Imam laptop hp nx 9420 i kad se ucitava najedanput samo iskoce plava stranica sa nekim slovima i resetira se i stalno me pita hocu li safe mode ili normalno probao sam obadvoje stalno ista stvar se dogada jer mogu kako uspjet uci da spasim podatke molim pomocc !!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ee, dobro pitanje.
Ak bi forumaši mogli odgovoriti na ovo, jer ovo je i meni nekad stvaralo probleme, sad više ne, jer radim backup redovito.
Mislio sam nekako ući preko XP instalacijskog cd-a u dos, jer znao sam da ima neka naredba da se kopiraju podaci sa diska na usb ili na drugi disk, a zapravo nikad to nisam skužio kako.
P.S. Ne brini, mislim da se ovaj problem može lako riješiti, samo dok se iskusniji forumaši uključe.
Reinstal Windowsa,najbrže rješenje.Ako ima važnih podataka,idi na Sistem restore preko bootabilnog diska W7.Uz podatke koje si dao,više se niti ne može reći.
windows je xp a jer postoji neki drugi nacin,da bar udem unutra i stavim podatke na usb i onda reinstall
windows je xp a jer postoji neki drugi nacin,da bar udem unutra i stavim podatke na usb i onda reinstall
Na samom instalacijski CD windows XP imaš opciju repair pa se to popravlja i kad završiš, spremi važne podatke na usb i onda možeš reinstal načisto i svježe instaliraš.
Imam laptop hp nx 9420 i kad se ucitava najedanput samo iskoce plava stranica sa nekim slovima i resetira se i stalno me pita hocu li safe mode ili normalno probao sam obadvoje stalno ista stvar se dogada jer mogu kako uspjet uci da spasim podatke molim pomocc !!
Pokušaj ubaciti CD od nekog live Linuxa, spoji si USB disk/stick i snimi podatke. Pokušaj nakon toga napraviti dijagnostiku diska. HP-ovi obično imaju u BIOS-u program za dijagnostiku - stisneš F10 kako bi ušao u BIOS i pusti mu dijagnostiku HDD-a i memorije. Ako ti javi grešku na disku mijenjaj disk. Ako nema greške ni na disku ni na memoriji velika vjerojatnost je da su Winsi zaraženi virusom, obavezno skeniraj podatke koje si snimio sa diska.
danas sam probao staviti emergency recovery i nece samo mi stoji na nekom plavom ekranu,sta da probam jos to sa windowsovim cd-om ?
uzmii kao sto neko gore rece skini si live cd linuxa, ubuntu, mint bilo koji i pokreni racunar da ti se dize sa cd. Kad udjes u linux prebaci sve podatke na usb i onda uzmi i instaliraj nanovo sta zelis