286 - BIOS problem

poruka: 47
|
čitano: 13.170
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: 286 - BIOS problem
tadic kaže...

Negdje na maticnoj ploci treba biti baterija i prvi jumper do baterije je za reset biosa.Podaci od HDD se nalaze na HDD-u otisnuti na naljepnici,kapacitet,broj cilindara,broj sektora,broj magnetnih glava za citanje.

Evo sad sam gledao nema nigdje bateriju, a HDD mi je ispod onog gdje se ubacuju diskete, dali je pametno da skinem HDD pa da vidim te podatke ...

14 godina
286 - BIOS problem

Nemoj nista skidat,jer ti svejedno tipkovnica ne radi kako treba.Poigraj se prvo sa tipkovnicom.Kako ti je kolega rekao mozda onda u biosu imas AUTO pronalazaenje HDD.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 13:25 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
tadic kaže...

Nemoj nista skidat,jer ti svejedno tipkovnica ne radi kako treba.Poigraj se prvo sa tipkovnicom.Kako ti je kolega rekao mozda onda u biosu imas AUTO pronalazaenje HDD.

OK, ma da prvo moram tipkovnicu poraviti ali neznam sta je sa njom nerazumijem kako bas kad trebam stisnuti del tastatura ne radi tj. diode se tad ne pale znaci da vijerovatno tad ne radi ...

13 godina
neaktivan
286 - BIOS problem

Evo sad mi se ovo pojavilo :

Gdje da udje na 1/2 ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 13:55 (gami).

0 0 hvala 0
14 godina
286 - BIOS problem

Ako mozes stisni 1. ali vidis da ti prijavljuje gresku na tipkovnici.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 14:03 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
286 - BIOS problem

Stisnuo sam 1 ali evo ga sad izgleda da nesto ne stima :

Ali u medjuvremenu jos prije nego sto ce se pojaviti one dvije opcije ubacio sam neku disketu   .....

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 14:12 (gami).

0 0 hvala 0
14 godina
286 - BIOS problem

To ti prijavljuje da ne stima nesto sa HDD.Znaci ako ti je tipkovnica proradila sad moras doci do podataka na HDD(na disku su otisnuti na etiketi),da ih mozes upisat u bios.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 14:14 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A kako cu doci do tih podataka ocu skidati HDD, i gdje ih mogu upisati ...

13 godina
neaktivan
286 - BIOS problem

Sad mi se ovo pojavili sta je najbolje da izaberem :

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 14:37 (gami).

0 0 hvala 0
14 godina
286 - BIOS problem

Ma to ti je vjerovatno komp iz neke exYU tekstilne firme.Nista zanimljivo osim nekih racuna i faktura neces naci na njemu. Lijepo ti njega ostavi sebi kao uspomenu na neka stara vremena. Iskreno za bilo sto drugo nece i ne moze ti posluzit.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
tadic kaže...

Ma to ti je vjerovatno komp iz neke exYU tekstilne firme.Nista zanimljivo osim nekih racuna i faktura neces naci na njemu. Lijepo ti njega ostavi sebi kao uspomenu na neka stara vremena. Iskreno za bilo sto drugo nece i ne moze ti posluzit.

OK, hvala ti puno na svemu , ma da to i jeste iz neke firme, steta sto nije ovaj pravi ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 14:37 (gami).
15 godina
neaktivan
ASUS X59SL problem u postupku instalacije Xp

Prilikom pokretanja Windows Xp dolazi do zastoja instalacije.Windowsi su prilikom instalacije odradili

- Collecting

information

- Dynamic

Update

- Preparing

Installation

i nakon toga na opciji 

Installing

Windows -zastaje i to je kraj  :(  Zašto di je problem..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: ASUS X59SL problem u postupku instalacije Xp
zubo.pit kaže...

..

Windows -zastaje i to je kraj  :(  Zašto di je problem..?

- kvar (hardware: RAM, MBO, InstallCD..) ili podešenost BIOSa npr SATA-IDE/AHCI i sl.

- probaj drugi CD. Najpraktičnije neli linux, npr ubuntu liveCD (desktop-x32), upališ i vidiš dali radi, ima i MemTest. Tako domah potvrdiš ili eliminiraš kvar PCa (ostaje neispravan CD ili postavke BIOSa..).

- svaki install cd snimati na najnižoj brzini.

btw pogrešna tema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Zahvalan sam na pomoći i odgovoru Da probo sam instalirati ubuntu i ista stvar se dešava :( Pokrene instalaciju odaberem HRVATSKI jezik pojavi se onaj znak od linuxa i točkice ispod. . . . krenu kao instalira i opet se zamrznu i tako ostanu.Sad mi samo ostaju postavke BiOSa.Ne znam da probam izvadit bateriju,pa je vratit nazad.Ili sa postavkama BIOSa,ali treba mi neka šema kojim redosljedom da to postavim.Do postavka BIOSa znam doći ali dalje ne Tražio sam po ASUS stranicama podršku za BIOSe postavke i dowland BIOSa pa me zanima dali sam na dobrom putu .
16 godina
zubo.pit kaže...
.. dali sam na dobrom putu .

- nisi.

Očigledno postoji problem, treba ga riještiti.

Na stranicama proizvođaća možeš skinuti noviju verziju, ali za sad ne trebaš novi BIOS, možda samo podesiti... Kad je PC nestabilan, jako rizično je flashati BIOS. Prvo provjeri ostatak, pa tek tad i tu opciju. Ali, mora ga se podesiti.

- Uđi u BIOS (obično DEL, F2..), učitaj tvorničke postavke (factory default ili sl. naziv), save and exit.

Pokreni ubuntu-MemTest, ako par minuta nema prijavljenih problema (crveno), restartaj i pokreni linux-live (ne install).

- ovisno o rezultatu

.. (ako radi) može instalacija OSa (Win ili linux)

.. ili traženje pokvarene komponente.

-može biti kvar MBO-RAM-.. pa sve do kabla kojim je spojen disk ili sam disk. U BIOSu se mogu pratiti temperature par minuta, ako se i tu smrzne morao bi biti kvar ploče..

Ako može stabilno raditi u BIOSu, treba nabaviti 'diagnostički' CD kao Hirens, ali efikasnije je izmjenom komponenti otkriti krivca.

... npr ako je neispravan HDD, odspoji ga i upali live-linux, radit će i bez HDDa... nebi se trebao smrznuti cca 15-30min.

-odspoji sve 'nepotrebno', kao front USB, Audio.. sve HDD kablove osim samo nužnog za test.

edit: ah, to je notebook, noviji... za XP je problem SATA kontroler, provjeri u BIOSu ako postoji (nema svaki notebook iste opcije) za SATA IDE ili compatible.. nešto takvog, suprotno od AHCI-RAID..

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 17:51 (ihush).
15 godina
neaktivan
286 - BIOS problem

Postupio sam po vašim uputama izvadio sam HDD i pokrenuo Linuxe ista stvar se dešava opet nakon pola instalacije zamrzava i stopira instalaciju..Ne mogu nigdje u BIOS-u nać postavke SATA-IDE ACHY postavke.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 14:59 (zubo.pit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

- tasnije sam vidio da je notebook tak da se neke stvari razlikuju. Notebook obično nema sve opcije u BIOSu ali opciju za AHCI-IDE bi trebao imati (novi modeli nemaju).

- izvađen HDD i instalacija? Vađenje HDDa je za test (traženje uzroka, stabilnost..), ne za instalaciju. Ako su testovi bez HDDa prolazili, tad je problem HDD ili kontroler (chipset, pa time i MBO), ako je uzrok npr pregrijavnje treba počistiti, ali u pravilu je kvar MBO kraj za noteboot (neisplativ popravak u servisu).

edit: za install/boot CD provjeri temu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 15:55 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice