Antivirus system pro-virus

poruka: 9
|
čitano: 2.559
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

evo prije pol sata mozilla se zblokira i vidim kao windowsi javljaju da su zarazeni i vidim neku novu nepoznatu ikonicu u taskbaru i kliknem i kao neko sucelje antivirusa i pise antivirus system pro i avira pocne javljat da je nasla nesto i stisnem remove ali ovaj asp blokira i kao neko upozorenje da je avira virus a avira javlja da je virus u c:program files:ktsda(tak nekaj bzvz napisano) i unutra exe nekog glupog imena isto i stavim mis preko i pise da je kao avira napravila i naravno da ne povjerujem i pokusam obrisat ali naravno ne mogu

probam task manager da ugasim i opet za njega javlja da je virus i onda upalim malwarebytes(njega nije blokirao asp) i skeniram i nade 6 inficiranih fileova i stisnem da makne sve ali i makne 5 ne sjecam se sad cega ali ostane onaj exe file koji sam gore napisao i restartam kompjuter i ugasim internet i obrisem rucno taj folder i onaj exe i sve normalno i ne blokira se i pokrenem ccleaner i obrisem neki file u registryu koji pripada tom exe-u i jos par nekih ali to je vjerojatno od necega sto sam ja brisao jos prije i nakon toga updateam malwarebytse i skeniram opet i nista ne nalazi i onda updateam superantispyware free i skeniram i on nista ne nalazi

sad mene zanima

1.jel to znaci da sam se sigurno rjesio virusa

2.jel valjaju malwarebytse i i superantispyware

3.kako sam mogao pokupiti to kada nisam nista skidao u tom trenutku a upaljene su mi bile ciste stranice tj bug,modernwarfare247,torrenthr i jos neke na kojima sam citao vijesti za mw2

4.i od instaliranih antivirusa i toga imam instalirano-avira,malwarebytse,superantispyware i jos spybot i ad aware iako ih rijetko koristim pa jel mi treba jos nesto za zastitu ili je ovo dovoljno i jel dovoljno dobro

5. i jel moze imat veze s ovim windows updater ili kako se vec zove jer mi vec od 7.mj po par puta u tjednu skida software distibutio service 3.0

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

4. Sandboxie - Trust no program ... moja preporuka, nećeš naći efikasniju i bolju uzer friendly obranu, za sve windowsove 32 bitne sisteme uključujući Win7

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 17:19 ((s)izgoreo).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Antivirus system pro-virus
spaws kaže...

sad mene zanima

3.kako sam mogao pokupiti to kada nisam nista skidao u tom trenutku a upaljene su mi bile ciste stranice tj bug,modernwarfare247,torrenthr i jos neke na kojima sam citao vijesti za mw2

4.i od instaliranih antivirusa i toga imam instalirano-avira,malwarebytse,superantispyware i jos spybot i ad aware iako ih rijetko koristim pa jel mi treba jos nesto za zastitu ili je ovo dovoljno i jel dovoljno dobro

5. i jel moze imat veze s ovim windows updater ili kako se vec zove jer mi vec od 7.mj po par puta u tjednu skida software distibutio service 3.0

1 teško je reći,.radi redovito update sva tri programa,pa povremeno još skeniraj,pogotovo mbam..i aviru normalno
2 odlični su,free verzije za povremenu provjeru

3 sve je mguće
4 spybot je slab,ad aware je slabiji od ova dva koja imaš,ja bi deinstalirao i jedan i drugi..
5 ne znam,daj malo pojasni kako su ti podešeni apdejti..

ps:avira u rezidentnoj zaštiti + mbam+superantispyware free verzije..dovoljno
inače je dobro ugasit antivirus,kad skeniraju ova dva,ali ponekad hoće AV izbacit virus kad mbam  kopa/skenira..ako se virus negdje pritajio..

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 17:41 (seneka).
16 godina
spaws kaže...

..

..

-trenutak zaraze nemora biti trenutak kad vidiš posljedice (kao i s gripom, u ostalom), mogao si ga 'skinuti' recimo dan prije.

-također svaki automatizirani proces je rizičan, pa tako i update, sve stranice u flash-u, pdf-u itd...

-ako sad pitaš za 'najbolju zaštitu' -ukratko nema, niti će ikad postojati. Ovo što imaš je dovoljno (dobro), nakraju uspio si se izvući, ali vjerojatno imaš više iskustva nego prosječan korisnik, što ispada važniji kriterij nego AV.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
seneka kaže...
spaws kaže...

sad mene zanima

1 teško je reći,.radi redovito update sva tri programa,pa povremeno još skeniraj,pogotovo mbam..i aviru normalno
2 odlični su,free verzije za povremenu provjeru

3 sve je mguće
4 spybot je slab,ad aware je slabiji od ova dva koja imaš,ja bi deinstalirao i jedan i drugi..
5 ne znam,daj malo pojasni kako su ti podešeni apdejti..

ps:avira u rezidentnoj zaštiti + mbam+superantispyware free verzije..dovoljno
inače je dobro ugasit antivirus,kad skeniraju ova dva,ali ponekad hoće AV izbacit virus kad mbam  kopa/skenira..ako se virus negdje pritajio..

a ne znam ni sam jer ih nisam ni podesavao i jedini updateovi koje sam ja instalirao a ticu se windowsa je sp3 a ovo ostalo kao on sam instalira a i zapravo ne vidim kada instalira software distibution service 3.0 tj nekad vidim onu zutu ikonu s usklicnikom u taskbaru ali ne mogu otvoriti vec kad odem na system restore i vidim promjene neke onda mi svako malo se pokazuje sds 3.0 kao da je promjena iako mi nije ni sporiji komp ni nista nit sam imao virusa vec ima godina mozda i vise, a zadnji koji sam imao mi je oduzeo 10 god zivota zbog zivciranja i obrisao mi neke stvari al ne ono bitno vec neke glupe stvari ko saveovi igara onda teme za kompjuter i tak neke gluposti pa zato i pitam jel mogu jos neke posljedice ocekivati

inace hvala svima na odgovorima

16 godina
neaktivan

mislim da je glavna opasnost prošla,važno je uzimati update ovih tri programa jer će možda nova definicija baze podataka još nešto otkriti..s vremenom,ali to vrlo vjerovatno ne radi nikakvu štetu..(ako ima nećeg ,jasno..)

pa stavi update na notify me but not...(obavijesti me ali nemoj skidati ni instalirati bez mog dopuštenja)..
i kad dođu(žuti štit u sistemskoj traci)>desni klik na njega>costumize i odaberi samo one koje hoćeš,ostale odčekiraj i on će te pitati da ti više ne šalje>stavi kvačicu i to je to..
uostalom uzimaj samo sigurnosne zakrpe..

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 18:02 (seneka).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
spaws kaže...

evo prije pol sata mozilla se zblokira i vidim kao windowsi javljaju da su zarazeni i vidim neku novu nepoznatu ikonicu u taskbaru i kliknem i kao neko sucelje antivirusa i pise antivirus system pro i avira pocne javljat da je nasla nesto i stisnem remove ali ovaj asp blokira i kao neko upozorenje da je avira virus a avira javlja da je virus u c:program files:ktsda(tak nekaj bzvz napisano) i unutra exe nekog glupog imena isto i stavim mis preko i pise da je kao avira napravila i naravno da ne povjerujem i pokusam obrisat ali naravno ne mogu

probam task manager da ugasim i opet za njega javlja da je virus i onda upalim malwarebytes(njega nije blokirao asp) i skeniram i nade 6 inficiranih fileova i stisnem da makne sve ali i makne 5 ne sjecam se sad cega ali ostane onaj exe file koji sam gore napisao i restartam kompjuter i ugasim internet i obrisem rucno taj folder i onaj exe i sve normalno i ne blokira se i pokrenem ccleaner i obrisem neki file u registryu koji pripada tom exe-u i jos par nekih ali to je vjerojatno od necega sto sam ja brisao jos prije i nakon toga updateam malwarebytse i skeniram opet i nista ne nalazi i onda updateam superantispyware free i skeniram i on nista ne nalazi

sad mene zanima

To kaj si ti imal na kompu nije bio virus uopce nego lazni zastitni program ili Roughe Antivirus kojeg si pokupil negdje vjerojatno preko Exploits ili Drive By Download na nekoj stranici i tak to. Imal si srece pa si ovog lako maknul ali znaju oni bit inace vrlo nezgodni za uklonit sa kompa. AdAware i Spybot deinstaliraj  ne trebaju ti uopce jer nisu efikasni niti priblizno ko Malwarebites i Superantyspyware u ciscenju gamadi ne gomilaj programe bez potrebe. Kao preventivu si jos stavi na komp WOT da te upozori di ides i di si dosel na kakvu stranicu pa ak vidis dole ovak nekaj dok surfas sve je jasno i izađes van sa stranice i bit ce manje problema. Kad se instalira WOT samo ga ostavi na Basic i to je to!Cool

http://www.mywot.com/

16 godina
neaktivan

hvala na savjetu al sto se tice toga koristim mcafee site advisor pa dal da njega maknem i stavim wot il da ih imam oboje il da ostavim ovako kako je

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
spaws kaže...

hvala na savjetu al sto se tice toga koristim mcafee site advisor pa dal da njega maknem i stavim wot il da ih imam oboje il da ostavim ovako kako je

Preporucam ti da deinstaliras taj Siteadvisor pa umjesto njega stavis WOT koji je laksi za Firefox ili IE svejedno i u zadnje vrjeme dosta efikasniji od Siteadvisor sigurno!Cool

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice