Hard disk

poruka: 7
|
čitano: 3.961
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Hard disk -particije

Dakle, na full novom računalu krenuo sam instalirat win7 64 bit i prije toga sam HD podijelio na 4 particije.Nakon uspiješne instalacije windowsa otvorio sam "MY Computer" da bih tamo vidio da jedna particija fali.Kako da nađem tu četvrtu particiju i ako je moguce da ju maknem pa da imam 3 particije.....

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Hard disk -particije

možda si ju zaboravio napravit kada si instaliravao windowse.

pokušaj ponovno staviti dvd od windowsa, i kada te pita na koju particiju želiš staviti windowse (kad se pojavi screen za particije) pogledaj jel ti ostalo viška mjesta koje nije nigdje stavljeno.

ako želiš pridodati prostor koji nisi iskoristio (ngdje nisi kreirao particiju) morat ćeš obrisati jednu particiju i napraviti NOVU particiju sa tim dodatnim prostorom.

ako želiš ipak kreirati 4. particiju samo ju kreiraš od neiskorištenog prostora.

Pozz.

14 godina
neaktivan
Hard disk

Možda nisam dobro objasnio.

Kad sam instaliravao windowse napravio sam 4 particije.

300GB

300GB

300GB

100GB

i kad sam ušao u my computer vidio sam da ima samo 3 particije:

300GB

300GB

100GB

znači jedna particija od 300GB fali...

Pokušao sam sa windows DVD-om(Win7) pronaći tu particiju ali ni tamo je ne vidi....kao da je nestala.

dakle negdje mi se izgubilo tih 300Gb a ja neznam gdje!!! 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Hard disk

Vijerovatno te muči "unpartition space". Stavi cd od windowsa i ponovo bootaj s njega kad dođeš do tog dijela gdje su ti praticije, tu particiju gdje ti piše "unpartition space" formatiraj i trebalo bi bit sve u redu

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Hard disk

sedmica automatski (ako drugačije ne odrediš) kreira boot particiju od 100MB i 'sakrije' ju. Pošto si napravio particiju prije, sedmica je automatski prvu particiju postavila kao boot i sakrila, tj nije dodjeljeno 'slovo'..

-u disk manageru, vidi particije, (desni klik) - change drive letter...

-ali, boot particija je s razlogom skrivena. Loše si isplanirao-raspodijelio disk. Možda bi bilo bolje ponoviti sve od nule (ponovna instalacija).

Dodatno, po standardu, samo primarna particija može biti aktivna, tj boot. (slično kao u BIOSu boot disk, tj to je direktno povezano).

Moguće su (max) 4 primarne particije. Pošto je poželjno imati boot, ostaje jedna za windowse.. i dvije proizvoljne. Tad je pametnije napraviti extended particiju.

-standard dozvoljava jednu primarnu i jednu extended, s tim da extended particija može imati proizvoljan broj particija-logičkih diskova. (ograničenje pod windowsima je sama abeceda, tj 26 slova - zauzeta..).

Sedmica ne neudi izradu extended particije (ali je normalno koristi). Potrebno je napraviti neovisnim alatom, npr Easus (free) ali to se radi na drugom računalu jer se briše sve.. ili nekim boot diskom. Preporuka neka linux LiveCD distra kao ubuntu. Ima sve potrebno = gparted. Ili MiniPE, ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 1
17 godina
Hard disk

Ako se radi o "unallocated space" onda bolje prvo pogledaj pod "Disk Management" pa tamo ponovo napraviš particiju. Ili možda particija postoji, ali joj nije dodijeljeno slovo.

P.S.

Kolega iznad mene to detaljnije objasnio {#}

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 10:19 (bugi.kc).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Hard disk

Ok, našao sam, i napravio što ste rekli.Radi!!!

Hvala svima =)

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice