HP6820s - Hard drive problem

poruka: 7
|
čitano: 1.966
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Rijec je o modelu s FreeDos operativnim sistemom. Prvo sam pokusao instalirati WinXp. Nije mi uspjelo dok Sata native mode u Disabled prebacio. Nakon toga instalacija uspjeva, no umjesto 250gb, WinXP "vidi" samo 5.5GB. Prije instalacije, postojala je samo jedna particija, C koja je formatirana NTFS (ne quick format, vec full ili kako se vec zove.) Prva ideja je da mi je ostali prostor ostao unpartitioned. Nakon toga instaliram PartitionMagic 8.0 koji se ne moze pokrenuti jer pokazuje neku gresku o tome da ne moze citati drive letters. Rjesenja na stranicama PowerQuesta je da se pokrene DriveMap, koji izbacuje pogresku 108 [Partition doesn't end at end of cylinder].

Predlozeno rjesenje je brisanje particije, no posto se na njoj nalazi WinXp, to je u isto vrijeme ponovna instalacija Windowsa.

Posto imam ograniceno vrijeme da rijesim problem, moze li se izbjeci kako ponovna instalacija windowsa i da li ce ista rijesiti problem ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
RE: HP6820s - Hard drive problem

Instaliraj service packove za XP

Proveri dali na hardu ima neki jumper koji ogranicava kapacitet

P1 200 Mhz RAM 32Mb Hdd 500 Mb Win 98 (i jako sam sretan)
17 godina
neaktivan

1. instaliran je winxp sp2, a pitanje je hoce li biti mjesta za sp3. Sumnjam da je u tome problem ionako

2. radi se o laptopu, rastavljanje je zadnja opcije

Btw, laptop je direktno dosao iz trgovine, nije koristen prije.

17 godina
neaktivan

My computer/control panel/ administrative tools/computer managment i onda na disk managment. pogledaj tamo da nema nešto što nije formatirano. bude označeno crno.

al mislim da je bolje da pokušaš sve iz nova jer particija od 5.5 gb je definitivno premala.

17 godina
neaktivan

Pa zar ti kod instalacije nije pokazao da će se instalirati na C particiju i da je ta velika xxx Gb?

Ako ne upali ovo što ti je sugerirao MRK 22 bojim se da će se ta instalacija morat ponovit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2008 17:34 (Level 1).
17 godina

probaj sleapstreamati svoju instalaciju wina sa sp3, pa to probaj instalirati......meni je na mojem laptopu falilo cca. 20 GB, al kad sam, u mojem slučaju, sleapstremao sp2 vidio sam cijeli prostor za particioniranje

Moj laptop:HP Compaq 6715b, procesor Sempron 3600+(dosta se grije,jel to uobičajno???)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za vrijeme instalacije prikazao je punu velicina particije, nakon instalacije 5,5 gb.

Uglavnom, na Disk Managementu se nije vidio ostatak prostora. Nakon ponovnog formatiranja sve je bilo OK.

Eto, hvala ljudi, ali ipak se  nije mogla  izbjeci ponovna instalacija.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice