Ne starta se komp

poruka: 52
|
čitano: 10.630
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ne starta se komp

Ovako, dok sam surfao internetom odjednom se komp zablokirao, ctrl-alt-del se nije hieo pokrenuti niti nista. Restartao sam komp, i sad kad se pali javi mi se poruka "The instruction at 0x7c91b1fa referenced memory at 0x00000010. The memory could not be written" za neke .exe fileove (usernit.exe, RichVideo.exe, alg.exe, avwsc.exe). Mogu kliknut ok ili cancel. ako kliknem ok samo mi se vrte navedene 4 poruke, a ako kliknem cancel nestanu i ostane mi samo pozadina koju sam imao na desktopu.

Dali je rjec o kakvom virusu ili RAM memorija??

Sumnjam i na RAM jer sam probao pokrenuti ubuntu sa Live CD-a ali kad ga tako pokusam pokrenuti nista se ne dogadja, ostane na crnom ekranu.....

Evo sad sam probao i instalirati ubuntu na neku drugu particiju, pocne sa onim pitanjima o rasporedu tipkovnice itd i odjednom stane samo, smrzne se i nista se ne dogadja...

Jos samo da navedem da se radi o laptopu Toshiba Satellite L30-134 (512mb RAM-a), sa Windowsom xp sp3.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 12:39 (The Godfather).

0 0 hvala 0
17 godina
Ne starta se komp

ako nije RAM,pokusaj skenirati sa ovim programom   http://www.malwarebytes.org/

mozda je nekakav crv

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne starta se komp

Ma imam ja Malwarebytes instaliran, i Aviru koja monitorira. Ali kako da skeniram kad se windows uopce ne podigne(ne skroz ocito). Nakon onih poruka o gresci, samo mi je pozadinska slika na ekranu i strelica misa ma ekranu, nista vise. Jedino sto mogu napraviti je ugasiti komp pritiskom na tipku za on-off (tad se windows gasi kao normalno, ono ima "logging off " i "Windows is shutting down" poruka)

0 0 hvala 0
17 godina
Ne starta se komp

pokusaj u sefe modu(pritiskaj F8 prije negose os pocme os dizati)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne starta se komp

to su ti virusi....točno tako je i meni bilo....formatiraj particiju na kojoj su virusi i ponovo instaliraj winodwse ili neki drugi os....i koji antivirus imaš?

EDIT: meni je bilo priko 5000 virusa ali ih jednostavno nije moglo sve izbrisat jer su se prebrzo razmnožavali!!

probaj u safemodu skenirat s nekin boljin antiviruson(malwarebytes,nod32,Microsoft Security Essentials)

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 13:50 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne starta se komp

A mozda je stvarno greska u memoriji...probaj s memory checkom. (u safe modu)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne starta se komp

Evo pokusao sam ovo sa Safe mode-om. Ista stvar->dodje mi onoga da odaberem koji ce se user logirati (administrator ili moj user name), isto mi je bilo koji da odaberem: dodje mi opet ona ista greska gore opisana, te nakon toga crni ekran. Btw koristim aviru kao antivirus.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 19:01 (The Godfather).

0 0 hvala 0
16 godina
Ne starta se komp

pokušaj izvaditi memoriju pa je ponovno ubosti

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Ne starta se komp

nema tu pomoci,moras sve ponovo instalirati

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne starta se komp

Pokusao sam izvaditi memoriju i staviti je vise puta, nista od toga.

A sto se tice reinstalacije OS-a, ne kuzim zasto kad pokusam instalirati Ubuntu 9.10 mi se smrzne komp pri instalaciji (odmah na pocetku kad biram one postavke o vremenskoj zoni itd.). Jednostavno se smrzne i nista ne radi vise....

Kad pokusam pokrenuti Ubuntu sa Live CD-a, opet isto, samo mi se crni ekran pojavi i nista se ne dogadja, nit se vrti cd niti radi sto....

Za sada ne mogu ponovno probat windowse reinstalirati jer nemam cd pri ruci....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ne starta se komp
The Godfather kaže...

A sto se tice reinstalacije OS-a, ne kuzim zasto kad pokusam instalirati Ubuntu 9.10 mi se smrzne komp pri instalaciji (odmah na pocetku kad biram one postavke o vremenskoj zoni itd.). Jednostavno se smrzne i nista ne radi vise....

Kad pokusam pokrenuti Ubuntu sa Live CD-a, opet isto, samo mi se crni ekran pojavi i nista se ne dogadja, nit se vrti cd niti radi sto....

pa smrzne se od virusa....kažen ti: formatiraj particiju na kojoj su ti virusi(ako neznaš onda sve) i onda instaliraj ubuntu

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
16 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...
The Godfather kaže...

pa smrzne se od virusa....kažen ti: formatiraj particiju na kojoj su ti virusi(ako neznaš onda sve) i onda instaliraj ubuntu

[SARKAZAM]Aha, opće je poznato da virusi sa Windowsa rade pod Linuxom.[/SARKAZAM]

Groucho Marx: I refuse to join any club that would have me as a member.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 14:57 (i542).
17 godina
neaktivan
Ne starta se komp

Prije formatiranja probaj ovo:

Otvori Run i upiši "services.msc". Dupli klik na "Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework". Pod tabom "General" trebaš promijeniti Startup Type na "Disabled". Reboot i trebalo bi biti dobro.

Koga svrbi, taj se češe... ~~~ Pička, šolja, kurac
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
i542 kaže...
dr. zlo kaže...
The Godfather kaže...

[SARKAZAM]Aha, opće je poznato da virusi sa Windowsa rade pod Linuxom.[/SARKAZAM]

šta ako su virusi bili i na particiji na kojoj nema windowsa

16 godina
i_rambo_plache kaže...

Otvori Run i upiši "services.msc". Dupli klik na "Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework". Pod tabom "General" trebaš promijeniti Startup Type na "Disabled". Reboot i trebalo bi biti dobro.

Kako da otvori run kad mu se ne podignu winouzi? ;P

17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
i_rambo_plache kaže...

Kako da otvori run kad mu se ne podignu winouzi? ;P

Gdje je napisao da mu se ne dižu Winsi??

17 godina
The Godfather kaže...

Ma imam ja Malwarebytes instaliran, i Aviru koja monitorira. Ali kako da skeniram kad se windows uopce ne podigne(ne skroz ocito). Nakon onih poruka o gresci, samo mi je pozadinska slika na ekranu i strelica misa ma ekranu, nista vise. Jedino sto mogu napraviti je ugasiti komp pritiskom na tipku za on-off (tad se windows gasi kao normalno, ono ima "logging off " i "Windows is shutting down" poruka)

evo

16 godina
neaktivan
Ne starta se komp

Evo ovako, da odgovorim za ovo o windowsima->ocito se startaju ali se ne pokrene program userinit.exe, za koji sam citao na netu da sluzi za pokretanje ikona, taskbara itd. tako da meni kad se upali komp nema pomoci, nista ne mogu pokrenuti, ni task manager ni nista...na zaslonu ima samo pozadinska slika!

Koliko sam shvatio tu bas nema pomoci, ali zasto, dovraga, mi se ne pokrece ubuntu sa live cd-a? Danas sam napokon i uspio instalirati ubuntu, sa prethodnim formatiranjem particije. Kad sam restartao komp, opet nista!! Samo crni ekran! Promjenio sam RAM, pokusao pokrenut sa live CD-a bez hard diska, pokusavao sam iskljuciti i dvd drive ali se uvijek dogodi isto, ne starta se....upali se, i ostane na crnom ekranu.

0 0 hvala 0
17 godina
Ne starta se komp

pokusaj resetirati bios

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hm, kako da resetiram na laptopu? Mogu samo otvoriti djelove di mi je graficka, hdd i RAM.....

17 godina
neaktivan
Ne starta se komp

Aj, pokreni memtest pa vidi šta on kaže (ak je memorija, znaš na čemu si), i bilo bi dobro da s live cdom linuxovim skeniraš disk(ove). Probaj ubaciti CD od Windowsa, pa bootat, pa repair napraviti. Ak ništa ne radi, fino sa live cdom spasi podatke, pa format, al pošto si spomenul da se Ubuntu neda instalirat, meni to jako smrdi na memoriju ili disk možda.

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne starta se komp

Napravio sam chek memorije i diska, sve ok. Nazalost nemam cd od windowsa, odnosno ovaj recovery cd od laptopa kod sebe pa ne mogu windowse probat reinstalirati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne starta se komp

Otvori Run preko tipkovnice (Windows gumb + R) i zatim slijedi upute iz mog prvog posta u ovom topicu:

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 20:35 (i_rambo_plache).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dr. zlo kaže...
The Godfather kaže...

Daj molim te, Jesi ti pri sebi?!??! Pa otkud će WINDOWS virus raditi na Linuxu???

Something: http://192.168.1.1 xD Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
16 godina
Ne starta se komp

Ovdje mi se jako čini da je problem hardwerske prirode. Provjeri kondezatore na matičnoj dali je koji napuhan ili procurio. Ja sam na jednom kompu imao problem da se nijedan OS nije mogao dizati. - Kvar: Kondezatori eksplodirali. Zamjenio ih novima i komp radi k'o sat!

Kada kondezatori ne rade ispravno dolazi do nedostatka napona na nekim komponentama te dolazi do rušenja. Na to RAM može biti osjetljiv.

Something: http://192.168.1.1 xD Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 21:36 (xZero).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
xZero kaže...
dr. zlo kaže...
The Godfather kaže...

Daj molim te, Jesi ti pri sebi?!??! Pa otkud će WINDOWS virus raditi na Linuxu???

a virusi u bootu?

16 godina
neaktivan
Ne starta se komp

Mislim i ja sada da je problem hardverske prirode. Kao sto sam napisao prije, uspio sam instalirati ubuntu, i prilikom instalacije sam stavio opciju "erase and use the entire disk", dakle on je formatiran pa virusa vise nebi trebalo biti. Dali je moguce da je HDD?

0 0 hvala 0
16 godina
The Godfather kaže...

Mislim i ja sada da je problem hardverske prirode. Kao sto sam napisao prije, uspio sam instalirati ubuntu, i prilikom instalacije sam stavio opciju "erase and use the entire disk", dakle on je formatiran pa virusa vise nebi trebalo biti. Dali je moguce da je HDD?

Možda. Jesi li provjerio kondenzatore?

16 godina
dr. zlo kaže...
xZero kaže...
dr. zlo kaže...
The Godfather kaže...

a virusi u bootu?

I rade u WIN i u LINUX??? Sumnjam...

16 godina
neaktivan
xZero kaže...
The Godfather kaže...

Možda. Jesi li provjerio kondenzatore?

Nisam, jer nemogu otvoriti laptop bez da da ga cijeloga raskomadam. To cu uciniti ka poslijednje..... Vidjet cu jos sto ce se dogoditi kad pokusam sve reinstalirati sa recovery CD-a

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice