Čudan problem kod instaliranja windowsa

poruka: 42
|
čitano: 9.550
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Čudan problem kod instaliranja windowsa

Ako moze staviti SATA mod kao ide ili sl inace nula bodova od xp na lapu.

:)
15 godina
odjavljen
logic kaže...

Mislio si reci MFT ;)

A što ako ne koristi NTFS?

Ah nemogu se izvući, ne vjerujem da je na FAT-u...logic je si me.{#}

15 godina
alankish kaže...
miki1981 kaže...
logic kaže...

Nekako sumnjam da ima blagog pojma sta je TOC al to je ionako nebitno za pricu ;)

Morao sam, mislim da ste malo pobrkali, TOC se nalazi kod optičkih medija i ekvivalent table partitionu.NHF

Imaš pravo, očito sam automatski pisao...ali gluposti...moja greška

TOC na hardu...jeah right...

A inače ovo me poguralo da vidim što MS piše, i evo odgovora...

Ukratko po njima jedina je razlika što quick format ne traži bad sectore...

17 godina
neaktivan

If you choose the Quick format option, format removes files from the partition, but does not scan the disk for bad sectors.

Ova recenica i nije bas sasvim tacna jer se podaci ne brisu vec se sektori oznacavaju kao slobodni za pisanje.

15 godina
logic kaže...

If you choose the Quick format option, format removes files from the partition, but does not scan the disk for bad sectors.

Ova recenica i nije bas sasvim tacna jer se podaci ne brisu vec se sektori oznacavaju kao slobodni za pisanje.

To i ja mislim, ali MS kaže drukčije...

17 godina
neaktivan
Sa stanovista Os-a oni su obrisani jer ih iz windowsa ne mozes vratiti ali masa programa ih uredno vrati.
17 godina

tako je, sve je povratno,a za vulgaris kucna formatiranja,dovoljan je quick.

ako zelis da bude izbrusen i celav poput tvornickog,onda ide low level format.

nema se tu vise nista za vratit :)

a bome i nemoze se bezbroj puta napravit,kao obicni format.

Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Negdje procitah da je nemoguce vratiti poslije 6 lowlevel iliti zero fill.  Sve dotle se moze vratiti samo je pitanje para tj. resursa. I preporucio sam full cisto radi skeniranja diska a ne brisanja podataka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 19:11 (logic).
13 godina

Nakon instalacije windowsa na prvu particiju, nevidim pod My Computer drugu particiju!!! Prijatelj me zamolio da mu instaliram sedmicu na laptop (imao je Vistu), i prilikom instalacije odaberem  prvu particiju, formatiram ju i nastavim instalaciju na tu prvu particiju, drugu nisam dirao ni formatirao, i kad je instalacija završila, pod MY computer vidi se samo jedna particija, a druge nema. HDD je od 250GB, a meni se pod tom jedinom vidljivom particijom pokazuje samo 85GB. Ako neko zna u čemu je problem neka mi objasni jer nebih htio brisati prilikom instalacije tu drugu particiju, ako je ikako moguće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Čudan problem kod instaliranja windowsa

My computer (desni klik) - Manage - Disk managment - klik na particiju - Assign drive letter.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
Re: Čudan problem kod instaliranja windowsa
Sum_of_all_fears kaže...

My computer (desni klik) - Manage - Disk managment - klik na particiju - Assign drive letter.

Upalilo je !!! Ehh.... čovjek uči dok je živ. Jednostavno rješenje, ali vjeruj mi iako sam već prije čitao tu na forumu o takvim problemima, sve dok se meni nije desilo nije mi palo napamet. Imaš piće od mene, ako ikad dođe do toliko isčekivanog skupljanja forumaša.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 16:54 (Mile 74).
14 godina
neaktivan

Dali netko zna rješit problem koji imam kdo instaliranja windows 7 ultimate sp1 preko bootabilnog usb 3.0. Znaći napravio sam usb bootabilan sa onim windows 7 tool-om i to je sve korektno proteklo kada sam krenio instalaciju w7 sa usb-a znaći sve uredu protiće do odabira particija (pošto imam ssd od 180 gb njega sam obrisao pa ponovno napravio sa istim kapacitetom i formatirao ) međutim pojavljuje mi se problem "windows was unable to create a new system partition or locate an existing system partition" Pokušavao sam sa svakakvim metodama sa vađenjem usb nasred instalacije pa ponovnog umetanja ali nista , mjenjao sam boot priorities u biosu nista, mjenjao usb ulaze i to bezuspjesno, ako itko zna rješit takav problem bio bih mu zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice