Isprekidan wifi signal, molim vas pomoć

poruka: 13
|
čitano: 2.169
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav, 

signal preko etherneta mi je odličan, nikad nikakvih problema. Wifi je isto odličan na npr. mobitelu, nikad problema. Ali wifi signal na laptopu (Win7) mi je isprekidan, nekad odličan, nekad užasan. Najviše se primijeti na skypeu, video je praktički nemoguć. Do brzine veze nije. Što bih mogao provjeriti softverski, imate li ideju? 

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Isprekidan wifi signal, molim vas pomoć

A daš poneku informaciju da ne glumimo "vidovitog Milana"  npr. kolika je brzina etherneta na ruteru i koji je tip rutera ?

Koliko je daleko laptop od rutera i ima li još wifi korisnika  npr. smart TV  i da li su bliži ruteru od tog laptopa.

Koliki signal (ili bar broj "crtica") je prikazan na wifi tog laptopa i da li je ugrađeni wifi za b,g,n mod ili samo b,g mod ?
Da li se probalo prići blizu rutera pa vidjeti da li tada laptop wifi brže radi ?

9 godina

Na starim laptopima (hp pogotovo!) zna otići wifi kartica, od pregrijavanja i onda gubi pakete - na normalnom surfanju se ne primjeti toliko ali video/audio zna štekati jer je osjetljiv na jitter/packet loss.

Koji je laptop, koliko star, koliko daleko od routera, prepreke između (zidovi?), koji router?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Isprike, evo informacija:

Brzina downloada preko etherneta je normalno 7Mbs, nikad ne varira preko kabela.

Laptop je normalno 3m od routera, nema ničega između, ali ista stvar bude i kad je metar od.

Broj crtica na laptopu je uvijek max ili jedna manje od max.

Laptop je Macbook Air iz 2013. Samo s windowsima, jer korisnik ne pozna MacOS. Možda je stvarno nešto do njega, jer na mobu na wifi sve radi normalno. Mogu li to kako provjeriti?

0 0 hvala 0
9 godina

A kako radi na MacOS? Jel i tamo radi probleme?

14 godina
neaktivan

Nema MacOS-a, čisti windowsi preko bootcampa. Premalo je bilo prostora na disku za oba OS-a.

9 godina

Idealno bi bilo na neki način ustanoviti da li je hardverski ili softverski problem...

14 godina
neaktivan

Mogu li kako provjeriti softverski prvo?

9 godina

Sa drugim OSom (live boot linux, ako se može, ne znam jer izbjegavam Mac u širokom krugu) ili baš sa MacOSom.

Ili reinstalirati windowse.

14 godina
neaktivan

To mi ništa ne odgovara. Nema neke aplikacije kojom bi se to provjerilo? 

9 godina

Svaka aplikacija mora koristiti driver/OS za pristup wifi kartici. Ako nešto nije ok sa OSom ili driverima, kako će taj neki "alat" znati da nešto nije ok? Mislim, i sam vidiš da postoji neki problem, da šteka.

Hardverski kvar se može manifestirati tako da nešto sa softverom nije ok, da ne radi kako treba, isto kao i čisto softverski problem (driver).

Kompletnim zaobilaženjem OSa i drivera eliminiraš softverski problem.

14 godina
neaktivan

Znam, ali ne reinstalacija Windowsa nije moguća. A driver? Kako da provjerim je li to ok?

9 godina

Tako da ga kompletno obrišeš i ponovno instaliraš.

Ali ako nije do drivera, onda je možda do OSa. Ili hardvera. To možeš doznati jedino čistom instalacijom ili drugim OSom.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice