Integrirana grafička ne vuče dovoljno RAM-a?

poruka: 4
|
čitano: 1.523
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

pozdrav,

desila mi se čudna situacija pri pokretanju igre PES 2012 i 2013, a to je da mi u kod obe igre javlja error da mi grafika ne zadovoljava niti minimalne zahtjeve te da će se igra vrlo vjerojatno srušiti, što se i desilo kada sam ignorirao poruku.... Čak sam stavio najmanju rezoluciju i low detalje..

Čudno je to što imam novi laptop s 4GB rama i intel hd 4000 grafičkom koja bi trebala vući do 1.9 GB rama (imam i3 procesor 1.9 ghz iako je nebitno za ovu priču), a do nedavno sam imao prastari HP laptop s duplo ako ne i troduplo slabijim komponentama, ali je PES 2012 sasvim normalno radio... Frendovi imaju svi redom slabije laptope od mog a tjeraju igru na visokim preformansma...

da li je moguće da grafička ne vuče sve rame ili je nešto drugo u pitanju?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

prilog slika, da se nadovežem na gornji post...

http://www.zaslike.com/files/5zr17gqq1yhmzcr36y.png

piše da mi je memorija na 48% a zauzeto je 312 mb, što znači da bi 100% bilo cca 650 mb? kako je to moguce, gdje se "skriva" ostalih 1.3 GB koje grafička može povući? 

drugo pitanje, zašto mi chrome ima 5 aplikacija, a samo mi je jedan preglednik s jednim tabom otvoren?

i zadnje, jel se vama čini da imam malo previše ovih "sitnih" programa za koje ni sam ne znam čemu služe?!

0 0 hvala 0
15 godina

borismiric

- Prijeđi na Firefox.

- O kojem laptopu se radi?

- Jesi instalirao drivere za grafičku sa stranice proizvođača?

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

http://www.amazon.co.uk/Toshiba-Satellite-U940-11F-Ultrabook-Bluetooth/dp/B00B18B4X2

dobio sam win8 predinstaliran na laptop, odmah sam downloadao i instalirao sve potrebno preko windows updatea, i zatim instalirao win 8.1.... tako da sto se tice drivera nisam imao što fulat čini mi se... koristim win defender kao antivirus...

i kada baš ništa ne radim (niti surfam niti imam ikakve programe otvorene), memorija mi je na cca 40%, što zbog antimalwarea, što zbog host processas što zbog xy ostalih sitnica... to je puno previše čini mi se... a još čudnije mi je što neke starije igre koje sam pokretao sasvim normalno na prošlom puno slabijem laptopu, sad ne mogu pokrenuti ili užašno štekaju i imaju gro bugova (npr company of heroes). što je najbolje, na svim stranicama gdje se konfiguracija svog kompa uspoređuje s pojedinim igrama, za sve te igre mi je izbacio da je i više nego dobra konfiguracija i da mogu igrati na high - ultra high....

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 20:56 (borismiric).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice