Kako podijeliti fizički hard disk na 2 logička?

poruka: 18
|
čitano: 11.256
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo ljudi, problem je sljedeći: Kada sam kupio komp nisam odmah podijelio hard disk na 2 particije nego sam spremao sve podatke na 1 particiju  a sada bi htio da imam 2 zasebne particije, dakle, da mi piše, kada uđem u My Computer , D: i E:. Da li netko zna način, bez da moram formatirati cijeli disk pa onda raditi particije?

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako podijeliti fizički hard disk na 2 logička

Triba ti neki software za particioniranje diska tipa Partition Magic i samo izabereš komandu "split partition" !

AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD2600XT, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse, Philips 190CW Widescreen 1440 X 900 !
17 godina
protjeran

ja koristin Acronis Disk Director Suite koji san mos mislit kupijo, program je dobar i preporucan ga

a mos i izvadit disk, i malo boljon sikiron ili pilon ga rascipat kako ti pase

ostrim zube
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2008 1:10 (pacov).
17 godina
protjeran

@petrol

druze, preporuka ti je napravit backup svojih podataka prije nego sto krenes u "Partition resize" a onda "create new partition on free disk space"

Smrt fasizmu...

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koristim Partition manager i ajko je jednostavan i dobar. Dobro čitaj upute i sve će biti u redu. Prvi puta sam ostao bez 30GB podataka, ali to je bila moja greška (brzopletost)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
petrol kaže...

Evo ljudi, problem je sljedeći: Kada sam kupio komp nisam odmah podijelio hard disk na 2 particije nego sam spremao sve podatke na 1 particiju  a sada bi htio da imam 2 zasebne particije, dakle, da mi piše, kada uđem u My Computer , D: i E:. Da li netko zna način, bez da moram formatirati cijeli disk pa onda raditi particije?

Hvala

" ovo van govorin kao programer"

Pa kakav to programer sa komunistickim znakom koji ne zna ni particije napravit?! Daleko si ti od progrmera, "druže"!
17 godina
neaktivan

Ako je ono što želiš nedestruktivno reparticioniranje, moj prijedlog ti je iz open source svijeta...

Znam da će se neki pobuniti, ali iako su Acronis i Norton Ghost jedni od boljih programa,

meni se recimo osobno sviđaju i programi tipa Gparted - Clonezilla... koji ima mogućnost mijenjanja veličine particije diska uključujući NTFS,

a to je ono što mislim da ti prvo treba, smanjiti prostor C particije, da bi dobio prostor za D, E, itd.. zar ne ?

Ono što je zgodno je da dolazi na LiveCD-u dakle nemaš potrebu za instalacijama i kojekakvim stvarima..

Ako te zanima, pogledaj si slijedeće linkove :

Gparted - http://gparted-livecd.tuxfamily.org/

SystemRescueCD - http://www.sysresccd.org/Main_Page

ima i drugih, ali ovi su ti jednostavniji za korištenje..

Nadam se da će ti pomoći... ako već nisi riješio problem Osmijeh

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
neaktivan

Zahvalio bih svima koji su utrosili svoje vrijeme na pomaganje drugima pa tako i ovde, a ovom bolesniku sta se pravi veliki hrvat porucujem da skokne do vrapca

Pozdrav ljudi

17 godina
neaktivan
petrol kaže...

Zahvalio bih svima koji su utrosili svoje vrijeme na pomaganje drugima pa tako i ovde, a ovom bolesniku sta se pravi veliki hrvat porucujem da skokne do vrapca

Pozdrav ljudi

Velik nisam, samo ponosan jesam. Nikada se ne busam o prsa ali opet ne trpim te komunisticke avatare na nasim stranicama jer ti ni ne znas kakav znak imas. Pa sjeti se Bleiburga, Hrvatskog Proljeća itd. ali necu ja pricat nista, ovo je ionako daleko offtopic.

Za to su nam se naši heroji borili kada su stvarali drzavu, da mu neobrazovan sin ima komunisticki znak! I hvala na dijagnozi!
17 godina
neaktivan

Pa dobra, ti si sad kao veći hrvat od mene kada prodajes neke katolicke spike i domoljubne teme. Ma stari odjebi, ode bre da se lečiš

17 godina
neaktivan

odite se svađat na index:)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
petrol kaže...

Pa dobra, ti si sad kao veći hrvat od mene kada prodajes neke katolicke spike i domoljubne teme. Ma stari odjebi, ode bre da se lečiš

Ne prodajem ja nikakve spike, domoljub sam, kao i svi ostali u nasoj zemlji, nista vise. Mlad sam i nisam dostojan da se miješam u neke stvari ali barem razlikujem dobro i zlo i dira me kada vidim te tvoje riječi!

Rekoh necu padati na tvoju razinu i necu se svadati ovdje. ...Samo sramotno je kako se izrazavas na forumu, a po tvom riječniku vidim da si "dobro" odgojen! Mene u mojoj katoličkoj obitelji nisu učili tako, već su me učili da cijenim dobro, da volim svoju domovinu i da nikada ne zaboravim tko sam, odakle sam!
17 godina
neaktivan
petrol kaže...

Ma stari odjebi

Netko smije to reci netko ne smije! Ali neka... jednako kosta!
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2008 23:37 (Luka).
17 godina

eh narode umjesto da podjelite hard disk na dvije particije, vas dvojica se uspjesno podjeliste..Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Upravo ste obojica kao poklon dobili po 14 dana žutog kartona.

Idući put ide crveni.

Ovo je forum na kojem su dozvoljene kulturološke, nacionalne i političke razlike i ovo nije forum na kojem će se o tome raspravljati, pogotovo ne u potpuno offtopic temama.

Ništa neću brisati jer ne volim brisati "dokaze" i dobro je da stoji kao opomena ostalima koji će dobivati crveni u startu.

Svaka daljnja rasprava na ovu temu ovdje ili neko pitanje/komentar/žalba u privatnoj poruci meni na ovu temu, rezultirati će Dr. Oetker Instant crvenim kartonom.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2008 11:04 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pošteno, prihvaćam kaznu!

...Prošlo mjesec dana od zadnjeg posta u tom topicu, ja vec zaboravio!:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovako, što se tiče ovih vrijeđanja i tih znakova, prvo je navedeni gospodin uvrijedio mene na osnovu mog avatara bez da je dobio ikakvu sankciju (dokaz u tekstu iznad), a zatim sam ja reagirao na vrijeđanje i dobio vaš "žuti" karton. Možda bi bilo pametnije da san dobio odma crveni jer više mi se svidja ta boja, a uz to ne bi mora trpit ovakva sr***.

Pozdrav svima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
petrol kaže...

Ovako, što se tiče ovih vrijeđanja i tih znakova, prvo je navedeni gospodin uvrijedio mene na osnovu mog avatara bez da je dobio ikakvu sankciju (dokaz u tekstu iznad), a zatim sam ja reagirao na vrijeđanje i dobio vaš "žuti" karton. Možda bi bilo pametnije da san dobio odma crveni jer više mi se svidja ta boja, a uz to ne bi mora trpit ovakva sr***.

Pozdrav svima

Komsijo, nije to prvotno zbog petokrake, nego zbog tvog pametovanja kako si programer i da slusaju tebe a onda pitas kako podijeliti hard na particije... A onda je pocelo ovako, zlim putem, i zasluzeno obje dobili zuti jer smo krsili pravila, u biti ti si psovao, ja sam samo prigovorio na znak i pricao offtopic!:D

Ovako, ja se vise svadati sa tobom necu ovim putem, u biti stavljam "block" na ovaj topic, jer... ne da mi se crveni dobiti, ja vise volim zutu...

Pa se od sada svadaj sam sa sobom, ili salji na privatnu poruku!

P.S. ova petokraka krsi zakon isto kao ustasko obiljezje koje takoder ne bih volio vidjeti kao avatar (tko ne vjeruje da krsi zakon neka provjeri, ako nigdje pise u vecernjaku, mislim da je od 31.5.2008.), ... tako da...  Pozdrav!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice