PDF bookmarks

poruka: 3
|
čitano: 1.721
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
PDF bookmarks
pitanje

Ispričavam se za novu temu ako je već bila, ali pretraživanje foruma mi nije dalo takve rezultate.

Dakle, prije nego što Adobe Acrobat Reader 8 proglasim najodvratnijim softverom na računalu, ipak pitam jel postoji jednostavan način u tom programu dodavati bookmark (neku oznaku, poput onoga što stavljamo u papirne knjige kad stanemo s čitanjem) na stranicama koje želim, odnosno tamo gdje sam stao s čitanjem? Govorim o standardnom čitanju na PCu. Stavio sam neku skriptu koja je to radila, pa onda se program ruši, pa opet radi, i opet...

Ako je Acrobat Reader nesposoban za to, koji dobar PDF reader ima tu najpoželjniju opciju pri ruci - dodati najobičniji bookmark tamo gdje sam stao s čitanjem?!

Hvala

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: PDF bookmarks
prihvaćeno rješenje

Možeš to raditi s Foxit Reader 2.3 for Windows.

http://www.foxitsoftware.com/pdf/rd_intro.php

Možeš dodavati bookmarke, stavljati komentare i još svašta. Osnovna verzija koja može sve to je besplatna. Postoji još dodatni Foxit Reader Pro Pack koji se plaća, ali ti on nije potreban.

Na ovoj stranici samo klikni na download, tako da skineš besplatnu verziju, jer ovo gdje piše Get it for free se odnosi na neku akciju za ovaj dodatak koji se plaća.

Program je velik 2,5MB.

Bookmarke dodaješ prvi put tako da klikneš na View i omogućiš Bookmarke, potom obilježiš tekst (trebaš odabrati u Tools - Selection Tool) i potom u novom prozorčiću s lijeve strane klikeš na desnu ikonicu ispod natpisa Bookmark, lijeva služi za brisanje bookmarka. I naravno ne zaboravi snimiti datoteku nakon dodavanja bookmarka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2008 9:32 (klimama).
17 godina
neaktivan
RE: PDF bookmarks
autorov komentar

Radi! Osmijeh Hvala

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice