Esx 3.5

poruka: 3
|
čitano: 1.555
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Esx 3.5
pitanje
Esx 3.5

E ovako imam server na kojem je instaliran esx 3.5

i sad na njega bi trebao dizat VMware masine.instaliro sam klijenta na drugi stroj i preko njega se spajam na taj esx.e sad kako instalirat na esx virtualnu masinu,i na tu virtualnu masinu dic server 2003?i da li trebam instlirat onaj VMware server?i gdje njega instalirat...po meni bi on trebao bit na esx-u...to sam nekom svojom logikom zakljucio,a kak sad to izvest nemam pojma zato trebam pomoc.

nadam se da ste me shvatili.

sto se tice samog linux-a nemam pojma nis.

imam neku literaturu al nije bas naj tak da....

svaki savjet dobrodošo!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Esx 3.5

Razlika između ESX-a i Servera, je u tome što je ESX tzv. Bare-metal virtualzicija, a VMWare Server ti je više kao program za virtualizaciju na nekom operacijskom sustavu.

Bare metal ti znači da on dolazi direktno na hardware i služi kao podloga za virtualizaciju drugih operacijskih sustava gdje je tvoj server (računalo) host, a OS-ovi koje instaliraš su guest, dok kod VMWare Servera, moraš imati instaliran operacijski sustav na koji dolazi VMW-S i onda on postaje host, a na VMW-S onda možeš instalirati OS- koji su guestovi.

ESX je baziran na Linuxu, a ako ti je linux stran, onda nemaš puno opcija, nego googlati... posjeti http://communities.vmware.com/community/vmtn/vi/esx3.5

tamo imaš forum vezan uz ESX 3.5

Nemam osobno puno informacija i potreba za ESX-om (totalni overhead i nepotrebno), jer mi je VMWare Server na Linuxu više nego dovoljan.

Eto, ne znam koliko će ti pomoći, ali negdje moraš početi Cool

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2008 10:09 (Prometej).
17 godina
neaktivan
RE: Esx 3.5
autorov komentar

Hvala ti..

Budem nesto probao...ma imam neku dokumentaciju al nije mi bas sve jasno.

recimo kako taj sad VMware server dic na  linux.itd....

al bum vec nes smislio.

ako jos netko nesto zna nek javi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice