WI-FI signal loš jedino na PC-u

poruka: 10
|
čitano: 3.372
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav! Imam problem. Molim za pomoć.

Promijenio sam operatera, dakle samim time i ruter te je došlo do problema. PC je udaljen 12m od rutera što naravno ne smije predstavljati nikakav problem. Signal je gotovo pa nikakav i ako se uspijem spojit, ubrzo pukne veza. Kupio sam i novu WI-FI karticu ( USB TP-Link ) i opet isto. Laptop i mobiteli u istoj sobi u kojoj je i PC imaju punu jačinu signala i ne puca veza. Napominjem da na ruteru svjetle obje lampice 2,4 Ghz i 5Ghz. Isto tako, WI-FI kartica od PC-a podržava oboje.

Mogu li što pokušati u postavkama WI-FI kartice na PC-u ili u postavkama rutera da riješim taj problem.  

Hvala na pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: WI-FI signal loš jedino na PC-u
MarkecPC kaže...

Pozdrav! Imam problem. Molim za pomoć.

Promijenio sam operatera, dakle samim time i ruter te je došlo do problema. PC je udaljen 12m od rutera što naravno ne smije predstavljati nikakav problem. Signal je gotovo pa nikakav i ako se uspijem spojit, ubrzo pukne veza. Kupio sam i novu WI-FI karticu ( USB TP-Link ) i opet isto. Laptop i mobiteli u istoj sobi u kojoj je i PC imaju punu jačinu signala i ne puca veza. Napominjem da na ruteru svjetle obje lampice 2,4 Ghz i 5Ghz. Isto tako, WI-FI kartica od PC-a podržava oboje.

Mogu li što pokušati u postavkama WI-FI kartice na PC-u ili u postavkama rutera da riješim taj problem.  

Hvala na pomoći.

Instaliraj wi - fi analyzer na mob, onda vidi da slučajno tvoja wi fi mreža nije u "konfliktu" sa nekom drugom odnosno na istom kanalu. Ako je,  onda u postavkama rutera prebaciš wi fi kanal na neki slobodan ili na kanal gdje ih najmanje ima. Probaj isključit 5 ghz mrežu pa vice versa, pa vidi kako sve ferfcera pa testiraš.

https://play.google.com/store/apps/details?id=abdelrahman.wifianalyzerpro&hl=en_US&pli=1

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2024 21:07 (Cryogenic).
10 godina

Možda ti je pod jednim ssid-om i 2.4 i 5ghz, to zna stvarat probleme na nekim uređajima.

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Evo ovako, ušao sam u ruter, mijenjao kanale no vratio sam na "auto" jer je tako najbolje. Da, SSID-i su bili pod istim imenom pa sam ih raizmenovao. Time sam i riješio problem.

Sva tri mobitela i tv box imam spojeno na 2,4Ghz i super je signal i brzina. Dok na PC-u moram biti spojen na 5.0Ghz da bi bio super signal i brzina. Stoga me zanima zašto i dalje na PC-u postoji problem sa 2.4Ghz točkom? Htio bih zapravo onemogučiti u ruteru 5Ghz tako da imam samo jednu točku da što manje zrači ako to išta znači.

Napominjem da sam instalirao najnovije drivere za WI-FI karticu.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2024 18:46 (MarkecPC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ako ti je do zračenja (koje nije ionizirano) ostavi 5GHz jer ti manje prodire u tkivo nego 2,4GHz .

Zato se po EU i FCC standardima dozvoljava duplo veća snaga wifi uređaja na 5GHz.

5 godina
MarkecPC kaže...

Evo ovako, ušao sam u ruter, mijenjao kanale no vratio sam na "auto" jer je tako najbolje. Da, SSID-i su bili pod istim imenom pa sam ih raizmenovao. Time sam i riješio problem.

Sva tri mobitela i tv box imam spojeno na 2,4Ghz i super je signal i brzina. Dok na PC-u moram biti spojen na 5.0Ghz da bi bio super signal i brzina. Stoga me zanima zašto i dalje na PC-u postoji problem sa 2.4Ghz točkom? Htio bih zapravo onemogučiti u ruteru 5Ghz tako da imam samo jednu točku da što manje zrači ako to išta znači.

Hvala.

"Zračenje" wifi ti je najmanji problem u životu....

15 godina
MarkecPC kaže...

..

..

-zašto nešto x ne radi kao y .. postoje tisuću razlika-razloga-objašnjenja, prvo x nije y a zatim ni proizvođač-korisnik ne mora jednakom pažnjom-željom (i troškom-kvalitetom) nešto raditi, jer korisnici žele brže ako je dostupno pa tad koriste 5g, ne 2.4 i kao rezervni kotač u autu može biti šupalj bez da itko to primjeti, npr antene nisu iste kvalitete, čip ili sam driver, dok će pod istim uvjetima prioritet imati brži standard, pa i unutar standarda brzina connecta i svi se tad fokusiraju u izradi na brže, dok sporije može imati bug-grešku-previd ili naprosto tvoj primjerak ima kvar-grešku-škart pa bi zamjena za drugi možda riješila taj problem..

-kad je sve ispravno, nije bug, nije škart.. kad bi teoretski moralo 'jednako' raditi, tad opet ima razlike zbog samih korisnika i konkretne lokacije a to je svaki slučaj za sebe, moje stanje signala po stanu nije isto kao tvoje naprosto brojem susjeda koji imaju uređaje-mobitele-routere pa i brojem djece jer i ona imaju wlan uređaje, a to znači zauzete kanale, smetnje, koje svi signali rade ostalima, kao gradska gužva u prometu pri čemu nije problem u autu, cesti, vozaču.. nego u ostatku prometa, zauzetosti ceste i parkinga drugim vozilima-korisnicima.. tad imaš isti rezultat, usporavanje, mada su auti i mreža različite stvari, promet ima svoja pravila i u tome je 'isto' cestovni ili podatci mrežom.. i zato je svaki slučaj za sebe, tj jednako možeš pitati 'zašto s ferrarijem stojim u gužvi i vozim 5kmh'.. kao što se pitaš za wlan 2.4 ili 5g.. ako je sve ispravno, mreža-auto-dirver.. tad je ostatak svemira oko tebe moguć odgovor i na to nemaš utjecaj osim možda potražiti slobodan kanal s manje smetnji ili se preseliti tamo gdje je manje gužva, bilo na cesti bilo u eteru signala dok po dalmaciji talijanske tv stanice ubiju domaće-prijemnike istim-sličnim objašnjenjem.. ok?

-a sad ono 'važnije' tj zašto uopće upadam.. :)

.. zračenje.

-da, spasit ćeš se (ili nećeš?). Postoje dva moguća odgovora, ili je zračenje štetno ili nije pa i treći, nešto između, ovisi o izloženosti, snazi, dok sve u fizici ovisi o kvadratu udaljenosti-brzine uz napomenu da posotji prirodno zračenje zemlje i svemira, vode, svega.. pa smo opet živi, dok je sam život štetan kao i disanje (oksidacija).. no živi smo, prirodno imuni do neke granice, kako na plamen šibice pa te ne mora spržiti svaki izvor topline u kratkom vremenu-izloženosti mada je to ista vatra koja bi sekundu duže stvorila gadnu opeklinu.. jednostavno koža može nešto podnjeti, da ne može ništa ne bi ni imali šansu živjeti duže od sekunde u svemiru.

-5g.. uz horde koje spaljuju, pokriće (formalno) je 'strah' za zdravlje, realno, plaćena rulja-huligani i kriminal, kad netko ima neki interes, u tom kontekstu, tko ima čip za 5g i tko će tad zadominirati tržištem, istok-zapad, biz-interes, kao što štrajkbrejkeri palicom razbiju štrajkače, jednako razbiju odašiljače.. a sad to ne rade jer gazde postavljaju svoj čip u isti 5g odašiljač, no duh-ideja.. je pušten iz boce i uvjek će se naći postotak naivnih ili besmisleno opreznih koji će misliti da je wlan zračenje nešto što ubija, onak, može, paleta modema ako padne, zdrobit će te čista masa, no jednako će biti s paletom perja pri čemu paleta ima cca +2tone neovisno što je perje lako-meko. I usporedba, ubija te tad perje ili (ne)znanje? .. ubija te fizika, masa-energija, kao što je energija metka, ne sam metak jer bez energije nema to svojstvo tj mora biti ispaljen, uložena ogromna sila koja tad masi da energiju.. a zamisli koliko energije treba fotonu da bi posljedica bila usporediva s metkom.. tj sunce to već radi milijunima godina, no život je živ.. adaptacija, kao što je i boja kože, kosa ili suncobran i u takvoj usporedbi ćeš daleko više oštećenja primiti od sunca nego od svih routera u radijusu dometa signala čak da ih poslažeš po sebi i spavaš na njima, tj tad bi možda količina zaprimljenih zračenja prešla potreban prag vs prirodnog zračenja, možda jer nitko to nije išao izračunavati pa je jednako moguće da bi morao više brinuti tad o elektromagnetskom zračenju koje se može pojaviti kroz svaku žicu kojom teče struja (a potrebna je za rad uređaja) i da ti taj 'magnet' recimo povuče svo željezo iz krvi i time izazove problem.. onak, možda moguće.. možda nemjerljivo a možda scenarij za filmove klase twinlightzone :) .. meni je sasvim 'normalno' da superman može letjeti, da ima plašt.. no u novim rebootremejkovima je plašt izbačen, besmislen... čak ni SF ne želi kranje besmislice i odbacuje ih, dok i dalje isti superman leti tako da stisne šaku u smjerju gdje leti što je onak, poza ok no može jednako biti i baletna poza skoka jelena ili balerina u pirueti.. no to nam ne bi izgledalo 'ok' kao šaka.. kao primjer što prihvaćamo kao ok mada je besmislena-izmišljotina nepostojeća i nema baš nikakve osnove u zakonima fizike-svemira. Bi li supermana doživio jednako da nosi balerinine cipelice i suknjicu? Odjelo čini čovjeka? Privid, sugestija, način kako mozak svih nas radi i zato neovisno što smo pametni-glupi, isti smo u takvom recimo naivnom vjerovanju, jer će ''zvučati'' ok..

-zračenje, 2.. imaš mobitel? koristiš ga? držiš na uhu i-ili u ruci, u džepu.. unutar radijusa ruke .. modem-router je x-puta dalje, uz podsjetnik na osvnove fizike, kvadrati... pa du-d-math.. jer vjerovati je stvar vjere, dok znanje 'oslobađa' i eliminira vjeru a time i naivnost i strah od nepoznatog, kao strah od mraka.. ili misliš da je signal iz mobitela nježniji, drugačiji, zdraviji? .. ili je isto? onako, bez ikakvog znanja, otvorenog uma, ne zato što 'ja' ili netko to kaže.. du-d-math, zaključi, tako eliminiraš 'vjeru' i besmislene strahove, tj može asteroid pasti i ubiti mene-tebe.. no vjerojatnije statistički je da ću dobiti jackpot (osim što ne igram pa mi za asteroid ostaju veće šanse) :)

-ne želim dati odgovor, da-ne, nego razmisli... što je biznis, što je reklama, što je opasnost, život, fizika, a što naivnost ili zabluda, pa zaključi trebaš li brinuti o zračenju 5g.. odnosno, možda je važnije uštedjeti koji euro godišnje na računu struje ako isključiš nešto što ne koristiš, čime spasiš život jedne klade-drveta ili litre nafte koja nije potrošena za struju i nije ispušten co2 u klimatske promjene staklenika, pa možda gašenjem dobiješ za tu litru goriva ne potrošenog u elektrani čišći zrak na prozoru.. pa gašenjem, ako nema veze s wlanom, možda ima .. onak, natežem na 'kontra stranu' no po sasvim drugom razlogu (izmišljenom, no mogućem..) tj neću reći da isključivanje bilo čega neće pomoći čak ni indirektno ili utjecaj leptirovih krila u prašumi amazonije, 'moguće je'.. no malo vjerojatno, pa nema odgovora da-ne, nego odluči za sebe, po svom kriteriju, jer i placebo djeluje pa ako si tad mirniji tad postoji šansa da ti samo ta činjenica na neki način pomogne, smanji 'stres-brigu'.. i mada je efekt matematički nula, kao placebo, može djelovati pozitivno.. pa .. eto -odluči, no ne iz pogrešnih razloga, ne iz naivnosti-straha od mraka.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2024 13:47 (ihush).
11 godina
MarkecPC kaže...

Stoga me zanima zašto i dalje na PC-u postoji problem sa 2.4Ghz točkom? Htio bih zapravo onemogučiti u ruteru 5Ghz tako da imam samo jednu točku da što manje zrači ako to išta znači.

Hvala.

da li ti je uopće na kompu podešeno da radi na protokolu koji podržava i 5ghz i 2.4ghz?

ako imaš, recimo, u postavkama na mrežnoj od kompa označeno "AC only" - onda će ti vidjeti samo 5ghz mrežu (vidi opciju "b/g/n/ac" ili slično)... nek me netko ispravi ako sam u krivu

ovo što se zračenja tiče - ihush je objasnio...

8 godina

Pozdrav, ja imam internet doma, ruter spojen kablom na komp sve radi normalno, spojim se preko wifi na mobitel i radi u sobi kojoj je ruter i u mojoj sobi u kojoj je racunalo, ali recimo u dnevnom boravku wifi nece radit, dnevni je udaljen 6 metara mozda. Zna netko sto bi bio problem? Internet je od propinga.

0 0 hvala 0
15 godina
Kiflin kaže...

Pozdrav, ja imam internet doma, ruter spojen kablom na komp sve radi normalno, spojim se preko wifi na mobitel i radi u sobi kojoj je ruter i u mojoj sobi u kojoj je racunalo, ali recimo u dnevnom boravku wifi nece radit, dnevni je udaljen 6 metara mozda. Zna netko sto bi bio problem? Internet je od propinga.

-zid, prepreke, smetnje, pad signala.. što god da je od točke a-odašiljača do točke b-prijemnika uz problem da 'brži' standard traži stabilniju liniju, manje smetnji, pa ako imaš npr zid-prepreku-smetnje tad će prije problem biti na bržoj 5ghz nego na 2,4 .. itd.

-odnosno ono što si naveo mogao si i sam zaključiti, pa do karikiranog primjera da 100m dalje ne lovi.. tj ti znaš što misliš, gdje ti je koja soba-uređaj i debljinu zida-izolacije, bojler-struja-smetnje ili koliko susjeda imaš koji jednako mogu imati wlan uređaje a to znači i zauzete kanale-smetnje.. dok netko drugi na drugoj lokaciji može imati bolje-lošije jer i sama lokacija ima utjecaj kao susjedi itd.

-test, koliko je opis jasan, kažeš da ti je mobitel hotspot-modem, preko kojeg se spajaš.. dođi mobitelom u dnevni boravak i vidiš, radi? udaljiš se.. neće? što je tad odgovor da ništa drugo ne znamo?

-nije kriterij udaljenost 6m, može i 60m... problem su prepreke-smetnje, zid + sve ostalo moguće.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice