Brisanje Viste

poruka: 8
|
čitano: 2.162
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Brisanje Viste
pitanje

Pozdrav svima.

Imam instaliran Windows XP Pro i Vistu. Posto mi se Vista nije svidjala, ja sam je tradicionalno noobovski pokusao izbrisati iz XPa. Odnosno usao sam na hard disk i brisao fajlove koji su se mogli obrisati. Naime, sada imam ostecenu Vistu koju ne mogu ni pokrenuti a ni obrisati, jer ne znam kako. Molim Vas da mi pomognete, jer me pocinje nervirati poruka da moram selektovati sistem kada palim PC.

Mnogo hvala svima koji odgovore i pomognu mi u rjesavanju ovog problema.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Brisanje Viste

Nisi valjda instalirao oboje na istu particiju?

Koliki imaš hard i koliko particija na njemu?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ne, HDD je 250GB 2 particije. XP je na C a Vista na D.

17 godina
neaktivan

U tom slućaju formatiraj čitavu D particiju.

To će iskorjeniti Vistu iz boot procesa i sa tvog računala u potpunosti.

To je 32 bitna verzija Viste pretpostavljam, jer ako je 64 bitna ne razumijem zašto ju mičeš kad je puno bolja od XP-a Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Brisanje Viste

Ili umjesto toga ako pali,instaliraj vistabootpro na xp i odaberi defaultni operacijski sustav u tvo slučaju xp.

nečitak

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rideen kaže...

Pozdrav svima.

Imam instaliran Windows XP Pro i Vistu. Posto mi se Vista nije svidjala, ja sam je tradicionalno noobovski pokusao izbrisati iz XPa. Odnosno usao sam na hard disk i brisao fajlove koji su se mogli obrisati. Naime, sada imam ostecenu Vistu koju ne mogu ni pokrenuti a ni obrisati, jer ne znam kako. Molim Vas da mi pomognete, jer me pocinje nervirati poruka da moram selektovati sistem kada palim PC.

Mnogo hvala svima koji odgovore i pomognu mi u rjesavanju ovog problema.

Evo,cista "situacija"

Uninstall

After playing around with Vista for a few days, you may want to remove it from your system, and reclaim the hard drive space. Microsoft has made this step very simple as well.
Boot your computer in to Windows XP.
Ensure you have the Vista DVD image emulated or in the DVD drive.
Go to “Start” and “Run”. Type in “e:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /force” (without quotes, and replacing e: with the drive letter of your Vista DVD).
Restart the computer, and you will notice the boot selection menu is gone.
Format the partition/drive where you had Vista installed.
Remove two files (Boot.BAK & Bootsect.BAK) on your XP drive’s root folder (C:), these were backup files of your previous bootloader, now no longer useful.
Optional: Restart to ensure it still works.

0100110001100001011110100110000101110010011101010111001100100000010011000110111101101110011001110010000000110001001110010011011100110010
17 godina
neaktivan
Brisanje Viste
autorov komentar

Mnogo hvala svima :)

Sada jos samo da nadjem Vista DVD (sto nece biti lako, ko zna gdje sam ga ostavio lol).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Napravi kako je kolega rekao, formatiraj D particiju.

Da makneš vistu sa boot menija, izbriši ju iz  boot  datoteke ( control panel, system, advanced, startup and recovery  - vidi sliku), odnosno označi XP kao default.

PAZI DA NE ZEZNEŠ TU DATOTEKU JER SE MOŽE DOGODITI DA TI SE XP NEĆE MOĆI DIĆI ( ONDA IDE RECOVERY).

NA SLICI JE MOJA SITUACIJA, XP NA C PARTICIJI I D PARTICIJA KAO BACKUP.

xp boot datoteka xp boot datoteka
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice