Display Driver stopped responding and has recovere

poruka: 58
|
čitano: 43.156
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Ovako napravi, laptop podržava Win 7 i win 7 x64, s ove stranice moraš skinut drivere za svoj laptop (link dolje) i instalirat ih.

http://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowFiles.asp?LNG=COM&LNID=45&intlevel2=25359&intFehlercode=0&NavIDs=

Znači skidaš i instaliraš drivere za: Audio, Bluetooth, Chipset, Graphic, LAN, Memory card reader, Modem, Touchpad, WLAN.

Uvijek je bolje koristit drivere sa stranice proizvođača uređaja, nego ove koje ima sami Windows.

Laptop ima dual core procesor i možeš imat pristojne performance na njemu, samo trebalo bi kupiti još 2GB ili čak 4GB RAM memorije.

Preporuka:

http://www.links.hr/?naziv=memorija-so-dimm-pc-6400-2-gb-g-skill-f2-6400cl5s-2gbsq-ddr2-800mhz&option=artikl&id_artikl=016.500.092

ILI

http://www.links.hr/?naziv=memorija-so-dimm-pc-6400-4-gb-g-skill-f2-6400cl6s-4gbsq-ddr2-800mhz&option=artikl&id_artikl=016.018.010

Sada ovisno o budžetu možeš uzet 2GB ILI 4GB, ali dosta bi bilo i 2GB, s ovih 1GB koje imaš sada bi imao 3GB, kad nadogradiš RAM možeš si snimit i x64 Win 7.

EDIT: Nema veze ako si snimio x86 ili 32-bit OS, radit će bez problema, samo svako stavi još barem 2GB RAMA.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 13:32 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina

Imam ovu karticu 

http://www.club-3d.com/index.php/products/reader.en/product/hd4870-overclocked-edition.210.html

Problem sam rješio tako da sam smanjio takt GPUa, tj. smanjivao sam ga dok mi se prestala ta poruka pojavljivat. Sad je na 720 ili 750MHz.

Mislim da je kod mene problem u napajanju jer ta kartica dosta struje vuče. NApajanje je 460W.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 13:49 (kishobran).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam imao isti problem,samo sto sam ja imao VTX Radeon 5670,i cuo sam da je cela 5xxx serija ubagovana.

Izbacivalo mi je to sto i tebi "Display Driver stopped responding and has recover", freezao mi se komp dok nista ne radim, dok gledam film, dok igram nesto.

Jednostavno sam kupio novu graficku i od onda nije ni jednom.

LoL EU West - ScazzaHitmann
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovo mi se desava konstantno, ali samo dok korsitim browsere i multimedijalne playere, vamo spadaju i stare igre tipa diablo2 divine diviniti...

Ukoliko igram zahtjevne nove igre sve radi savrseno, cak ni ne lagga -.-

Bio sam updeatao drivere, mjenjao ih ali uvjek ista prica dok je pokrenuto nesto ne zahtjevno kreten mi kida zivce freezanjem, blackoputuom te blue screen of deathom.... 

Jel postoji neki nacin osim kupovina nove grafe?

F_ _ _ my LIFE

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Display Driver stopped responding and has reco
Ordinary kaže...

ovo mi se desava konstantno, ali samo dok korsitim browsere i multimedijalne playere, vamo spadaju i stare igre tipa diablo2 divine diviniti...

Ukoliko igram zahtjevne nove igre sve radi savrseno, cak ni ne lagga -.-

Bio sam updeatao drivere, mjenjao ih ali uvjek ista prica dok je pokrenuto nesto ne zahtjevno kreten mi kida zivce freezanjem, blackoputuom te blue screen of deathom.... 

Jel postoji neki nacin osim kupovina nove grafe?

i ja imam takav problem ali je kod mene jedna od najnovijih kartica koje mozes kupiti. VTX 7870 BLACK EDITION a na kutiji piše da moram imati 500w+ napajanje za tu grafičku, a rekli su mi na ovom forumu da će XFX Core edition biti dosta 450w 80+..izgleda da nije, isto primam tu poruku "display driver has stopped working and has recovered" i to svakih 20-30 min igranja zahtijevnije igre, kao npr sleeping dogs.. sad ću pokušati kao što je rekao kolega gore da je smanjio takt gpu-a i da mu radi normalno sad.. to i ti pokušaj

...
15 godina
neaktivan
Pretjerali ste s OC-anjem. Tako se i meni događa kod moje HD7850 2GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bruno Matejcic kaže...
Pretjerali ste s OC-anjem. Tako se i meni događa kod moje HD7850 2GB

nisam ništa diro prijatelju, na kolko da smanjim taktove ako mi je stock:

core clock:975 mhz

mem clock: 1500 mhz

...
15 godina
neaktivan
Probaj s blagim povecanjem napona:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bruno Matejcic kaže...

gdje to? i kolko?

...
15 godina
neaktivan
adicar05 kaže...
Bruno Matejcic kaže...

gdje to? i kolko?

u biosu (stisces "delete" kad palis komp)

a za koliko da ga dignes, to ne znam (ali budi oprezan)...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
13 godina
neaktivan

zast mi se ovo pojavljuje stalno Display Driver AMD vozača prestao reagirati i uspješno oporavio{#}

0 0 hvala 0
15 godina

Probaj reinstalirat drivere za grafu ili instaliraj neke druge !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jesam za sad mi jos nije se nista pojavilo za sad uspjesno radi {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

mislim da sam našao rješenje.. imao sam to i sve živo softwerski isprobo, poslao sam grafu nazad u dućan i ispostavilo se da je bila neispravna.. sad čekam novu najvjerojatnije sutra..

...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja sam sebi popravio sve uspjesnno radi

0 0 hvala 0
14 godina
ićo kaže...

ja sam sebi popravio sve uspjesnno radi

Kako?

14 godina
neaktivan

Meni se zna dogoditi da igre trzaju izuzetno i da dobivam BSOD prije loadanja Windowsa.

Drugi put se loadaju i jedino rješenje je "reseatanje" grafičke kartice.

Vjerovatno kontakti u PCI-e utoru.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a sta ja znam kako tako nako nekako sam o popravio {#} Tiby xd

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ja imam taj problem (driver has stop...) dok igram BFBC2 i uspostavio sam da samo na toj igri  se rusi i citao sam po forumima da je stvar do igre otkada je zadnji put pach-ana... tako da ako zelite igrati igru  ali vam se rusi onda morate naci odredjenu verziju drivera koja pase sa igrom ( za BFBC2 ja misam da je 10.3 a trenutna je 13.4) tako da na kraju je igra kriva...

EDIT: ali ako imate BSOD onda je dio drivera graficke corupt i ima nacina da se sredi ali moze se i reinstalirati (ako reinstalirate morate paziti da izbrisete sve do kraja svaku datoteku i registry samo registry bi bilo dobro prvo napraviti beckup)

graficku bi bilo pozeljno testirati (stres test) sa OCCT namjestiti na GPU na 60 min i pustiti da radi ako se ne srusi onda sve valja i trazis uzrok dalje ako se srusi onda je do --pregrijavanje, greska na grafickoj, greska na windowsu, pa cak i mozda i virus--

ako koristi neku drugu applikaciju za GPU onda je moguce da se bas i ne slaze sa driverom (ja ne bi preporucio nikakve druge applikacije)... ...i drzite fan na grafickoj oko 85%-90% kako se nebi pregrijavalo (dok ljeto traje) :D ... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 20:52 (korisnik1001).
12 godina
neaktivan

laptop toshiba tecra  tilto mi je i mjenjao boju i gasio se

bio je prije 2 mjeseca na servisu i popravili su ga(procistili i promijenili ventilator,nisu mjenjali pastu) i radio je dva mjeseca najnormalnije do danas.
koristim laptop uvijek u lezecem polozaju u krevetu i danas kada sam malo htio pribliziti ekran stilto se ponovo i nakon par sekundi poceo opet raditi i pojavilo mi se opet ono nvidia stoped working and has recovered i slike su mi promijenile malo boju opet, to mi se jos dva,tri putas dogodilo nakon toga,sta sada?
platio sam servis oko 400 ili 450kn kolko se sjecam

prestane mi s radom i onda kada sam ga pokrenuo u safe modeu sa internetom radio mi je ok

pise-display driver nvidia windows kernel mode driver, version 195.62 stopped responding and has succesfully recovered
neznam dal to ima veze ali moram napomenuti prije negdje 4 dana kada god idem na shutdown prije nego sto mi se komp ugasi uvijek je imao 2 iste updates za instalirati , znaci svaki put kada bi ga koristio i na sekundu uvjek su prije shutdowna isle install update
za ove dvije jedne te iste stalno-Security Update for Microsoft Office 2007 suites
i Security Update for Microsoft Office Excel 2007
onda sam u postavkama cini mi se kod windows update narikto si da mi se update za to dvoje ne pojavljuje
i uglavnom kako da sada rijesim svoj problem

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav, imam navedeni problem, prvo mi izbaci tu poruku jednom i onda crash dump, ili odmah crash. desilo mi se danas kad sam igrao bf3, a kasnije samo kad otvorim browser. imam sedmicu (32 bit), grafa je gigabyte hd7790 1gb oc, stara dva tjedna. driveri su koliko - toliko up to date posto mi neda da otvorim onu aplikaciju koja automatski pronalazi optimalne drivere. ima nekih hintova?

LOL EU Nordic and East: InvisoO

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Probaj s razlicitim verzijama drivera i trebalo bi sve profunkcionirati..!lp
||| Core™ inside |||
12 godina
neaktivan

Pozdrav. Evo imam isto problem u vezi grafičke kod igranja igrica. Tj. kod igranja wow-a. Pocinje mi se samo monitor paliti i gasiti i svako malo pise na monitoru source foundi: vga

Stavio sam vam sliku u kojoj je vidljiv error koji mi se događa. Hvala

http://imageshack.us/photo/my-images/826/jq9t.png/

Hells Glory
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 10:54 (Hells Glory).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

i meni isti problem kao i post više mene...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
IvanCROsemo kaže...

i meni isti problem kao i post više mene...

1. Jeste probali full unistall drivera i onda stavljanja novih?

2. To se zna dogadati i kad je grafa pri kraju, probaj spustiti mhz grafe i vidi dali se to dogada.

Prije da je 2. nego 1.

12 godina
neaktivan

Bila je grafa oc-ana ali ne pre više, sada sam maknuo oc skroz i ponovo se pojavljuje, ako vidim da mi se još 1 pojavi poslat ću je na servis pa neka je zamjene jer stvarno mi je glupo da mi se 2-3 puta dnevno pojavljuje ovo.

i također sam promijeni 3 vrste drivera i na svima je isto

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 16:30 (IvanCROsemo).
13 godina

evo i meni se desava isti problem. grafa je r9 290 tri X.

dok sam bio na fx8320 sve bilo ok. sad sam ubacio i7 3770k i fresh instal na oriđiđi windowse 8.1 pro i baca mi taj eror. i to se slika uspori i odjednom artefakti, linije po ekranu, pali gasi monitor. ma pravi disko nastane. probao reinstalirat drivere, stare nove. sve zive tutoriale s neta. katastrofa, taman nakon fresh instala nisam niti jednu igru stigao instalirat pocelo mi se crashat. dosta da youtube upalim. nista nije klokano sve je na stock postavkama i windowsi svjeze instalirani na novom ssd-u. da saljem na reklamaciju ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neznalica90 kaže...

evo i meni se desava isti problem. grafa je r9 290 tri X.

dok sam bio na fx8320 sve bilo ok. sad sam ubacio i7 3770k i fresh instal na oriđiđi windowse 8.1 pro i baca mi taj eror. i to se slika uspori i odjednom artefakti, linije po ekranu, pali gasi monitor. ma pravi disko nastane. probao reinstalirat drivere, stare nove. sve zive tutoriale s neta. katastrofa, taman nakon fresh instala nisam niti jednu igru stigao instalirat pocelo mi se crashat. dosta da youtube upalim. nista nije klokano sve je na stock postavkama i windowsi svjeze instalirani na novom ssd-u. da saljem na reklamaciju ili?

Salji na reklamaciju, u grafi je problem...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice