješi si sve muke po tom pitanju.
iz gmaila lako može upravljati s t-comovim emailom (slati, primati) a može mu pristupiti s bilo kojeg računala u svijetu.
jer taj t-com je stvarno samo za krajnju nuždu zbog svog malenog kapacitetai.
nebrojeno puta sam bio u situaciji da moram najprije nazvati čovjeka telefonom da mu kažem da počisti inbox jer mu je pun da mu mogu poslati email, a samim time se gubi vrijeme, a i svrha..
Da uveze? Ali, zar joj se ne bi promijenio e-mail? Adresa, mislim?
mislio sam da znaš za ovo. na gmaili npr imaš jednu glavnu adresu i acc, npr ime.prezime@gmail.com. u taj acc možeš uvesti i druge emal adrese, gmail, hotmail, emailove na drugim domenama itd na način da ti pošta dolazi u glavni acc ime.prezime@gmail.com.
npr ako ti netko pošalje email na ime.xy@zg.t-com.hr a taj acc je uvezen u gmail, u acc ime.prezime@gmail.com će se pokazati taj pristigli email u dolaznoj pošti.
iz gmail acounta također možeš birati kako želiš odgovarati na mailove - npr pošta je pristigla na t-comov mail, ti u odgovoru možeš odabrati da na email odgovoriš kao ime.xy@zg.t-com.hr, ime.prezime@gmail.com ili neki treći npr marko@domena.hr (ako je uvezen u taj gmail acc), dakle nema promjena "imena" emaila, ono ostaje i dalje isto, u ovom slučaju gmail zapravo služi kao email klijent drugim email adresama. siguran sam da većina korisnika gmaila koristi ovu mogućnost. npr imaš dest gmail adresa i pet hotmailovih, nećeš svaki puta se logirati na deset acounta i provjeravati pošt nego si složiš da ti svi dolaze u jedan, koji ti je primarni i to je to.
kada na tom gmailu pročitaš i pobrišeš poštu ta pošta će biti pobrisan i pričitana odakle god se ponvno spojio na net i provjerio emailove.
google je pun savjeta i način o uvozu pošte u gmail, nemožeš promašiti http://bit.ly/qqWSiu
Hvala još jednom