Ne starta se komp

poruka: 52
|
čitano: 10.629
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ne starta se komp

ja van lipo kažen da su to virusi....meni je bilo skroz isto tako

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Ne starta se komp
dr. zlo kaže...

Jedino ako mu je neki virus u windowsu oštetio BIOS. Nevjerujem da je to jer su jako rijetki taki virusi.

Something: http://192.168.1.1 xD Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
17 godina
neaktivan
xZero kaže...

Jedino ako mu je neki virus u windowsu oštetio BIOS. Nevjerujem da je to jer su jako rijetki taki virusi.

što se tiče biosa, postoji onaj virus chernobyl. on ponekad (NE UVIJEK!) "prošeta" do flash biosa i ondje napravi štetu, te se kompjuter više nemože upaliti.77

The Godfather jeli možeš pokrenuti kompjuter? malo sam proguglao tvoj problem (ovu poruku koju dobivaš) te sam naišao na slične događaje, ali i njihova rješenja.

Djevojke postaju žene kada duboko u sebi osjete dovoljno čvrst razlog za to.
16 godina
neaktivan
xZero kaže...
dr. zlo kaže...

pa to je....bože kad je bilo isto ovako valjda znan

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
17 godina
neaktivan
Ne starta se komp

Postoje crossplatform virusi, to bi ti xZero trebal znat...al u ovom slučaju šanse su male za virus...pogotovo za neki crossplatform

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2009 13:09 (1domagoj1).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xZero kaže...
dr. zlo kaže...

Recimo da su virusi ostetili BIOS, ako ponovno reinstaliram windowse oce li se to rijesiti ili moram flash-ati bios? I kako ga flash-ati ako ne se ni jedan OS ne moze podignuti? Dali se moze to sa CD-a?

17 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

to su ti virusi....točno tako je i meni bilo....formatiraj particiju na kojoj su virusi i ponovo instaliraj winodwse ili neki drugi os....i koji antivirus imaš?

EDIT: meni je bilo priko 5000 virusa ali ih jednostavno nije moglo sve izbrisat jer su se prebrzo razmnožavali!!

probaj u safemodu skenirat s nekin boljin antiviruson(malwarebytes,nod32,Microsoft Security Essentials)

Malwarebytes nije antivirus vec firma kja proizvodi proizvod pod nazivom antimalware koji opet nije antivirus.

17 godina
neaktivan
The Godfather kaže...
xZero kaže...
dr. zlo kaže...

Recimo da su virusi ostetili BIOS, ako ponovno reinstaliram windowse oce li se to rijesiti ili moram flash-ati bios? I kako ga flash-ati ako ne se ni jedan OS ne moze podignuti? Dali se moze to sa CD-a?

Bios se moze iz windowsa flashati al to se ne preporucuje ni pod razno. Uvjek se flasha sa floppy diskete ili USB-a. Sanse da ti je do biosa su zanemarive. SKini hirens boot cd pa sa njime istestiraj memoriju i hdd. Najbolja ti je opcija dignuti live xp sa hirens boot cda i prekopirati podatke na nekki drugi dik ili drugu particiju i uraditi einstalaciju. 99,99% sam siguran da ce ti to rijesiti problem. Prilikom rei nstalacije uradi formatiranje te particije ali pazi koju formatiras da ti ne ode  ova druga sa podacima. Ako nisi 100% sigurna sta radis daj to nekome ko se razumije u to.

17 godina
protjeran
Ne starta se komp

nisam citao prijasne postove.. no meni je tako isto bilo.. komp prepun virusa..nikak ih se rijesiti... format c,d,e... i novi winsi

In love with motorbikes and computers.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...
The Godfather kaže...

Bios se moze iz windowsa flashati al to se ne preporucuje ni pod razno. Uvjek se flasha sa floppy diskete ili USB-a. Sanse da ti je do biosa su zanemarive. SKini hirens boot cd pa sa njime istestiraj memoriju i hdd. Najbolja ti je opcija dignuti live xp sa hirens boot cda i prekopirati podatke na nekki drugi dik ili drugu particiju i uraditi einstalaciju. 99,99% sam siguran da ce ti to rijesiti problem. Prilikom rei nstalacije uradi formatiranje te particije ali pazi koju formatiras da ti ne ode  ova druga sa podacima. Ako nisi 100% sigurna sta radis daj to nekome ko se razumije u to.

prvo treba vidjeti kako su virusi oštetili bios...  malo sam proguglao i takav virus, nakon što uništi sve živo i neživo, prelazi na FLASH biosa. tu radi greške, tj. sve bitove stavlja u 0. i onda dolazi do trajnog brisanja/nestanka podatka.

sumnjam da ćeš moći iz os-a to napraviti. cd? neznam, vrlo moguće.

killer4987 kaže...

nisam citao prijasne postove.. no meni je tako isto bilo.. komp prepun virusa..nikak ih se rijesiti... format c,d,e... i novi winsi

..onda se ni ne javljaj.

16 godina
neaktivan
Ne starta se komp

Ok hvala svima na savjetima, sad mi ne preostaje nego probat sa reinstalaciom win-sa(nazalost moram cekat jos nekih tj dana jer nemam kod sebe instalacijski cd), hirens isto imam negdje pa cu probat i s njim. Kad obavim to eventualno javim u cem je bio problem pa javim ako tko bude imao slicnih gnjavaza

1 0 hvala 0
17 godina
dr. zlo kaže...
xZero kaže...
dr. zlo kaže...

A jesi se gluposti napričao na ovoj temi.

17 godina
logic kaže...
The Godfather kaže...
xZero kaže...
dr. zlo kaže...

Zašto se ne preporuča, pa kad god se može ja flasham iz windowsa i nisam još doživio problem zbog toga.

17 godina
The Godfather kaže...

Ok hvala svima na savjetima, sad mi ne preostaje nego probat sa reinstalaciom win-sa(nazalost moram cekat jos nekih tj dana jer nemam kod sebe instalacijski cd), hirens isto imam negdje pa cu probat i s njim. Kad obavim to eventualno javim u cem je bio problem pa javim ako tko bude imao slicnih gnjavaza

Obzirom da imaš "praznog hoda" do dolaska cd-a, ako se minimalno kužiš povadi sve komponente (cpu, ram, vga) i nanovo ih stavi na ploču, napravi "clear cmos" i tad ponovo probaj s linux live cd-om. Ako i tad neće dignuti sustav imaš ili kvar ili jako malo vjerojatno (čitaj nevjerojatno) bios virus.

17 godina
neaktivan
bmw_power kaže...

Zašto se ne preporuča, pa kad god se može ja flasham iz windowsa i nisam još doživio problem zbog toga.

nije da se ne preporuča, nego ako uopće ne može podignut windows, KAKO ĆE ONDA FLASHAT BIOS IS WINSa ??

ugl. tri posta zaredom, koristi opciju UREDI!

edit:

p.s.

bmw_power kaže...

zato sreća da si ti popio svu pamet ovog svijeta..

ubuduće, barem pročitaj PRVI post jer se ne može sve zaključiti iz naslova teme.

svi oni tvoji savjeti padaju u vodu zbog ovoga:

The Godfather kaže...

Jos samo da navedem da se radi o laptopu Toshiba Satellite L30-134 (512mb RAM-a), sa Windowsom xp sp3.

eDIT2: pretekoše meee

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 13:19 (puma1400).
16 godina
neaktivan
bmw_power kaže...
The Godfather kaže...

Obzirom da imaš "praznog hoda" do dolaska cd-a, ako se minimalno kužiš povadi sve komponente (cpu, ram, vga) i nanovo ih stavi na ploču, napravi "clear cmos" i tad ponovo probaj s linux live cd-om. Ako i tad neće dignuti sustav imaš ili kvar ili jako malo vjerojatno (čitaj nevjerojatno) bios virus.

cek al se u njega ne radi o laptopu tako da zaboravi clear cmos

17 godina
neaktivan
Ne starta se komp

prvo recite kako moze ista promjeniti neke podatke u BIOS-u ako je on smjesten u trajnoj ROM memoriji iz koje se podaci ne mogu ni pisati vise niti brisati...problem je drugacije prirode a ne kako je virus "ostetio" BIOS

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...

prvo recite kako moze ista promjeniti neke podatke u BIOS-u ako je on smjesten u trajnoj ROM memoriji iz koje se podaci ne mogu ni pisati vise niti brisati...problem je drugacije prirode a ne kako je virus "ostetio" BIOS

wikipedia

pogledaj pod: Specifikacije virusa-second payload

16 godina
neaktivan
puma1400 kaže...
GeForce kaže...

wikipedia

pogledaj pod: Specifikacije virusa-second payload

da ali CIH ne ide ni na jedan noviji windows(od NT)

17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

da ali CIH ne ide ni na jedan noviji windows(od NT)

samo san želio pokazat da postoje virusi koji se diraju i u bios.

treće, ja nisam niti rekao da je njegov kompjuter napao takav virus jer je GeForce rekao da takvo što ne postoji,

drugo, gotovo sam siguran da postoje i naprednije verzije ovog virusa (možda ne pod tim imenom) koje su napravljene za novije winse.

17 godina
neaktivan
bmw_power kaže...
dr. zlo kaže...
xZero kaže...
dr. zlo kaže...

Oni su ti tandem snova ;)

17 godina
neaktivan
Ne starta se komp

nisam nikad cuo za takvo sto, al dobro da znam sada...u tom slucaju autoru teme preporucujem da proba flashat BIOS jer dizanjem novog sustava nece apsolutno nista dobit

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice