Nekidan sam odlučio instalirati Amnesia: The Dark Descent, jer su me oduševili gameplay vide-i. No, oduševljenje je stalo kad sam pokrenuo igricu.
Prvo što sam primjetio jest to da su svjetla pobrkana npr. trepere previše, svjetlo je na suprotnoj strani na kojoj bi trebalo biti, nekada i bude usred ničega.
I nakon par minuta, s prvim susretom s duhom, crasha mi se igrica.
I dobro, pretpostavio sam da je problem što mi je grafička preslaba. No onda sam se sjetio da imam i Linux Mint na drugoj particiji, a Amnesia je kompatibilna s njim, pa zašto da onda ne probam?
I radilo je bez problema dok nisam sreo duha, onda mi je slika postala crna, ali igra je i dalje radila. Dobro, to i je možda do Amnesie.
No, onda sam odlučio instalirati The Cronichles Of Riddick: Escape From Butcher Bay, i u meniju gdje bi trebala biti ona kocka (sa sjenama i svim tim fensi efektima), kad ono šipak! Jedino što sam vidio je crna slika umjesto kutije, a pozadina je vidljiva. Opet ista procedura kao i s Amnesiom, probam riddika preko Wine-a, kad ono radi besprijekorno (za OSS drivere).
Probao sam updatead drivere za grafičku, ali ne pomaže i ne znam šta bi sad radio što se tiče toga.